Не съм съгласен. Много хора карат коли много над 100 000 км навъртяни и не съм чул от това разхода им за поддръжка да е скочил 2-но. Ако колата е качествена (както ги правиха едно време пр. Е190 Е250 мерцедесите, голф 2-ка) ще върти много по 100 000 км без тази "много скъпа" поддръжка за която говориш. А ако е нещо ново и френско "сделано в китай) е възможно на 3-4 година да започне да се разпада, но това е друг случайПървоначално публикувано от fXOrange
И за какви 5-7000 евро става въпрос за чукната броня или стоп. Това за Ферари ли говориш?!Тука за 500-600евро си вземаш нова броня, калник или каквото ти трябва... Отделно за чукването си има застраховки и ако ти не си виновен няма от какво да се плашиш.
П.С. Колата се води движимо имущество и си е инвестиция от където и да го погледнеш.
Е може да я удариш, нещо да се развали или дори да ти я откраднат, но и къщата примерно може да се наводни, да я окрадат и така натъка...
Аз мога да ти посоча друг сценарии.
Взимаш си една кола на лизинг примерно за 5 години и почваш да я изплащаш. Предполагам вноската няма да е много по различна от това което сега плащаш. След 5 години, колата е изплатена и си е ЛИЧНО ТВОЯ, а през това време си плащал само горивото, защото гаранцията на новите коли е около 5 години.
Сега вече след като е лично твоя, варианта е да я продадеш на някои на половин цена примерно за 20 000Е, или да продължаваш да си я караш, но вече да и поемеш и поддръжката. Да и сменяш маслото, антифриза, накладки това онова
В единия случай я продаваш, слагаш си парите в задния джоб и примерно отиваш за нова на лизинг, а тези пари принципно ще ти стигнат да не плащаш нищо около 2 години. А в другия случай просто и поемаш и поддръжката, което не е толкова скъпо колкото го обясняваш, освен ако колата не е някои трошляк![]()