най ме потриса като мазен политик се бута в деца по празник - саега по нова година и коледа като се истъпани некой мазник в детска градина с подаръци за които няма ама никви заслуги и увеси лига от кеф ми се драйфа яко
най ме потриса като мазен политик се бута в деца по празник - саега по нова година и коледа като се истъпани некой мазник в детска градина с подаръци за които няма ама никви заслуги и увеси лига от кеф ми се драйфа яко
По-скоро съм против реклами насочени към децата.
Мисля че точно това, си имал в предвид.
Така е, ама върви убеди PR агенциите в противното.Първоначално публикувано от cvb
аз примерно и с една по-малко, бих го казал!Първоначално публикувано от lada2107
стига да има кой да ми ги даде !
Както казва @Fear ME - "Толкова съм комерсиален , че за Пари и на работа тръгнах "
Одобрявам.Зависи за каква реклама ги "използват".Ако е за такава в която ги карат да се целуват(като оня филм) съм твърдо не и мисля че автора има извратено чувство за реклама и трябва да си понесе последствията.
Няма лошо. Отговорността за това дали едно дете ще участва в реклама носят родителите му, които са отговорни за него до навършването на пълнолетието му и претенциите е правилно да се насочат към тях. Всъщност по-правилно е да се казва "участват", а не "използват", защото това участие не е безплатно. Проблемът го виждам такъв: не всяко дете става за реклама ( визия, поведение, излъчване ). Всъщност такива деца са единици и родителите на останалите проявяват елементарна човешка завист и раздразнение. Седи си майката, дундурлясва чедото си дето вече 4-5 часа реве и не иска да заспи, гледа усмихнатото жизнерадостно дете от екрана и се нерви, чувства се излъгана, прецакана...после, когато я попитат "редно ли е да участват деца в рекламите" - отговора е еднозначен. По същния начин би се раздразнил компютърен специалист ако 15 пъти дневно от екрана някой му казва и твърди как няма никакви проблеми с Windows, колко стабилна и прекрасна OS е това. Просто трябва да се приеме факта, че между реалността и виртуалността на рекламата няма нищо общо. Тогава се живее по спокойно. Аз специално чакам с нетърпение онази необходима опция при която срещу заплащане на такса да мога да избирам да НЕ гледам и слушам каквито и да са реклами...
нямам нищо против деца в реклами
имам против реклами насочени КЪМ децата!!! това е най-подлото нещо, което може да бъде използвано, защото за децата си и за здравето си човек е склонен да повярва и направи всякакви глупости (особено ако е тъп a'la 95% от населението).
'ма с повече шоколадови вкусове, 'ма "само мой е", ма детски менюта и др. подобни - неслучайно директната реклама към децата е в т.нар. "мръсна дузина" на рекламните подходи, забранени в някои страни, ама кой ти гледа тук....
Категорично не! Мястото на децата е в училище, а лятото им е за игри. Детския мозък не трябва да се занимава с комерсиални цели. А и никак не се заблуждавам, че е лесно снимането на реклама. Представям си само как тормозят детенцето - усмихни се така, погледни натам, изправи се, завърти се, челна стойка направи... Малко ли са им какичките с напръщели силиконови устни, че взеха да закачат и децата за това...
Колкото до рекламите за деца, в които кръвожадни режисьори атакуват детската психика с куп безумни подаръци-примамки и успешно им въздействат като им обещават да порастнат големи, силни и здрави, споменавайки наличието на витамини, минерали и т.п полезни съставки, а в същото време се оказва, че количеството в съдържанието е далеч под очакваното. Да не говорим, че огромна част от хранителните продукти не само, че не са толкова полезни, а са особено вредни за здравето. Децата прекарват голяма част от времето си пред телевизора, а хитрите медии се възползват от всяка свободна секунда, за да промият детския мозък и да му втълпят един съвършен начин на поведение, хранене и вкусове. После ти като родител иди и защитавай обратната теза, като веднъж вече детето ти си е създало един свят от чипс, желирани бонбони, напитки и шоколади...
Особено ако плащат добре, нали - дори може да помислиш и за участие?Първоначално публикувано от ilian_91