Вижте резултатите от анкетата: Колко струва животът ?

Гласували
31. Не можете да гласувате в тази анкета
  • 100 000 лв

3 9.68%
  • 20 000 лв

2 6.45%
  • 10 лв

1 3.23%
  • колкото 1 куршум

6 19.35%
  • нищо

11 35.48%
  • не мога да преценя

8 25.81%
Страница 3 от 7 ПърваПърва 12345 ... ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 99
Like Tree2Одобрявам

Колко струва животът ?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. SAGE
    Guest

Re:Колко струва животът ?

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    ........................
    За мен не струва нищо.
    Това означава ли, че ако от теб зависи да избираш кой да бъде спасен(например при пожар) - твоето дете(или друго) и един много скъп LCD телевизор(който явно е безкрайно по-скъп от живота на детето), ти ще избереш телевизора.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2011

Цитат Първоначално публикувано от SAGE
    Това означава ли, че ако от теб зависи да избираш кой да бъде спасен(например при пожар) - твоето дете(или друго) и един много скъп LCD телевизор(който явно е безкрайно по-скъп от живота на детето), ти ще избереш телевизора.
    На тази тема може да отговори човек който найстина някога се е сблъсквал с някаква дилема касаеща нечии живот, било то обикновен човек родител,лекар или войник,всичко друго е само размисли и страсти......

4. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

@Христослав2 - искаш ли да ти кажа какво мисля за стойността на живота....ще кажеш - знам твоето мнение по темата - отг.8 ....а аз ще ти кажа едва ли...

5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Lupus
    Нямам толкова високо мнение за себе си, за да дам такъв отговор. Въпроса за Смисъла на живота е вълнувал далеч по-интелигентни и умни хора по света и никой не е успял да даде смислен отговор на него, та аз ли???
    А щом за теб не струва нищо, готов ли сега и веднага да се разделиш с него - по собствено желание и собственоръчно?
    Тук не говорим за смисъла на живота а за неговата цена.
    И защо да го правя-какво ще спечеля или променя ? Трябва да има някакъв мотив !

Цитат Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
    Защо няма отговор - "не мога да преценя и " Не мога да оценя"
    Христолав - добре е да знаеш неща за някой за когото пишеш, преди да даваш крайни оценки, а също и да знаеш за какво реално мислят някой хора за въпроса - "колко струва живота
    В Чили много добре показаха колко струва живота на няколко миньора.
    Добавен е такъв отговор в анкетата. Благодаря за забележката.
    В Чили нещата станаха под натиска на обществото. За ръководството на компанията - тези минъори не струваха нищо/тяхното изваждане дори им донесе разходи които никой няма да им въстанови/ ,иначе щяха да инвестират в системи за безопастност на труда. Друго което не знаеш е че минъорите са били на прага на канибализма-който се предаде пръв.....някои от минъорите пък са били на прага на самоубийство.

Цитат Първоначално публикувано от 10000
    За мен животът НЯМА ЦЕНА!Под каквато и да е форма.Животът е БЕЗЦЕНЕН и това нещо се чувства,то не се обяснява,нито се оценява в някаква мерна единица.
    Дали щеше да мислиш така ,ако се беше родил преди 300 години и беше наследник на богат англииски род с плантации за захарна тръстика в Ямайка ?? Всичките ти доходи идват от робски труд....

Ще избера по приоритет.... Разбира се разходите които съм направил по детето са повече и ще спася него.

Цитат Първоначално публикувано от Tommorow
    @Христослав2 - искаш ли да ти кажа какво мисля за стойността на живота....ще кажеш - знам твоето мнение по темата - отг.8 ....а аз ще ти кажа едва ли...

1-ва съществена грешка - не може да определяш смисъла и стойността на нематериалното с материални единици - лева, евро, елмази, диаманти..
    Напротив има си материална стойност. Друг е въпросът защо не я виждаш...

6. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

@hristoslav2,
    Все пак не стана ясно на колко оценяваш собствения си живот. В левове или конвертируема валута. Може и да се окаже, че има инвеститори, готови да платят цената, за да го притежават.

7. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

@hristoslav2,
    Все пак не стана ясно на колко оценяваш собствения си живот. В левове или конвертируема валута. Може и да се окаже, че има инвеститори, готови да платят цената, за да го притежават.
    Когато ми отговориш на въпроса ,който ти зададох преди време...

За каква сума си готов примерно да преглътнеш смъртта на едно от децата си в случай че някой го убие ?

8.  

9. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

За каква сума си готов примерно да преглътнеш смъртта на едно от децата си в случай че някой го убие ?
    На никаква! И много ще съжалява този някой, че се е родил!

10. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Тук не ме цитирай, щото не завърших, бях само започнал, но не се почуствах добре. Не се почуствах добре, защото на 14.02.2011 20:00+ ме изписаха от болница след 4-дневен престой в...инвазивното отделение към кардиологичната клиника в УМБАЛ Св. Георги - Пловдив.... Един ден след отговор8 в тази тема колегата ти @Tommorow го удари масивен фронтален инфаркт, комбиниран с отток в дробовете, двустранна бронхопневмония и според данните от днес за капак - диабет. После ще ти кажа какво научих за това "колко струва живота" от първа бойна линия, както се казва. Нямаш си и на идея за 4 безсънни дни и нощи колко много може да се научи...

11. SAGE
    Guest

Ще избера по приоритет.... Разбира се разходите които съм направил по детето са повече и ще спася него.
    Във въпроса ми по-горе пише: "твоето дете(или друго)" и според отговора ти излиза, че ако не си правил разходи за него ще избереш телевизора. Ще трябва да предупредиш съседите да не ти идват на гости и да не си пускат децата да играят у вас (с твоите деца)
    Дано този твой отговор да е някакъв вид шега, а в действителност да не си такъв

12. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

В тази връзка вижте един репортаж.

Та в репортажа показват кадри от охранителна камера на едно заведение, как хората са по масите и си говорят и на една от тях е сам мъж инвалид с протези на долните крайници. В един момент се получава голяма експлозия вътре в заведението придружено с пламъци, та в този момент всички панически се втурват към изхода на заведението, настава хаос и при излизането събарят мъжа с протезите на земята. Мъжът инвалид лежи безпомощно на земята, след малко един от мъжете който беше вътре се връща и взема чантата си и пак излиза без да обърне внимания на пострадалия инвалид, в същото време огънят се разраства много и този мъж инвалид е изгорял, защото е нямало кой да го спаси и сам не може да излезе навреме от заведението.

Като гледах кадрите бях потресен, този който се върна за чантата имаше възможност да спаси безпомощно лежащия инвалид, но не го направи, за сметка на това си взе неговата или на жена му чантата и избяга на вън.

13. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

gnf
    Нищо ново под слънцето.... Просто репортажа показва грозната истина. Я тя е ,че пет пари не даваме за чуждият живот. Само за своят...При това - надценен...
    Всички са готови да критикуват човека ,който влязъл да вземе чантатата си.... Но в действителност - 99% ще постъпят по същият начин.

Тук не ме цитирай, щото не завърших, бях само започнал, но не се почуствах добре. Не се почуствах добре, защото на 14.02.2011 20:00+ ме изписаха от болница след 4-дневен престой в...инвазивното отделение към кардиологичната клиника в УМБАЛ Св. Георги - Пловдив.... Един ден след отговор8 в тази тема колегата ти @Tommorow го удари масивен фронтален инфаркт, комбиниран с отток в дробовете, двустранна бронхопневмония и според данните от днес за капак - диабет. После ще ти кажа какво научих за това "колко струва живота" от първа бойна линия, както се казва. Нямаш си и на идея за 4 безсънни дни и нощи колко много може да се научи...
    Оздравявай по-бързо - доколкото е възможно.
    Чакам да пишеш...но не забравяй че това е собствената ти оценка за твоят живот. А за лекарската оценка пет пари не давам. По-голямата част от лекарите са лицемери. Хипократовата клетва отдавна не струва и пукната стотинка за тях. Гледат на пациентите си ,като на подвижни банкомати. Аз ги наричам - мафията с бели престилки.

14.  

15. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Отговорих ти на въпроса, сега очаквам да видя твоя отговор - на колко се оценяваш?

16. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Въпроса ми е:За каква сума си готов примерно да преглътнеш смъртта на едно от децата си в случай че някой го убие ?
    Това не е отговор за мен! Искам го във парична стойност. Всяко нещо си има цена!

17. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

@hristoslav2 - Благодаря, оправям се и ще се оправя, обаче това няма как да се получи при теб...
    Виждам, че и в оценката си към лекарския труд си толкова заблуден, че няма накъде...Отчасти си прав, но това за което си прав касае клатикурниците извън интензивните отделения. Трябва да ти кажа, че това което става в предната бойна линия няма нищо общо с: "ми ся ко ша правим", "ми тук едни пари тряя се дадат", "ми заповядате в частния кабинет" и т.н. Представи си...30 мин спокойствие и после се изсипват 2-3 наведнъж, такива, критични, дето всеки момент могат да...лекарите влизат от операция в операция без да седнат. Както и да е, не ти го пожелавам да го изпиташ и да се убедиш на собствен гръб...4 дни в интензивното ми бяха достатъчни за да видя и другата страна на медала.

Ама майната ми на мен Дай да видим пак колко струва живота?

Ще ти кажа какво разбрах докато лежах там под прожекторите и след това.
    Моят живот за самия мен не струва нищо. Когато ми казаха надвесвайки се, че положението ми е много много лошо това въобще не ме притесни, докато ме човъркаха си пях "златуно, моме, златуно" и си гледах тавана. Нямаше мисли от типа на ко ша правим сега при срещата със Създателя, нито се покайвах вътрешно за греховете си....нито крещях вътрешно "не искам да умра".
    Когато обаче ме изкарваха от операционната и ме вкарваха в интензивното, там в коридора видях цената си, стойността на моя живот - в лицето на всичките мои близки които се бяха събрали и на които им пукаше за мен. Които останаха там още много часове и в следващите дни.

Та, какво исках да кажа? Не е по различно от предишните ми разбирания:
    1. Никой не струва нищо сам за себе си.
    2. Никой не може и няма право сам да си слага цена. Нито да се оценява и заценява.
    3. Цената на всеки се определя от броя на всички онези, за които съществуването на този "сам за себе си" има смисъл, бил е полезен, помагал е, изградил е своето мини общество....давал е.

18. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

Ама майната ми на мен Дай да видим пак колко струва живота?
    Жив и здрав поне още толкова години, че и повече!!!
    И дано на никой не се налага да изпита преживяното от теб!!!
    А за живота - има кой да се грижи.........

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 7 ПърваПърва 12345 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Колко струва ДВД 9
    От zaks във форум ИГРИ
    Отговори: 8
    Последно: 10-03-09, 18:18
  2. Колко ни струва парното?
    От mitko99 във форум Отопление
    Отговори: 44
    Последно: 25-11-08, 10:14
  3. Колко струва?
    От smb във форум Телевизори
    Отговори: 7
    Последно: 28-07-08, 23:39
  4. Колко струва това?
    От Cko във форум Общ - хардуер
    Отговори: 4
    Последно: 05-10-05, 23:07
  5. Как се прави, и колко ще ми струва?...
    От Tai-Pan във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 7
    Последно: 08-03-04, 14:43

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе