Вижте резултатите от анкетата: Ходили ли сте в казармата и за колко време? Трябва ли да има казарма за мъжа или не?

Гласували
419. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Не съм служил

47 11.22%
  • 6 месеца

25 5.97%
  • 1 година

39 9.31%
  • 1,5 години

78 18.62%
  • 2 години

70 16.71%
  • морски - 3 години

2 0.48%
  • Трябва да има казарма - там момчето става мъж

56 13.37%
  • Добре че вече няма - загуба на време и глупости

77 18.38%
  • 9 месеца

25 5.97%
Страница 2 от 11 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 159
Like Tree1Одобрявам

Ходили ли сте в казармата?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Sep 2002

Re: Ходили ли сте в казармата?

9 месеца след ВУЗ - 01.1998-10.1998 - Плевен школа...после Мусачево...

2.  

3. Тук е от
    Oct 2005

дам посещавал съм това заведение от 1995 до средата на 1996 се "забавлявах" на границата купона беше пълен

4. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от Jigsaw
    дам посещавал съм това заведение от 1995 до средата на 1996 се "забавлявах" на границата купона беше пълен
    В кой Г.О, колега? Аз - в Бургаският.

Никой не коментира въпроса:

Цитат Първоначално публикувано от roumen68
    Ако можехте да се върнете сега в казармата, там където сте служили, със същите набори, при същите условия примерно за 1 седмица - бихте ли го направили?

5. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Най са ми смешни подобни разговори.
    Лакърдии и спомени на тема "ама какво беше аз като бях в казармата, ехееееей ...".

6. Banned
    Тук е от
    Sep 2004

ходил съм.

служих в поделение 33400 - или 43300 - ба ли го , много време мина

ма беше ПВО на сухопътните войски.

уж само връзкари служели там ... - аз по-голям сбръч не бях виждал дотогава в живота си, но пък това ме възпита като голямо момче, дето вече да не позволява и по-малък сбръч изобщо...

та в тази тема(живота в казармата)...

скоро гледах по тАлавизията репортаж за битовите условия в затворите в момента - дадоха кенефите на затвора...(явно за да впечатлят нежните цивилни души)....

та аз хич не се впечатлих

нашите кенефи бяха още ПО-лоши, а имаше и наказание лишаване от баня... (неслучайно ни викаха Киртаци на времето.. )...

обаче,

казармата ме възпита като ОПТИМИСТ - дори към днешна дата да попадна в глупава и кофти ситуация ...

просто си спомням за казармата и знам, че нищо в цивилизацията не може да е по-лошо от шибаната казарма(към днешна дата е все едно 2 години в затвор лек режим)...

добавено

обаче - искам да се знае :

- ПРОТИВ ЗАДЪЛЖИТЕЛНАТА ВОЕННА ПОВИННОСТ СЪМ !!!

(който иска да ходи на война - да ходи и да се запише Доброволно).

7. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Две години 1984/86, като първата много интензивно натоварена - НШЗО Плевен, автомобилист. Тогава подготовката по специалността беше доста добра - и теория на автомобила, и практика. Времената бяха други, тъй че не изглеждаше толкова загубено време, както от днешен поглед. Изглеждаше като продължение на обучението в техникума и стъпка преди института. Вярно - много военни простотии, но всичко се забравя, остават емоционалните спомени. Не съм се интересувал сега какво представлява школата, но няколко подобни съвременно оборудвани центъра мисля, че не е лошо да останат и там да се провежда някакво военно обучение - 1-2-3 месеца, колкото се реши, че е оптимално.
    Втората година в Звездец - спокойна и безлична служба. Там нямам желание да се върна, но в Плевен бих се върнал , ако може! При същите условия! Само, дето няма да издържа на физическото натоварване - някои дни по 12км пробягани на ден, от които 6км с пълно бойно марш на скок . Но не повече от седмица ей, да не ме забравят или да се изпорти телепорта!

Да, Malone, смешно и тъпо изглеждат мъжете, особено като излязат от казармата и постъпят във ВУЗа. Особено в очите на колежките и неслужилите колеги. Затова аз винаги съм се въздържал от такива разговори, но сега от дистанцията на времето си позволявам.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

На въпроса "бихте ли се върнали за 1 седмица..." отговорът ми е: "доброволно - категорично НЕ"

Като стана дума за простотията на военните...Имах приятел, на когото дадоха няколко дни отпуск, за да кандидатства в МЕИ. По закон трябвало да го пуснат (поне той така каза). Обаче по закон не пишело, че трябва да го пуснат да се запише, след като бе приет да следва. Нищо, че имаше неизползван полагаем отпуск...

Нека поне им отдам чест по цивилния начин:

10. Member Аватара на panevdd
    Тук е от
    Jul 2003

Служих една година в свързочния полк в Сливен. Бих се срещнал с "колегите" от казармата, но не непременно на същото място и при същите условия. Според мен военното обучение трябва да е доброволно, просто не е ефективно да се събират накуп хора с различни способности и да бъдат принуждавани да вършат заедно определена работа. По въпроса за отпуските... аз си "прахосах" половината дни за кандидатстване във ВУЗ и когато започнаха лекциите дадох кръв, за да мога да присъствам на всички лекции. Така или иначе не успях да присъствам на всички - от университета изместиха лекциите с 10 дни напред, а книжката ми вече беше разписана .

11. ViK
    ViK е офлайн
    Member Аватара на ViK
    Тук е от
    Apr 2006

9 месеца от началота на януари 1999 в ШЗО Велико Търново. Надявам се никой да не се опитва да вкара сина ми в казармата, с други думи твърдо съм против задължителната военна служба.
    Слагането на пагон трябва да е доброволно.

12. Banned
    Тук е от
    Sep 2004

Цитат Първоначално публикувано от Ghost
    На въпроса "бихте ли се върнали за 1 седмица..." отговорът ми е: "доброволно - категорично НЕ"
    аз съм ходил запас 2 пъти...

ама,
    и до ден днешен имам следният кошмар в два варианта :

1. вариант едно - взимат ме в казармата пак като новобранец и аз почвам да рева на портала "ама аз съм служил вече.. и протягам за доказателство военната книжка... - някъв фатмак ми вика - "ами тъкмо знаеш какво е и ще ти е по-лесно - може и да си прав, ама загубихме картотеката"....

2. вариант две - взимат ме в казармата пак като новобранец и аз почвам да рева на портала "ама аз съм служил вече.. и протягам за доказателство военната книжка... някъв фатмак ми вика - " първият път не се брои... - не знаеш ли, че вече се служи по 2 пъти(2Х)..."

като се събудя - правя това и благодаря на господ-а(дето го няма), че е било сън

13. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

Аз имам същите кошмари. Майтапа настрана

14.  

15. Тук е от
    Dec 2005

Две години и три дена. В Казанлък - трети район 1982 - 1984 г. Пропиляни едни от най-хубавите години , но с прекрасни последствия. В смисъл , че 2 години са ненужно дълъг период /може би е разумно да е около 6 м/ но израстването и поуките които можеш да си вземеш са много ценно нещо , за да я пренебрегна изцяло.

16. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Malone, ами тук сме повечето мъже, седнали на маса (пред PC-то) и е почти естествено да има и лакардии за казармата
    За едно нещо е полезна военната служба. Ама от по-дългичките, а не от 6-12 месеца дето докато се научиш да различаваш по пагоните кой какъв е и УВО-то дошло. Наплашеното в началото сополиво момче трайно възмъжава, създава си полезни навици и принципи за цял живот. Сблъскването с гадостите, извращенията и на пръв поглед неизпълнимите задачи го каляват, вдъхват му трайно увереност, че е кадърен, справя се с нещата, не се плаши току така от необичайните ситуации, бързо взима решенията.
    Когато аз се уволних - имах колеги, които не бяха служили. Личаха си от километри - едни такива изнежени, плахи, с някакво детско мислене още. И момичетата също ги различаваха.

Относно теоретичното връщане за 1 седмица: служилите в големи поделения, е естествено да ги побиват тръпки при тази идея. Първите 3 месеца бях в школа, където спалните бяха с легла на 2 етажа за по 120 човека. Там - за нищо на света, отврат.
    Но в малко поделение като застава, където и стари и новобранци са 20 човека, с 2-ма офицера и 2-ма старшини - всичко е много по-различно, създава се колектив, приятелства за цял живот въпреки различните характери.

17. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

опааааа, ViK, че ние сме били заедно, бре
    я се изпей ти какво беше?

18. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Моля, моля ...
    "Фазаните" да не се изказват за казарма, на бели чаршафки и в отделна стаичка всеки може ...
    Ама ... било трудно в школите ...
    Трудно, грънци! Едва ли някога ще научите какво е трудно.
    ===
    Това по горе е със съвсем весел тон, може и шеговит да го наречете. Закачам се, въпреки че съм съвсем искрен, "фазаните" си нямат представа, ама въобще, от служба.

Keep silent, ladies!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 11 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отменят казармата!
    От The Mask във форум Коментирай новина
    Отговори: 19
    Последно: 05-07-06, 23:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе