Вижте резултатите от анкетата: Ходили ли сте в казармата и за колко време? Трябва ли да има казарма за мъжа или не?

Гласували
419. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Не съм служил

47 11.22%
  • 6 месеца

25 5.97%
  • 1 година

39 9.31%
  • 1,5 години

78 18.62%
  • 2 години

70 16.71%
  • морски - 3 години

2 0.48%
  • Трябва да има казарма - там момчето става мъж

56 13.37%
  • Добре че вече няма - загуба на време и глупости

77 18.38%
  • 9 месеца

25 5.97%
Страница 3 от 11 ПърваПърва 12345 ... ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 159
Like Tree1Одобрявам

Ходили ли сте в казармата?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Re: Ходили ли сте в казармата?

Темата ще стане още по-интересна, ако всички споделим какви "извращения" знаем от казармата
    - "положи канче", също и "опъни кабела". При тази команда сгафилият новобранец навежда врат и старото куче му забива един звучен шамар зад врата.
    - новобранец получава писмо - старото куче скъсва едното ъгълче на плика, надува го, слага го на подложеният врат на получателя и го плясва за да се спука.
    - новобранец дневален - преди лягане старото куче взима един кашон със сапуни "Камбана", рапръсква ги по пода на дъъъългият коридор, лично ги размазва с токовете на обувките по мозайката, излива няколко кофи вода и лично и с огромно удоволствие и старание прави с метла пяна до глезените и си ляга. Новобранеца до сутринта не само трябва всичко да е измил и подсушил, но и да намаже мозайката с паркетин и с вълнени парцали да я излъска до блясък.
    - веднага след единствената в седмицата баня в петък следобед - следва "самоподготовка", което в случая значи пълзешком по пясъка на физкултурната площадка.
    - при лицеви опори ако някой новобранец се измори и почне да опира земята с корем - старото куче си допушва фаса и го намества на земята под голият му корем.
    - новобранеца се зове като "гъбо отровна!" или "киртак!"
    - преди лягане тайно се слага под чаршафа на леглото на новобранеца дълъг конец, положен на зиг-заг, а другият край го държи старото куче на някое съседно легло. Когато новобранеца се унесе - почва леко дърпане на конеца. Клетника се разшава за да разбере какво го лази, пружините скръцват и тогава старите се развикват, че а е мръднал още веднъж - а са му строшили канчето. И след малко продължават пак да теглят конеца.
    - спящ новобранец: старите взимат полеви телефон ТАП - от онези с манивелата, които създават доста високо напрежение. Връзват двата проводника за пръстите на краката му и почват диво да въртят манивелата. Новобранеца изпищява на умряло и подскача в леглото, а старите кучета се търкалят по земята и не могат да си поемат дъх.

Ух, като си спомних всичко това - напълно ме напусна желанието за седмицата там! Или поне не и като новобранец

2.  

3. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Лягаме си всички старухи в спалното. До всяко легло, където сме легнали е клекнал един новобранец.
    Двама са до вратата, от външната страна.
    Останалите са навън с по едно клонче в ръка.
    Сега ... сценката е следната:

Тези клекналите до таблите, клатят леглата.
    Тези на вратата, декламират "Ту-туф, Ту-туф ... Ту-туф, Ту-туф"
    Тези отвън бягат покрай прозорците с вдигнати клончета в едната посока и наведени в другата.

И цялата тази комбинация ще рече, че старухата се прибира с влака в къщи вече и си гледа с едно око през прозореца на "вагона" как върви пътя.

От време на време, някой подмазвач, по желание прави и свирка на локомотив.

Има и други простотии, но друг път.

.:: EDIT ::.
    Упражнение "Слон".
    Първо да обясня, по мое време противогазите бяха с един маркуч към филтър, който си стоеше в чантичката. Не бяха такива модерни, като сега. Маркуча е около метър дълъг.
    Ей такъв уред представляваше.

Навън е над 35 градуса.
    Организираме упражнение на новобранците.
    Има си специално избрано място в поделението за това упражнение. Където има най-много пепел.
    При тази температура, облечени в пълна бойна униформа, с противогази, но с махнат филтър и маркуча отвън, новобранците започват да лазят в пепелта. Разбирай маркуча непрекъснато се влачи в нея.
    От бързането, което ние изискваме, новобранците са ужасно потни и невероятно задъхани.

Става ви ясно след 45 минутно лазене, лапане и гълтане на пепел каква е гледката като си махнат противогаза.
    Виждат се само едни очи и кора от кал и пепел, нищо друго.

.::EDIT::.
    Аз например, като новобранец, цяла нощ съм сапунисвал Христо Ботев на портрета и после бръсна със самобръсначката. След това будя стария за да види как съм го избръснал след което естествено продължавам да сапунисвам и да бръсна.
    Това в коридора на спалното.
    А не мога да не сапунисвам и бръсна, защото от време на време дежурния по рота [стар войник] скришно минава покрай прозореца за да види какво правя в момента. Естествено, аз или трябва да сапунисвам или да бръсна в него момент.
    И така цяла нощ.

4. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Malone
    Моля, моля ...
    "Фазаните" да не се изказват за казарма, на бели чаршафки и в отделна стаичка всеки може ...
    Ама ... било трудно в школите ...
    Трудно, грънци! Едва ли някога ще научите какво е трудно.
    ===
    Това по горе е със съвсем весел тон, може и шеговит да го наречете. Закачам се, въпреки че съм съвсем искрен, "фазаните" си нямат представа, ама въобще, от служба.

Keep silent, ladies!
    Напротив, лично аз съм бил от двете страни на барикадата(както и големия процент "фазани"). Относно битовите условия:
    - в ШЗО - нови сгради, стаите тип хотелски, с бели чаршафи и парно. В стая по едно отделение(осем човека), леглата "русенски", на два етажа. Обувките ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да са тези които ти са раздадени - от старите, с естествен гьон и набити отдолу цинтове(гвоздеи), Май там се износваха останалите запаси от такива обувки в цялото БНА, защото иначе цялата армия си беше с кубинки. Тези обувки не могат да се носят с чорапи, а само с ДОБРЕ навити партенки. Естествено в началото никой не може да го навива добре и краката целите са в рани. Преди клетвата се прави няколко дневен поход с пълно бойно снаряжение с 20-30 км преход на ден. Можете да си представите какъв шок е за един новобранец да върви без да нарушава строя 30км с такива чукани на краката. Ако на някой връзкар му изпратят от оня "лукс", наречен кубинки, старшината на ротата лично пред строя му ги събува и ги нарязва, а оня ходи бос до спалното да си търси "цинтарите"!
    Сутрин ставане в 6 ч. и бегом долу пред сградата гол до кръста(и зимата), където "фазана" вече чака и се дразни от закъснели. Задължителния сутрешен крос от 3 км("фазана" най-отпред, няма скатавка), прибираш се целия пот, минимално време за сутрешен тоалет(как се изреждат 8 човека на една мивка). Въобще всичко на бегом и никакво свободно време. "Фазана", колкото и да го мразиш, че е уставняк, толкова и му се възхищаваш, защото във всичко това той е винаги най-отпред и ние го следваме. Без грам лично време. А бе луда работа...
    - Звездец - стари помещения, по една рота в спално, с една печка в средата, бели чаршафи. "Фазаните" - заедно с войниците, тъй че целия войнишки живот им е пред очите. Може би точно заради това е нямало големи простотии - само толкова, колкото да се спази "традицията". Сутрин няма 3 км, слаба физическа подготовка, много лично време след 17 ч., няма проверяващи - спокойствие.
    //Извинявам се за дългия пост, ама се отплеснах по спомени

5. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Malone, разсмя ме до сълзи, най вече с това ту-туф и свирката на локомотива

Lazar, без партенки беше невъзможно да се вървят дълги разстояния даже и с кубинките, не само с цинтовете.

А ето как се гаврехме с дежурният офицер по застава нощно време: канцеларията му беше на първият етаж и човека си гледа телевизия. А часовият по застава, който обикаля отвън взима от онези милиционерски радиостанции Тантал или Микрон, които се ползваха по време на наряди по границата. Когато се натисне бутона за предаване - картината на телевизора изчезва. Тъкмо оня вътре стане да го погледне какво му има и бутона се отпуска, картината се връща. След малко пак. Този път офицера чака по-дълго, защото си мисли че пак бързо ще се оправи. Да ама не. И когато загуби търпение и стане - хоп - картината се оправя.

6. ViK
    ViK е офлайн
    Member Аватара на ViK
    Тук е от
    Apr 2006

През цялото време което изкарах в казармата не съм попадал на извращения и не съм имал стари войници.

Цитат Първоначално публикувано от FearMe
    опааааа, ViK, че ние сме били заедно, бре
    я се изпей ти какво беше?
    Бях сапьор. Воените успяха два пъти да ме вкарат в болница за трите месеца ШЗО. А ти какво беше?

7. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

а аз тиловак... не че се оплаквам де

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Да ни е честит нов член на форума - Kirtaka! Явно се е вдъхновил от тази тема

10. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Цитат Първоначално публикувано от ViK
    Бях сапьор. Воените успяха два пъти да ме вкарат в болница за трите месеца ШЗО.
    Късметлия си !

сетих се за един виц !
    Войник целия гипсиран.
    Офицера го пита:
    - Какво стана бре момче , как се подреди така ?
    а войника :
    -Заради 1 табела
    -Каква табела ?
    - Ами пишеше Мини.
    - И ??
    - И аз минах !!!

11. Тук е от
    Oct 2005

"Моряк" 9 месеца, само дето не видях кораб ...
    Освен загуба на време е и загуба на пари :/

Навремето може би е имало смисъл и наистина е имало обучение и подготовка, сега просто е пълна пародия. Не ми се мисли, ако се наложи да използваме натрупаните "умения".

12. Banned
    Тук е от
    Sep 2004

всяко лято преди зареждането с въглища се хващаха 2-3-ма човека от издънките(моя милост и той там първата година) и се изкарваха всичките останали въглища от склада, пресяваха се на пружини от легла и се вкарваха обратно в склада.

после новите въглища се слагаха върху старите - че за догодина да има пак за пресяване

друго любимо занимание беше "газ, чорапи, наметало" - естествено пак през лятото се прави в 14 часа след обед (който знае какво е в пловдив през лятото - знае...).

в столовата(хюстъна) пък се крадяха баки, черпаци, чинии и лъжици - ако има липса - плаща се(черпака беше 5 лв, баката 20 лв) - естествено нищо не се губеше(просто пари се изкарваха ).

първата закуска в казармата ме хвърли в тъча - супа плувки(сланина) и кифла с мармалад

при нас нямаше влакчета, но като новобранци правехме магнетофон - 5 човека за копчета и 2-ма за ролки(останалите пеят)..
    ..старите пускат музиката с набиване на съответният клавиш(напред, назад, пауза, play) ролките се въртят бързо или бавно, а ние пеем песните на хисарският поп

13. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от roumen68

Да ни е честит нов член на форума - Kirtaka! Явно се е вдъхновил от тази тема
    Ако познаеш от първи път кой стои зад този Ник, значи вече не си новобранец във форума.

PS Остави! Имаш желание. Той се предаде без бой...

14.  

15. Тук е от
    Oct 2005

Цитат Първоначално публикувано от roumen68
    В кой Г.О, колега? Аз - в Бургаският.

Никой не коментира въпроса:
    Бях в Кюстендилския Г.О. на Македонската граница бях на 8-ма гранична застава която пък беше оперативна което допълнително ми вчерни живота защото скапания кльон не спираше да пищи каде заради животни къде заради хора или пък просто си беше бъгав и влагата го скапваше а аз бях кльонист и съответно бях в Т.Г. (Тревожна група ) колкото километра съм изтичал по тия гори за година и половина сигурно до края на живота си няма да извървя .Обаче интересно е как се озовах там Когато на комисията ме попитаха "- Къде предпочиташ да служиш..." аз като голям "хитрец" казах "- В МВР войски " като си правех тънката сметчица ,че МВР войски има само във Враня ,а там службичката е скатана ДА ама НЕ по онова време никой не ми каза ,че Гранични войски също са към МВР даже тогава си спомням загадачната усмивчица на полковника който ме попита и ми направи впечатление но бързо забравих за нея до момента в който не получих призовката за поделение 56460 Кюстендил и така на финала на 02.01.1995 в 10.00h с бодра крачка прекрачих портала на поделението.Нати сега МВР войски )))

16. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от Jigsaw
    Бях в Кюстендилския Г.О. на Македонската граница бях на 8-ма гранична застава
    Горкият!
    Навремето освен Гранични войски, към МВР бяха и Вътрешни войски. Емблемата им беше точно като нашата, само че не ГВ, а ВВ и бяха с тъмно сини околожки и такива пагони.
    Аз поне имах късмета да съм на морска застава, от нас започваше граничната зона и бариерите. Бях командирован и на застава с кльон, където работехме по подмяната на дървенията и бодливата тел на кльона, та долу-горе ми е ясно какъв гърч е да си на такава застава.
    Няколко дни преди УВО-то ни разстлаха в "обстановка" в очакване на нарушители да преминават границата. Никой не мина разбира се, но цяло денонощие лежахме из храсталаците, маскирани, без право да пушим. Студ, комари и глад! По едно време минаха и раздадоха консерви. Ама кой ти носи ножа си. Та да видите как се отварят консерви с шомпола и пълнителя на автомата!

Lupus, не познах, новобранец ще си остана

17. Member
    Тук е от
    Jan 2005

Цитат Първоначално публикувано от Zaphod B

друго любимо занимание беше "газ, чорапи, наметало" - естествено пак през лятото се прави в 14 часа след обед (който знае какво е в пловдив през лятото - знае...).
    При мен тая команда беше "ОЗК като плащ - ГАЗ" и разбира се се правеше в най-голямата жега. След това почваш да пълзиш на един стадион от врата до врата в различен стил налаган шомпола по каската и други места.
    В такива моменти винаги съм се чудил как не ги е страх тия офицерчета дето се праят на мъже и гърчат войниците.
    Там са събрани хора от всякъде на по 18-19 години, не го знаеш какъв му е акъла и че ще му падне пердето и ще отмаха един приклад в чивията на ония ми ти капут дето се е надвесил над него да му вика "Аре по-бързо беееееееееее киртак скапан". Това винаги съм се чудил дали и си помислят такова нещо тия дето гърчат

18. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от obshtinska_mishka
    ...В такива моменти винаги съм се чудил как не ги е страх тия офицерчета дето се праят на мъже и гърчат войниците. Там са събрани хора от всякъде на по 18-19 години, не го знаеш какъв му е акъла и че ще му падне пердето и ще отмаха един приклад в чивията на ония ми ти капут дето се е надвесил над него да му вика "Аре по-бързо беееееееееее киртак скапан". Това винаги съм се чудил дали и си помислят такова нещо тия дето гърчат
    Това няма как да стане - бунт на новобранец или новобранци, защото първо - новобранците са неорганизирани, "пеят се" помежду си, всеки гледа да си спаси кожата и да се изчетка на старото куче и да накисне друг новобранец. И второ - страха от задружността на старите кучета, на офицерите, от арест, дисцип, военен трибунал...
    Точно задружността на старите кучета и разединението на новобранците позволяваха на старите да ги мачкат както си искат. Виждал съм бунт на самотен новобранец и вечерта като му хвърлиха едно одеало в спалното - ритници и от старите, така и от други новобранци желаещи да се изчеткат на старите. Новобранците даже бяха по-ревностни в ритането на ближният си.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 11 ПърваПърва 12345 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отменят казармата!
    От The Mask във форум Коментирай новина
    Отговори: 19
    Последно: 05-07-06, 23:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе