Вижте резултатите от анкетата: Приемате ли идеята за въвеждане на задължително гласуване и/или образователен ценз?

Гласували
74. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Да, подкрепям и двете

30 40.54%
  • Да, само задължително гласуване

10 13.51%
  • Да, само образователен ценз

18 24.32%
  • Не на задължителното гласуване

13 17.57%
  • Не на образователния ценз

3 4.05%
Страница 2 от 5 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 64

Задължително гласуване и образователен ценз

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2004

Re: Задължително гласуване и образователен ценз

Според мен въвежаднето на задължително гласуване е добра идея за момента. Друг е въпросът какво значи "задължително", т.е. каква санкция (реално) ще ми се стовари на главата, ако не си изпълня това задължение. Защото по времето на бай Тошо си беше задължително и се отчитаха резултати от типа 99.97%, но не вярвам някой да вярва, че са били истински.

Не мисля, че образователният ценз ще реши проблема. Гласове се купуват не защото хората са необразовани, а защото са бедни и 5-10 лв. са пари за тях. Това са емоционални ерупции на политиците, защото се видя, че с принципа за уседналост не можаха да спрат ДПС. Но не съм съгласен заради некадърността на някого да се справи с опонента си, да въвеждаме вид апартейд.

Не мисля също, че мажоритарният вот е алтернатива за парламентарни избори. В Парламента се вземат поличиески решения, за които отговорност носят партии, а не личности. Ако съберем 240 главанака със собствени поне две мнения по даден въпрос... Те сега не могат да направят нещо като хората.
    По същата причина не смятам, че отрицателен вот ще свърши работа. Но все пак е нещичко.
    За местни избори, обаче, трябва да е задължително мажоритарен.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Re: Задължително гласуване и образователеl

Цитат Първоначално публикувано от saint056a
    сякаш образователния ценз не е ограничение на правата за останалите хора
    помислете само колко от вашите баби и дядовци са изкарали 7 клас и дали всички са стигнали до основно образование. Това не ги прави способни да гласуват ли?
    Това ги прави непспособни на собствено мнение и са лесни за манипулация !
    90 % от тях и идея си нямат за какво и за кого гласуват - важното е Бюлетина с No:  да бъде пусната!!!

Но тук ми замирисва на добре скроен саботаж !
    Идват МЕСТНИ избори и всички искат да орежат крилцата на ДОган и СИЕ !

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Гласувах с "Да, само образователен ценз". Не искам да ми губят времето да гласувам, при положение, че не виждам за кого. Ако някой ми харесва, сам ще ида. Относно образователния ценз...ами и друг път съм го казвал - 100 мангала = 100 гласа, 1 професор = 1 глас...не ме радва тая система.

Искам да отбележа, че според мен анкетата не е логически коректна, защото съдържа равносилни отговори:
    "Да, само образователен ценз" = "Не на задължителното гласуване"
    "Да, само задължително гласуване" = "Не на образователния ценз"

За сметка на това "Да, подкрепям и двете" трябва да има противоотговор "Против тези ограничения съм". Поне аз така си мисля.

5. Member
    Тук е от
    Dec 2004

Цитат Първоначално публикувано от КрИс
    Задължително гласуване - НЕ. Това е ограничаване на правата ми.
    Образователен ценз - ДА. Това е дискриминация, но на мен ми отърва.
    Всеки от нас е част от това общество, живее в него и следователно има някакви ангажименти кън него. Ако никой от предложените ни кандидати не ни харесва - именно за това е отрицателния вот.
    Но е вот!
    А като не отидеме да гласуваме, облагодетелстваме дисциплинираните и организирани малцинства.

Това е пък според мен...

6. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

Цитат Първоначално публикувано от boishin
    Всеки от нас е част от това общество, живее в него и следователно има някакви ангажименти кън него. Ако никой от предложените ни кандидати не ни харесва - именно за това е отрицателния вот.
    Но е вот!
    А като не отидеме да гласуваме, облагодетелстваме дисциплинираните и организирани малцинства.

Това е пък според мен...

Аз съм на същото мнение! От какъв зор "гласът ми" ще отива някъде? Ако няма за кого да гласувам, искам да гласувам отрицателно и точка.

7. Member
    Тук е от
    Mar 2006

Все още се колебая как да гласувам в анкетата. Колебая се и за този отрицателен вот - от една страна ще е хубаво да се направи едно "пролетно почистване" на управляващите, но пък от друга страна така не се ли губи смисълът на думата "избори"? Може би отрицателния вот трябва да бъде нещо като "кастинг" - предварителен тур.

Между другото, в друга държава случвало ли се е нещо такова?

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Цитат Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
    Това ги прави непспособни на собствено мнение и са лесни за манипулация !
    90 % от тях и идея си нямат за какво и за кого гласуват - важното е Бюлетина с No:  да бъде пусната!!!
    доста странно разсъждаваш
    това че възрастните хора навремето времето е било такова че на село се е учело до 4 клас не прави цяло едно село неспособни да гласуват камо ли да нямат собствено мнение, те имат много по ясна пол. възгледи от млади 18-20 г. хора.
    все пак не трябва да минават избирателите IQ тест да се види дали имат "акъл"
    а това за манипулацията, нима една група 18-20г. хлапаци с средно образование не може да се манипулира, както една партия се обяви да спрат акциите срещу торентите, (не че някой ще ги чуе), просто предизборно да си повишат рейтинга сред младите,или младите имат изградена политическа насоченост и знаят коя пол. партия какво им предлага?

PS: а това за отрицателното гласуване сигурно се въздържат да го приемат понеже се страхуват да не стане като при бай тошово време 99,7% гласували............. всички от парламента да си ходят вкъщи )

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Re: Задължително гласуване и образователен &#

Цитат Първоначално публикувано от saint056a

както една партия се обяви да спрат акциите срещу торентите, (не че някой ще ги чуе), просто предизборно да си повишат рейтинга сред младите, имат изградена политическа насоченост и знаят коя пол. партия какво им предлага?
    В този пример няма нищо лошо. Избирателите са осъзнали съвсем точно какво искат и ще гласуват за тези, които им го обещават. Ако въпросната политическа сила изпълни на обещанията си, налице ще имаме идеалния случай.

От друга страна, някак си не желая да ме управляват хора избрани от бабки и дядовци, чийто политически разбирания стигат до идеята, че на БКП-то сега му викат БСП и трябва да гласува за тях, защото "преди си беше добре, а сега измрехме от глад". Или такива, дето викат "хъй хаз ша гласуам за бачето де доде ху махалата и черпи с бира и кебапчета".

11. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

отностно торентите
    нима не си задавате въпроса защо почнаха тези акции
    просто отвън почнаха да натискат и нашите изпълняват (все пак никой не иска да на вкарват в разни черни списъци за крадене на интелектуална собственост), както се видя всичко си мина по нормално отработената схема. Малко шум привикване на някой друг в РПУ-то и пускане. То е ясно че и децата на МВР шефовете си дърпат филмчета и родителите им знаят но просто изпълняват нарежданията

а за другото че не искаш да те управляват хора избрани от баби и дядовци
    ами ти може много работи да не искаш както и аз но в демокрацията се гледа мнозинството какво ще каже нали така

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Темата за торентите я обсъждахме надълго и нашироко. Няма смисъл да я отваряме отново, По отношение на демокрацията - кой е казал, че аз я харесвам!?

13. Member
    Тук е от
    Feb 2003

Първо в анкетата няма отговор 'Не подкрепям и двете' , но на първо място са цвъкнали 'Подкрепям и двете' .
    Айде всички политици 'у лево' , който иска да гласува ... Много ми е любопитно как ще ме накарат да гласувам . В джоба си имам един мнооого 'убав' розов маркер с връх 7 мм широк - рисува много контрастно върху изборни бюлетини.
    Крайно време е в тази дупка наречена 'държава' да се разкарат всички политици . Аман от избори , аман от лъжи. Стига вече . Да сложат в бюджета графа 'политически разходи' 3-4 милиарда и да мирясат. Мине не мине 1 год. и веднага скачат разни полит-агитаторчета виждате ли 'ДПС' ще ви ухапе , 'АТАКА' ще ви избоде очите , айде без мене в следващите 25 години. Не ви ли стана ясно за толкова време , че всичките на една 'софра' ядат и пият , всичките заплатите им един народ изплаща , бензина , квартирите, почивките , палатите , та дори и роднините им до 9 коляно издържаме . И пак се пръкват разни дебилни агитаторчета , ако не гласувате ще настъпи 'Армагедон' ... Да ама не ... Който иска да ги храни тези търтеи наречени за по 'ентелигентно и фармасонско' - *политици* ...
    В България властва 'безвластието' , на нас не ни трябва *политика* , на нас ни трябва прокуратура,съд,следствие,полиция и спазване на законите . Дотогава ще ви промиват мозъците системно с избори , прехвърляне на отговорностите , прехвърляне на министерства , власт,изборчета, предизборни лъжи и т.н. В крайна сметка са виновни 'другите' , тогава ние не бяхме на власт .
    Този филм съм го гледал вече ...

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

АМИН!

Направо, ако беше от другия пол, щеше да ми се иска да те разцелувам!

16. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от Ghost
    Или такива, дето викат "хъй хаз ша гласуам за бачето де доде ху махалата и черпи с бира и кебапчета".
    Все си мисля, че ако от някоя политическа сила ни засекат с теб когато пийваме към 3 през нощта и изявят желание да ни платят сметката ще гласуваме за тях - и аз и ти.

17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Дали? Колкото и да си пиян, не мисля, че ще гласуваш за Доган.

18. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Зависи от сметката....

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 5 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. За или против електронното гласуване
    От hristoslav2 във форум Анкети
    Отговори: 14
    Последно: 14-07-12, 00:23
  2. Ново гласуване за VipBrother
    От armani` във форум Дъра-Бъра
    Последно: 29-04-07, 03:53
  3. ОБРАЗОВАТЕЛЕН КУРС ЗА МЪЖЕ
    От juje във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 2
    Последно: 26-04-06, 23:46
  4. ОБРАЗОВАТЕЛЕН КУРС ЗА МЪЖЕ
    От 3Di във форум Дъра-Бъра
    Последно: 24-04-02, 01:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе