Климатик - обикновен
Климатик - инверторен
Соларни панели
Ел. конвектор / радиатор
Духалка / калорифер
Акумулираща печка
Термопомпа въздух-вода
Термопомпа земя-вода
Локално парно
ТЕЦ – централно парно
Течно гориво – нафта
Природен газ
Газ - пропан бутан
Въглища
Брикети
Дърва
Дървесни пелети
Подово отопление
е те панело се слага под ъгъл и се постига ефекта на бронята на немски панцера в южна българия съм чувал че имат противоракетен щит само че против градушка, дали е активен обаче...
днес гледах новините и се почнах от рано. голям смях падна.
Не е нито щит нито е противоракетен, но има ракети с които се разбиват градоносни облаци. (поне преди време имаше....)
Има и сега тук таме , но вече пазят в радиус 2/3 километра , ракетите едно време са били по мощни Руски а сега са побългарени - Казанлък ако не се лъжа . Ракетната до нашето село е на 4/5 километра - бие си ни град редовно , дори преди 4/5 години натрупа като сняг през зимата 20 смчак на другия ден се стопи . Ужас и то точно когато трябва да почваш да береш домати , чушки .... само стъблата на растенията останаха .
Стрелбата над населени места е забранена.Така че не се надявайте противоградовите ракети да ви спасят соларните панели за топла вода.Преди 4-5 месеца в Продав***а се продаваше един такъв панел с цилиндрични тела-от 6 тела 2 бяха счупени 4 останали здрави след градушка.Искаха му мисля 220 лева.
Това по въпроса с така наречената "защита от градушки" -
Кво да жаля - моите са, а застраховката на къщата се оказа че не покрива панелите
(да не говорим пък колко "покри" другите щети по мазилка и счупени прозорци) - човек се учи до като е жив .
То със тия застраховки си е тото работата , трябва всяко едно бедствие да е описано - и извинявай
![]()
Това въобще не е вярно. Просто човек трябва да знае какво иска, да изисква и да си чете договора.
Че си иска четене - така е , но и после обезщетяването е доста ...абе все сме от е....а страна . На всичко отгоре 2 дни преди да падне градушката ми беше изтекло и каското - там поне сварих да хвърля по-дебели одеяла на колата и общо взето мина без последствия .