Свирил съм на трезво на ТРОМПЕТ, преди около 10-тина години за около 6 години.
Свирил съм на трезво на ТРОМПЕТ, преди около 10-тина години за около 6 години.
И аз да си напиша. Ами аз свиря на пиано. Всеки ден намирам време д позвиря малко. Освен това мога да правя някои елемнатрни ремонти и натройки по пиното. Още не съм се пробвал да акордирам но и това ше стане някой ден. Свиренето нестава на сила. Мене се опитаха да ме откажат разни даскали преди години но на два пъти пак се връщам към пианото и да се надяваме няма да се окажа никога.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"><blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"><blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">е аз съм малко мултимедиен
свирил съм на :
5.Орган
.
<div align="right">Originally posted by Mr.TECHNO*-*27/04/2004*:* 09:20:57</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">Къде го намери този орган. Да нямаш някой познат музикант.
<div align="right">Originally posted by Julian*-*27/04/2004*:* 11:51:39</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Пеех в хор "Морски звуци"
После минах към "катедрален хор "
та там в катедралата имаше един орган - после го продадоха
<div align="right">Originally posted by Mr.TECHNO*-*27/04/2004*:* 15:48:49</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Във всички случаи това, на което си опитал да свириш не е било орган. Единствената катедрала в в България, в която има орган е в Русе. Зная, че повече от 20 години не е ползван и едва сега го възстановиха. Другото място където има орган е в зала "България". А това, на което си свирил вероятно е било хармониум.
Опа опа. И във Варна има орган. Има едни такива малки органи които са като пиано. Абе като този на Маестрото от шоуто на слави.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Опа опа. И във Варна има орган. Има едни такива малки органи които са като пиано. Абе като този на Маестрото от шоуто на слави.
<div align="right">Originally posted by Julian*-*27/04/2004*:* 23:00:26</div id="right">
Ти "Опа опа"[:D]
Да не затягаме излишно спора. Влез на долните адреси и прочети:
http://www.rubricon.com/partner.asp?aid={9B5CAC72-2DB2-4C91-8E29-0A9752A92BEE}&ext=10
http://www.inauka.ru/phisic/article35858.html
А така! Къде забравихте Варна бреееей! Нищо, че не бачка, важното е да има! :D А аз свиря на акордеон и (по принуда) на пиано и мога да кажа, че съм късметлия, щото догодина завършвам даскало и то почти без да си мръдна пръста да сядам да уча (и не само заради това, де). Да, познахте, уча в Националното Училище по Изкуствата "Д. Христов" - Варна. :P
Като чета по-горе установявам връзка между свиренето на пиано и ИТ пристрастеността.
Аз пък съм музикален инвалид и съм свирил само на пиЯно на...милиционерска свирка.
Lupus e абсолютно прав за органа
релано това е хармониум - със орязаните тръби
иначе за катедрала - като име пак е прав, аз говорих за катедрален храм
Така че няма смисъл да се спори - Lupus както винаги е с правилно становище по въпроса .
Свирил съм на пияно 7 години. И сега какво, само саундтрака на Шрек ми идва отръки. Така е. Мама като не ме питаше искам ли, ами ме мъкнеше със зор..така е.
Леко обобщение на анкетата:
90% сме свирили на пиано
90% са ни карали "насила"
90% сме били с потенциал на виртуози, но... при първия удобен случай сме драснали встрани []
Предлагам в скоро време да направим събиране с цел напиване/надсвирване с пиано и на трезво в Операта/може и другаде/. Аз съм ЗА [Yeah!]
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Леко обобщение на анкетата:
90% сме свирили на пиано
90% са ни карали "насила"
90% сме били с потенциал на виртуози, но... при първия удобен случай сме драснали встрани []
Предлагам в скоро време да направим събиране с цел напиване/надсвирване с пиано и на трезво в Операта/може и другаде/. Аз съм ЗА [Yeah!]
<div align="right">Originally posted by sorrowsad*-*28/04/2004*:* 11:49:00</div id="right">
С прискърбие трябва да кажа, че аз съм от лошите [V](т.е. от тези които "напътстват" децата си да свирят на някъкъв инструмент). Добричките ми дечица - търпяха ме цели 4-5 год. (учеха пиано! дано после не се увлекат по компютрите прекалено[]) докато ме "отсвириха" най-деликатно и сега[][V] тренират таекуондо или нещо такова
За да се свири с удоволствие трябва и хубави пиеси да се свирят, а не глупостите по школите за пиано и това в комбинация с добре потдържан инструмент, а не някое 100 годишно немско пиано, което някога е било много добър инструмент.
Преди мноооооогооооо време свирех на китара или поне се опитвах.
Аз съм свирил на акордеон. За около половин година. Всички казваха, че съм новият Ибро Лолов.[^][^][^]
Аз пък имам Голямо желание да се науча да свиря на пиано, ама наще ме резнаха - бил вече пораснал за курсове.[!][V][!][V]