задавам следния брутален въпрос, защото той е логично следствие от разговорите "кой с кого ще спретне далаверата"
директния мотив да пусна анкетата с подобна безапелационна формулировка са елементарните сметки, които направих за обичната си Варна, с която всички медии си направиха дъвка - ядро на протеста, факел на недоволството, битката за Варна и т.н., и т.н.
в дните на най-масови протести, преминаването на колоната от протестиращи продължаваше 30-40 минути
по всеобщо приета за правилна преценка, вероятно около 50 000 човека са взели участие във въпросните най-масови шествия
след което идват изборите
Варна е вторият по големина град в България с население 350 000 човека
(Пловдив, ще ме извинявате, но говорим за ГРАД, а не за област. вие сте втори, но областно, а не градско!)
избирателната активност е в рамките на обичайното, но въпреки всичките гореспоменати 50 000 протестиращи, въпреки отвращението към продалия г**а си на ГЕРБ Кирил Йорданов, позорно издюдюкан от власт, въпреки царящото отвращение към начина, по който Варна бе съсипана от ГЕРБ/Кирил Йорданов през изминалите 4 години, като от един светнал и постоянно разкрасяван град, се превърна в копие на Лайпциг след бомбардировка от WWII, същият този град гласува 35% за ГЕРБ
извинявам се, обаче това смърди толкова зверски, че не знам колко "елхички" трябва да си закача на врата, за да не усещам вонята
зарових се в сайта на ЦИК ( Резултати :: Избори за народни представители 2013 ), където може по секции да се видят протоколите, но за съжаление не знам номерата на секциите в циганската махала (Максуда), за да видя, ей така, от болно любопитство, къде са отишли "50-левовите" гласове