Вижте резултатите от анкетата: Ще участвате ли?

Гласували
95. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Да

22 23.16%
  • Не

23 24.21%
  • Искам, но нямам възможност

50 52.63%
Страница 3 от 18 ПърваПърва 1234513 ... ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 258

Протест срещу нарушаването на правата на интернет потребителите

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Oct 2003

Re: Протест срещу нарушаването на правата на интернет потребителите

Не си ме разбрал. :-) Лично моите права в случая не са нарушени щото не ползвам ФТК, но ако имах възможност, бих отишъл на митинга.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2004

И мен като Lupus ме терзае един въпрос - кои са тия права, които са нарушени в случая? Правото да крадем? В кой закон, кодекс, конвенция е гарантирано такова право? Хайде някой, който смята, че в случая са нарушение НЕГОВИТЕ права да каже. Но точно и ясно, без евфемизми и извъртания. И да не развива теории за АЕЦ, бити журналисти, онеправдани ISP и какви говеда сме ние българите.

BTW, журналистите подадоха жалба още вчера, т.е. те си защитават правата, не ги мислете.

И още нещо - странните идеи за отчисления от цената за достъп да се превежда на носителите на авторски права не ме устройва. Ама хич. Защо трябва аз да плащам за това, че Сульо влачи MP3-ки като бесен, като е пределно ясно, че е физически невъзможно дори по веднъж да ги прослуша?! Соц. реализъм е това, другари.

4. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000

Нека да ви припомня нещо, никога, ама никога в световната история митингите не са променили действие на правителството.
    Ще е хубаво да го запомните.
    Хубаво е да започне българина да си търси правата, но в случая какви права и за како става дума? Това, че правителството вдига възраста за пенсиониране е много по достойно за митинги и протест, защото според статистиката, възрастта за пенсиониране е така избрана в РБ, че да не я получиш т.е. насилват те да внасяш пари в бездънна яма с обещанието ако станеш столетник да получиш нещо. Ето против това ограбване е удачно да се протестира, защото засяга всички и е пладнешки грабеж. Това за тракерите е някаква безсмислица при условие, че има такива навсякъде, е няма да има в БГ, голяма работа.
    Лично аз подкрепям протеста само и единствено заради това, че някой се е сетил, че има права и си ги търси. Иначе протеста е безсмислен.

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Абе, пичове, вие с ненарушените права...как я мислите тая работа не мога да вдена!? Значи излиза, че според вас правата ще са ви нарушени само, ако МВР наредят на всички доставчици да филтрират сайт, който посещавате, така ли? Я, се осъзнайте малко. По тази логика излиза, че гражданите в Арабските емирства не са ограничени, защото не изппитват желание да влизат в сайтове, който разясняват правата на жените. Защо не искат да влизат в такива сайтове - ами защото не знаят, че те съществуват. ТОВА Е ОПАСЕН ПРЕЦЕДЕНТ, с/у който трябва да се протестира!!!
    Аз също не ползвам арена-бг, пиратски софтуер не ми трябва - имам всичко, което ми трябва безплатно и легално под GPL. Признавам си, че от замунда съм изгледал някой и друг филм (ГД ЛЕЩА, не си правете труда - вече нищо не държа при мен - гледам и трия )

Ако успеят по законен път да намерят как да затворят арена, замунда, дата и който и да е сайт, няма дума да обеля. Обаче да ми спират достъпа до сайта е нарушение на правата ми. Още повече, че сайтът се намира извън България, където МВР няма никакво право да действа. Аз имам право да влезна във всеки един сайт в Интернет, дали ще го направя не е важно.

В момента реакцията ви е точно като на мюсюлманин, на който са му казали, че от утре се спира свинското - "дреме ми ма чепа - аз свинско не ям"....да, ама ако им позволиш да спрат сега свинското, на следващия ден ще спрат и телешкото и агнешкото и може да останеш само на ориз....

Цитат Първоначално публикувано от pimpirlit
    И мен като Lupus ме терзае един въпрос - кои са тия права, които са нарушени в случая? Правото да крадем?
    Не, нямаш право да крадеш, напротив - това е престъпление. Нарушават ти правото да влизаш във всеки един сайт в Интернет. Никой не е казал, че като влезнеш в този сайт, ти ще крадеш. Извършваш ли престъпление влизайки в този сайт - не. Тогава никой няма право да ти забранява да влизаш там. Във форума на Сетком има и секция "Hack & Crack", как ще се почувстваш, ако утре МВР нареди на основните доставчици да спрат достъпа до Сетком, защото там се учат как да извършват компютърни престъпления?

Цитат Първоначално публикувано от ru-boy
    Нека да ви припомня нещо, никога, ама никога в световната история митингите не са променили действие на правителството.
    Защо да го помня след като няма нищо общо с истината??? Да давам ли примери?

6. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Кой е казал, че протеста е срещу затварянето на тракерите?
    Протеста е срещу начина по който се прави това! Нека съберат доказателства, нека съда реши , че даден тракер или сайт е незаконен, нека има издадена съдебна заповед за затваряне (прекратяване на дейнастта) - ОК нека го затварят тогава, тогава това ще е тяхно задължение.
    Но при сегашните обстоятелсва - НЕ - самите те действат срещу правовата система.

Аз също не ползвам бТк и достъпа ми досега не е бил ограничаван до нито един сайт, също така знам (и ползвам) , че има много повече и много по-богати чуждестранни тракери, но ФАКТА (ОПАСНИЯ ПРЕЦЕДЕНТ) да се ограничават правата на голям брой хора без необходимите съдебни разпоредби, това вече е нарушение И НА МОИТЕ ПРАВА. Днес може да не съм пряко засегнат, а утре?

Кое Ви гарантира, че утре МВР заедно със правозащитните организации няма да реши да затвори или ограничи достъпа до този форум? Ако решат да търсят причини и поводи - колкото искаш. Само Hack&Crack секцията ще им е достатъчна причина. И прави ли ще са тогава, пак ли няма да бъдат нарушени правата Ви. Или ще си кажете, "Ами толкова беше, кранчето секна. Ще намерим друго място...."
    Ами то по тая логика може спокойно да се надупите със свалени гащи на улицата и да си кажете, ами какво да се прави..... почивката свърши"

Това е идеята на протеста - ЧЕ НЯМА ДА ПОЗВОЛИМ КОИТО, ОТКЪДЕТО И КОГАТО СИ ИСКА ДА НИ ОПЪВА. МОЖЕ И ДА СЕ ОПИТВА, НО НИЕ НЯМА ДА СТОИМ НАДУПЕНИ, А ВСЯЧЕСКИ ЩЕ СЕ СТРЕМИМ ДА МУ ОТКЪСНЕМ ОМЕКНАЛИЯ ЧЛЕН И ДА МУ ГО НАВРЕМ В УСТАТА!

EDIT:
    +1 за Ghost, че ми е прочел мислите.

@Ru, нещо в поста ти ме озадачава....

след това

Това, че правителството вдига възраста за пенсиониране е много по достойно за митинги и протест, ............
    и после пак

Иначе протеста е безсмислен.
    А принципно не съм съгласен с теб, че митингите не са променили нищо никъде по света. Пресен пример - преди няколко месеца във Франция......
    В БГ - може - неи сме си Абсурдистан....такова ни е мисленето. Като гледам тук дето повечето се познаваме, не можем да се обединим около нещо важно, какво остава в национален мащаб. Това използват и нашите политици, за да си правят каквото искат. Все още сме си робска нация - типичен пример:

Няма да отида. Нито сега, нито утре. Не виждам с какво евентуалната бъдеща липса на торенти ще ограничи или ограничава правата ми. Е, ще преживея някакси без "убийствено завладяващи сериали" и "разтърсващи душата групи". Защото всеки ще се съгласи, че торентите живеят именно за това и поради това. Разбирам отколешната детска мечта живееща във всеки от нас за "поредната диня открадната от плод зеленчука", но детството отминава, пубертета също, идва съзряването. Мога само да съжалявам, че по същия начин полицията не реагира и на други полузаконни или незаконни дейности на граждани и фирми.

Положението няма да се реши с сезонно или епизодично скачане по площадите. Повечето хора въприемат безплатното изобилие на филми и мп3 като "готино" но временно явление и ако утре кранчето секне, просто ще си кажат "ех, свърши се, да му се не види" и толкова. Ето защо на бъдещия всенароден митинг едва и ще има повече от 100на 200 души, ......

7. Senior Member
    Тук е от
    May 2001

Сега се появи в заглавната страницата на арената

Уважаеми потребители,

очаквайте публикуването тук на мотивирано основание, на което всички потребители на доставчици филтриращи достъпа до отделни интернет сайтове ще могат да развалят дългосрочните си договори. Веднага след това Вие ще можете основателно да спрете да плащате месечните си такси. Как точно и дали някога такива доставчици ще могат да ви принудят да платите неустойка ще бъде решавано в съда и то за всеки отделен случай. Малко по-различно стои въпроса с клиентите на БТК, защото договорът за доставка на Интернет е обвързан с вашият телефонен пост. Ако подкрепята борбата ни за свободно използване на Интернет пространството, осмислете още веднъж доколко е допустимо за Вас да се лишите от стационарния си телефонен пост. Плащайки на такива компании Вие поддържате държавния терор над българските потребители на Интернет.

Имайте предвид, че според нашите статистики над 70% от българските доставчици на Интернет НЕ ФИЛТРИРАТ достъпа до ArenaBG.com. Ние ще публикуваме списъка на тези независими и отстояващи правата си фирми тогава, когато това ще е бъде напълно безопасно за тях.

8.  

9. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

молба за провеждане на митинг, с който желаем да изразим своя протест срещу нарушаването на правата на интернет потребителите, интернет обществото като цяло, собствениците на сайтове в България и неправномерния натиск от страна на държавните органи върху тях.
    Като гледам, това за органите е в края на целите на митинга. И кой сайт е затворен по заповед на полицията? Може би не съм разбрал правилно, но целта не е ли да се спрат торент тракерите, а не самите сайтове? Ако не съм прав нека някой ме корегира....

10. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000

Съгласен съм с едно, че ГДБОП/ГДЛЕЩА не може да отнема права, ако не е доказала в съда за извършено нарушение.
    Не ми хареса и изказванията на прокурора зает със случая, личеше, че е гушнал някой лев и/или изпълнява поръчка.
    Грозното в случая е, че се защитават ЧУЖДИ корпоративни интереси, вместо родните.
    Wellcome in Bulgaria.

11. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

Още новини от сайта на "Арена"-та:

Уважаеми потребители,

администраторския екип на ArenaBG.com бе уведомен от собственикът на домейна - Елиан Гешев, че:

1. Собственикът на домейна ArenaBG.com едностранно променя условията за ползването му, като се въвежда забрана за качването на рилийзи от потребители, ползващи български IP адреси.

2. Да бъде засилен контролът върху качваните рилийзи като се обърне особено внимание на секцията XXX, За целта трябва да бъде увеличен броят на модераторите на сайта, като те трябва да бъдат минимум 20 за всяка отделна категория.

3. Да бъде проведена разяснителна кампания, която да запознае потребителите как може да бъде установено при какви условия за разпространение е предоставен всеки отделен рилийз, като наличието на .nfo файл или друга информация указваща лиценза.

4. Във връзка с горните задачи и за да бъдат максимално защитени българските потребители от извършване на волни, неволни или поради неразбиране противозаконни действия, екипът от разработици трябва да имплементира в кода на сайта модули, които да упражняват допълнителен и автоматичен контрол за спазването на новите условия.

Скъпи приятели, ние не можем да не се съобразим с тези нови условия и ще ги изпълним в максимално кратък срок.

12. Senior Member
    Тук е от
    May 2001

И в кой нормативен акт или решение на съд пише че един (даден) торент-тракер е незаконен и трябва да се спре? Или това вече се решава от каубой с голям револвер на кръста?

Да зачеквам ли пак темата със DVD/CD записвачките и DVD/CD носителите?

P.S. не казвам че "пиратството" е нещо хубаво и че щом едно нещо може лесно да се намери (както един филм в интернет), то трябва да просъществува - тук темата е много голяма, а става дума за нещо съвсем различно.

13. Senior Member Аватара на dragozow
    Тук е от
    Dec 2005

И ще качват торент файловете през прокси

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

[size=10pt]
    Малко по-различно стои въпроса с клиентите на БТК, защото договорът за доставка на Интернет е обвързан с вашият телефонен пост. Ако подкрепята борбата ни за свободно използване на Интернет пространството, осмислете още веднъж доколко е допустимо за Вас да се лишите от стационарния си телефонен пост. Плащайки на такива компании Вие поддържате държавния терор над българските потребители на Интернет.

А, да бе, ще се лиша от телефона си!!!

Първо ще ми пишат "Екипът на ArenaBG благодари на BTC за съдействието в намаляването на натоварването на сървърите ни.", а сега ми предлагат "Лишете се от телефона си!".

Аре у лево!

16. Senior Member
    Тук е от
    May 2001

Ivo, не е казано че трябва да се лишаваш от телефона си при прекратяване на договора за интернет - поне това предварително трябва да се провери от юрист, който внимателно да погледне договора. Ако си доволен от БТК и/или нямаш друга алтернатива, можеш да ползваш някое от прокситата. Но ако на човек му е писнало и има по-добър избор, мисля че може да се използва момента и да се откачи от заробващият договор. А и не само БТК филтрират арената в момента - Орбител и Нетиссат също са я отрязали.

17. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

Ами у нашето забутано село нямам по-изгодна алтернатива в момента.
    Но и да имах, виждам че тя вече също е в списъка на "орязалите достъп до Арената", така че...

18. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

Цитат Първоначално публикувано от IvO™
    Ами у нашето забутано село нямам по-изгодна алтернатива в момента.
    Но и да имах, виждам че тя вече също е в списъка на "орязалите достъп до Арената", така че...
    ...все на рязан се нахулваш

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 18 ПърваПърва 1234513 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Три от ЕС внесоха протест срещу България и Румъния
    От roumen68 във форум Коментирай новина
    Отговори: 10
    Последно: 06-05-07, 17:06
  2. Протест срещу строителството във Варна
    От Silviya във форум Коментирай новина
    Отговори: 2
    Последно: 11-10-06, 11:08
  3. Отговори: 8
    Последно: 14-06-05, 14:45

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе