Вижте резултатите от анкетата: Коя година е произведен автомобилът ви ?

Гласували
117. Не можете да гласувате в тази анкета
  • 2012 г

0 0%
  • 2011 г

3 2.56%
  • 2010 г

3 2.56%
  • 2009 г

1 0.85%
  • 2008 г

5 4.27%
  • 2007 г

6 5.13%
  • 2006 г

4 3.42%
  • 2005 г

4 3.42%
  • 2004 г

1 0.85%
  • 2003 г

6 5.13%
  • 2002 г

3 2.56%
  • 2001 г

10 8.55%
  • 2000 г

10 8.55%
  • 1999 г

12 10.26%
  • 1998 г

10 8.55%
  • 1997 г

5 4.27%
  • 1996 г

3 2.56%
  • 1995 г

5 4.27%
  • 1994 г

2 1.71%
  • 1993 г

8 6.84%
  • 1992 г

2 1.71%
  • 1991 г

1 0.85%
  • 1990 г

1 0.85%
  • 1989 г

5 4.27%
  • 1988 г

1 0.85%
  • 1987 г

1 0.85%
  • 1986 г

1 0.85%
  • По-стара

4 3.42%
Страница 4 от 6 ПърваПърва ... 23456 ПоследноПоследно
Резултати от 46 до 60 от общо 81

Коя година е произведен автомобилът ви ?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на glowndark
    Тук е от
    Oct 2004

Re:Коя година е произведен автомобилът ви ?

Ти пък ся... Девствена може да е само колата в автосалона, и пак не е сигурно, че някои не и е направил едно тестдрайвче, преди тебе
    А иначе, кои знае кои я е карал тази девствена кола под наем, да не би да ги вземат от автосалона и да ти я носят с панделка...
    Също много ме съмнява ГОЛЯМА част от французите да карат Rent A Car, хаиде за 10-15% може би...

2.  

3. Banned
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    гр. Сопот

Цитат Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
    Бла , Бла Бла глупсоти казани от човек наизуст.
    Аз не съм ти пубер, за да говоря наизуст. Обичам да си давам парите за други играчки, а не за неща, които ще стоят захвърлени на улицата.

4. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Първите няколко пъти/хиляди километри не се броят като си купуваш телевизор не ти ли го пускат в магазина?

5. Moderator Аватара на glowndark
    Тук е от
    Oct 2004

Ами явно човек трябва да узрее (както беше казал някои по-горе) и да си преосмисли приоритетите. Въпреки, че някои хора (като господина по-горе) явно и на 70 години няма да узреят

6. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon

Цитат Първоначално публикувано от glowndark
    Също много ме съмнява ГОЛЯМА част от французите да карат Rent A Car, хаиде за 10-15% може би...
    еми не не карат, но повечето минават на тая схема. На мене също ми беше доста трудно да мина, но причините са много, които ме накарах.
    Са да не почвам, да давам примери, само ще добавя, че една смяна на маслото на една кола на няколко години, в гараж е е около 75€. Последният път, когато си закарах леона, (бившият ми леон), който беше стигнал до 29к Км и ми изписваше постоянно "Oil noOK". Хората в офиса ме поканиха на кафе, докато чакаха две чички да ми оглеждат колата и да се върнат с новина. Новината беше - масло. Девойчето пльсна нещо на клавиатурата, изкара ми детайлен лист, аз само погледах най от долу, както обикновено се прави при такъв лист, и кво да видя 411€85. Викам да няма някаква грешка, тя ми вика - ми не, листата е доста дълга, разгледах я и що да видя - смяна на масло, проверка на : ниво на спирачна течност, ниво на вода, ниво на серво, ниво на съединител, добавяне на джамова течност, фарове, преглед на аспуха, анулиране на маслените километри в бордовия компютър. Викам, е че, тая листа я знам ма каку. Че тя си е от край време при другите автонобиле, но цената е доста по малко. Какито вика - еми съжалявам. Ае чао. Вдигам телефона въртя там, въртя тук, намерих едно местенце, дето беше 323€ и на края, като всеки човек, дето тече част от българската кръв, рекох -абе я си е.. п.. лелина. Зех си ключ дигнах колата на крака в подземния паркинг, махам аз долни предпазни пластмаси, отвинтвам пробка, сменям филтър, сипвам малко масло да промия, и да изтече смрада, завивам пробката, пльос вътре, около 5Л кастрол 5w40 и съм готов! Амааааа неее, не и нееееее. "Oil noOK"! в менюто, още по начало не бех намерил, за анулиране при смяна на масло. Вадя книжката, гледам, чета листя, писва ми на к... по едно време не намерих. Карам аз по магистралата и по едно врем бре, таа кола не ще повече от 105/110! Кво стана тука! Ае до сеат. Хората гледаха докато си пих пак кафето върнаха са и -ми масло ,за смяна. Еми хора, аз го смених. Да но не можете да анулирате километрите на бордовия компютър, колата не върви, защото за бордовото PC маслото не е сменено, и той предпазва мотора
    ОК, ае пара, за да ми включат един плъг в едно място и да ручкат по един тъч скриин точно 3 сек.
    Не момчета, не мерси, не ви казвам изобщо до скоро и си тръгнах. То не че щеше да ми натежи да дам 400 евра още в началото, просто се ядосах на това, че вземат хората, за идиоти, уж днес повечко караш с него, ама като идеш и си добре дошъл, за след новогодишно сурувакане, така чееее...

7. Pat
    Pat е офлайн
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Това с приоритетите е ясно... никой няма да тръгне да харчи пари или време за нещо което не му харесва или не му трябва.....

Говорим за друго - когато искаш да имаш кола и си решил да вземеш.
    Имаш една сума пари Х с която имаш две възможности:
    1. Купуваш си кола (няма значение нова или не, но се предполага, че всеки би предпочел новата ) Тази кола си я караш да речем 5 години и след това я продаваш за сума "Y". Добавяш към тази сума още някаква част и отново си купуваш кола. (тук даже няма да вземам предвид разходите по поддръжка за тези 5 г.) Така с първоначалната сума Х ти за 5 г. ще си се кефил, наслаждавал, пробвал или както искаш го наречи САМО на ЕДИН автомобил. Който е бил нов само в началото.

2. За същата сума Х сключваш договор с фирма за коли под наем (при условията описани по-горе от fXOrange ). Така в този случай за 5г.караш винаги НОВ автомобил при това не един, а НЯКОЛКО по твой избор (можеш да го сменяш без това да ти струва допълнителни разходи), нямаш разходи по поддръжка.

Убий ме, но не мога да разбера защо трябва да избера първи вариант!

П.С. - под нов се разбира последен модел произведен през настоящата година.

8.  

9. Moderator Аватара на glowndark
    Тук е от
    Oct 2004

Цитат Първоначално публикувано от Pat

Щото ако по една или друга причина парите секнат и не може да си я плащаш, оставаш без кола и ще ходиш пеш. Щото в другия случай имаш кола, а ако нямаш възможност да я караш, може да я продадеш и да вземеш някакви пари...
    Всеки или поне 99% от хората, предпочитат срещу парите си да получат стока. А в случая получаваш услуга(временна докато плащаш)...

При случая които е описал @fXOrange не мога да зацепя защо след като е ясно, че става въпрос за смяна на масло просто не му го сменят, а му правят цялостна диагностика за 400Е Е добре на колко хиляди километра се сменя маслото. Едно 2-3 години няма да сменяш масло, и ако не изникнат други проблеми това ти е поддръжката на колата 400Е. А иначе 500 е на месец

10. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon

човек. Оф чакай че не искам да съм, като жените, демек да имам се аз последната дума, дето затапва.
    ако секнат парите, има си застраховка, за тая работа и я плащаш задължително, всеки месец с парите, които даваш, за тая кола. Така е и при движимите имущества. Друг е въпросът, ако ти сам решиш да си продадеш колата, по някаква причина, и не внесеш парите, за да запълнят това, което ти остава да плащаш. Като мене, дето плащам дадена сума, за две коли, които не притежавам от края на октомври.

Цялостаната диагностика си е включена по начало, тя се прави всеки път, когато си закараш колата в гаража. Това дали ше ти сменят нещо или не си зависи от теб.
    Иначе, за маслото са длъжни, да проверят всички нива едновременно, и да добавят течности, ако е нужно, както и проверката на светлините, и евентуална настройка на фаровете. При смяна на маслото, са длъжни да ти сменят пробката и масленият филтъра .
    Това, че те си определят някаква цена, не значи, че ако ти и речеш не ми гледайте изобщо останалото, те ще ти свалят нещо от цената.
    Оня ден доде един клиент с едно А6, та се загледах по него и говорихме малко, маслената му поддръжка е 460€. При Ауди готиното е, че има някой части, които се водят доживотни, ако се спраскат, ауди се ангажират да ти ги сменят безплатно, но при условие, че ходиш, само при тях и имаш книжка с поддръжката. Което пак води, до това, че взимат хората,за кретени.

Иначе вече казах - при новите готини коли е между 20 000 и 30 000км. При пос старите е препоръчано на 7 000, като някой хора стигат до 10. Вече казах също, че нормалния годишен пробег на един автомобил е минимум 35 000Км и то с доста късмет.

11. Moderator Аватара на glowndark
    Тук е от
    Oct 2004

Явно в Франция испанската криза още не се е усетила. Тогава да видиш как се съкращават разходи и колите под наем ще е е едно от първите неща според мен(не говоря конкретно за тебе).
    Но да не спорим. Просто не може да ме убедиш, че ако взимам 2000 заплата трябва да дам 700 за една тъпа кола. И 5000 да взимам пак няма да дам 700 за "този дето духа".

@Pat като толкова се кефиш на последните модели, защо не си вземеш ТВ под наем, лаптоп под наем, смартфон под наем, хладилник, пералня... Всичко остарява, и всичко се скапва с времето, но ти винаги ще си актуален. Е вярно ще плащаш като поп ама ще имаш най-новите играчки...

12. Pat
    Pat е офлайн
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от glowndark
    @Pat като толкова се кефиш на последните модели, защо не си вземеш ТВ под наем, лаптоп под наем, смартфон под наем, хладилник, пералня... Всичко остарява, и всичко се скапва с времето, но ти винаги ще си актуален. Е вярно ще плащаш като поп ама ще имаш най-новите играчки...
    1. ТВ под наем, лаптоп под наем бих си взел стига някой да предлага такава услуга и да мога да си го позволя.
    2. смартфон - не съм им фен.....(въпрос на приоритети....)
    3. хладилник и пералня не бих взел от хигиенична гледна точка..... но ако мога да с го позволя бих ги сменял по-често (те и без това съвременните не издържат дълго)

Аз бих ти дал друг пример: Понеже съм фен аудио-видео техниката с удоволствие бих взимал под наем такава техника за да се наслаждавам на най-новите модели (примерно домашно кино за 15-20хиляди лева, видеокамера за 15000лв....) без да давам десетки хиляди левове за нещо което след 1 година първо вече няма да ми е интересно и второ цената му ще е драстично паднала....

13. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от Pat
    2. За същата сума Х сключваш договор с фирма за коли под наем (при условията описани по-горе от fXOrange ). Така в този случай за 5г.караш винаги НОВ автомобил при това не един, а НЯКОЛКО по твой избор (можеш да го сменяш без това да ти струва допълнителни разходи), нямаш разходи по поддръжка.

П.С. - под нов се разбира последен модел произведен през настоящата година.
    ДОбре де, тия рент-а-кар компании не плащат ли за поддръжката на тия коли? Плащат и си ги включват в цената на наема. Към този наем естествено ти включват и цената на лизинга на тая кола защото едва ли са си купили целия автопарк кеш. Включват и разходи по поддръжката на тази компания - служители, офиси и тн. Включват си и някаква печалба. Убий ме, не няма как това да е по-евтино от това да е твоя колата /пак на лизинг/, с гаранция и тн.
    Какво е пък това "удобство", че ще караш всеки път нова кола? Как пък все ти ще си й първия, на който я дават, а няма някой пърдялник да е си оставял миризмите и секретите по нея.
    Остава ти само това, че не се занимаваш да я продаваш след време, което пък е супер уредено в нормалните държави с бай-бек и договори на лизинг с остатъчна стойност.

14.  

15. Moderator Аватара на glowndark
    Тук е от
    Oct 2004

Аз доколкото разбирам. Един от основните проблеми е "тежестта" на колата в момента в които стане твоя, данъци поддръжка...
    Затова предлагам на fXOrange да вземе една кола на лизинг(както казах вноската няма да е много по различна, а поддръжката за първите 5 години ще е гаранционна). А като я изплати и му дойде в тежест, аз с радост ще го освободя от тази тежест, и ще и плащам данъците и поддръжката

П.С. Ако наистина поддръжката е толкова скъпа ще я продам и ще си разделим парите

16. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    ДОбре де, тия рент-а-кар компании не плащат ли за поддръжката на тия коли? Плащат и си ги включват в цената на наема. Към този наем естествено ти включват и цената на лизинга на тая кола защото едва ли са си купили целия автопарк кеш. Включват и разходи по поддръжката на тази компания - служители, офиси и тн. Включват си и някаква печалба. Убий ме, не няма как това да е по-евтино от това да е твоя колата /пак на лизинг/, с гаранция и тн.
    Какво е пък това "удобство", че ще караш всеки път нова кола? Как пък все ти ще си й първия, на който я дават, а няма някой пърдялник да е си оставял миризмите и секретите по нея.
    Остава ти само това, че не се занимаваш да я продаваш след време, което пък е супер уредено в нормалните държави с бай-бек и договори на лизинг с остатъчна стойност.
    човек, 1 не четеш изобщо какво съм писал, 2 съдиш точно до милиметър спрямо някои неща дето не съм писал, вината до някъде си е моя, трябваше да дам повече детайли по въпроса.

Ще ти отговоря на въпросите, дето си задаваш и не можеш да си отговориш сам.

Не плащат поддръжка, тя се извършва от производителя. Фирмата си има техници, за доста неща, но ако примерно скъсаш съединител, колата си отива в гаража на марката - фиат,форд, мрцедес, бмв, москич, лада... За масло и друго в самата фирма, ако е за огледало, крушки, миене, вътрешно чистене, нива панти, ключове, проблем с отпечатъци, пак при тях, смяна на гуми, спирачки, проблем със стъкла, дето не слизат, даже бордов компютър пак при тях....

2 Не изкупуват коли, колите са наети от марката. Някои коли, по хубавите стигат до 300 000км, с добра и редовна поддръжка, като след това се връщат на марката и тя си ги оправя и продава някъде, за някаква цена. Къде точно не знам. Може би в Гвинея Пакистан, Етиопия.... не знам и не ме влияе.
    Но повярвай ми всичко, както обикновено е изчислено така, че и вълкът да бъде сит а и агнето да си блее на поляната. Не си мисли, че само наемната фирма и марката намазват по даден начи, има и много други около тях, дето си топят хляба във същата паница с манджа.

3 Моят случай не е, за пример, лошото е, че го дадох, като такъв. При мен нещата са малко различни. Аз лично доплащам известна сума от дадената, за да имам някои привилегии, останалата сума я плаща фирмата ми (демек пак аз), въпросът не е в това, че не мога да си го позволя. А най вече първо в това, че колата се води професионална, при което цената слиза, че мога да я дам на някои от работниците ми, като го пратя с нея на дълъг път, там дето трябва да ида аз, но не ми се ходи, за което не е нужно в застраховката да пише, само моето име.
    Варианти, за наем на коли много, спрямо цени, спрямо коли, спрямо възможностите на човека. Мисля, че имаш някаква представа, разликата каква ще бъде, между един наемател на едно клио, и един друг, на по луксозен автомобил. Така, както цената, за една оферта,ще варира между различни фирми предлагащи коли под наем. Никъде не съм казвал, че задължително насран задник не е сядал преди мен в колата. Даже ако погледнеш, съм дал километри, за които фирмата се ангажира. Ако тази кола аз има късмета да я карам, като по нова, то не значи, че някой друг, с друга оферта не би я карал на 100 000км.

Сега, ще допълня нещо важно, за което някой да не си помисли, пак на криво нещо. Лошо съм се изразил. Сега някой пич, ще ми рече - ми то щом е така, утре ще поискаш една тестароса или едно мезарати, и те ше ти го дадат, за същата месечна цена. Да, но не, имаш избор, от категория автомобили, които фирмата е преценила, че влизат, в даден оферта.

Казах ти, в една друга тема, не за да те обиждам, а просто за да ти напомня, и ще го кажа и на другите - не гледайте света през българският бинокъл. Не съдете, какво е изгодно и какво не, само защото според вас било недопустимо или нямало как да пасне с бг стандарта.

Пример, който няма нищо общо с темата - са аз се едно да седна да гледам колко ми струват цигарите тука спрямо бг. Еми в бг, не знам колко са в момента, да каже 3лв кутията. То хубаво, ма ебаси как се преебавам всеки ден, като давам по 12€, за цигари, щото кутията тука е близо 6€. Но реално, като се замисли човек, тия 3лв му се виждат малко, ама като сметне, ако е в бг, дали 3лв, ще са малко...упс въпросът изведнъж се променя...

И такива ти ми работки, странни, за едни, ама удобни за други.

Преди месец и нещо станах на 41 години, доста съм робувал в живота си, на това и онова. За някои неща съм плащал, щото съм бил глупав и в крайна сметка не знам, за къв.. съм ги плащал. По добре да не се обвързвам, от колкото да си нося излишни проблеми или главоболия.

17. Moderator Аватара на glowndark
    Тук е от
    Oct 2004

Я кажи французите дават ли ферарита и мога ли да си ги карам по европа-българия?

18. Moderator
    Тук е от
    Oct 2008

fXOrange,честно казано те разбирам,но тук манталитета е друг.Аз се чудех много как всички таксита в Люксембург са чисто нови S ,E & C класи ,но сега ми светва. Апропо я кажи колко струва там гражданската ти?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 4 от 6 ПърваПърва ... 23456 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Колеги ,къде да видя кога е произведен един RAV Тошко...
    От vasiv във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 4
    Последно: 25-07-13, 17:47
  2. Каква марка е автомобилът ви ?
    От hristoslav2 във форум Анкети
    Отговори: 15
    Последно: 11-07-12, 07:34
  3. Kлиматици на 100 V = климатик произведен в Япония ???
    От nebelservice във форум Други марки климатици
    Отговори: 3
    Последно: 02-10-08, 16:17
  4. Chofu Sereno 1231 PVU - кога е произведен?
    От inakad във форум Климатици Hisense, Gree, Chofu, Bard
    Отговори: 4
    Последно: 12-02-08, 23:04
  5. Отговори: 8
    Последно: 20-10-06, 02:57

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе