Вижте резултатите от анкетата: Изтеглихте ли парите си от банките заради финансовата криза?

Гласували
109. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Да, закрих всички сметки.

    2 1.83%
  • Изтеглих ги и купих злато на кюлчета.

    1 0.92%
  • Изтеглих ги и купих евро.

    2 1.83%
  • Изтеглих ги и купих долари.

    0 0%
  • Изтеглих ги и купих швейцарски франкове.

    0 0%
  • Изтеглих ги и ги вложих в трилитров буркан.

    2 1.83%
  • Изтеглих ги и ги изпих!

    5 4.59%
  • Да, частично закрих сметките си.

    0 0%
  • Не, нищо няма да се случи с влоговете.

    35 32.11%
  • Няма какво да изтеглям!

    51 46.79%
  • Все още размислям...

    11 10.09%
Страница 4 от 4 ПърваПърва ... 234
Резултати от 46 до 53 от общо 53

Финансова криза

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    7,189
    #46

    Re:Финансова криза

    Мдаа, ... не че съвсем напълно разбирам написаното, но като че ли на дневен ред (в глобален мащаб) идва и един друг въпрос, който пряко произтича от тая криза.

    Нещо такова:
    Глобализация - почти всички правителства твърдят, че това е правилния път. На мен самия, също ми се струва, че това е правилния път.
    Но какво става на практика. Американското правителство прави каквото си иска - тяхна си работа (поне така си мислех досега). Но на практика именно чрез тази глобализация, то влияе и върху моето битуване (в случая чрез криза). И ако за нашето правителство аз имам някакви псевдо-средства за контрол (тукашните избори), то за американското правителство нямам никакви средства за контрол.
    И сега да се върна пак на глобализацията - наистина ли това е правилния път в сегашния му вид ? Не трябва ли, след като ще се "глобализираме" с американците, да поизменим малко нормите, така че да имаме някакви средства за контрол над техните действия, пък било то и "псевдо" ?

    С две приказки - притеснява ме, че Обама, за да облечки финансово американския данъкоплатец, може да прави действия, с което да го начука на всички останали данъкоплатци по света. И те нямат никакъв инструмент да се защитават.

  2.  
     
  3. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #47

    Re:Финансова криза

    2 миниатюрни коментара, за да не се превръща темата в диалог:

    1. обама е същия като маккейн, като буш, като клинтън, като XYZ - инструмент на бизнеса. неслучайно в една тема от времето на US-изборите бях качил списък на спонсорите на обама и маккейн. 3/4 еднакви!

    2. "в сегашния му вид" е разковничето към осъзнаването на ситуацията. в сегашния му вид човечеството е 99% абсолютни тъпанари, обсебени само от мечтата за по-нова кола и по-голям телевизор. в сегашния му вид образованието е производство на 99% абсолютни тъпанари и 1 % обучени служители на кукловодите. в сегашния си вид религията е деформирана патерица за неуките, служеща за развитие на военния бизнес на гореспоменатите кулководи. в сегашния си вид... в сегашния си вид.... в сегашния си вид шофьорите са пияни хлапета, на които книжките се подаряват, а катаджиите взимат кинти, а в съдилищата кукловодите вадят кинтите или заплашват....

    не знам кое е лекарството за болестта "в сегашния си вид", но аз поне се опитвам винаги да давам път на пешеходците, да се усмихвам на хората и да запомням тези, на които бих си го върнал при удобен момент. справедливост няма, но тук шамар, там усмивка и току виж поне във входа ти хората започнали да те уважават

    P.S. оптимизмът ми относно икономията на ел.ток от загасеното за 1 час осветление по света леееко е помрачено от реалността на надутите климатици в същото това време

  4. dwd
    dwd е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Dec 2004
    Мнения
    114
    #48

    Re:Финансова криза

    Относно Валутния борд. Не видях да е коментиран в тази тема. Мисли ли някой, че борда може да падне, за няколко дена да стане 1995 г., хиперинфлация. Резултат - Дължа ти 1 000 000 лв., давам ти 10 долара и задължението е покрито... Вътрешната задлъжнялост м/у фирмите в БГ изчеава и после какво...не мога да гадая!?

  5. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #49

    Re:Финансова криза

    падане не, но промяна на съотношението 1:1.95583 е възможно

    но за това, какви биха били последствията, можем да си хортуваме от сега до следващия мюзик айдъл

  6. dwd
    dwd е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Dec 2004
    Мнения
    114
    #50

    Re:Финансова криза

    Цитат Първоначално публикувано от FearMe
    падане не, но промяна на съотношението 1:1.95583 е възможно

    но за това, какви биха били последствията, можем да си хортуваме от сега до следващия мюзик айдъл
    Е да де 1:3000 например

  7. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2009
    Мнения
    20
    #51

    Re:Финансова криза

    Цитат Първоначално публикувано от MitkoS
    ...Нещо такова:
    Глобализация - почти всички правителства твърдят, че това е правилния път. На мен самия, също ми се струва, че това е правилния път.
    Но какво става на практика. Американското правителство прави каквото си иска - тяхна си работа (поне така си мислех досега). Но на практика именно чрез тази глобализация, то влияе и върху моето битуване (в случая чрез криза). И ако за нашето правителство аз ....
    За втори път чета твое изказване по темата и това ме провокира пак да пиша по нея за да те поздравя за разсъждението до което наистина по-една или друга причина малцина стигат дори и съвремени политици и икономисти. Това както го казваш смея да твърдя 95% че е 1:1 с реалността. В останалите 5% е информацията, с която не разполагаме и нещата които не успяваме да уловим поради това. Но наистина целта е глобален контрол от страната на "един" (и този един може да е страна, държава, човек или организация или нещо подобно). И за това филми като Матрицата се превръщат в реалност.

  8.  
     
  9. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #52

    Re:Финансова криза

    браво на mitkos и alfman - и двамата стигнахте до заключението, че щом пациентът киха, значи е болен

    не се обиждайте, но размишленията, коментарите и изводите са точно на ниво "на маса" - общи, неподкрепени със задълбочени знания анализи, които стигат до верни, но плитки изводи. разбира се, че глобализацията в болна среда води до разпространение на болестта и в присъединяващите се нови области. това не е кой знае какъв похвален извод

    бих си позволил да ви дам нова, по-нататъшна насока на разсъжденията с въпроса:

    що за явление е "глобализацията"?

    разбирането на "глобализацията" като "айде сите да седнем на една маса" (тотално обединяване на всичко) е уличният изказ на учебникарската дефиниция. в същността си обаче глобализацията е неизбежния ефект от икономическия принцип "икономии от мащаба", което е семенцето на монополизма.

    обяснявам:

    един от положителните ефекти от окрупняването на производствените структури е по-пълноценното натоварване на производствените мощности. това води до намаляване на себестойността, което води до изтласкване на производителите с по-висока себестойност
    имаме 2 сценария:
    - две затворени структури със самостоятелни производства (светът допреди глобализацията)
    - две отворени структури с бивши самостоятелни производства, които са се слели поради по-горе описания ефект (светът на глобализацията)

    премахването на границите за всичко (политическата дефиниция на глобализацията) е чисто и просто инструмента на големите икономически играчи за премахване на границите и пречките пред окрупняването, при което механизмът, описан по-горе, комбиниран с принципа "силата на парите" води неизбежно до тоталното завземане на пазара (разбирай властта) от страна на власт/пари-имащите

    някой да не е съгласен?

    отново се връщаме на коментара ми на фразата "в сегашния си вид"

    за съжаление, глобализацията като процес, протичащ в света в сегашния му вид е продължение на дивашкото (силово) натрупване на капитал, нерегулиран по никакъв начин от законови, морални, религиозни и каквито-си-щеш-други вътрешни и външни ограничения и закони, които да отклонят фокуса му от егоистичната лакомия, тип "искам 60, а не 40 милиарда долара", в посока на "40 милиарда долара ми стигат, я нека спра да свалям 3 кожи от гърба на бачкерите, че и те са си купят кола"

    пак се отплеснах и се надявам, че има някой, на който му е интересно да прочете написаното
    просто дискусията в настоящия й вид представлява амалгама от няколко интересуващи ме теми и си позволявам да смятам, че в разсъжденията ми има значителна доза достоверност (успях ли да го формулирам полу-скромно? )

  10. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2010
    Мнения
    48
    #53

    Re:Финансова криза

    Според мен кризата я предизвикаха съвсем умишлено с цел ! Факта е че в Азия няма криза, даже наскоро казаха по новините че Барак Обама ходил в Китай на съвещание, да му дават съвети за антикризисни мерки китайските политици и бизнесмени! До къде я докараха USA - да искат икономически и финансови съвети от китайците

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 4 от 4 ПърваПърва ... 234

Подобни теми

  1. Отговори: 32
    Последно: 29-06-11, 15:21
  2. Криза ли - може и да има, но не и за Intel...
    От kod във форум Новини от SetCombG.com
    Отговори: 0
    Последно: 13-10-10, 12:14
  3. Отговори: 12
    Последно: 26-02-10, 15:02
  4. Световна финансова криза
    От n8852 във форум Телевизори
    Отговори: 3
    Последно: 06-03-09, 09:09
  5. Как ни завари световната криза ?!!!
    От stekyman във форум Коментирай новина
    Отговори: 7
    Последно: 15-01-09, 06:06

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе