Аз съм имал и продължавам да имам пряк контакт с полицията, прокуратурата и съдът. От всичките прокурори и съдии които познавам на пръстите на едната ръка мога да преброя читавите. Оставям слуховете които се носят макар, че във всеки слух има някаква истина, говоря за тези прокурори и съдии които цъфкаха във сересета в разговори с местни подземни величия, даже ще спомена за най-забавният случай от практиката ми когато съдията по делото за мярка на един автокрадец в проведена операция след месец по повторно задържане на същият този пуснат крадец се оказа в хотелската му стая както майка и я е родила. Не я уволниха, наказаха я с преместване, след време отиде отново в прокуратурата, а след това направи адвокатска кантора. Сега е една от "най-оправните" адвокатки. Десетки са случаите които мога да изброявам за скалъпени дела, за потулени случай, за безкрайни протакания на дела и то именно от страна на прокурора. Свидетел съм за невероятно тежки присъди за нищо и на поредица от условни присъди за едно и също лице. Цялата ни правораздавателна система е тотално изгнила, като се почне от полицията та се стигне до най-висшият съд.