Страница 8 от 9 ПърваПърва ... 6789 ПоследноПоследно
Резултати от 106 до 120 от общо 129

Анкета за изборите /само за сеткомци/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

@skynet - Съгласен съм с теб. Само с лозунги няма как да стане. Че трябва здрава работа - трябва, но за целта първо трябва да се промени мисленето на самия народ като цяло. А начина по който е управляван от досегашните ни политици по никакъв начин не способства за това. Дори напротив - променя се но в негативната посока. Защото тези които сами си избираме те мислят и действат по начин, по който облагите са лични а не обществени (за народа). Е кого да има за пример тогава самия Народ?

P.S. За здравната реформа не ми се говори. Тя е друга тема. Вариянти има много и повечето са много по-смислени от досега действащите, но както казах по горе - ами как тогава ще се облагодетелстват тия дето са "горе"? То не става хем те да крадът и да пилеят пари за безмислени разхищения и хем за Народа да има.

2.  

3. Senior Member Аватара на Kayso
    Тук е от
    Apr 2002

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">нека приемем че имаш натрупани 5000 лева, не си ползвал здравни услуги, щот си здраво бичме, но в един момент ти се налага скъпа операция или лечение за 8000 лева....доплащаш 3 и се оперираш....<div align="right">Originally posted by skynet*-*27/06/2005*:* 11:45:44</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

И си пенсионер, имаш натрупани 5000, но операцията ти струва 8000. Не си виждал 3000 лева на куп, камоли да имаш да ги дадеш. какво правим тогава - умираме ?!?

4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Да ама парите немогат да стоят ей така в някоа банка. Те трябва да се влагат в нещо, съответно ще се увеличват, но няма да ги има кеш. Така е било при комунизма. Парите са вложени във нещо което после се продаде на чужденци, че даже и чужденец ни стана примие в коалици пак на чужденец. Е как да има пари за здравеопазване.

5. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Не ми се ще да вярвам, че 55% от гласувалите за атака са вишисти. Много ме притеснява факта, че формацията печели в София доста места. Но глас народен - глас божи.

<div align="right">Originally posted by sclera_bg*-*27/06/2005*:* 10:51:07</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Защо да не ти се вярва? Виж резултатите от нашата анкета!

Няма какво да се заблуждаваме, проблема си съществува и това е най-демократичния начин за решаването му - в парламента. За другите варианти не ми се ще и да си помисля.

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2004

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">... Така е било при комунизма ...

<div align="right">Originally posted by Julian - 27/06/2005 : 13:38:16</div id="right">

Ти кога си живял "при комунизма", че имаш впечатления? Първо комунизъм тук никога не е имало. Второ повечето от изчезналите пари от времето на социализЪма не са вложени в нещо, продадено на чужденци. С парите на баба ти бившите /и настоящи/ активисти сега въртят бизнес. Да, наистина се инвестират и увеличават тези пари. Не стоят по банките. Би трябвало да си доволен според мен.

7. Member
    Тук е от
    Sep 2003

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">И си пенсионер, имаш натрупани 5000, но операцията ти струва 8000. Не си виждал 3000 лева на куп, камоли да имаш да ги дадеш. какво правим тогава - умираме ?!?

<div align="right">Originally posted by Кайсо*-*27/06/2005*:* 13:29:55</div id="right">

@Каисо - за предпочитане е пред това което става сега: плащал си 40-45 години здравни вноски, идва време за операция...тя струва 8000 лева и ако нямаш тези 8000+поне 2000 ( такса съвестно опериране ) - пак умираш...математически 3 е доста по-малко от 10 както и да го погледнеш!!!

<font color="blue">добавено:// Нали не очакваш тук във форума да ти изнеса в детайли принципите на здравното осигуряване в нормалните страни????

Всичките тези пари за всичките тези години се олихвяват с основния лихвен процент по депозитите - така поне е във всички страни, които практикуват този начин на осигуряване...отделно всеки има право и възможност да се осигурява допълнително и го правят....друг е въпроса че с тия 12лв на месец здравно няма как да събереш пари след време....щото 45х12х12 = 6480 лева за 45 години, което си е просто смешно, една малка операцийка или апандеситче и си на нула....знаеш ли например колко на месец е осигуряването / здравно и пенсионно / в Англия например?? 400+ английски лири или по нашему 1200 лева...а лекарствата и тук и там са еднакво скъпи, добрите лекари и тук и там са скъпоплатени...но все от някъде трябва да се почне, щото нито ти нито аз имаме тези 1200 лева за осигуровки...

Всъщност - сподели с нас наивните, кой според теб е начина да се постигне добро здравно и пенсионно осигуряване! Ако предложената от теб система е логически обоснована и реализируема - обещавам аз да и бъда най-непоколебим радетел и най-самоотвержен бранител през целия си съзнателен живот :-))</font id="blue">

8.  

9. Senior Member Аватара на Kayso
    Тук е от
    Apr 2002

Колко години си плащал осигуровки ?!?!?!

А я си представи че си внасял 45 г. осигуровки в своята сметка - при постоянна инфлация 5-7% на година колко ще имаш накрая ?!

То все съм слушал предизборни глупости, ама като таз годишните други няма...

10. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

Наистина е странно, че интелигентни хора са гласували за Атака. Аз също не виждам нищо реално в тяхната програма, но това си е въпрос на избор.

Петър Берон, Румен Воденичаров, Велко Вълканов - в коя партия не са били? Май обиколиха всичките. Че са били агенти на ДС е малкия проблем.

Няма да се оправи България с такива хора. Все пак не искам да коря и порицавам хората, гласували за тях. Това са фактите. За мен е неприятно, за друг е резултатно - какво толкова... за 4 години само. Ако не се стигне до барикадите, но не сме в Испания, а в България. И половината българи ги няма - в чужбина са. 1/3 от тях се върнаха за изборите за 1 ден и ми определят живота за 4 години. И хората с до-начално образование - също.

Наистина Доган е политик и ако бях турчин щях метани да му правя. Мисли и работи за избирателите си. Но не съм - е , на кого да правя поклони? Срам ме е , че съм българин вече.

До утре ще ми мине , като на всички нашенци. Ще пия 2 бири след ракията и ще забравя - отново.

Но болката остава.

А за здравната реформа - думи нямам:

Не искам да съм осигурен за присаждане на сърце при космическа катастрофа, а просто за 1 пломба годишно и за 1 настинка.

Даже не искам за нищо да съм осигурен - ще си платя когато се наложи ако мога. Ако не мога - майната му.

Ами защо не задължават всеки човек да има компютър в къщи? И даже ако няма - да си плаща всеки месец такса за евентуалната възможност да придобие такъв!!!!!![xx(]

11. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Колко години си плащал осигуровки ?!?!?!

А я си представи че си внасял 45 г. осигуровки в своята сметка - при постоянна инфлация 5-7% на година колко ще имаш накрая ?!

То все съм слушал предизборни глупости, ама като таз годишните други няма...

<div align="right">Originally posted by Кайсо*-*27/06/2005*:* 20:26:46</div id="right">

Предизборните глупости някак си можеш да оправдаеш, следизборните - не! Я ми обясни, като човек много преживял и препатил, имаме ли в момента действаща здравноосигурителна система? Това здравни осигуровки ли са или здравен данък? През последните 10 години внасям за себе си и семейството си така наречените осигуровки по най-високите тарифи. И какво печеля от това - опашки пред кабинетите, лошо обслужване и пълна безпомощност на лекарите, превърнати в писари! След като опитах "качествата" на системата два пъти, на третия път повече не стъпих в ДКЦ. И като икономист ще ми обясниш ли, не е ли това соцсистемата - да вземаш от всички колкото може повече и да раздаваш еднакво равно нискокачествено обслужване??? И кога най-после ще имаме образователна система, изкарваща на изхода си мислещи хора, а не въздух под налягане....

12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Наистина е странно, че интелигентни хора са гласували за Атака. Аз също не виждам нищо реално в тяхната програма, но това си е въпрос на избор.

Петър Берон, Румен Воденичаров, Велко Вълканов - в коя партия не са били? Май обиколиха всичките. Че са били агенти на ДС е малкия проблем.

Няма да се оправи България с такива хора. Все пак не искам да коря и порицавам хората, гласували за тях. Това са фактите. За мен е неприятно, за друг е резултатно - какво толкова... за 4 години само. Ако не се стигне до барикадите, но не сме в Испания, а в България. И половината българи ги няма - в чужбина са. 1/3 от тях се върнаха за изборите за 1 ден и ми определят живота за 4 години. И хората с до-начално образование - също.

Наистина Доган е политик и ако бях турчин щях метани да му правя. Мисли и работи за избирателите си. Но не съм - е , на кого да правя поклони? Срам ме е , че съм българин вече.

До утре ще ми мине , като на всички нашенци. Ще пия 2 бири след ракията и ще забравя - отново.

Но болката остава.

Не искам да съм осигурен за присаждане на сърце при космическа катастрофа, а просто за 1 пломба годишно и за 1 настинка.

Даже не искам за нищо да съм осигурен - ще си платя когато се наложи ако мога. Ако не мога - майната му.

Ами защо не задължават всеки човек да има компютър в къщи? И даже ако няма - да си плаща всеки месец такса за евентуалната възможност да придобие такъв!!!!!![xx(]

<div align="right">Originally posted by Wise*-*27/06/2005*:* 21:30:09</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">Няма нищо странно че интелигентни хора са глсували за АТАКА, а не виждам нещо срамно да си работил за държавна сигурност. Виж, ако си работил против държавна сигурност си е срамно.

13. Member
    Тук е от
    May 2004

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"><blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Наистина е странно, че интелигентни хора са гласували за Атака. Аз също не виждам нищо реално в тяхната програма, но това си е въпрос на избор.

Но болката остава.

<div align="right">Originally posted by Wise - 27/06/2005 : 21:30:09</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">Няма нищо странно че интелигентни хора са глсували за АТАКА, а не виждам нещо срамно да си работил за държавна сигурност. Виж, ако си работил против държавна сигурност си е срамно.

<div align="right">Originally posted by Julian - 27/06/2005 : 22:24:43</div id="right">

Явно не всички са заляти от следизборната пропаганда[],а за това ,че "наистина е странно интелигентни хора да гласуват за АТАКА"-е кой да гласува,на другите не им пука толкова за страната ни...

...или по-скоро за това което е останало от нея[xx(]

14.  

15. Senior Member Аватара на Kayso
    Тук е от
    Apr 2002

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Предизборните глупости някак си можеш да оправдаеш, следизборните - не! Я ми обясни, като човек много преживял и препатил, имаме ли в момента действаща здравноосигурителна система? Това здравни осигуровки ли са или здравен данък? През последните 10 години внасям за себе си и семейството си така наречените осигуровки по най-високите тарифи. И какво печеля от това - опашки пред кабинетите, лошо обслужване и пълна безпомощност на лекарите, превърнати в писари! След като опитах "качествата" на системата два пъти, на третия път повече не стъпих в ДКЦ. И като икономист ще ми обясниш ли, не е ли това соцсистемата - да вземаш от всички колкото може повече и да раздаваш еднакво равно нискокачествено обслужване??? И кога най-после ще имаме образователна система, изкарваща на изхода си мислещи хора, а не въздух под налягане....

<div align="right">Originally posted by Lupus*-*27/06/2005*:* 22:09:16</div id="right">

Чакай малко, кой говори какво имаме в момента и какво не!

Говорехме за идеята на БСП вноските да се внасят разделно. Това само по себе си е абсурдно. По тази логика по добре да си внасям в банката всеки месец по 30 кинта и ако стане нещо да теглят от там, даже ще ми е по добре, защото не само за здравеопазване мога да си похарча парите после

Парита не случайно влизат във фонд, каса или както там му се казва. По този начин, са защитени от държавата (поне на запад е така) и при всяко положени дори и при 100% инфлация, ти ще получиш помощ независимо от това колко осигуровки си внесъл и тази помощ ще я ползваш от парите на тези, които до сега са нямали нужда. По този начин се постига едно равновесие, младите хора плащат за здравето на старите и в последствие като остареят на тях им бива плащано от по-младите.

Това че в България има корупция и след като държавата отпусне пари, докторите си ги разделят вместо да лекуват с тях е съвсем друг проблем и едва ли промяна в тази насока на здравната реформа ще помогне с нещо.

И не ми говори за повредена учебна система. Не виждам какво и е лошото. Това че нашите студенти ги мързи да учат и предпочитат пак да минат тънко вместо да залегнат над учебниците не означава, че са ни калпави университетите. Незнам ти кога последно си влизал в университет, но те уверявам, че имаш ли желание можеш да станеш много ама много мислещ човек, щото нали знаеш, насила не се поумнява.

16. Senior Member Аватара на Bibi
    Тук е от
    Nov 2004

Аз също съм на мнение, че един от двата най-основни проблема на страната е образователната ни система.

Но реформата там ще даде плодове след повече от 4 години, затова отсъства от предизборните програми. Освен това нейните кусури не се виждат така лесно и не предизвикват всеобщо негодувание, така че става нерентабилно да се обещава нещо в тази област.

При това не говоря за университетите, нито за количеството и качеството на познанията, които се придобиват в училище. Но точно училището е виновно за това, че сега всички се чудят "Как може народът да гласува за Едикойси?", "Защо германците никога не пресичат на червено?", "Защо политиците ни не стават за харесване?"...

Нашето училище успешно създава феномена "Ерудирани простаци". При това, за улеснение на системата, се старае те да бъдат и комплексари. И успява!

От децата се изисква да бълват факти във всяка област от познанието и да се чувстват зле, ако пеят по-фалшиво от Марийка, тичат по-бавно от Генади или пишат грозно, с лявата ръка. Изобщо цялото училище служи за това да има къде да се чувстват много зле малките хора.

За награда на тези, които въпреки това не са изгубили мотивите си да изучават разни науки, после попадат в среда, където познанията НЕ СА гаранция за нормален живот. И не само познанията, а изобщо всички качества.

Озлобени, нещастни, невярващи в себе си хора, живеещи във война с всичко наоколо - после стават избиратели, или политици, или "пасуващи", все едно.

С такъв материал трудно се постигат чудеса.

И тук не е виновна народопсихологията на българина, нито лошия генетичен материал по нашите земи. Виновно е Училището.

17. Senior Member Аватара на Kayso
    Тук е от
    Apr 2002

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">И тук не е виновна народопсихологията на българина, нито лошия генетичен материал по нашите земи. Виновно е Училището.

<div align="right">Originally posted by Bibi*-*28/06/2005*:* 15:24:27</div id="right">

Тъй лии, а за катастрофите са виновни катаджийте а за мръсотията около блоковете са виновни циганите дето чистят или пък данъчните са виновни, че в някой фирми не ти вз3емат ДДС или ти вземат половината, охх, къде ли съм ги слушал тези приказки [|)]

18. Senior Member Аватара на Bibi
    Тук е от
    Nov 2004

Тогава кой е виновен? Според теб.

Защо същите българчета, когато са в чужбина, спират да си хвърлят боклуците от балкона и започват да спазват пътните знаци? Значи не е невъзможно да се научат и тук да постъпват така.

Не всички увредени бивши ученици стават политици, една част от тях стават учители. И си го връщат.

Виждала съм разликата в отношението към децата в други държави.

Ефекта е крещящ. Наистина е нещо, което кара човек да се замисли за по-дълбоките основи на проблема.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 8 от 9 ПърваПърва ... 6789 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 24
    Последно: 26-04-16, 12:47
  2. Отговори: 144
    Последно: 24-02-07, 03:26
  3. Али Баба и 40-те Сеткомци
    От ru-boy във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 39
    Последно: 15-12-04, 11:12
  4. Леко празнуване на сеткомци
    От fori във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 13
    Последно: 19-06-04, 21:02
  5. Готварската Книга на Сеткомци :>)))
    От D3BEP във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 10
    Последно: 03-03-04, 02:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе