Вижте резултатите от анкетата: За или против пълната забрана за пушене

Гласували
102. Не можете да гласувате в тази анкета
  • 100% за

    57 55.88%
  • За - с някои условности

    13 12.75%
  • Против - с някои условности

    15 14.71%
  • 100% против

    17 16.67%
  • Не мога да преценя

    0 0%
Страница 4 от 6 ПърваПърва ... 23456 ПоследноПоследно
Резултати от 46 до 60 от общо 82
Like Tree36Одобрявам

За или против пълната забрана за пушене

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2012
    Живее в
    Варна
    Мнения
    76
    #46

    Отговор: За или против пълната забрана за пушене

    Цитат Първоначално публикувано от kod Виж публикацията
    Позиция, изразена от г-н Халваджиян, съвпадаща изцяло с моите виждания:


    Status Update
    By Magi Halvadjian
    Погледнах коментарите и ми стана кофти! Демокрацията е философия! Начин на мислене! Може би някои неща не ни харесват, но демократичните принципи и осъзнаването им са теста за зрялост на всяко едно общество. Нас демокрацията ни изненада преди 24 години. Искахме я , но се оказахме неподготвени за нея! Това е нормално след 40 години промиване на мозъци! Проблема е, че някои от нас продължават да не искат да вникнат в тези принципи 24 години по-късно! Винаги сме гледали с възхищение към Швейцария! Заради имането и, подрденоста и, независимоста и! Това е може би най-демократичната страна в света! Там с референдум народа отмени пълната забрана за пушене , не защото е безотговорен а защото разбира, че няма право да отнема правата на част от съгражданите си. Това е демократично общество! Ако искаме да живеем добре, трябва първо да осъзнаем,че правата на всеки един от нас са най-неприкосновеното нещо! Започнем ли да ги нарушаваме под каквито и да било предлози, (включително и благородни ) демокрацията е мъртва! Прочетох под поста ми толкова неадекватни мнения и примери, че си отговорих на въпроса " Защо 24 години живеем в псевдо демокрация?". Ние просто не я разбираме!

    Жалко, наистина ми е жалко за такива хора които мислят така. Тук говорим за правата на един себепогълнат индивид който погазва правата на 10 човека около него. Тази глава на раменете ви е за мислене.Живял съм 18 години с пушач вкъщи който пуши и отнема от моите права.На мен може и да не ми се е отразило толкова макар и да не съм много сигурен но сестра ми е астматичка и съм сигурен че това и обкръжение е помогнало. Та айде стига с това погазване на правата ви, всеки може да си пуши навън, където не трови никой покрай себе си или трови единствено другите наркомани около него. А тоз селяк Маги даже не искам да го обсъждам
    lazarus18 и justify харесват това.

  2.  
     
  3. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София
    Мнения
    9,247
    #47

    Отговор: За или против пълната забрана за пушене

    Цитат Първоначално публикувано от LameHelper Виж публикацията
    Тази глава на раменете ви е за мислене. А тоз селяк Маги даже не искам да го обсъждам
    Определено трябва да е за мислене, но много от нас не я ползват по предназначение.
    Да изказваш позицията си е напълно в реда на нещата - за това е форума. Да съжаляваш събеседниците си, защото не са на твоето мнение е обидно... за теб, показва колко незначителен може да бъде човек, вярващ сляпо в убежденията си. Интересен е контраста в изказа - на Халваджиян му става кофти, когато вижда становища, различни от неговото, а ти благородно съжаляваш мравките около теб...
    С определения тип селяк - не в този форум!
    LameHelper одобрява това.

  4. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2012
    Живее в
    Варна
    Мнения
    76
    #48

    Отговор: За или против пълната забрана за пушене

    Приемам становища на хора които мислят и могат да подкрепят твърденията си.До сега нито един пушач дори леко не е разклатил мнението ми по темата.
    Точно както и очаквах. Провокирах те за да потвърдя че ще получа такова отношение като от пушач.

    Стенли от форума ме познава на живо и мисля че би се застъпил за мен дори и да не подкрепя моето мнение по темата понеже от краткото ни познанство е могъл да определи какъв човек съм.
    Не се оплаквам за предупреждението и харесвам форума и ще продължа да го посещавам по един или друг начин.

  5. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София
    Мнения
    9,247
    #49

    Отговор: За или против пълната забрана за пушене

    ?? Предупреждението с нищо не нарушава достъпа и правата ти във форума, просто е предупреждение за нарушение на добрия тон, по никакъв начин не е свързано с позицията ти, а с определения, които раздаваш... То и наличието на заведения за пушачи не нарушава правата ти, но това е друг въпрос, който е по-добре да не започваме за н-ти път да обсъждаме. Явно, че може да има например стриптийз барове или мексикански ресторанти, които на мен не ми допадат и не посещавам, но не може да има ресторант за пушачи, който ти да не посещаваш, защото не ти допада.
    Всяка от групите е изказала аргументите си, също като теб, но на 180 градуса, никой привърженик на забраната не е успял да разклати позицията ми. Интересен е факта, че когато се говори културно и логично, в крайна сметка аргументите са на страната на моята група, но въпреки всичко, никога не съм си позволил да съжалявам привържениците на нелогичното. Просто и на мен ми става кофти, колко непоследователно е човешкото мислене.

  6. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #50

    Отговор: За или против пълната забрана за пушене

    kod, само ще си позволя да изразя любопитството си относно аргументите, подкрепящи "твоята група", която, доколкото разбирам, е групата на хората, която е против забраната на повсеместното и неограничавано пушене...

  7. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна
    Мнения
    7,228
    #51

    Отговор: За или против пълната забрана за пушене

    Код, сред нас има както пушачи, така и непушачи. Често се събираме по един или друг повод. Ако организираме сбирка и може да избираме между заведения за пушачи и такова за непушачи - кое според теб ще надделее в името на това да се съберат повече хора? Пушачите ли биха се съгласили да си "жертват удоволствието" или непушачите ще си жертват здравето.
    Аз лично докато можеше да се пуши на определени места, не съм виждал пушач да седне в заведение където не се пуши, но непушачи по една или друга причина седят в заведения където се пуши. при това придружавани дори с деца (майки с деца).

  8.  
     
  9. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,827
    #52

    Отговор: За или против пълната забрана за пушене

    Никога не съм бил в компания, в която да има поне един пушач и да сме седнали в зона или заведение за непушачи.
    Понякога сме 10-12 непушачи и заради 2-3 пушачи сядаме в уж добре вентилираното заведение, където се пуши. Таратанци, прибирам се като пушена херинга.

    За моето семейство мога да дам равносметка от въвеждането на забраната - жена ми спря да пуши, а не сме намалили ходенето по заведения. Поне докато се спазваше забраната.
    От както застудя определено избягвам много места, на които се пуши без грам да се притесняват.
    Почти винаги обръщам внимание на персонала, че ще звънна и ще подам сигнал, но вече ми се подиграват и не ми обръщат внимание.
    Последния път в Проя под Бояна се разправяхме, че вътре беше откровен лисичарник.

  10. etg
    etg е на линия
    Administrator
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    1,393
    #53

    Отговор: За или против пълната забрана за пушене

    Направи не мога да повярвам как може интелигентни хора да разсъждават по толкова елементарен и егоистичен начин. Спорът е безсмислен, фанатизмът на непушачите не се влияе от никаква аргументация. Не пуша от 4 години (май толкова станаха), преди това пушех по над 2 кутии на ден, и би трябвало да съм върл защитник на непушенето. Но не съм. Имах навремето аргументи в полза и на едната, и на другата страна, но вече стана нетърпимо да ми опяват колко било вредно да се пуши в заведенията и ме накараха да съм твърдо против забраната. Точно на противоположната страна бих бил ако пушачите искаха да се разреши пушенето във всички заведения. Какво искате повече, след като има заведения и за едните, и за другите? Така и не съм видял досега смислен отговор на най-елементарния въпрос: какво търсите в заведение, което не ви харесва? Ама компанията все ходела в опушените заведния. Е, и? Чий е проблемът, че не можете да се разберете във ВАШАТА компания? Който иска да сменя заведението, който иска да сменя компанията!

  11. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,827
    #54

    Отговор: За или против пълната забрана за пушене

    Искаш ли да се хванем на бас колко заведения за непушачи ще има ако им се даде право на избор?
    Това е точно защото компромиса винаги се прави от непушача.
    На мен ми е все едно какъв тип регулация ще има специално за заведенията /най-вече за хранене/ стига да се спазва.
    Факт е, че без тотален контрол навсякъде се пуши.
    svetlio1, justify, ivodivo и 1 други харесват това.

  12. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #55

    Отговор: За или против пълната забрана за пушене

    интересно е как винаги се измества фокусът на спора

    неоспорим факт е, че тютюнопушенето е неразделна част от цивилизацията от толкова време, че се е интегрирало в почти всяка човешка дейност. забравило се е обаче, че това е нещо ОТДЕЛНО от въпросните разнообразни човешки дейности, а не неразривна и необходима тяхна част

    баня - мястото, където човек се къпе
    тоалетна - мястото където човек... 00
    кино - мястото, където човек гледа филм
    ресторант - мястото, където човек яде
    кръчма - мястото, където човек пие
    спалня - мястото, където човек спи
    ледена пързалка - мястото, където човек кара кънки

    мога изброявам до припадък специализирани места, където се извършват конкретни специализирани дейности

    не е ли редно пушенето като конкретна дейност да се извършва на специализирано място?

    кое прави яденето непълноценно, ако не е съпроводено с цигара?
    кое прави танцуването задължително с цигара, а карането на кънки - не?
    защо във всекидневната се пуши, а в спалнята - не?

    толерантността е двупосочна
    с мен са се съобразявали доста пушачи, но има известна истина, че в посока толериране на навика е малко по-изразена... въпрос на вековна дресировка, както писах по-горе

    едно време са съществували елитарните джентълменски клубове, където избрани групи хора са се събрали на по чашка и цигарка... така да се каже, клуб по интереси
    защо сега това същото нещо да се приема за дискриминация? хем така ще се погъделичка самочувствието на пушачите...
    justify одобрява това.

  13. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна
    Мнения
    7,228
    #56

    Отговор: За или против пълната забрана за пушене

    etg, това което казвам в предния си пост е, че непушачите са винаги по-толерантни от пушачите. Като почна да виждам как някой от тях биха се лишили да пушат за една вечер в името на тези които не пушат, влизайки в заведение за непушачи тогава бих си променил мнението. И след като говорим за права и закони то , според мен в такава ситуация закона трябва да бъде на страната на по-толерантния.
    justify одобрява това.

  14.  
     
  15. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София
    Мнения
    9,247
    #57

    Отговор: За или против пълната забрана за пушене

    Цитат Първоначално публикувано от FearMe Виж публикацията
    kod, само ще си позволя да изразя любопитството си относно аргументите, подкрепящи "твоята група", която, доколкото разбирам, е групата на хората, която е против забраната на повсеместното и неограничавано пушене...
    Съжалявам, изказвал съм ги няколко пъти, уморих се вече и започнах да изпитвам сериозни съмнения в интелегентността на събеседниците си, не искам да влизам в подобен спор повече. Убеден съм, че всеки може да намери достатъчно аргументи по темите в този форум, няма какво ново да се каже. Няколко поста под твоя има разумно обяснение.

    Цитат Първоначално публикувано от Pat Виж публикацията
    И след като говорим за права и закони то , според мен в такава ситуация закона трябва да бъде на страната на по-толерантния.
    Привет тавариш Сталин, как дела? Има заведения - има проблем. Няма заведения - няма проблем Все си мислех, че законите трябва да дават равни права, да има и за едините, и за другите. Но доводът, че едните са по-толерантни и не искат да ползват тяхните и това е причина да се махнат другите е безкомпромисен.
    С нетърпение очаквам какъв ще е следващия закон в полза на толерантните

    ПС - с гейовете как сте бе хора? Толерантни ли сте и към тях? В смисъл - ако има гей в компанията - само по гей заведения ли ходите, че да пуснем една подписка и тях да затворят, за да не ви пречат? Или само към пушачите е толерантността ви?

  16. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна
    Мнения
    7,228
    #58

    Отговор: За или против пълната забрана за пушене

    Привет тавариш Сталин, как дела? Има заведения - има проблем. Няма заведения - няма проблем Все си мислех, че законите трябва да дават равни права, да има и за едините, и за другите. Но доводът, че едните са по-толерантни и не искат да ползват тяхните и това е причина да се махнат другите е безкомпромисен.
    С нетърпение очаквам какъв ще е следващия закон в полза на толерантните

    ПС - с гейовете как сте бе хора? Толерантни ли сте и към тях? В смисъл - ако има гей в компанията - само по гей заведения ли ходите, че да пуснем една подписка и тях да затворят, за да не ви пречат? Или само към пушачите е толерантността ви?
    По въпроса с гейовете - не познавам такива за да мога да ти отговоря коректно, но принципно съм влизал в такива заведения от любопитство и мога да кажа, че нямам нищо против хората там. Но и никой от тях не съм видял да демонстрира "различността си" в НЕ гейско заведение (е тука е разликата с пушачите).

    По въпроса за другаря Сталин, благодаря за указана чест . Лично мое мнение е, че страна като България и хора като нас българите само такъв човек, режим и закони могат да ни вкарат в правия път. Нямаме нито съзнанието нито морала за демокрация.

    А ти между другото как възпитаваш децата си - като ги оставяш те сами да решават кога, как и какво да правят безконтролно и безнаказано или като им налагаш определени правила и наказания при неспазването им? Аз моите ги държа изкъсо колкото и "недемократично" да е. .....предполагам когато "узреят" ще са ми благодарни.
    Та така.... и ние докато "узреем" някой трябва да ни показва "правия път".

  17. etg
    etg е на линия
    Administrator
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    1,393
    #59

    Отговор: За или против пълната забрана за пушене

    Въпросът не е дали някой гей демонстрира различността си в "НЕгейско" заведение, а дали е редно аз да вляза в едно "гейско" заведение и да имам претенциите никой да не показва различността си, защото ме дразни и ми уврежда психиката. И ако те не могат да се контролират да не показват различността си да го изискам със закон.

  18. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,827
    #60

    Отговор: За или против пълната забрана за пушене

    Не знаех, че гейовете изпускат вредни газове. Ама то знае ли човек след толкова завиране в изхода какъв ефект се постига.
    justify одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 4 от 6 ПърваПърва ... 23456 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Холандия смекчи забраната за пушене
    От kod във форум Коментирай новина
    Отговори: 11
    Последно: 05-11-10, 18:04
  2. Забрана на сайтове ?
    От Anteri във форум Общ - софтуер
    Отговори: 3
    Последно: 05-08-10, 10:19
  3. Забрана на URL
    От gogocuk във форум Windows
    Отговори: 10
    Последно: 31-07-08, 07:41
  4. Забрана...?
    От djigit във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 1
    Последно: 14-03-04, 00:43

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе