<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">
....Тея не са учени, а са християнски измамници. Доведи ми ги, ще им задам по някой въпрос от собствената им "научна" област и ще разберем какви учени са и какво са учили
За ускорението мнооого добре съм те разбрал. И съм ти дал доста точен отговор. Не знам кой, къде и кога ти е казал, че движението е равноускорително, не е много ясно на какво се дължи това, но не е и изключено. За справка си отвори учебника по физика за шести клас на урока "равноускорително движение". След което намери евентуално учителката си и питай "изстреляно тяло" може ли да се движи равноускорително ?
А може ли да му действат и други сили?
И пак ти казвам, ние виждаме много малка част от вселената барабар със всите си телескопи и анализи. Не знаем дори колко е голяма. Не знаем колко материя съдържа. Не е казано че движението тук не е локално и е еднакво навсякъде.
<div align="right">Originally posted by D3BEPP*-*13/04/2004*:* 12:10:36</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
...Съжалявам, брато, ама Алберт Айнщайн,на когото ти наблегнах да прочетеш вече почина...А и си първия който го нарича "християнски измамник" като и поставя под въпрос научните му достижения...А и щом него поне не си чувал какво да ти говоря за другите - а и ти казах, че много от тях са атеисти...Повечето са все още живи, но едва ли биха прявили итерес да поспорят с теб...
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">
За справка си отвори учебника по физика за шести клас на урока "равноускорително движение". След което намери евентуално учителката си и питай "изстреляно тяло" може ли да се движи равноускорително ?
А може ли да му действат и други сили?
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Значи първо никъде не съм казал РАВНОускорително - това е твоя итерпретация. Преди години когато бях ученик, на 2 пъти достигах добри резултати на олимпиади по физика 3-кръг(национално ниво).Така че съм решавал стотици подобни задачи- за това исках да видя ти какво можеш - за да има това ускорение, което поскоро би било представено с диф. уравнение а не с константа трябва да има сила (и) която го поражда - коя(и) е тя след като големия взрив е минало. А и тази физика от училище е вечи минало.
Вчера четох една статия - която е обобщаваща на други от Sudaytimes и някои научни издания. Споменават се имената Айнщайн,Нилс Бор, Гюнтер Нимц и др. както и техните теории.
Става въпрос на кратко за това че скоростта на светлината съвсем не е константа а и не е пределна. Достигнати са лабораторно много по-високи скорости. И това го потвърждават от различни независими институти и лаборатории при ралични проведени опити. Ако имаш време можеш да я прегледаш- или поне нехристянската и част:
http://www.khouse.org/articles/techn...00701-265.html
Всъшност тази идея съвсем не е нова, но ако бъде доразвита и препотвърдена знаеш ли до какво ще доведе това в атомната физика и квантовата механика? отиваш си на сайта на софийския университет - линка който ми даде и там пише-
Уважаеми посетители- физиката на която сме научени и с която ви баламосвахме,пардон обучавахме е
<font color="red">UNDER CONSTRUCTION</font id="red">
Молим да ни извините за неудобството, но ще изчакаме докато физичните закони бъдат предефинирани а формулите съответно преизчислени. Заповядайте отново следващата петилетка.[^]
Такава си е науката- все нови и нови идеи и доказателства, често старите ти знания се оказват неверни и излишни.
Сайта който ти препоръчах вчера да прегледаш
http://www.biblephysics.com/
е доста добре направен. Има и добро интро.Обаче авторите , макар и озаглавен библейска физика- започват и акцентират върху философски въпроси, а не физически. Можели са да стоварят няколко стотин факта,аргументи и съответните учени и изследователи и да кажат на това сме "стъпили" ако можете оборете ни. Вместо това те предлагат на хората (които могат да мислят) да се замислят. Предлагат им и мисли и идеи на именити учени от областите на физиката,някои от тях атеисти. Това беше и моята идея, не да стоварваме купища факти, опровежения и т.н. докато сървъра почне да пуши а да мислим по-глобално и филососки. Оказа се обаче че съм те надценил.Съжалявам.[xx(]
Беше ми приятно да си поговорим, да видим колко знаем и колко незнаем, нали!? Пожелавам ти успешна седмица и добро представяне в следващите форуми.
Пожелавам и на всички учасници във форума здраве и напредък не само в природните и естествени науки но и в логиката и философията. <font color="green"><font size="2">До нови срещи</font id="size2"></font id="green">.
Ще завърша с една от мислите от онзи сайт(www.biblephysics.com) която ми допадна и която колкото и парадоксално да е вече и доста заклети атеисти учени я потвърждават в някаква си степен и за някои области(може да проверите и другия линк по-горе):
Astronomer Robert Jastrow:
"For the scientist who has lived by his faith in the power of reason, the story ends like a bad dream. He has scaled the mountains of ignorance; he is about to conquer the highest peak; as he pulls himself over the final rock, he is greeted by a band of theologians who have been sitting there for centuries."