Сигурно темата е банална, защото оплакванията от БП се сипят масово от недоволни клиенти по форумите, т.к. от оплаквания до ръководителите резултат няма. Ще обощя накратко защо хората с основание негодуват, но по-скоро ме интересува причината тази неразбория там да продължава. Дали е вярно предположението, че БП умишлено се тласкат към фалит, за да могат да бъдат купени на безценица по-късно, както много други държавни предприятия? И ако е така, не е ли време вече всичко това да приключи, в името на получаването на някаква качесвтена услуга от крайния клиент, без значение кой ще намаже от цялата работа? А възможно ли е, просто всичко да се дължи на калпаво упраление и безразличие ?!
Та какво толкова дразни хората:
- обща минимална производителност, изразена в брой обслужени клиенти за единица време, дължаща се от части на наследената от комунизма бумащина, компютърна неграмотност, въпреки наличието на компютри и просто пипкане на едни възрастни дебели лелки
- хаос в организацията - наличие на едно гише за всеки вид дейност, като от това се получават опашки на 2 гишета, а на останалите 4-5, лелите си бъркат в носа и го удрят на лаф, което дразни чакащите, вместо това всички гишета да са универални и да работят успоредно.
- и внимание, най-голямата простотия напоследък- разширение дейностите извършвни от БП за сметка на още по-голямо влошаване на качеството на услугите. Какво общо има заплащането на ток, телефон и др. с Пощите ?!?!? И други абсолютни глупости, като партия с куфарните търговци от дадена козметична фирма.
- ТОТАЛНА НЕНАДЕЖДНОСТ НА УСЛУГАТА, предоставяна от БП. Какво имам предвид- ако не ти пука, дали получателят ще получи писмото, ще ти струва 50 стотинки, заедно с плика и си готов. Хубаво, ама на повечето хора им пука, най-вече защото за лаф-моабет използват електронната поща, а с конвенционалната изпращат документи и пратки. Та, за да спим спокойно, ще трябва да се бръкнем с 2 лв за препоръчано писмо. Това за мен е рекет - "Плати повече за да ти свършим работата" За какъв * има тогава обикновена услуга?! Всеки, който е ползвал която и да чуждестранна поща знае, че там всичко което пуснеш, си пристига.
Последно едната лелка ме направи на 2 ст. задето използвах употребяван плик със залепени бели квадратчета, където са били старите адреси и клейма. "КАКВО Е ТОВА?? ВИЕ 18 ст. НЯМАТЕ ЛИ?? ЩЕ МИ ПОЛЗВА СТАР ПЛИК! ДАЙТЕ МУ ЕДИН ПЛИК ОТ 18 ДА СИ ГО НАДПИСВА! " Именно от това ме беше страх, щото отидоха още двайсет минути докато пак ми дойде реда, т.к. и за да си купиш плик се редиш на опашката за изпращане на писма, вместо някоя от булите на гише ЗАПИСИ, например, да ги продава докато скучае. Както и да е, не можах да преглътна грубиянщината на служителката на БП и я попитах къде е шефа на клона, ами честито "АЗ СЪМ", ми отвърна тя. Отидох до Централна, да говоря с големия бос - ниииищо. Говорил съм с него не едникратно във връзка с различни проблеми и накрая се предадох. Нищо не се променя. До кога ?!
Ами ако човек улучи времето за раздаване на пенсии? Е тогава става страшно, едно, че се разнасят аромати от ходещите гробове, но и като решат да обиколят гишетата, я да платят тока, я телефончето, хайде по някоя и друга приказка с лелите от вътре, все пак се познават добре - всеки месец се виждат с тях, че някои и по едно писамце да пуснат, неизвестно на кой, направо не им се прибира в къщи на тези хора, а останалите разчитат на БП за спешни неща и за свършване на работата, която БП трябва по принцип да вършат ПРИЕМАНЕ И ДОСТАВЯНЕ НА ПОЩЕНСКИ ПРАТКИ.