А, за маймуна на метеорит въобще не говоримОборвах съвсем друга теза. Тая сама по себе си говори.
Сороу, трудно е да отхвърлим един милион години бомбардиране с частици. Опиши на всички ту какво е точно вирусът и дай после с теб да поразсъждаваме как той би станал родоначалник на първите познати или предполагаеми организми - например фораминифери или коацервати; организирани съвсем по друг начин... Вирусът е по - скоро продукт на еволюцията, отколкото неин инспиратор. Пък и на него мутрябват приемници, органична среда....
Това ,че метеоритът е свързан с взривове и катаклизми, предполагам, че само Лейзи Дог иска да оспори
А що се отнася до еволюцията - да, отхвърлям яНяма такова нещо. Има вселенски кръговрат - цикличен взрив
Но има промени и точно тея промени ние изследваме и опознаваме. Не казвам, че в тях няма логика. Двете тези не си противоречат, колкото и да е чудно
И съгласете се, космосът решава проблема с пристигането, не с възникването на живота. Как е възникнал животът там, от където е дошъл? За преносът на съединения мисля, че ясно се изказах - по това време земята е била отлична "лаборатория", за да трябва и да се носи. Как се е зародило това - живото? Ако приемем теорията за големия взрив, като произход на материята, то е абсолютно сигурно, че някъде в развитието си живата материя произлиза от неживата. В тея условия имаме Земята, една чудесна база. И едно наистина, не по моя представа, катаклизмично "идване от космоса". Какво избираме? И което и да изберем, какво променя то, освен това, че падналото от космоса е някаква суперматерия, която после естанала на съвсем обикновени и уязвими същества, изградени от напълно земни елементи ??????
Много е удобна теорията с извънземните, но както казах, има само обстоятелства, които я оборват и нито едно доказателство. Аз пък съм по - склонен да мисля за висша сила, направляваща законите на вселената.

]. Сега сериозно. Относно вирусите и прото- организмите, тоя път ти си ме чел през пръсти. Там за пореден път говоря за вид, който може да го няма в момента и да нямаме изобщо представа за него. Идеята ми беше че извънземната ДНК (скоро ще се зачекнем откаде-накаде ще има живот в космоса, а не сме го видели още) ще даде старта на живот, влизайки в първичната супа, ще служи за матрица за синтез на белтъци, структури, ДНК ще се изменя (мутира), това ще доведе до промяна на белтъците, от там на структурите, ще се получат подвидове, които ще преминат в отделен ареал където ще живеят и размножават разграничено от старите. Това след време ще доведе до нов вид и т.н. 4,5 млр. години нататък до днес и след утре. Устройство на вирус: нуклеинова киселина (ДНК/РНК), капсид, суперкапсид. Вируса (в повечето случаи е само това) се размножава паразитирайки клетъчните структури за синтез на белтъци, репликация на нуклеинови киселини, синтез олигозахариди и полизахариди. Имат гени за репликация на ДНК/РНК, за синтез на белтъци за капсида, липидите вирусите ги крадат от клетъчната мембрана. Гените се делят на свръхранни-преди репликацията на нуклеиновата киселина, отговорни за синтез на полимераза, ранни - по време на репликацията, отговорни за синтез на ензими , късни - след репликацията,отговорни за синтеза на белтъците на капсида. Идеята със съвременния вирус за старт на еволюцията не става, защото както всички паразити си е редуцирал органите до минимум. Говоря за вирус, рикетсии (хипер прости видове) които имат в генома си нужната кодировка за синтез на най-необходимите молекули и клетъчни органи. Попадайки там, в подходяща среда с белтъци, липиди, въглехидрати матрицата на нуклеиновата киселина ще доведе до старта на Живота, тук на Земята. По добре наречи първия жив вид на Земята не вирус за да не го бъркаш със съвременния паразит. Този вид произвежда други, следват мутации, подвидове в други ареали, нови видове - Еволюция.
) Къде избяга??? Вирус, който има органели за производство на белтъци и ДНК. Е това вече не е вирус, то е клетка. Защо клетка не може да вирее в космоса и какво ще стане с цитоплазмата й при -260 градуса целзии, мисля че и двамата можем да се сетим. От размножаването на вируса май изобикаляш нещо съществено: може и да допускам грешка, говоря от обща култура, но мисля, че вирусът не се репродуцира сам; той се завира в клетка приемник, на която, така да се каже, променя ДНК - програмата на клетката и тя започва да продуцира неговите структури вместо своите; т.е. тя го репродуцира, т.е. на вирусът му трябва клетка за да се репродуцира; т.е. вирусът е възникнал след клетката [:D]