Идеята на анкетата е да разбера, дали според вас по-добре за батериярта телефона вечер да се изключва или е по-добре да не се изключва. Това, че ако на някои работата му е такава, че да не може да си изключи телефона е ясно.
Идеята на анкетата е да разбера, дали според вас по-добре за батериярта телефона вечер да се изключва или е по-добре да не се изключва. Това, че ако на някои работата му е такава, че да не може да си изключи телефона е ясно.
Ами като я изключваш батериятат през нощта ще ти държи повече дни. Иначе за батерията все тая.
не го изключвам , имам си чарджърче зарежда батерийката....
Изключвам го само когато спя в къщи.
Ако някой иска да ме намери спешно има и други начини
(дом.телефон ) ,а щом не ми знае домашния значи ,че не искам да ме търси спешно [:P]
Изключвам го през нощта предимно, за да не ме притесняват някакви грешки. А и така батерията издържа повече без зареждане. Които иска да ме намери спешно знае домашния ми телефон. А който не го знае, значи няма право да ме търси спешно[]
не че да се заяждам, но някои телефони имат едни такива групи, в които можеш да си сложиш хора, които да те намират винаги, хора, които да не те намират никога и всякакви други едни такива "сложни" неща.... [:D]
мобилният телефон служи човекa да бъде намиран. изключването му го лишава (човека) от това, което той de facto си е купил като услуга. моят е винаги включен. а тези, които биха ме търсили безпричинно на мобилния просто му нямат номера []
Изключвам го само като ...ъхъ... иначе работата ми е прекалено важна и проблемите трябва да се решават бързо, не мога да си поволя да го изключвам за цяла нощ.
Никой друг ли не използва ГСМ-а си за събуждане сутрин?
Ако го изключа как ще стана?
@FearMe, не че се заяждам... ама... по твойта логика:
телевизора служи на човекa да гледа телевизия. изключването му го лишава (човека) от това, което той de facto си е купил като услуга...
@Sad Reader, усмивки... я си нагласи будилника, изключи го и виж какво ще стане като даойде зададения час...
аз си го изключвам, защо ли - ми защото лягам да спя...
Не ги изключвам никога.
Това може да се случи единствено, когато ме изненада комбинацията от дълъг разговор и незаредена батерия, но това е докато се добера до електрически контакт. Общо взето почти никога не се случва.
За през нощта използвам подхода на FearMe. Имам си групи и през нощта някъкъв звук издават само тези от VIP. Друга груба само клатят телефона и светкат [има някъкъв шанс да си повдигна елегантното тяло и да погледна кой ме търси], а останалите само светкат.
А на 6600 си имам програма [Black List], която директно праща в гъбите тези, които нямам желание да чуя [Black List, при тях сигнала е заето, а при мен има само отчет, че са ме търсили, колко пъти и в колко часа]
Същата програма има и Accept only list при който ситуацията е обратната. Всички са в гъбите по гореописания начин, само тези от Accept only list ги допуска да звънят.
И отделно има възможност за настройка на неограничен брой Situations, като за всяка мога да си правя различни Black и Accept Only Lists.
Да кажем ситуации "Среща", "Сън", "Малко по така ..." и т. н.
docker, none taken, обаче ако тръгнем по тази логика ще стигнем до оня виц, в който:
габровецът казал на госта си:
-така или иначе само си говорим, чакай да загася лампата. не ни трябва да се гледаме, нали се чуваме...
тръгнал да си тръгва госта (също габровец), домакинът казал:
-момент да запаля лампата
при което гостът отговорил:
-момент да се обуя, че в тъмното си казах "така или иначе не ме вижда, дай да си сваля панталоните да не ги търкам"
[:D]
...дай да си изключваме телевизорите от мрежата, а не да ги оставяме на stand-by, да сваляме батериите от стенните часовници, като заминаваме някъде за ден-два и т.н ...
в случая става въпрос за лично предпочитание и начин на живот, които извадени от контекста за един могат да бъдат приемливи, за друг не.... споменах групите именно като решение за това "един може да ме търси по всяко време, а друг не"
иначе по отношение написаното от sad reader - не съм запознат и не знам дали изключването на телефона прецаква аларми, scheduler-и и т.н. при мен всичко си е ok, изключването не влияе на вътрешния часовник. предполагам, че ваденето на батерията би изтрило гореспоменатите, но надали някой е привърженик на чак толкова hardcore мерки []
Ами не го изключвам защото ... той се гаси сам (вечер) и се включва сам (сутрин) ... [:D]
@Dockera, идеята с будилника е добра, но само ако си си вкъщи. Което ми се случва в около 50% от дните. На всеки се налага да пътува, на някои дори повече. А да си нося и будилник с мен, няма смисъл.
@FearMe, предполагам, че това зависи и от модела, но в повечето случаи, изключването на апарата спира всичко, включителни и алармите. Е часовника на апарата продължава да си работи, но няма аларма.
Sad Reader, алармата на GSM-a ти звъни дори и при изключен телефон[:P][Yeah!]