Страница 9 от 9 ПърваПърва ... 789
Резултати от 121 до 129 от общо 129

Анкета за изборите /само за сеткомци/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2002

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Тогава кой е виновен? Според теб.

Защо същите българчета, когато са в чужбина, спират да си хвърлят боклуците от балкона и започват да спазват пътните знаци? Значи не е невъзможно да се научат и тук да постъпват така.

Не всички увредени бивши ученици стават политици, една част от тях стават учители. И си го връщат.

Виждала съм разликата в отношението към децата в други държави.

Ефекта е крещящ. Наистина е нещо, което кара човек да се замисли за по-дълбоките основи на проблема.

<div align="right">Originally posted by Bibi*-*28/06/2005*:* 17:09:55</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Рибата смърди от към главата - а и винаги ни е липсвало организирано общество, което лесно може да се види и във форума []

2.  

3. Gadget
    Guest

Мда, аз случих на доста качествен учителски състав... особено по-възрастния... после се пръкнаха нови млади учители, но в онова време на преход, не си даваха зор и резултатът е налице

4. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

@Кайсо,

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Чакай малко, кой говори какво имаме в момента и какво не!

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Именно за момента говорим! Аз чаках 38 години да построим светлото комунистическо бъдеще и не го дочаках. Сега 15 години чакам да построим светлото капиталистическо бъдеще и май няма да имам шанса да го дочакам. Дреме ми, че нещо щяло да се случи някога си!

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"> Говорехме за идеята на БСП вноските да се внасят разделно. Това само по себе си е абсурдно.</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Идеята не е на БСП, а на Томов и "Коалиция на розата"

И не е абсурдно, защото и в други страни има такива системи и те работят. Но нещата не са толкова елементарни, колкото си ги представяш....

5. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

Странно ми е, че се задълбавате доста навътре в политиката на бедната ни Родина и още не сте заорали в тинята.

Аз мисля, че е прекалено просто и за това не се прави. И няма далавера там. Държавата ни се нуждае от съкращения - поне половината от държавната администрация: поне 1/3 от полицията, поне 2/3 от данъчните, поне 1/3 от учителите, поне 2/3 от общинските чиновници.

Поне 1/3 от армията и поне 2/3 от Парламента.

Сигурно има и други "нуждаещи се".

6. Senior Member Аватара на Profita
    Тук е от
    Jun 2003
    Живее в
    Бургас

===off===

<font color="blue">Wise, няма да стигнат социалните помощи за половин България - безработна, която ти остави... [8D]</font id="blue">

===off===

7. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

wise, казаното от теб може да бъде формулирано значително по-ясно и смилаемо:

съкращения в непроизводствената сфера.

подмамени от "прекрасния" начин на живот на западната цивилизация (на който всеки що-годе интелигентен човек вече вижда родилните дефекти), всички си мислим, че сферата на услугите може да бъде двигател на икономиката. може, ама нъц! повишаването на цената на услугите в европа, а по-късно и в останалия свят е следствие на индустриалната революция и количественото повишаване на продукцията. освободената работна ръка е търсила реализация в непроизводствената сфера, защото производствената е можела вече да ги изхранва... художници, композитори, писатели, фризьори, маникюристки и прочие.

само дето в нашата мила татковина няма реално производство, а само търговия. търговията е преразпределение, а не създаване на продукт. добре, че е сивата икономика! задайте си въпроса кой стои в сивото - производителя или търговеца! разбира се, че производителя. защо ли? защото нормата на печалба в България е ненормално разпределена - прекалено малко за производителя, прекалено много за посредниците. затова и на тях не им тежи, а производителят се крие.

тръгнали сме да се оплакваме. не че нямаме право, но докато сме толкова бедни, но толкова горди, че да искаме да станем богати за 1 година; докато работодателите смятат, че служителите им трябва да са им благодарни, че са ги взели на работа; докато служителите продължават да работят за жълти стотинки, без да имат гордостта да теглят по една майна на заплати от 200-300 лева - ето до този момент няма да се оправим.

аааа, и още едн нещо - НЕ ВСЕКИ ЗАСЛУЖАВА ВИСОКА ЗАПЛАТА. който е глупав, трябва да ЗНАЕ, че е глупав и да не си вири носа. аман от полуграмотни претенциозни "висшисти", които с една платена хартия в джоба идват и ти съсипват счетоводството, или сеитбата, или ел.инсталацията ...

8.  

9. Тук е от
    Sep 2003

===off===

Имам въпрос към Профита: Интересно ми е как избра текста на рекламата за сбирката на сетком? Кефиш се на мангалски говор или те изкефи мангалската реклама?

===off===

10. Member
    Тук е от
    Nov 2003

Въпреки, че доста се отклоняваме от темата, посоката на разговора много ми харесва.[:D]

ЗАЩО НИ СЕ СЛУЧВА ТОВА на НАС ? Не знам дали сте си задавали този въпрос, аз го правя непрекъснато. (Може би защото се чувствам по възрастен[8D])

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">подмамени от "прекрасния" начин на живот на западната цивилизация (на който всеки що-годе интелигентен човек вече вижда родилните дефекти), всички си мислим, че сферата на услугите може да бъде двигател на икономиката. може, ама нъц! повишаването на цената на услугите в европа, а по-късно и в останалия свят е следствие на индустриалната революция и количественото повишаване на продукцията. освободената работна ръка е търсила реализация в непроизводствената сфера, защото производствената е можела вече да ги изхранва... художници, композитори, писатели, фризьори, маникюристки и прочие.

само дето в нашата мила татковина няма реално производство, а само търговия. търговията е преразпределение, а не създаване на продукт. добре, че е сивата икономика! задайте си въпроса кой стои в сивото - производителя или търговеца! разбира се, че производителя. защо ли? защото нормата на печалба в България е ненормално разпределена - прекалено малко за производителя, прекалено много за посредниците. затова и на тях не им тежи, а производителят се крие.</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

FearMe, попада в десетката с обяснението си, но ми се струва, че това е половината от обяснението. КАК се СТИГНА до ТАМ? Сравнително образовани, сравнително интелигентни, сравнително трудолюбиви, а ИЗВЕДНЪЖ бедни, без перспективи (в по-голямата си част), ще рискувам да кажа донякъде отчаяни. Аз имам някакво обяснение за себе си (споделяно отчасти и тук), но ми е интересно вие какво мислите (ако имате желание) по въпроса.

И втори въпрос: ВЪЗМОЖНО ли е да излезем от блатото? ( //offtopic който е играл на карти блато с/у мен знае, че това е почти невъзможно //[:D])

11. Senior Member Аватара на Profita
    Тук е от
    Jun 2003
    Живее в
    Бургас

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">===off===

Имам въпрос към Профита: Интересно ми е как избра текста на рекламата за сбирката на сетком? Кефиш се на мангалски говор или те изкефи мангалската реклама?

===off===

<div align="right">Originally posted by Gaza - 29/06/2005 : 10:33:48</div id="right">

Напъни се малко и когато си готов със задаването на по-умен въпрос - може и да ти отговоря.

И в този тон на разговора се сетих за един виц:

"Адвокат, който говори очевидни нелепости, се обръща с възмущение към съдията:

- Но вие не ме слушате, господин съдия!

- Имате късмет - успокоява го съдията."

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 9 от 9 ПърваПърва ... 789

Подобни теми

1. Отговори: 24
    Последно: 26-04-16, 11:47
  2. Отговори: 144
    Последно: 24-02-07, 02:26
  3. Али Баба и 40-те Сеткомци
    От ru-boy във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 39
    Последно: 15-12-04, 10:12
  4. Леко празнуване на сеткомци
    От fori във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 13
    Последно: 19-06-04, 20:02
  5. Готварската Книга на Сеткомци :>)))
    От D3BEP във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 10
    Последно: 03-03-04, 01:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе