Страница 3 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 55

Коя е най - добрата BEER

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на XIIID
    Тук е от
    Dec 2002
    Живее в
    Burgas, Bulgaria

Коя е най - добрата BEER

Хей, къде забравяте СТОЛИЧНОТО ТЪМНО?!!!!!

Който опита, не забравя...

BTW който ми излезе с номера, че през лятото трябвало да се пие само светло, мноо ме твари!

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Коя е най - добрата BEER

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">BTW който ми излезе с номера, че през лятото трябвало да се пие само светло, мноо ме твари!

<div align="right">Originally posted by XIIID*-*26/04/2004*:* 08:22:33</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

[:D][:D][:D][:D][:D]

Съжалявам, ама бургаско тъмно просто няма... Инак и аз бих пил [:D][:D][:D]

4. Member
    Тук е от
    Jan 2004

Коя е най - добрата BEER

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Каменица Твърдо... няя на дребно си играем... [:D]

<div align="right">Originally posted by Dockera*-*23/04/2004*:* 2250</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Каменица Твърдо... FOREVER!!!

5. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Коя е най - добрата BEER

Glarus, ще ти кажа как ставаше в нашият завод - "ДИМЯТ" АД ВАРНА, но така е и с всички други, просто нама как. Та пристига, да кажем 100 тона Каберне Совиньон на 23-24% захарно съдържание(максималното което съм виждал и чел, защото това не е десертен сорт). Та при мен идва и аз почвам да го мачкам с машината и да го разпределям по резервоарите както ми е оказано от технолога. До 5-6 часа от приемането се заквасва; до 24 часа от закваската ферментира буйно и увеличава обема си; ферментира не повече от 6-7 дена; готовото младо вино се отделя за доферментация(от резервоар 30 т. рандемана е до 23-26 тона вино). На дъното т.е. на 1/3 от целият резорвоар остава джибрата, но тя още има цвят в люспите и какво става, пълни се догоре с вода + захар(или царечицна захар ИЗОФЕРМ 111) според предписанието и се заквасва наново. Цялата процедура се повтаря по ферментацията( няма да пиша, че ще ми отнеме цяла десертация да напиша), ако има "сила" джибрата се ползва за още една ферментация, от последната ферментация ако става отива за вино купажно, ако не става отива за ракия. Вече трябва да ти е ясно защо една бутилка струва 2 лева, а е 1,5 литра[]. Средно доброто вино отива за бутилиране след малко обработки и се продава също. Първото вино отива за допълнителни обработки на аромата и вкуса(ускорено стареене с печени дървени стърготини от американски бял дъб). Началната продажна цена на едно такова вино е от 7-8 лева на горе, но кой може да си го купи и за това се правят по 2-3 заливки за да се избие цената на цялата работа, но основно това което е показало най-добри вкусови, цветови и букетни характеристики отива за доотлежаване и бутилките струват по 12-15 лева за 700мл.

XIIID, когато искаш можеш да пиеш тъмно пиво, но това у нас не е тъмно пиво, а подправено светло или специално с карамел и някой други работи. За Тъмното пиво в дебелите книги се пише: Прави се само зимата поради, това че много бързо се разваля при по-високи температури. Освен това се прави от КАФЕ-МАЛЦ. Ако почна да ти разяснявам технологията на приготвянето на пивото ще ми отнеме поне 2-3 часа приказване, а за писане не ми се мисли(при това само общи приказки). Но основното е да запомниш, е че за светлото пиво се ползва малц сушен на температури от типа 105-115 градуса, но може и да бъркам с някой и друг градус, а КАФЕ-МАЛЦа се пече на 205-220 градуса, за това се казва кафе-малц защото е опечен и има цвета на опечено кафе. Дори и в БГ да се внася такъв за производството на тъмно пиво то пак се ползва познатата технология, заместители + още нещо за цвят. Защото КАФЕ-МАЛЦа не е евтин. А за да държат бирата на цена до 55 стотинки за бутилка готова бира, не могат да слагат само малц. Кой от вас би дал пари за Каменица дето струва 2-3 лева 500мл. бутилка. И те така пием си лайняната бира и мълчим. Добре че поне наливната я бива.

Аде малко за Любимата ракия на БГ "Пещерска". Тва е такова менте, че не можа да бъде. Ако се вземат продажбите на ракия само на Пещерският завод, то в БГ трябва да има към 1 000 000 дк. лозови насаждения и всички да бачкат само за Пещера. НО до 1989 година БГ е имала 1 300 000 дк. лозови насаждения. към 1998-2001 бяха останали не повече от 200 000-250 000 дк. Я си направето простата сметка колко пъти ЛЪЖАТ Пещерска. Тва не е ракия, това е спирт + омекотители и есенция. Навремето като се отвори като изба и продаваха Пещерска с червен етикет беше ракия, сега единствено синята им бутилка е ракия. Свидетел съм как Пещера Копуват най-големите боклуци от другите винзаводи, само и само да имат изваряване и производство на ракия. При нас имаше около 150 тона ракия с лошо качество, т.е. беше правена от винена кал и смърдеше ужасно на Серендвуокис, но пичоветв си я купиха. Тя се оправя нали знаете. Така е и с всички заводи в БГ, БЪЛВАТ МЕНТЕТА!!! Поне тези които са от 3-4 лева за 700гр. ракия, просто няма как да е толкова евтина. Но Българина толкова е затънал в собстеното си самосъжаление и пие ли пие ракия. а заводите му я предоставят на достъпна цена и той пие и пие.Вярно няма да умре нито ще му стане нещо, но какво ли му пука, той гледа да се напие и да забрави проблемите си.

УФФФ аде стига за сега.

6. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

Коя е най - добрата BEER

мой, недей вади инфо от кухнята []

не че вече има значение при сегашното положение де...

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Коя е най - добрата BEER

Що да не вади. Човекът е абсолютно прав, че хората трябва да знаят от какво умират млади. Друг е въпросът, че от винзаводите ако разберат кой е "износителя".......

Аз затуй шси карам само на поморийска гроздова

Нема да се тровя с ментета.....

8.  

9. Member Аватара на XIIID
    Тук е от
    Dec 2002
    Живее в
    Burgas, Bulgaria

Коя е най - добрата BEER

LUDIA, thx 4 da info!!!

добре е че тук не само се изказват мнения, но се снася и информация (е, това е само мнение колкото до мен, аз живея и оцелявам на 15км от НХК, така че колко ужасно се приготвя даден продукт не ме интересува, стига да се получи нещо що-годе безопасно и поносимо.

заинтересува ме твърдението, че наливната е по-добра от бутилираната. с по-малко консерванти ли е? личният ми опит показва, че наливната често е разредена до статус 'пикоч'.. явно от бармана?

10. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

Коя е най - добрата BEER

хората никога няма да знаят от какво точно са умрели []

в тази връзка се сетих като пуснаха две много "меки" около 35град водки какъв бум беше. ама колко хубави били, ама колко пивки...

питам аз: а знаете ли вие защо са толкова меки?

те: не

отговор: глицерин му е майката. и на дядо ти на потта да сложа глицерин ще пиеш и ще хвалиш.

не ми се говори на тема вино, защото там нещата не са приказване. преди около седмица пробвах ( 2 грама точно понесох ) от едно от вината в пластмасова бутилка. разредена вода с мирис на джибри... чудя се на хората, които пият това нещо. то вярно, че аз съм много претенциозен на тема вино, но пък чак такава помия да се продава просто не ми го побира главата!

p.s. по отношение на ментетата - човек трябва да е или технолог на вина/спиртни напитки, или химик, за да може сам да си свари както трябва алкохола. най-опасни са домашните ракии, защото много разбира бай иван от алкохолни фракции. льока нашия и зоба сланина. после защо сутринта слънцето му мътно...

иначе най-сигурното нещо ( не че би било вкусно, но няма да умреш ) е медицински спирт, разреден до 42град - няма метанол, няма висши алкохоли, няма глицерини, няма добавки... грубичко звучи, но в името на науката... []

11. Member
    Тук е от
    Dec 2001

Коя е най - добрата BEER

Задавал съм този въпрос на хора завършили ВИХВП-Пловдив специалност "Пиво" . Според тях не може еднозначно да се определи "най-добра" бира, защото има различни критерии.

За мен не мога да кажа, че съм разбирач, а просто потребител и моята класация за българска бира е:

1. Шуменско - "бомбичките"

2. Астика - златен етикет

3. Загорка голд

П.С. Май вкусовете ни с Брейй са доста близки

12. Member
    Тук е от
    Feb 2003

Коя е най - добрата BEER

Пия Ариана от време на време, щото така ми харесва

13. Senior Member Аватара на breiii
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    София

Коя е най - добрата BEER

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">П.С. Май вкусовете ни с Брейй са доста близки

<div align="right">Originally posted by muncho*-*26/04/2004*:* 16:26:56</div id="right">

Аааааа не, Амстел е преди Загорка Голд )))

14.  

15. Senior Member Аватара на glarus
    Тук е от
    Aug 2003

Коя е най - добрата BEER

LUDIA мерси много за инфото, предполагах, че правят шашми, но не и че са толкова честни мисля си, че слагат много повечо мизериии от гореописаните.

Относно бирата мисля, че напоследък я развалиха много

16. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

Коя е най - добрата BEER

Относно виното в пластмасовите бутилки ... гледам го и с големи букви пише "МЕРЛОТ", а от горе с малки е написано "Червено вино с аромат на", та какво се чудите [:D]

Бирата и тя разбрахте какво е от Лудия ...

Пийте си водица, марка H<font size="1">2</font id="size1">O, докато и нея не са я развалили чак толкоз, че тогава не знам какво ще правим [V]

17. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Коя е най - добрата BEER

XIIID, не е от бирата ами от апарата за пълнене на бира. Ти ако можеш разгледай някой, но ти говоря за тези дето са като машина, а не за тези дета са само ръчки като в бирариите. Та гореописаният апарат е така направен, че има и кран с хвод за вода чешмянка, т.е. който ти го налива си пуска колкото вода му сака вътре в бирата ти. Дърти кръчмарски номера. Доколкото съм виждал само отделните апарати дето са само дръжки и бутилки с CO2 не са пригодени за това, доката машините са направени нарочно така. На въпроса ти за наливната и бутилираната: в наливната бира не се слага никакъв консервант, в бутилираната също. Значи бирата която се пълни в КЕГОВЕ за наливна идва от ДЕПОЗИТА(доферментационното отделение където бирата доузрява така да се каже).Филтрува се в шихтов или свещов тип филтър. След филтриране бирата трябва да се "успокои" и да се котигира количеството свободен и свързан CO2 - 1 седмица почива. От там отива директно за бутилиране като кеговете минават през много щателно измиване с машина и под налягане, пълни се бирата и от там вече в склада за продажба. Поради това че бирата е само филтрирана е не е обработвана допълнително си е запазила вкуса на прясна бира, но за около месец и се разваля, за това тази бира се води за бърза консумация. Повото което ще се пулни в бутилки, също се филтрира, успокоява, и отива за бутилиране. Тука вече идва тънкият момент, Поради това, че бирата е предназначена за целият спектър от магазини, тя трябва да е с добра трайност минимум 2 месеца. Светлото пиво веднага след като се бутилира, минава през специални машини в който бива Пастьоризирано(заграто до 65 градуса Целзий, но постепенно) там се и охлажда на изхода от машината до 15 градуса и постъпва за етикетиране и поставяне в касите. Но поради това пастьоризиране придобива хлебен вкус, което влошава вкусовите качества, но се увеличава трайноста. За специалното и луксозното пиво, такава Пастьоризация не се изисква поради наличието на голям процент алкохол в пивото, което предотвратява бързото му разваляне или започването на някаква вторична ферментация в бутилката. По какво основно се разделят бирите: Светло с алкохолно съдържание до 3,5 обемни% алкохол, Специално со 5-5,5 об.% алк. и лукс -около 5,5-6 об.%алк. Това е най лесният начин да се определи каква е бирата. Доста пъти съм се смял на някой, който поради това чене знае или не чете като хората етикета казва ебати бирата 13 % алкохол, ДА АМА НЕ. Ако обърнете внимание на етикета там пише, примерно: 5 об.%алк. и 13%, това второто е %-то съдържание на разтворени твърди вещества в бирата. Така, че ако някой не разбира не му се смейте, а като знаете му обяснете[].

18. Тук е от
    Jul 2006

Re: Коя е най - добрата BEER

Студената да ама да е БУРГАСКО най-доброто!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Не съм от Бургас

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Най-добрата връзка между DVD и TV
    От pivoley във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 8
    Последно: 01-05-08, 12:16
  2. Куриерски фирми - коя е най-добрата ?
    От eror във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 13
    Последно: 19-06-07, 23:18
  3. Коя е най-добрата конфигурация?
    От neutralizer във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 10
    Последно: 30-05-04, 10:41
  4. In beer veritas!!!
    От Milanoff във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 9
    Последно: 28-02-03, 12:53
  5. Най-добрата i-net карта
    От Psycho във форум Общ - хардуер
    Отговори: 11
    Последно: 20-04-01, 22:42

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе