Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 27 от общо 27

НУЖДАЕТЕ ЛИ СЕ ОТ ПОДГОТОВКА ПО АНГЛИЙСКИ ЕЗИК?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">*въпросче, малко страни от темата * @ Tony_Jordanov погледнах ти сайта в хитбг, та ти какво си си наумил да правиш тук - да си набавяш клиентела, да популяризираш сайта си и съответно деността си или да помагаш на доброволни начала[?] Едно предложение от мен - поне сложи като "зарибявка" някое друго безплатно тестче, полезни връзки и си оправи граматиката и правописа (последното се отнася и за мен[:I] и все пак не аз претендирам за проф. познания в областта на езикознанието)

<div align="right">Originally posted by Inspire - 12/01/2005 : 11:36:03</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Градивната критика не е навредила никому. []

2.  

3. Тук е от
    Jan 2005

Благодаря за ценния съвет - и тестчета и линкове ще има на сайта при първа възможност, ще бъде оформен професионално. Обещавам като го направя да напиша във форума, за да се позанимават всички, които имат желание [].

Целта на участието ми във форума е обмен на мнения и опит (обратна връзка), а ако някой случайно прояви интерес, няма да му откажа, само защото е научил от форума... Освен това ми харесва атмосферата във форума и бих писал, дори да не практикувах като преподавател.

Всички участници, които имат желание, могат да се възползват тук безплатно от съветите ми - така че питайте и не се стеснявайте, кажете мнението си и споделете опита си.

4. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Брей, голямо ядене го ядете участника.

Чак става весело ...

Дайте да разведрим обстановката.

Айде преведи ми Тони, следния мега колоритен израз [модераторите, не ме захващайте, нищо толкова не съм написал, тук не сме семинария все пак [8D]]:

"Бил съм се бил напил, били са ме били били и щял съм бил да е6а"

/Пък ако толкова ви дразни изтрийте го, но превода ми е интересен. Откъм времена, не от към actions/

5. Member
    Тук е от
    Jul 2004

Tony, не го приемай лично, а от към веселата страна досега никой не ми е превеждал смислено: "Булка, преточи зелето", бях го забравила, но поста на Malone подсети [:D]

6. Member
    Тук е от
    Dec 2001

Bride, decant the cabbage![]NOW![}]

7. Member
    Тук е от
    Nov 2003

хахахахах Мuncho изби рибата.... ама така е много заповедно, звучи като Булка, преточи зелето! трябва по-мило... абе те не си падат по-кисело зеле ама може decant за вино да го ползват..... абе те са Аматьориииии (това ми няпомня за нещо и някаде) хахаха

8.  

9. Тук е от
    Jan 2005

Malone

I had been drunk, I had been beaten and I would have ****ed (past perfect unrecorded tense)

Щом толкова Ви забавляват тези неща - ето Ви един по-пълен списък, въпреки че е старо като света, някой може и да не го е чел (copy-paste):

BG Lafs in English!

Bulgarian English Will Conquer The World!!!

LAFS (Make laf not war!)

Who lafs last, lafs best!

*Most of the lafs here are original quotations of "beloved" teachers. Others have been invented by "strong" students. The rest are "fruit" (or may be vegetable?) of the work of people that love Bulgarian expressions and want to translate and use them in English. This may be a difficult task though...

stop looking during the window - prestanete da gledate prez prozoreca

tighten yourself! - STEGNI SE

dON'T EXPLAIN YOURSELF MUCH-MUCH BUT sit to work - ne se obiasniavai mnogo-mnogo, ami siadai da rabotish

aman of you be!

I'll kill you on place

sweep your rags - omitai si parcalite

drive to go - karai da varvi

realize yourself - osaznai se

old buddy Boris - bai Boris

suck my duck - lapni mi patkata

bigger brother Ilia - Bacho Ilia

Bigger sister Penka - Kaka Penka

now I'll ajar you - sega shte te otkrehna

in the cirkle of the joke

dog drags - no tracks - ku4e vla4e diria niama

I feel up-down

to cucumber grower - cucumbers

let's rise our hammers

look at your business if you love - gledai si rabotata ako obichash

not to be, don't say! - sakun ne dumai!

yes-yes, how no! - da-da (bulgarska forma na otricanie chrez dvoino potvurjdenie), kak ne

I'm not from yesterday -

his mother old!

psychoduck - psihopatka

tango&cash (the movie) - tango'(tanc) i pari v broi

stand up, stand up, Balkan Superman - stani, stani yinak balkanski

she, the ours has seen herself - tia nashta se e vidiala...

either the camel, either the camel driver - ya kamilaria, ya kamilata

she became what she became - stana tya kakvato stana...

the horse went into the river - uyde konya u ryakata

she has blossomed, so that she has tied - cufnala, ta vurzala

be alive and healthy! - da si jiv i zdrav

here you are, bride, the day of Spas - te ti bulka spasovden

it's another... - drugo si e...

she became one - not to be of your business, remove, remove - tya stana edna - da ne ti e rabota, mani, mani

wait horse for green grass - trai konio za zelena treva

let's pick up the pigeons - da vdigame gulubite

from me to pass - ot men da mine...

fill in the "blankets" -

you nested me a big number - goliam nomer mi svi

**** this tilted field... - da e' taz kriva niva

fast bitch, blind bears - burzata kuchka slepi gi rajda...

hungry bear does not play boogie-boogie - gladna mechka horo ne igrae

united company mountain lifts - sgovorna drujina planina povdiga

10. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Добре, много ми хареса сборника който си ни представил, посмях се доста, наистина.

Защо ти пиша подобни неща.

Имам една позната или по точно приятелка на съпругата ми, която има много интересен подход в преподаването на английски език.

Първо да уточня какво представлява като човек.

Завършила английска гимназия, след това английска филология, честно казано не знам къде. В момента преподава английски на студенти в технически университет. Облича се в стил ... нещо като Madona на сцената, може да пие като Joe Cocker преди доста години, в определени моменти говори като Мишо Шамара, когато го гледат 30 ученички от Сусурлево /Бургаско/.

Семейна, има две прекрасни момчета.

Изключително харесвана [като преподавател] от студентите, както и от хората на които преподава ... не знам как се казва ... персонално може би.

Та тя ми каза нейния подход.

Българина или поне по-голямата част от нас, пък може и само определен сегмент от хората искащи да изучават чужд език, в случая английски, често губят интерес в определен момент от урока или в определен момент от курса. Просто им идва в повече. За известно време.

Та нейния подход е част от урока, респективно курса да е с offtopic съдържание, весели, дори цинични или двусмислени изрази, чрез които прави запаметяването много по лесно, тъй като българина неистово се стреми да запомни простотиите, които чува, а в някои случаи не се двоуми и да ги използва.

Нямам представа защо, манталитет вероятно.

Имам предвид изрази, като този по-горе или пък да кажем изрази на английски като "Мръсно, кално време" [Навремето ме изгониха от час когато попитах подло пред всички какво означава Dirty Muddy Weather].

Та практиката показва, че на нейните ученици е по-лесно да запомнят граматиката и другите особености на езика в опитите си да съставят или модифицират изречения с цинично или поне шеговито съдържание.

Ти какво мислиш за този начин на преподаване?

Знам че е еретичен, но уверявам те има ефект ...

11. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Та нейния подход е част от урока, респективно курса да е с offtopic съдържание, весели, дори цинични или двусмислени изрази, чрез които прави запаметяването много по лесно, тъй като българина неистово се стреми да запомни простотиите, които чува, а в някои случаи не се двоуми и да ги използва.

<div align="right">Originally posted by Malone*-*14/01/2005*:* 06:32:53</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

А аз се чудя защо българския ми идва толкова присърце... []

12. Тук е от
    Jan 2005

Malone,

От време оно, преподавателите по английски винаги сме били интересна пасмина. За съжаление даскалската каста има лош имидж заради някои единични представители от други измерения като въпросния, който те е изгонил от час и др. инертни елементи (аз пък бях с перманентна забрана да правя коментари и да се обаждам преди да съм вдигнал ръка, за другите методи за борба с инакомислието, може да направим цял форум). Аз лично неотдавна отклоних предложение за работа към университет (реномиран при това), поради редица причини, които не са темата тук.

Похвата с offtopic разведряването на обстановката се използва от почти всички. Едва ли бих започнал да преподавам точно цинизми, но практикувам по-обичайни неща като разказване на виц на английски, даване на изречения за превод с двусмислено значение и т.н. Не е нужен сценарий, нито да си Слави Т, за да е приятна и позитивна обстановката - всъщност аз гледам на това, като на нещо задължително - няма значение как си дошъл, трябва да си тръгнеш с усмивка. Ако преценя, че имам поле за изява, може да стане доста весело, но има и по-ученически настроени хора, на които това не се нрави, трябва да се балансира умело. За съжаление и аз познавам преподаватели, които са сухи като забравената в тостера ми филийка (най-сухото нещо, до което съм се докосвал), но това е по-скоро личностна, а не професионална характеристика - както се казва, от всяко дърво свирка не става.

13. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">За съжаление даскалската каста има лош имидж заради някои единични представители от други измерения като въпросния, който те е изгонил от час и др. инертни елементи.

<div align="right">Originally posted by Tony_Jordanov - 14/01/2005 : 15:45:40</div id="right">

В случая беше представителка ... с очила ...

Стъклата на цаките и бяха дебели, като бутилки от Coca Cola.

Тя тогава в далечната 1982 година си беше пред пенсия де, сега не вярвам да е жива, но и някои от съвременните преподаватели за съжаление са така. Въпроса опира до педагогическа психология не до нещо друго ...

Ама кой ти е обръщал внимание на тези неща в университета ...

Остава ни да се надяваме преподавателя да има природна дарба, а не да я научи [психологията]...

14.  

15. Тук е от
    Jan 2005

Много FUN + тестчета на www.english4u.hit.bg

Знам, че бутоните не са от най-красивите, ще добавя още инфо скоро...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

1. Търся програма за обучение по английски език
    От vikito25 във форум Общ - софтуер
    Отговори: 5
    Последно: 01-03-12, 20:23
  2. Отговори: 5
    Последно: 31-10-06, 12:30
  3. Програма за английски език
    От Tores във форум Общ - софтуер
    Отговори: 2
    Последно: 25-12-05, 12:21
  4. АНГЛИЙСКИ ЕЗИК - ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
    От Tony_Jordanov във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 23
    Последно: 01-02-05, 02:30
  5. Отговори: 15
    Последно: 23-05-04, 12:50

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе