Страница 2 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 55

Коя е най - добрата BEER

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Apr 2004

Коя е най - добрата BEER

Студената...

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002

Коя е най - добрата BEER

По повод казаното от .ostrich. - да цитирам едно указание към българските разузнавачи от втората половина на миналия век:

<font color="blue">"...и никога не питайте дали имат студена бира... там винаги е студена..."</font id="blue">

По темата - не видях в анкетата "Pilzner Urquell", затова няма да гласувам! Ако въпроса беше "Каква бира пиете" - щях да съм за "Загорка" [:D]

4. Member
    Тук е от
    Dec 2002

Коя е най - добрата BEER

Pilzner [:D]

Иначе - когато пия - всякаква. Даже Пиринка [:D]

5. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Коя е най - добрата BEER

Сега малко полуекспертно мнение на един бивш работник в тази индустрия и това ми беше специалноста в средното де. Загорка наливна, Загорка Специално, Загорка Голд-от българските бири основно това пия, защото поне това е бира не водица с вкус на бира(Каменица), от време на време може и Астика, но златният етикет 330 мл. Инак от западните бири: Бекс, Хайникен и Варщайнер-най-добрата германска бира поне за мен. Незнам какво толкова ми я хвалите тези Каменица твърдо, явно на времето не сте опитвали МОРЯШКО тъмно на Варненският завод, е това избиваше рибата. А както каза FearMe няма нищо по хубаво от нефилтрирана, току що "узряла" бира, това е веднъж. Проблема е, че трябва да се пие на место в завода, заради все още доферментиращият си характер. Но какви напивания съм правил във Варненско пиво с такава бира не е истина. Това е истинският вкус на бира, защото като мине през термична обработка и филтриране преди това се губи голяма част от уникалният и вкус. Но и заради неспазване на това което пише в дебелите книги за бира, т.е. у нас вече не се прави бира, а заместител на бира!!! От около 5-7 години поради поскъпване на суровината-ечемик, в БГ заводите почнаха да използват все повече сурогати на ечемичният малц(заместители), а от това се губи от уникалноста на бирата. В дебелите книги пише максималното количество на използваните сурогати е до 15%, а в днешна БГ се слагат до 60-65%. Това вече не е бира от ечемик, а от ориз или пшеница. Просто ако почна да разправям как се лъже и в производството на вино, ще се откажете да пиете вино. Ама аде това е за бирата.

6. Senior Member Аватара на glarus
    Тук е от
    Aug 2003

Коя е най - добрата BEER

кажи за виното, на мен ми е чудно колко процента вода слагат 90 или 95,. Баси не може литър вино да струва в магазина 2 лева. Това е смешно даже неотлежала нормално (алжирка даже) би трябвало да е към 4-5лв литъра бутилирано в стъклена бутилка в магазин.

Относно ракиите и всички други производни на C2H5OH не подлежът на коментар, че станаха смешни повечето ни винпроми.

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Коя е най - добрата BEER

Заместители, аслъ... Едно време и на мен любимата ми бира беше астиката златен етикет. От няколко години насам обаче хич не ми харесва - намирам вкусът и силно променен и въобще не ми е така хубава.... Само бургаското не си промени вкуса. Каменицата е пивка, ама много лека, а повечето загорки ми довнасят някакъв спиртен остатък в устата след пиене...

Ама като за лятото на морето стават....

8.  

9. Senior Member Аватара на Profita
    Тук е от
    Jun 2003
    Живее в
    Бургас

Коя е най - добрата BEER

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">И аз пия предимно Бургаско

Май само с D3BEPP го пием това

хехе<div align="right">Originally posted by saint056a*-*24/04/2004*:* 08:19:06</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Алооо...морето....мен къде ме забравихте?!?! [:D]

Бла, бла...бира [xx(]. Такова животно кусвам два пъти в годината, но като го направя - Бургаско good [Yes!]

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Коя е най - добрата BEER

Aм ХА НАЗДРАВЕ и на теб, Профи!!!

И да пребъдат бургаските пивоварни, купени от.... Не знам последно от кого....

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Коя е най - добрата BEER

Аз съм за плевенските бомбички, ама ги нямаааа ;-(

Иначе се наливам основно с каменица - загорката ми горчи прекалено.

12. Senior Member Аватара на breiii
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    София

Коя е най - добрата BEER

Шуменско пиво, Златна Астика, Амстел, Стела, Наливна бира.

13. Тук е от
    Feb 2004

Коя е най - добрата BEER

Ако питате Dockera тои има добър израз за случея.Наличната и ефтина бира.Така че НАЗДРАВЕ на всички.

Препоръчвам на FearMe пробваи Staropramen.Чешка но добра бира.Няма да съжеляваш.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

Коя е най - добрата BEER

Главно Каменица, но предпочитам Stella Artois пред всички останали бозички []

16. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

Коя е най - добрата BEER

donkixot, защо казваш така: "...Чешка но добра бира..."?!

знаете предполагам, че Pilzen е град в чехия, който е дал на света пилзенската бира, но това не е просто марка, а тип бира. за повече инфо за видовете бира:

http://www.frugalmacdoogal.com/beer.html#styles

p.s. не знам за тая новата, електронната поща, но ми се струва, че поне бутилка-две ще можеш да пратиш по нея.. чакам []

17. Member Аватара на king_pin
    Тук е от
    Dec 2003

Коя е най - добрата BEER

Каменица батка това е истината!!!

18. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Коя е най - добрата BEER

С две ръце - Amstel

защо няма Варненско(бира Варна) ??? [:P]

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Най-добрата връзка между DVD и TV
    От pivoley във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 8
    Последно: 01-05-08, 12:16
  2. Куриерски фирми - коя е най-добрата ?
    От eror във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 13
    Последно: 19-06-07, 23:18
  3. Коя е най-добрата конфигурация?
    От neutralizer във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 10
    Последно: 30-05-04, 10:41
  4. In beer veritas!!!
    От Milanoff във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 9
    Последно: 28-02-03, 12:53
  5. Най-добрата i-net карта
    От Psycho във форум Общ - хардуер
    Отговори: 11
    Последно: 20-04-01, 22:42

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе