Много ти благодаря за вниманието и разяснението.
Здравейте,да попитам искам да взема защита от токови удари или мълнии спрял съм се на тези модели от тази фирма
Sono Двустепенен предпазител за LAN ЕПТ 2C/NET
Sono Гръмозащита за ТВ антена WPM-FTV
Sono - Надеждна защита от токови удари - Продукти
И трите ще ми трябват,за Кабел,за тока,за интернета....
Здравейте. Изчетох три теми във форума и имам пак питане.
До колкото разбрах соно в момента са приемвливи като цена и качество.Стига да няма промяна към днешна дата. Та имам следната питанка.
1)Имам един Тошо 285jdr от това лято на отделен контакт.
2)Хладилник и тв с кабелна на друг.
3) тв, пс, иптв на мтел,рутер и един приемник за безжичен кит за пс. На тази верига имам сложен Parkside разклонител уж със защита.
Важно е да отбележа, че
1)жилището което ползвам е с под наем и е със старите Ел табла с бушоните
2) инсталацията е дву проводна (извинявам се ако не е правилен терминът) всички контакти съм ги прегледал и съм заземил проблемните,че имаше случка.
О има и един лаптоп който се закача от време на време...
Та кое да избера?
Sono Комбинирана гръмозащита с автоматичен изключвател WP230 W
Sono Гръмозащита 230V WP230 BF
Sono Защита от токови удари WP230 B
№ 3 го отпиши - давам пример-тока спира,като дойде и уреда се включва веднага без забавяне,ами ако напрежението е високо?
За № 2 не мога да кажа нищо.
№ 1 го имам на хладилника и на климатика-за всеки уред по 1 предпазител - според мен това е най-добрия избор,защото като дойде тока,не пуска веднага напрежение към уреда,а изчаква обикновено 2 мин и тогава включва захранването,което изчакване липсва при базовия.№ 1 става и за контакт,в който да включиш разклонител,но трябва да внимаваш общата мощност да не надхвърли 3680 W,примерно може да накачиш компютър,периферия,музикална уредба,все дребни консуматори.
Забравих да напиша-ако решиш да е Соно,в Конрад,сега се води Щайнбергер,цените са мн. добри.
Изчакването от 2 мин. не е заради тока, а за да се избегне хидравличен удар в компресорите на хладилници и климатици. За високо напрежение си има други предвидени защити които ги има и в другите модели. Не съм сигурен само за най базовите..... трябва да го пише в описанието на модела.
Благодаря, днес ще мина и ще взема 3-4 броя от автоматичните.
Здравейте!
Искам да си закупя някаква защита за телевизора, но предвид това, че същият е смарт и съответно периодично трябва да се обновява, реших да купя направо UPS. Разбира се няма да купувам нещо скъпо и затова съм решил да не надвишава 20% от стойността на телевизора. Спрял съм се на FORTRON FP800 800VA/480W, понеже отзад има два изходни куплунга тип "шуко", в които ще мога да включа и ТВ-то и лаптопа:
https://www.jarcomputers.com/UPS-FOR....html?ref=prod
Понеже за първи път купувам Ю Пи Ес, бихте ли ми казали този дали ще върши работа, тази марка читава ли е и за тели пари (около 120 лв.) има ли нещо по-добро от този Fortron?
Стабилизатора след пренапреженовата защита ли е по-добре..?
12v 9Ah батерия според марката струва 30-40 лв. Вече доста години ползвам един UPS FSP EP850, след като издъхна оригиналната батерия другите карат средно по 2 години. Надеждна машинка е.
за АРС, знам, че е най-доброто в областта на UPS и сродните му устройства. Да, обаче този стабилизатор АРС + защитата на Соно излизат колкото UPS-а като пари. Ако комбинацията от тези две устройства струваше поне наполовина по-малко от UPS-a и използването на UPS за ТВ е ненужна глезотиика, тогава със сигурност бих предпочел тези устройства. Въпроса ми е, така или иначе парите са едни и същи, кое ще бъде по-надеждно от двата варианта - UPS на Фортрон или този стабилизатор+защита на Соно? Благодаря предварително!
А иначе, ако батериите държат наистина 3-4 години, това не е никак малък период. Все пак не става въпрос за УПС за 500 или 1000 лв.
За мен лично, без конкретна постановка, е трудно да се препоръча точно определена защита. У нас съм изолирам външните кабели, по които влиза интернет и телевизия с оптичен PON, а електрическата част я пазя с аресторни защити от клас I, II и III, понеже телевизорите ми са сума пари..