Вижте резултатите от анкетата: Коя година е произведен автомобилът ви ?

Гласували
117. Не можете да гласувате в тази анкета
  • 2012 г

0 0%
  • 2011 г

3 2.56%
  • 2010 г

3 2.56%
  • 2009 г

1 0.85%
  • 2008 г

5 4.27%
  • 2007 г

6 5.13%
  • 2006 г

4 3.42%
  • 2005 г

4 3.42%
  • 2004 г

1 0.85%
  • 2003 г

6 5.13%
  • 2002 г

3 2.56%
  • 2001 г

10 8.55%
  • 2000 г

10 8.55%
  • 1999 г

12 10.26%
  • 1998 г

10 8.55%
  • 1997 г

5 4.27%
  • 1996 г

3 2.56%
  • 1995 г

5 4.27%
  • 1994 г

2 1.71%
  • 1993 г

8 6.84%
  • 1992 г

2 1.71%
  • 1991 г

1 0.85%
  • 1990 г

1 0.85%
  • 1989 г

5 4.27%
  • 1988 г

1 0.85%
  • 1987 г

1 0.85%
  • 1986 г

1 0.85%
  • По-стара

4 3.42%
Страница 2 от 6 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 81

Коя година е произведен автомобилът ви ?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на glowndark
    Тук е от
    Oct 2004

Re:Коя година е произведен автомобилът ви ?

Цитат Първоначално публикувано от fXOrange

Нормалният стандарт води до норма, която е до 100 0000КМ. След тези километри, колата става грамадна тежест, за притежателя. Разноските, за поддръжка и поправки са големи. Да не давам пример, че само при обикновена колица, при едно чукване на броня, фар стоп или багажник, цифрата, за поправка при железаря, излиза обикновено между 5 и 7 000€
    Не съм съгласен. Много хора карат коли много над 100 000 км навъртяни и не съм чул от това разхода им за поддръжка да е скочил 2-но. Ако колата е качествена (както ги правиха едно време пр. Е190 Е250 мерцедесите, голф 2-ка) ще върти много по 100 000 км без тази "много скъпа" поддръжка за която говориш. А ако е нещо ново и френско "сделано в китай) е възможно на 3-4 година да започне да се разпада, но това е друг случай

И за какви 5-7000 евро става въпрос за чукната броня или стоп. Това за Ферари ли говориш?! Тука за 500-600евро си вземаш нова броня, калник или каквото ти трябва... Отделно за чукването си има застраховки и ако ти не си виновен няма от какво да се плашиш.

П.С. Колата се води движимо имущество и си е инвестиция от където и да го погледнеш.
    Е може да я удариш, нещо да се развали или дори да ти я откраднат, но и къщата примерно може да се наводни, да я окрадат и така натъка...

Аз мога да ти посоча друг сценарии.
    Взимаш си една кола на лизинг примерно за 5 години и почваш да я изплащаш. Предполагам вноската няма да е много по различна от това което сега плащаш. След 5 години, колата е изплатена и си е ЛИЧНО ТВОЯ, а през това време си плащал само горивото, защото гаранцията на новите коли е около 5 години.
    Сега вече след като е лично твоя, варианта е да я продадеш на някои на половин цена примерно за 20 000Е, или да продължаваш да си я караш, но вече да и поемеш и поддръжката. Да и сменяш маслото, антифриза, накладки това онова
    В единия случай я продаваш, слагаш си парите в задния джоб и примерно отиваш за нова на лизинг, а тези пари принципно ще ти стигнат да не плащаш нищо около 2 години. А в другия случай просто и поемаш и поддръжката, което не е толкова скъпо колкото го обясняваш, освен ако колата не е някои трошляк

2.  

3. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

Цитат Първоначално публикувано от fXOrange

Нормалният стандарт води до норма, която е до 100 0000КМ. След тези километри, колата става грамадна тежест, за притежателя. Разноските, за поддръжка и поправки са големи.
    Дам...след първия милион си е тежест.....

4. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

само да уточним малко терминология

"инвестиция" е нещо, от което очакваш бъдеща доходност

колата НЕ Е инвестиция, освен ако не я разглеждаш в 150-годишен срок
    на колата цената й пада с 20-30% в момента, в който я изкараш от магазина, което автоматично я декласира от списъка на инвестициите

5. Moderator Аватара на glowndark
    Тук е от
    Oct 2004

Цитат Първоначално публикувано от FearMe
    само да уточним малко терминология

"инвестиция" е нещо, от което очакваш бъдеща доходност

колата НЕ Е инвестиция, освен ако не я разглеждаш в 150-годишен срок
    на колата цената й пада с 20-30% в момента, в който я изкараш от магазина, което автоматично я декласира от списъка на инвестициите
    Точно за това не бих си купил нова кола. Ама примерно може да си купиш запазена тойота или някакво мерцедесче да го караш 2-3 - 5 години и да го продадеш за приблизителната цена на която си го купил... Отделно ако го надградиш, може да му вземеш и повече пари... Общо взето обезценяването (не говоря за магазинското) зависи от качествата на конкретния модел. Кофти моделите поевтиняват бързо, докато качествените си държат цените...

6. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Интересно защо не си купуваш употребявани обувки. Сменяваш им подметките и си ги ползваш като нови.
    За да си купи човек нова кола трябва да узрее за това.
    Аз също не си купувам чисто нова, но защото не мога да си позволя нивото автомобил, което ми допада.

7. Moderator Аватара на glowndark
    Тук е от
    Oct 2004

Изобщо не трябва да узрява, а да има едни излишни пари които се чуди как да изхарчи...
    И както каза колегата по-горе, в момента в които имаш толкова пари, че да не ти пука, че 30% от това което си платил, ще се изпари в момента в които колата излезе от салона, може да си купиш...

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Точно това "да не ти пука", за което говориш е узряването.
    Както на теб не ти пука да си купуваш нови обувки примерно, които ако решиш да продадеш след един час ще загубиш 20-30% от цената им. За много хора това е излишен лукс и неслучайно има толкова много магазини за втора ръка дрехи. Даже повече отколкото автокъщи.

10. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Като гледам резултатите от анкетата до тук.....Малее какви таралясници се движат по българските пътища без да се обиждате. В някои семейства даже по две, че и по три, като ги ползват само да отидат до работа, магазина и обратно. Някои пък толкова много ги мързи, че хвърлят чувала с боклука от колата без да слизат.... а като знам и как се поддържат в България....колкото да мине техническият преглед и да не се разпадне на пътя...Българите нямат пари да се обръснат, ама за кола имат. Малко са хората които си дават сметка, че един автомобил изисква качествена и навременна подръжка - което струва доста пари и време, а колкото по-стара е колата, толкова по-скъпо излиза подръжката. Малцина имат възможностите, но въпреки това мнозинството са си накупили коли. Затуй улиците ни са задръстени с паркирали морги..Тук важи поговорката - "На гол тумбак чифте пищови"

Тук са гласували 52-ма, а в другата анкета само 10. Моля да гласувате и в нея
    https://forum.setcombg.com/index.php...ewResults.html

11. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Е ,те тия с новите коли /и самолети/ не четат по форуми /за някой е трудно да се предположи и че могат да четат , ама ... / .

12. Member
    Тук е от
    Jul 2004

@glowndark
    Карам (и все още изплащам) втора нова кола не защото имам едни "излишни пари", които се чудя как да изхарча. Карам я, защото първата ми кола беше москвич, втората също и т. н. през един куп таралясници докато ми дойде акъла. Карам я заради удобството и удоволствието да имам кола, която ми служи, а не кола на която аз да служа...
    Поради тая същата причина не мога да гласувам в другата анкета на hristoslav2. Зареждам когато се изпразни резервоари, минавам обслужване когато трябва и т. н. без изобщо да си правя сметката.

13. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Little_Alien
    Това не е причина - просто отдели 5 минути и пресметни годишните разходи по подръжката на колата.

14.  

15. Banned
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    гр. Сопот

А пък аз си мисля, че докато са такива законите в БГ, купуването на нова кола си е чиста набутвация. В момента поддръжката на кола втора употреба излиза в пъти по-евтина от тази, на нова. Особено ако е бензинова. За дизелите е друга бира, но те не ме интересуват изобщо. А като сложиш и огромната разлика в цената, просто скоро няма и да си помисля за нова кола.

16. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Цитат Първоначално публикувано от dimkaraganchev
    А пък аз си мисля, че докато са такива законите в БГ, купуването на нова кола си е чиста набутвация. В момента поддръжката на кола втора употреба излиза в пъти по-евтина от тази, на нова. Особено ако е бензинова. За дизелите е друга бира, но те не ме интересуват изобщо. А като сложиш и огромната разлика в цената, просто скоро няма и да си помисля за нова кола.
    точно обратното , но проблемът е че като ги нямаш накуп , отиваш на алтернативен вариант с втора ръка и газова уредба.

17. Member
    Тук е от
    Jan 2006
    Живее в
    Варна

Всеки се простира според чергата си,на този етап си карам старата кола и просто немога да помисля за чисто нова от магазин,нито да я замена с по нова .

18. Moderator Аватара на glowndark
    Тук е от
    Oct 2004

Цитат Първоначално публикувано от Little_Alien
    @glowndark
    Карам (и все още изплащам) втора нова кола не защото имам едни "излишни пари", които се чудя как да изхарча. Карам я, защото първата ми кола беше москвич, втората също и т. н. през един куп таралясници докато ми дойде акъла. Карам я заради удобството и удоволствието да имам кола, която ми служи, а не кола на която аз да служа...
    Поради тая същата причина не мога да гласувам в другата анкета на hristoslav2. Зареждам когато се изпразни резервоари, минавам обслужване когато трябва и т. н. без изобщо да си правя сметката.
    @Little_Alien единственото предимство на новата кола като изключим удоволствието, че мирише на ново е безплатната поддръжка в рамките на гаранцията. Въпроса, е бързото обезценяване след излизането от автокъщата. Взимаш я за 30, а ако утре решиш да я продаваш, ще и вземеш 20. Значи плащаш за гаранцията 10. Е с 10 000 бая време може без проблем да поддържаш една свястна кола втора ръка... Ако си попадал на някакви трошляци това е друг проблем, но познавам доста хора с коли втора ръка дето поддръжката им излиза годишно между 500-1000 лв... В анкетата на hristoslav2 виждам същото (горивото не е поддръжка, а гумите и с чисто нова кола пак ти ги купуваш)

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 6 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Колеги ,къде да видя кога е произведен един RAV Тошко...
    От vasiv във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 4
    Последно: 25-07-13, 16:47
  2. Каква марка е автомобилът ви ?
    От hristoslav2 във форум Анкети
    Отговори: 15
    Последно: 11-07-12, 06:34
  3. Kлиматици на 100 V = климатик произведен в Япония ???
    От nebelservice във форум Други марки климатици
    Отговори: 3
    Последно: 02-10-08, 15:17
  4. Chofu Sereno 1231 PVU - кога е произведен?
    От inakad във форум Климатици Hisense, Gree, Chofu, Bard
    Отговори: 4
    Последно: 12-02-08, 22:04
  5. Отговори: 8
    Последно: 20-10-06, 01:57

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе