Ще се ваксинирате ли с ваксина против covid-19 ?
Да - веднага, след като стане достъпна у нас
Да, но ще изчакам, да видя дали има ефект
Колебая се - не съм сигурен
Не - никога
Ще се ваксинирате ли с ваксина против covid-19 ?
Не и докато не видя коя е ваксината и как се прилага! Иначе рискуваме да ядем "памук с шоколадоеа глазура" както в "Параграф 22".
да с руската или турската , щатската не мисля.
всеки ден го правя..............
Този пост е редактиран от hristoslav2; 20-11-20 в 19:51.
Мисля си,че човек трябва да се ваксинира срещу болест от която е уязвим,Нямам спомени да съм имал грип от 20-на години.Случвало се е кихане,кашляне,подсмърчане,леко втрисане,но нищо за повече от ден-два.Дали е било грип или настинка не знам.От друга страна има хора,които всяка зима са болни,за тях може би е добре да се ваксинират.Против съм да се взимат лекарства,още повече ваксини за щяло и нещяло.
Така е, всеки да си преценява. Аз пък последните 20-тина години почти нямам пропуск. Единият случай май беше зимата 2009-2010, пропуснах и съм го запомнил, защото тогава на фирмената разпивка за Коледа отказах цигарите, пушех по над 2 кутии на ден. Тогава си казах: "брей, какви неподозирани екстри имало това да откажеш цигарите". Е, още на следващата година си влязох в ритъм, не било от отказването на цигарите
Следващият пропуск беше миналата зима. По принцип хващам грип винаги след като мине пикът и нещата почват за отшумяват, приключат всички грипни ваканции и спре да се говори за грип по медиите. Но миналата пролет в тоя момент въведоха извънредното положение и явно това ме предпази.
Та по тази причина исках още миналата година да си сложа противогрипна ваксина, не заради страх от усложнения, а просто ако мога да си спестя 2-3 дена лежане и 1-2 седмици дискомфорт не виждам причина да не го направя с една ваксина.
Е, не очаквах да е толкова сложно положението с тия ваксини. Аз си мислех, че отивам при личната лекарка, бие ми ваксината, плащам и си заминавам. Първата изненада бяха думите на сестрата - няма проблем, намери си вкасина, донеси я и ще ти я сложим. ОК, казвам си, отивам в аптеката. И там беше основната изненада - ваксини няма никъде. Имало за около седмица няколко бройки в началото на октомври, и това е (действието се развива в края на октомври). И така във всички аптеки, в които питах. А в това време все още навсякъде по медиите бълваха реклами "Сложете си противогрипна ваксина". Нещо не го разбрах това нещо. Та кой знае какво чудо ще бъде и с тия ваксини като се появят.
Да бе, после да ми натиснат едно копче и да ме изключат....ще чакам всички да се омажете и след като спрете да ми разнасяте вируса няма да се налага да си я слагам.....
Да, с китайската когато излезе.
Най-добре е човек да пие от извора, в случая да играе на сигурно
Нали от ваксинацията има смисъл само ако над 90% от населението се ваксинира. Какво е това: аз искам, друг пък не иска. Само разход на пари и време.
понеже явно доста хора са склонни безрезервно да повярват на всичко, с което медиите и нискокачествената наука (т.е. = бизнес) ги гушат, само ще оставя един линк тук, пък който разбрал - разбрал
https://webcafe.bg/gradat/2014313076...momicheta.html
гледах да намеря нещо на БГ, на английски има далеч повече...
Случаят от линка няма нищо общо с ваксините - знам тази история отпреди автора да я опише в блога си.
Обясни на останалите какво се съдържа в една ваксина, както и защо вирусите са част от еволюцията.
връзката на линка с актуалната тема за ваксините е тази:
когато се прибързва поради незнание/погрешно "знание"/търговска изгода, последиците могат да са смъртоносни
има неща, които не преминат ли теста на времето и/или научния прогрес, не могат да се приемат за безопасни априори!