А, за маймуна на метеорит въобще не говоримОборвах съвсем друга теза. Тая сама по себе си говори.
Сороу, трудно е да отхвърлим един милион години бомбардиране с частици. Опиши на всички ту какво е точно вирусът и дай после с теб да поразсъждаваме как той би станал родоначалник на първите познати или предполагаеми организми - например фораминифери или коацервати; организирани съвсем по друг начин... Вирусът е по - скоро продукт на еволюцията, отколкото неин инспиратор. Пък и на него мутрябват приемници, органична среда....
Това ,че метеоритът е свързан с взривове и катаклизми, предполагам, че само Лейзи Дог иска да оспори
А що се отнася до еволюцията - да, отхвърлям яНяма такова нещо. Има вселенски кръговрат - цикличен взрив
Но има промени и точно тея промени ние изследваме и опознаваме. Не казвам, че в тях няма логика. Двете тези не си противоречат, колкото и да е чудно
И съгласете се, космосът решава проблема с пристигането, не с възникването на живота. Как е възникнал животът там, от където е дошъл? За преносът на съединения мисля, че ясно се изказах - по това време земята е била отлична "лаборатория", за да трябва и да се носи. Как се е зародило това - живото? Ако приемем теорията за големия взрив, като произход на материята, то е абсолютно сигурно, че някъде в развитието си живата материя произлиза от неживата. В тея условия имаме Земята, една чудесна база. И едно наистина, не по моя представа, катаклизмично "идване от космоса". Какво избираме? И което и да изберем, какво променя то, освен това, че падналото от космоса е някаква суперматерия, която после естанала на съвсем обикновени и уязвими същества, изградени от напълно земни елементи ??????
Много е удобна теорията с извънземните, но както казах, има само обстоятелства, които я оборват и нито едно доказателство. Аз пък съм по - склонен да мисля за висша сила, направляваща законите на вселената.