Вижте резултатите от анкетата: Коя година е произведен автомобилът ви ?

Гласували
117. Не можете да гласувате в тази анкета
  • 2012 г

0 0%
  • 2011 г

3 2.56%
  • 2010 г

3 2.56%
  • 2009 г

1 0.85%
  • 2008 г

5 4.27%
  • 2007 г

6 5.13%
  • 2006 г

4 3.42%
  • 2005 г

4 3.42%
  • 2004 г

1 0.85%
  • 2003 г

6 5.13%
  • 2002 г

3 2.56%
  • 2001 г

10 8.55%
  • 2000 г

10 8.55%
  • 1999 г

12 10.26%
  • 1998 г

10 8.55%
  • 1997 г

5 4.27%
  • 1996 г

3 2.56%
  • 1995 г

5 4.27%
  • 1994 г

2 1.71%
  • 1993 г

8 6.84%
  • 1992 г

2 1.71%
  • 1991 г

1 0.85%
  • 1990 г

1 0.85%
  • 1989 г

5 4.27%
  • 1988 г

1 0.85%
  • 1987 г

1 0.85%
  • 1986 г

1 0.85%
  • По-стара

4 3.42%
Страница 5 от 6 ПърваПърва ... 3456 ПоследноПоследно
Резултати от 61 до 75 от общо 81

Коя година е произведен автомобилът ви ?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Re:Коя година е произведен автомобилът ви ?

Чак сега разбирам, че fXOrange говори за служебни коли. Това, което той нарича Rent-a-Car си е чист оперативен лизинг. Услуга, при която колата си е собственост на дадена компания /търговец, вносител../ и я дава за ползване с договор на друга фирма срещу такса, в която е включено всичко, включително масла, гуми, накладки и тн.
    Скъпо удоволствие е, но с един голям плюс - месечната такса се признава изцяло за разход.
    Ясно е защо въпросната услуга е неприложима за частни лица /за каквито предполагам е темата/, независимо през какъв бинокъл се гледа.

2.  

3. Moderator Аватара на glowndark
    Тук е от
    Oct 2004

Точно и аз това щях да кажа. Фирмата ти плаща наема на колата, а наемодателя дава на фирмата фактура-разходи всеки месец. Това е съвсем различно от това, да извадиш 700 евро на месец от джоба си....

4. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

И аз съм на мнението на Оранжада-та като мога да допълня че това се прилага у Бг но предимно с бизнес автомобили.
    Имаше почва и за частни автомобили да се прилага, ма кризЪта така ги удари, че масово си върнаха/им ги взеха и си ги прибраха обратно в "шоу рума", а т.нар.бизнесмени преминаха от аудита S-ки, на пежа 206 и най-накрая пеши ...

Тази "култура" може да се появи в България когато минималната заплата стане поне 800 евро, че да имат 'гъзетата" к'во да ядат докат се перчЪт по плаза-та...

То в Бг няма и истински бизнесмени-карат ми лизингови мерцедеси GL за по 160 000- 200 000 лева с лизинга и като дойдат ми се "пънат" за 1300 лева за 4 услуги което е минимално определното за този вид услуги ...

Тук с'ичко е "гъзария" дори когато ножът е опрял до кокала ..., както се казва "дупе дава пара не дават... "

5. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon

Пак съм се изразил лошо явно. Това не е само за фирми. Още от началото целта ми беше да обясня, че това все по често и често се практикува. Това че се практикува от 100 години, при фирмите е ясно, даже дадох пример в един от първите си постове, при самите фирмите, как стои въпроса. Целта беше просто, от вторият ми пост на сам (така мисля), да обясня, че това е бъдещото решение, и е правилният начин, за да не бъдеш вечно преебан. Но само някои хора схванаха работите. Не знам, защо излиза така, все пак пиша на български, но не се разбираме някак си. Това че някои не одобряват изобщо, тази алтернатива, не ми е никакъв проблем. Чудното ми е, че не искат да я възприемат. Много хора и тука са така, даже някои биха ти са присмели. Всеки има правото на негово мнение, тука няма спор.

Няма как да ви го обясня по друг начин. Ще опитам още веднъж и млъквам по въпроса, давайки пример по един друг начин.
    Сега представете си, че имам къща и двор и едни ден ми писва от всичко това - данъци, редовна годишна поддръжка, че трябва да се съобразявам с околната среда, като сложа цигли - такива, дето кметството е решило, и капаци на прозорците от тоя тип, дето пак те са решили, че къщата трябва да ми е боядисана, по определен начин, който влиза в стандарта на квартала/селото, от тъпи комшии, от построен до мене близо път, от лайняната шахта, дето, за нея трябва да плащам камион да доде, да я изгребе, от тока, водата, газта, интернета, кенефската хартия, дето плащам, прането на дрехи и чистенето, гладенето. И се дигам продавам си къщата и отивам да живея на хотел, защото там си плащам и нямам грижи, за нищо такова, дето изброих по на горе, от горе на това ми е Х пъти по евтино. Не ми дреме, че съм обърнал пепелника в средата на стаята, като знам че има чистачка и тя ще пусне прахосмукачката. Долу в ресторанта ям каквото ми е кеф и ставам от масата, като знам, че не трябва да слагам приборите после в съдомиялната и да фърлям покривките в коша, за пране. Дрехите са ми изпрани и изгладени от хотела, не плащам ток, имам безплатен интернет, не оправям протекли места и не плащам данъци, за нещо дето ми съдират кожата на задника.

Вие ще имате чувството все пак, че не сте си в къщи, и няма да го разберете. То и аз няма да го разбера по тоя начин, защото и аз няма да се чувствам никак у дома си и ще се депресирам (от горе на това мразя хотелите ).
    Но тук ставаше въпрос, за кола - един предмет. Примерът по горе е много точен, но няма сравнение, едното е дом, другото предмет.
    Това е.

6. Member
    Тук е от
    Jan 2006
    Живее в
    Варна

Просто това някои хора немогат да го възприемат ,просто сме свикнали всичко ако можем да си го купим независимо какво е и на колко години е ,и как, дали на лизинг важното да си е наше като го купим другите около нас да казват тоз пак си купи кола или нещо друго.Просто ако го вземе под наем все ще мислим че сме прекарани.Както казах всеки се простира според чергата си и разбиранията си.

7. Moderator Аватара на glowndark
    Тук е от
    Oct 2004

Страшна алтернатива да идеш да живееш на хотел И да се кефиш, че чистачката всеки ден минава да чисти след тебе...
    Всичко хубаво, само дето не слагате в сметката едно понятие наречено сигурност, а то е много важно. Защо мислите, че млади семейства се нагърбват с доживотни заеми само за да си КУПЯТ жилища. Като само за 30% от доходите им примерно могат да си живеят под наем...
    При колите за частни лица е абсолютно същото... Под наем се живее от невъзможност за друг вариант, не щото ти е много кеф...
    И сигурно най-голямото предимство е, че собствеността ти дава сигурност. Докато при наемите всяко едно лошо стечение на обстоятелствата може да те остави без нищо... @fXOrange казва има застраховка, е колко да е тази застраховка. Полвин-една година ще си караш наетата кола, а после?!
    Така, че изобщо не виждам това да е тенденцията към която се насочват частните лица. Не и в времената в които живеем...

Иначе това е добър вариант, ако искаш да се погазариш, но нямаш финансовата възможност да си купиш кола за 100-200 000 евро. Взимаш караш суперскъпата кола, без да мислиш за нищо и като ти писне си я връщаш...

8.  

9. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

ъъъъ.... темата е "коя година е произведен автомобилът ви"

10. Member
    Тук е от
    Jan 1970
    Живее в
    София

Всъщност всяка тема за коли в бг форум е "Мойто си е най-хубаво и е страшна далавера"

11. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

казах аз преди още 4 страници ама ...........

12. Moderator Аватара на avenger
    Тук е от
    Mar 2007
    Живее в
    Пловдив

Сега,ако пусна метлата я остане 1 стр.,я не!

13. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

дъра-бъра е, не се вживявай толкова

14.  

15. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon

@avenger
    не ме блъскай аз да пускам метлата, на постовете си, че съм способен и малко ми е акъла

16. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Не виждам нищо за триене - състоялата се дискусия е много по-ценна и интересна отколкото коя година е произведена колата ми.

17. Moderator Аватара на glowndark
    Тук е от
    Oct 2004

Цитат Първоначално публикувано от Pat
    Не виждам нищо за триене - състоялата се дискусия е много по-ценна и интересна отколкото коя година е произведена колата ми.
    +1

18. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon

майтапя се бе хора, нищо не мисля да трия
    Но ми е кофти малко все пак, защото монополизирах темата.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 5 от 6 ПърваПърва ... 3456 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Колеги ,къде да видя кога е произведен един RAV Тошко...
    От vasiv във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 4
    Последно: 25-07-13, 17:47
  2. Каква марка е автомобилът ви ?
    От hristoslav2 във форум Анкети
    Отговори: 15
    Последно: 11-07-12, 07:34
  3. Kлиматици на 100 V = климатик произведен в Япония ???
    От nebelservice във форум Други марки климатици
    Отговори: 3
    Последно: 02-10-08, 16:17
  4. Chofu Sereno 1231 PVU - кога е произведен?
    От inakad във форум Климатици Hisense, Gree, Chofu, Bard
    Отговори: 4
    Последно: 12-02-08, 23:04
  5. Отговори: 8
    Последно: 20-10-06, 02:57

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе