Вижте резултатите от анкетата: Изтеглихте ли парите си от банките заради финансовата криза?

Гласували
109. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Да, закрих всички сметки.

    2 1.83%
  • Изтеглих ги и купих злато на кюлчета.

    1 0.92%
  • Изтеглих ги и купих евро.

    2 1.83%
  • Изтеглих ги и купих долари.

    0 0%
  • Изтеглих ги и купих швейцарски франкове.

    0 0%
  • Изтеглих ги и ги вложих в трилитров буркан.

    2 1.83%
  • Изтеглих ги и ги изпих!

    5 4.59%
  • Да, частично закрих сметките си.

    0 0%
  • Не, нищо няма да се случи с влоговете.

    35 32.11%
  • Няма какво да изтеглям!

    51 46.79%
  • Все още размислям...

    11 10.09%
Страница 3 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 53

Финансова криза

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Мнения
    22
    #31

    Re: Финансова криза

    кризата е инсценирана....няма какво да се толкова мисли по нея.....просто живеем в изкуствен свят

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    957
    #32

    Re: Финансова криза

    Видях, че има движение по темата с анкетата, която бях пуснал и кликнах да прочета новото...
    И препрочетох последното си мнение тук:

    Цитат Първоначално публикувано от stekyman
    ...
    Щях да съм много щастлив, ако беше така. Ама я си спомни кой дърпа конците в Нефтохима? А Бургас-Александруполис?
    А руския газ, дето само като чуят газ и всички топлофикации почват да се гърчат... де да има откъде да си сложат и един противогаз!
    Ами ядреното гориво за Козлодуй? Новата АЕЦ Белене - дето може и да я няма въпреки всички тъпани дето се биха.... ама всички дето се наредиха да се облажат покрай нея безпроблемно ще си вземат комисионите?
    А кой чака коленопреклонно няколко часа ***** да благоволи да го приеме? При уговорена среща! Май беше нашият си, български министър-председател???
    Айде да не продължавам...
    Забележете - писал съм го на 17.12. миналата година - 1 ден преди Газпром да прати хабер на нашите управляващи за възможни проблеми с газа през Украйна:
    http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=611014
    министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров се изпусна на пресконференция, че още на 18 декември 2008 г. от ***** е дошло предупредително писмо за предстоящи проблеми с газовите доставки за Украйна
    Сиреч в предния си пост направо съм звучал като пророк....

  4. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2009
    Мнения
    20
    #33

    Re:Финансова криза

    Цитат Първоначално публикувано от MitkoS
    Аз мисля че нещата стоят по друг начин.
    Повишаването на цените ще дойде в по-далечно бъдеще, когато ще се появи икономическата криза, която пък ще се появи в резултат на сегашната финансова криза. А в близко бъдеще ще се наблюдава по-скоро понижаване на цените, тъй като фалшивия финансов ресурс създаден от финансовите институции изчезва в момента. Грубо казано, парите в обращение (в глобален мащаб) стават по-малко в момента. По-точно, фалшивите пари в обращение изчезват.
    Под фалшив финансов ресурс разбирам всякакви видове финансови ресурси, срещу които така да се каже няма реално производство, но най-вече онази част от кредитите раздавани от финансовите институции, които са над реалните активи на тези финансови институции.

    ПП. А относно анкетата - опарих се от банкови фалити при предишната банкова криза в България. И сега нямах никакви колебания за това какво точно трябва да направя за да се защитя. И хич не ми дреме, че някой защитавайки неговия си интерес, реши да ме обвинява че всявам паника. Както вече казах, това не е "финансова КРИЗА", а "КОРЕКЦИЯ на сдуханата финансова система" и тази корекция всъщност е оздравителен процес.
    Браво за отговора. Напълно съм съгласен с тебе лошото е, че много малко хора го разбираме особено в България, защото си мислят, че става дума за конспирация, а всъщност е удар по самите конспиратори. Но ще го разберат след време когато няма какво да направят и в това ще е трагедията. Само ще те добавя, че не става дума само за удар по системата, но и за тези, които без да искат са станали част от нея. Така, че процеса наистина ще е оздравителен от гледна точка на нейното преструктуриране, но явно сам разбираш, че "виновните" повличат и "невините" именно за това говорим за криза, щото ако си го отнасяха само тия дето искаха на чужд гръб да живеят нямаше да е криза, но в случая е точно обратното. Тази анкета си е точно на мястото. Тя сама по себе си може да подскаже на предвидливите какво да правят - парите във злато или стабилна валута и под дюшека и в никакъв случай продаване земите на село или каквито и да било и където и да било земи; От които в краен случай може да си сдобие с храна и блага във време на тежка икономическа криза- казано по-български да затягаме коланите и да се подготвим за бурята(но не Невада) докато отмине. Това се отнася осбено за живеещите в България, която няма никакво национално производство и е затънала в дългове от неинвестирани качествено пари.

  5. Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    554
    #34

    Re:Финансова криза

    Проблема на финансовата криза е, че талибаните събориха търговския център. И много скоро ще прерастне в индустриална. Която е най-коварната, зашото хората се плашат и не копуват а това задържа много стоки на склад от там и производството ще спре в даден момент. Което ако се случи, ще е най-голямата криза от нови времена. По страшна от втората световна война. Очаква се над 60% редукция на доходите ,да не говорим за капиталите. А това неминуемо ще доведе до сериозни военни конфликти на много места !
    Конфуций е казал "пази Боже да живееш в интересни времена"

  6. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2009
    Мнения
    20
    #35

    Re:Финансова криза

    Цитат Първоначално публикувано от kafka
    Проблема на финансовата криза е, че талибаните събориха търговския център.


    Ти откъде си сигурен, че са били талибаните? Та дори и така да е замислял ли си се чий продукт е тази организация или не се интересуваш от история? Чувал ли си за период наречен Студена война по времето на който се осъществяват няколко "горещи" като войните в Афганистан и Виетнам. Това със сградите близнаци няма нищо общо изобщо с финансовата криза, а напротив даже я забави, защото имено тогава американската икномика времено се стабилизира поради последвалите войни и развитие на проекти във военнта индустрия. А иначе тя вече прераства в индустриална поради глобално свиване на икономиката.

    Цитат Първоначално публикувано от kafka
    ....производството ще спре в даден момент....
    Производството няма да спре, а ще се преструктурира(човек от както съществува произвежда било домати, царевица или пшеница и пр.)

    Цитат Първоначално публикувано от kafka
    ....Което ако се случи, ще е най-голямата криза от нови времена. По страшна от втората световна война.Очаква се над 60% редукция на доходите ,да не говорим за капиталите. А това неминуемо ще доведе до сериозни военни конфликти на много места !....
    Ти какво разбираш под редукция на доходите и по какво последните се различават от капиталите?
    Иначе за "страшните вонйни" - Ако говориш за апокалипсиса той неиминуемо ще е на по-късен етап и само Бог знае кога. Първо трябва да дойде времето на Антихрист




  7. Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    554
    #36

    Re:Финансова криза

    Дам..!
    Като си толкова начетен обясни за какво става въпрос, че да ни научиш.
    И от каде си сигурен, че не са били талибаните ?!?!?

    И един съвет. Недей да гадаеш кой какво разбира без да познаваш човека !

    Поздрави

  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България
    Мнения
    7,161
    #37

    Re:Финансова криза

    Как ще се преструктурира производството?
    Цитат Първоначално публикувано от alfman
    Производството няма да спре, а ще се преструктурира(човек от както съществува произвежда било домати, царевица или пшеница и пр.)
    Хайде да говорим за....нашата реалност....за матрицата. Кое производство ще се преструктурира и как? Моля, за обяснение....Кой ще произвежда домати, царевица и пшеница след като всичко на пазара е внос с цени наполовина под себестойността в БГ и с какво? Със какво производство ще биеш цените на Турция, Гърция, Румъния и как? Забрана за внос? Генетично моднати продукти? Ще сложим два пъти повече изкуствени торове за по-бърз растеж докато в един момент забележим, че така получените пластмасови зеленчуци се произвеждат по-лесно чрез вакумно формоване? Или ще произвеждаме кисело и прясно мляко без...крави и овце. По какъв начин ще си плащаш кредитите за инвестиции които си направил от години за след години и новите, които ще са ти нужни за преструктуриране като лихвите вече гонят ГПР 33% при тотален срив на пазарите на каквато и да е било продукция или суровини? Ще изкараш буркан банк или дюшек банк и ще си построиш нова фабричка? Не мисля...че най-малкото ще ти стигнат за каквото и да е било. Ще вземеш пари от европейските фондове в ....България? Нъцки освен ако не си от върхушката а и какво като вземеш? Чака те такъв контрол и одит, че 20 лета поне няма да можеш да си поемеш въздух и всеки миг някоя инстанция ще ти диша във врата...и ще работиш само за тях.Тогава какво ще преструктурираш и как след като имаш макс 3 месеца оглеждане, умуване, подготвяне на проекти, тичане по инстанции и т.н. и успоредно с това плащане на сметки, ангажименти поети от преди години за след години... които работиш или не си идват и набъбват...и на 3-тия месец ти спират тока, водата, взимат ти колите, блокират ти сметките, осъждат те по договори и ангажименти служебно, идват частни или държавни съдебни изпълнители и те преструтурират така да се каже...безплатно. Мой човек, на книга и на лист е много лесно....но това няма нищо общо с реалността. Свиваш се и се мъчиш да оцелееш губейки колкото се може по малко от постигнатото и се молиш....всичко това да не продължи много дълго.

  10. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #38

    Re:Финансова криза

    аз съм с двете ръце "за" кризата

    дано най-накрая хората се научат, че назаем не се живее, обещанията не пълнят корема и надценяването на личните и национални качества води само до болки на сфинктера

  11. Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    554
    #39

    Re:Финансова криза

    FearMe какво е 'сфинктер'?
    Иначе хайу-хубавото е ,че от една криза могат да се изкарат много ползи.
    Цезар го е правил, Александър Велики, нашия Борис Михаил...
    Лошото е обаче, че като нищо може да се върнем в 'средновековието' и да ни закърнее сфинктера.

  12. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2009
    Мнения
    20
    #40

    Re:Финансова криза

    kafka не слошо де Поздрави и на тебе ако искаш дай майл на личен и ще ти пратя материали да се информираш ако искаш, защото всъщност проблема разнищваме аз и много приятели по различни форуми от години и не само в интернет пространството, но и в организирани кворуми и дебати още от времето на събитията на 11 септември когато бях студент все още. Ще ти предоставя и факти в цифри и ще видиш, че тази криза сме е я предвиждали аз и мои колеги но нямаше кой да ни чуе. Погледни в тази тема от този форум съм дал дефиниция за кризата ето тук.

    Tommorow обръщам се към тебе. kafka без да иска ти отговаря вместо мен на въпроса за какво преструктуриране става и за какво производство:

    Цитат Първоначално публикувано от kafka
    Лошото е обаче, че като нищо може да се върнем в 'средновековието' и да ни закърнее сфинктера.
    Т.е. връщане към традиционото общество, но това имах в пред вид в краен случай. Ти също погледни линка който съм дал по горе за да разбереш какво точно имам в пред вид. Представи си, че магазините са празни и няма от къде да си купиш храна какво ще направиш? Няма ли да потърсиш начин за собствена продукция и да започнеш да помагаш на баба и дядо на село. Не ти ли прилича на онази прикизка където царя искал да изтреби всички стари хора в неговата държава, но само един разумен син спасил баща си, който по късно се отплатил с мъдрите си съвети по време на криза в царството.

    И още нещо за да те успокоя, че няма да дойдат и да те преструктурират и да ти дишат във врата и да ти спрат тока и т.н. Задавам ти няколко въпроса - ромите без тока ли са след като не си плащат от години кой им плаща? Ние данъкоплатците и редовните платци. Така ще бъде и с кредитите, който може плаща и плаща на по-голяма лихва за да компенсира загубите от нередовните платци. (тук изрично подчертавам че става дума за БГ понеже ти засегна въпроса) Зададе ли си въпроса как така горивото се продаваше на около три лева и изведнъж за дни спадна на половина? Ами много просто КРИЗА - пазара трябва да се запази и ще се продава на "минимални", а не "хипер" печалби, въпроса е обаче да се ПРОДАВА(както стана и с продажбите на автомобили на старо). Това вече него знам от книга или лист, а от анализи на това което се случва в релаността и за да си поговорим и след някой друг месец и за да видиш, че не говоря празни приказки ще ти дам още един жокер. Забележи, че ще започнат да падат цените на услугите(изключвам банковите услуги) - строителни ремонти, телефони разговори, монтаж на климатици, кабелни и интернет доставки и подобни. Ще те оставя ти да си отговориш ЗАЩО? Иначе "Матрицата" ми е любим филм сам разбираш защо.

  13. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България
    Мнения
    7,161
    #41

    Re:Финансова криза

    @alfman - все по-широко възприемано е мнението, че световна финансова криза няма, и по точно - тя не е финансова, нито ресурсна...а криза на доверието.
    Проблемът за големите предприятия и фабрики е в това, че те не могат да работят на каквато и да е печалба ( не минимална а каквато и да е ) ако натовареността и производството им падне под определен процент. Стойността на проектираните и инсталирани мощности, финансовия ресурс вложен, изискванията и нормите за производство както и съпътсващите разходи просто самоизяждат предприятието ако то не генерира този критичен минимум продукция. Дали е невтодобиване, преработка, автомобилостроене или дейности в сферата на услугите - няма значение. Всичко работи на прогнозни продажби, прогнозни печалби, прогнозирано развитие и усвояване на пазари. И точно обратното на твоята теза - не стремежа за хипер печалби а това дадена продукция да се направи още по-достъпна и по-ефтина и по-масова ( както от гледна точка на производителя, така и от гледна точна на ползвателя на продукцията ) изигра лоша роля в дългострочен план.
    Сремежът към това доведе до глобализация. В стремежа за поевтиняване на продукцията фабрики и цели производства се изнесоха там където работната ръка и ресурсите бяха по-ефтини. Китай, Сингапур, Малайзия, Тайланд, Индия и т.н.
    Малките производства нямат тази възможност. Те разчитат изцяло на местни продажби и нямат богатия наръч от алтернативи при спад на продажбите в десетки проценти или пъти. Те просто умират. Няма лошо ще кажеш - естествен процес. Точно обратното ще кажа аз - това е най-лошото. Защото именно на тези фирми от малкия и среден бизнес се държи и заетостта и добруването на цели семества и услугите с които сме свикнали в останалите без цели браншове държави изнесени навън за по достъпна продукция.

    Връщането към т.н. традиционно общество и принципа "стока-пари-стока" е немислим иначе става за сценарии на филми. Услугите заемат пробладаваща част от живота ни. Под услугите не разбирам само монтиране на климатици и интернет. Услуга е и здравеопазването. Иначе по въпросите ти, които ще ме прощаваш но показват голяма доза наивност и чисто теоретизиране:
    Ромите ги остави - това е друга бира. Аз не съм ром, ти предполагам също. Я пробвай да спреш да плащаш сметките си или всичко 3 месеца само да видим какво ще ти се случи пък тогава говори. Ромът в 99% от случаите не притежава нищо и няма какво да му се вземе. Дори бараката в която живее нито земята не е негова. Но виж от теб и мен има и в нашия случай цялата сила на институциите и правото ще те удари така, че после десетилетия няма да можеш да се вдигнеш. Автомобилите втора ръка не виждам да са поевтиняли кой знае колко. При едно и също състояние и възраст цените се колебаят не повече от 10%. Тия от 4000 не са станали 2000, а ония от 100,000 че са станали 90,000 малко ме топли. Банковите лихви растат и ще растат не защото се е увеличил процента нередовни платци. Нередовен не означава отказал да плаща. Загуби от нередовни платци не съществува защото им се начислява наказателна лихва която след това плащат. Нередовен означава закъснял а не спрял. Дори в голяма част от спрените окончателно да бъдат облужвани и по скъпи заеми като ипотечните също не виждам загуба, защото когато на 5-тия месец необслужване, съдия-изпълнителя ти отнеме апартамента ти губиш нацяло 10-40% самоучастието си, което си платил, както и изплатените вноски до момента. При средни стойности от 30% самоучастие и 5 години обслужване при 25 годишен заем, банката може да оферира и продаде опартамента на 50% от предишната му цена без загуба. А за 50% от цената има кой да го купи. Банката може също така и да отдаде отнетото имущество под наем и да получава голяма част от калкулираната преди това вноска. Така че не това е оправдание на за високите нива на лихвите при 0.25% основен лихвен процент в ЕУ до 33% крайна потребителска лихва. Да получиш потребителски, чисто консуматорски кредит продължава да е далеч по-лесно, от кредит за бизнес, с който генерираш данъци и заетост и това се дължи на лакомията на банките, които предпочитат да ти дадат крайния продукт с много по рисков потребителски заем, но с 2 пъти по висока лихва, пред този с който сам да генерираш печалба за себе си и да купиш желания продукт с нея. Това е основния проблем.


  14.  
     
  15. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2009
    Мнения
    20
    #42

    Re:Финансова криза

    Tommorow уважавам мнението ти защото всеки има право на такова и ми харесват разсъжденията ти. За някои неща наистина си прав, но явно не си ме разбрал правилно какво искам да ти кажа забележи, че в определени моменти използвам "кавички"; за ромите и нас - представи си, че хората от цял квартал на София спрат да си плащат ще ги изключат ли според тебе; не ми каза и нищо за цените на горивото на световния пазар; Но понеже не си първият нито последният, който не обръща внимание на това и за да не си мислите, че се заяждам смятам да спра до тук. Все пак прочитайки нашите мнения всеки ще си направи преценка кой път да избере. А доколкото говориш за сценарии само ще ти напомня, че филмовата индустрия е спомогнала много за развитието на технологиите, а и за други полезни и неполезни неща от обществен характер. Иначе много може да се обсъжда темата, но и това е достатъчно времето да по каже кой бил прави и кой си говори празни приказки. Ще кажа само една поговорка, която си казваме на шега в кръга от хората, с които общувам - каквото и да ти обещават знай, че става дума за империализъм

  16. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България
    Мнения
    7,161
    #43

    Re:Финансова криза

    @Alfman - Мисля, че с нефта и горивата се спекулираше, те не са поевтинявали а са се върнали донякъде на предишните си нормални поносими за бизнеса и потребителя нива. Донякъде. Услугите и производството базирано на тези суровини и ресурси обаче далеч не слезе на подобаващи нива. Което беше и замисъла на заговора - всяване на паника, ударно краткосрочно натрупване на умопомрачителни печалби от постоящо разтящи с часове цени и сваляне на "промоционален принцип". Нали знаеш как се прави промоция. Едно нещо струва 10лв....би трябвало да го продаваш на 15лв. ти обаче се разшумяваш, че то струва 50лв, кратковременно задържаш това ниво дори с цената на загуби. В един момент сваляш цената му до 25лв и всеки си казва: ето, дойде на нормална цена и търговията лудва. Всъщност обаче тя е 10лв а ти реализираш дългосрочно 150% печалба и се подсмихваш под мустак Шегувам се - не мисля, че съм наясно защо точно така се случи с петрола и горивата и кои са истинските причини, но и мисля, че едва ли има някой който ги знае накуп всичките - а със сигурност те не са една или две а е комплексно.

    На мен лично ми е писнало да слушам по телевизията как това или онова поскъпва с едиколко си процента ( почти винаги над 10% ) , дали топлофикация ни лъже, дали този или онзи не ни краде...къде отиват данъците ни, защо няма осъдени, от къде този или онзи си е построил замък, как инфлацията е 0.2% за месец и как цените спадат а при всяко влизане в магазина си тръгваме със все по малко неща ( и като грамаж и като количество ) при едни и същи похарчени суми и т.н.

    Онзи ден, дългогодишен приятел ми се обади, поприказвахме си, той работи в Неохим - Димитровград като завеждащ лаборатория от 8 години, той, жена му, баща му, майка му....са там на различни постове и длъжности - казали им че от края на месеца до края на септември със сигурност, но вероятно повече и всички, целия Неохим отиват в неплатена....знаеш ли какво ще стане в този град където половината работят там или във дъщерни фирми на Неохим, а другата половина при Митьо Пайнера?
    ....викаш.....да ходи да копа на село!!! Да ама няма село...няма и земя....а и като засееш - не значи че гарантирано ще ожънеш...две висши, 10 години кариера в анализа на металите, а и копането на село няма да му плати сметките, кредитите, дългове които ще се трупат, здравното което ще спре, лекарствата....преди да започне новия ти традиционен начин на живот не мислиш ли че трябва да приключиш със стария...да ама как? един договор със бтк например за adsl-а не можеш да приключиш дори и да искаш освен ако не наплатиш всички такси до края на договора си....и знаеш ли колко хора най-добросъвестно са планирали приходи и разходи, поели ангажименти за десетки години напред, изрядни и пред банки и пред държава.....финансова криза няма....у нас...все още....но ще дойде до месеци, като следствие от кризата на доверие....и ще е страшна....криза която едва сега започва....и ще превърне много хора в "некоректни"...

    Знаеш ли правилата за успех? Ще ти ги кажа - трябва да си мадъ факъ, да загърбиш всичко човечно, да си безчувствен и нагъл. Колкото по нагъл и безочлив, толкова си по успешен..Правил ли си бизнес със строителни предприемачи? Ето какво споделя един от най-успелите в Пловдив името на когото ще оставя настрани: "- Ако някой не дойде поне 5 пъти до офиса - не плащам." Често изпълнявам дребни поръчки за него, отивам за плащането....там....дреболии - 5-6 хилки, той обаче ми казва нямам сега...другия месец...в същото време звъни му телефона вдига и ставам свидетел на следния разговор с някой от подизпълнителите: "- Добре бе приятел, колко ти дължа? 210,000 лв? Виж какво ще направим сега ще ти пусна по банката 40,000лв. останалите след месец и 10 дни. Няма бе, няма да стане като миналия път, казвам ти след най-късно 45 дни ги имаш."...такааа....хайде сега си представи, че този разговор го проведе с 10-на подизпълнители - човека си завъртява милион и половина БЕЗЛИХВЕНИ за месец, жонглира с ЧУЖДИ пари и трупа междуфирмена задлъжнялост - кво му дреме, че някой има да плаща заплати, осигуровки, наеми, горива, ДДС на 15-то число...чака тези пари и т.н. След 45 дни ще плати на някои, а на други ще отсрочи с още 30 или 45 дни и така...в същото време работата продължава, идват нови подизпълнители който влизат в кюпа а старите продължават с дейността и сумите стават повече и повече, от своя страна подизпълнителя има плащания за суровини и материали към доставчици....и така , докога така? ами колкото повече, толкова повече.....и всичките тези приебаните нямат никаква АЛТЕРНАТИВА - съд? може да продължи и продължава с години в които абсолютно нищо няма да получат, а сериозността на сумите може да ги доведе до фалит....НАВЕЖДАНЕ, НАВЕЖДАНЕ...и пак НАВЕЖДАНЕ....често от по-недържеливите на навеждане - "тротилов еквивалент". Хайде прави и планирай бизнес в тая скапана държава....

  17. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2009
    Мнения
    20
    #44

    Re:Финансова криза

    Мислех да не ти отговарям повече, но виждам, че доста си се постарал за това няма да остана безучастен, а ще подискутирам малко с тебе. Започвам подред:

    Цитат Първоначално публикувано от tommorow
    Мисля, че с нефта и горивата се спекулираше...
    ...няма какво да мислиш, така е. Всеки разумен човек като поразсъждава и е наясно с борсовия принцип на търгуване му е ясно. Да се замислим - за да добиеш дизелово гориво трябва да добиеш първо бензин, тоест няма как да добиеш нафта без да си добил бензин, е как тогава дизела по едно време беше по-скъп от бензина. Да не говорим, че и сега цената му е доста над реалната. Извод - пазара е разполагал с ресурс, който му е позволявал да задоволи тази потребност. В един момент обаче ресурс се изчерпва и цената му пада.

    Цитат Първоначално публикувано от tommorow
    Знаеш ли правилата за успех? Ще ти ги кажа - трябва да си мадъ факъ, да загърбиш всичко човечно, да си безчувствен и нагъл. Колкото по нагъл и безочлив, толкова си по успешен..Правил ли си бизнес със строителни предприемачи..
    Що се отнася до правилата за успех съм наясно само ще ти кажа, че не само съм правил бизнес със строителен предприемач, а самият аз съм бил такъв и преди 4 години се отказах именно поради причините, които изброи, че трябваше да се превърна в животно и нечовешко създание. Ще допълня, че системата е такава, че произвежда продукти от подобен сорт и от другата страна. Докато бях работодател попаднах на не малко измамни работници.....дадеш им пари и изчезват работа не чакай, така, че не го обвинявай човечеца превърнал се е във вълк защото е попаднал на глутница. Това, което ти говоря по горе да не мислиш, че си го говоря ей така, всичко се базира на опита ми в "матрицата". Ще ти кажа, че подобен бизнес не съществува само в нашата страна, ако попаднеш на американския начин на бизнес в момента ще се отвъртиш въобще от тази дума бизнес, защото гледам си интелигентен по душа. Светът с евърти около парите и материализма....но за тая друга тема си имам собствено мнение, за което не смятам сега да говоря.

    Цитат Първоначално публикувано от tommorow
    Онзи ден, дългогодишен приятел ми се обади, поприказвахме си, той работи в Неохим - Димитровград като завеждащ лаборатория от 8 години, той, жена му, баща му, майка му....са там на различни постове и длъжности - казали им че от края на месеца до края на септември със сигурност, но вероятно повече и всички, целия Неохим отиват в неплатена....знаеш ли какво ще стане в този град където половината работят там или във дъщерни фирми на Неохим, а другата половина при Митьо Пайнера?
    ....викаш.....да ходи да копа на село!!! Да ама няма село...няма и земя....а и като засееш - не значи че гарантирано ще ожънеш...две висши, 10 години кариера в анализа на металите, а и копането на село няма да му плати сметките, кредитите, дългове които ще се трупат, здравното което ще спре, лекарствата....преди да започне новия ти традиционен начин на живот не мислиш ли че трябва да приключиш със стария...да ама как? един договор със бтк например за adsl-а не можеш да приключиш дори и да искаш освен ако не наплатиш всички такси до края на договора си....и знаеш ли колко хора най-добросъвестно са планирали приходи и разходи, поели ангажименти за десетки години напред, изрядни и пред банки и пред държава.....финансова криза няма....у нас...все още....но ще дойде до месеци, като следствие от кризата на доверие....и ще е страшна....криза която едва сега започва....и ще превърне много хора в "некоректни"...
    И ти говориш, че няма финансова криза, а криза на доверие. Е добре принуди ме да говоря с факти. В България бизнеса се кове на кредит. Нещо подобно на времето с кредитните милионери, само, че узаконен вариант. Българското правителство не разчита на доходи от производтсво или нещо друго различно от субсидиране от вън и парите на данъкоплатците. Какво е станало с това предприятие на твоите приятели. Ами първо спряха да се наливат инвестиции от вън, вътре в страната банките ни са дъщерни и не работят със свои капитали, когато дават кредит. Това предприятие обаче явно е произвело своя продукт, за който не е получил необходимата му сума за реинвестиция(под това се разбира сума покриваща разходите и обезпечаваща бъдещата продукция), а и няма от къде да я подсигури . Какво се получава - ами намаляват се разходите, затварят се отдели, съкращава се персонал, нормално когато няма поток от финанси. Е щом ги няма тези финанси и подкрепа, това не е ли криза поради липсата им? Не че не съществуват на пазара, а че ги няма там където трябва.

    А и още нещо се сетих да ти кажа какво ще се случи по темата за тока В най-скоро време ако тази криза се задържи той ще намалее, за да не се налага да го спират той също е в моя списък на поевтиняващите услуги. Само да ти припомня че преди години го изкараха че бил много ефтин и въводаха програма за неговото прогресивно нарастване на времето, да ама тогава се очакваше българина да забогатее. Мисля, че по тази програма юни 2009г. трябва да стане малко по-скъп от колкото е в момента, което най-вероятно няма да се случи.

    Другото нещо свързано с тази световна криза е новият световен ред и преразпределяне на благата на "Световната империя". Хайде, че се уморих да пиша. Ако искаш на личен прати е-майл за да ти пратя материали с факти и цифри, по които сме работили последните три години и които трябва да си готов да отделиш поне два часа за да ги осмислиш

  18. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #45

    Re:Финансова криза

    ще рискувам и ще напиша тук няколко реда, които ще бъдат разбрани от малцина, но то аз май по-скоро заради себе си го пиша

    става дума за "чудесния" план на Федералния Резерв на САЩ да изкупят съкровищни бонове и др.задължения на стойност 1.2 трилиона долара

    веднага някой ще попита: че какво лошо има в това?
    лошото е, че съобразно начина, по който е структурирана щатската банкова и фискална система, това води до промяна - от почти частна държава, САЩ се превръщат в една НАПЪЛНО частна държава

    обяснявам:

    за разлика от повечето други държави, в които Централната банка е държавна институция и е в поддръжка на фискалната правителствена политика, Федералният резерв на САЩ (ФР) е консорциум от частни банки. когато правителството на САЩ се нуждае от пари, то не решава да печата тези пари, а ги ЗАЕМА от ФР срещу лихва - напълно нормален заем. това по същността си води до задлъжнялост на самата държава към частни лица. похарчените въпросни суми отиват в населението, но за да бъдат прибрани обратно от държавата тя емитира държавни облигации (в САЩ това са т.нар. T-Bills), които гражданите купуват с парите си, като очакват лихва за тях от страна на държавата. отново напълно нормално

    какво се получи дотук?
    1. държавата дължи пари на ФР за заетите пари
    2. държавата дължи пари на гражданите си за прибраните същи пари

    вкарваме в играта "спасителния" план с наливането на допълнителните ... дотук колко бяха? около 1.5 трилиона...

    държавата току що зае още $ 1.5 трлн от ФР и задлъжня. как ще плаща лихвите? от данъците на същите тези граждани, които обаче не получиха тези пари, а ги получиха банкитееее.... (а най-смешното е, че ги получават същите тези частни банки, които са ФР демек - дават сами на себе си )

    наред е "помощта" от тези допълнителни $1.2 трлн, които са предмет на днешните новини

    я да видим как се променя картинката с тях. около половината от тях са изкупуване на T-Bills от банките, другата половина са изкупуване на ипотеки.

    де факто ФР плаща НОВИ пари, за да изкупи държавните облигации, които така или иначе ВЕЧЕ им носят доходност под формата на задлъжнялостта на държавата към ФР при първоначалното взимане на парите.

    изкупуването на ипотечни задължения от същите тези банки пък прехвърлят задлъжнялостта на гражданите вместо към търговските банки - към ФР.
    ползата от това? лихвите по тези задължения отиват ИЗЦЯЛО във ФР, а не биват опосредствени между търг.банки и ФР!

    та нещата, както аз ги виждам (надявам се правилно , се сведоха до следното:

    едни богати хора си КУПИХА останалата част от една държава, която така или иначе почти притежаваха, защото те ПРИТЕЖАВАТ парите, с които се купува всичко в тази държава

    както и по-рано отбелязах в една тема:
    степента на отвращение към САЩ е функция на степента на опознаването на всичко щатско

    извинявам се на американофилите, но ще бъда безкрайно благодарен, ако някой успее да обори разсъжданията ми и да докаже, че греша
    наистина ми се иска да не съм прав, защото ако съм, това е поредното доказателство за абсурдите в онази далечна прекрасна държава....

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Отговори: 32
    Последно: 29-06-11, 15:21
  2. Криза ли - може и да има, но не и за Intel...
    От kod във форум Новини от SetCombG.com
    Отговори: 0
    Последно: 13-10-10, 12:14
  3. Отговори: 12
    Последно: 26-02-10, 15:02
  4. Световна финансова криза
    От n8852 във форум Телевизори
    Отговори: 3
    Последно: 06-03-09, 09:09
  5. Как ни завари световната криза ?!!!
    От stekyman във форум Коментирай новина
    Отговори: 7
    Последно: 15-01-09, 06:06

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе