Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 23 от общо 23

Може ли да попитам за SONY STR-197?!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Nov 2006

Re: Може ли да попитам за SONY STR-197?!

Velocyraptor свалих си сампълите на честотите и когато ги просвирих, се оказа че на 16kHz и 20kHz не се чува нищо или аз съм оглушал . Но още по-интересното, е че когато започнах да прослушвам диска се чуваше пръщтене от тази колона, за която имам съмнения че високите са и изгоряли (колоната е 6 ома, а усливателя е 8 ома).След минута-две пръщтенето спря. На какво може да се дължи това нещо?!?

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Мисля, че е почти нормално от 16 KHz нагоре да не се долавя звука.
    Най си е добра пробата с ухото - долепваш го последователно на двете колони до високочестотният говорител. Би трябвало да се чува отчетливо съскане. Няма ли го при едната - на сервиз.

P.S. На моите CerwinVega! 715E има защити на всичките говорители. Ако понякога претоваря високочестотните говорители - се самоизключват за няколко секунди и тогава ясно се усеща по-глухото звучене без тях. Така че може и да не е изгорял говорител, а просто проблем със защитата, ако има такава на твоите колони.

Освен това съм чувал, че високочестотните говорители се загряват при работа повече от останалите.

4. Тук е от
    May 2005

Цитат Първоначално публикувано от roumen68

P.S. На моите CerwinVega! 715E има защити на всичките говорители. Ако понякога претоваря високочестотните говорители - се самоизключват за няколко секунди и тогава ясно се усеща по-глухото звучене без тях. Така че може и да не е изгорял говорител, а просто проблем със защитата, ако има такава на твоите колони
    сори за офтопика, но имам едни 400 ватови колони CPA 15/3 2х400 W 8 ома и при натоварване с YAMAHA AX-570 им изчезват високите. Лошото е че изчезват малко над усилване до средата... Предполагам, че е защитата... но защо ако продължа да усилвам се включва и защитата на усилвателя и той изключва временно? Пробвал съм ги с крайно стъпало VEGA (мисля че такова беше) и няма проблеми с високите или с изключване...

5. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от ARTU
    сори за офтопика, но имам едни 400 ватови колони CPA 15/3 2х400 W 8 ома и при натоварване с YAMAHA AX-570 им изчезват високите. Лошото е че изчезват малко над усилване до средата... Предполагам, че е защитата... но защо ако продължа да усилвам се включва и защитата на усилвателя и той изключва временно? Пробвал съм ги с крайно стъпало VEGA (мисля че такова беше) и няма проблеми с високите или с изключване...
    @Artu, най вероятно Yamaha-та не е достатъчно мощна за колоните. В такива случаи се появява clipping и се задействат защитите. Моите колони са с номинална мощност 2x400W, а ги карам с максимална на усилвателя 2x140, така че и при мен се случва изключване, но все пак при доста сериозен саунд, чуващ се на улицата 4 етажа под мен Или ако съм прекалил с усилването на високите, което си ми е слабост
    Иначе съм пробвал моят усилвател - SONY - без пусната музика, с включени колони - при приближаване до максимума на усилване - се задейства неговата защита, макар че нищо не свири.

6. Тук е от
    Nov 2006

От последните две публикации не ми стана ясно за пръщенето

7. Тук е от
    May 2006

С риск да съм неточен, си мисля че има две възможности. Пращенето да е от повреден говорител във въпросната колона, или проблем с канала на усилвателя, който я захранва. Като за начало смени им местата на колоните и виж дали пращенето ще е пак на същата колона? Ако е пак на същата колона имаш проблем с говорителя. Лошото е, че вероятно не е високочестотния. Поне аз така си мисля.
    п.п. Ако честотата 16 Кхц не се възпроизвежда от колоните виж как седи въпроса при по-ниска честота. даречем 14 Кхц, 12 Кхз, все някъде, ако имаме изгорял високочестотен говорител ще се получи разликата между двете колони.

п.п.2 . Като казваш по-горе "колоната е 6 ома, а усливателя е 8 ома" , кой усилвател имаш впредвид - SONY STR-197 ли?

8.  

9. Тук е от
    Nov 2006

Да усилвателя е SONY, но интересното в случая е че след минута-две пръщенето /пукането/ спира. Все едно че колоната загрява и всичко се оправя . А честотитите за които ми изпрати линка са с много голяма стъпка - 10,12,5................16 и 20kHZ. При 16 се чува много леко свистене, но същият диск го пробвах и в колата за да видя CD-то и колоните с какви показатели са, там на 16kHz свистенето е много по-ясно изразено . Може би разликата е в това, че колата е много по малка като пространство?

10. Тук е от
    May 2006

Затова е добре да пробваш дали е от колоната или от усилвателя. Възможно е единия канал на усилвателя да не е читав и да се получава това пръщене. Виж дали е от усилвателя или от колоната.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

1. Aко може малко съвет? Външен HDD и телевизор SONY
    От ivanivanivan във форум Общ - хардуер
    Отговори: 10
    Последно: 19-12-16, 16:22
  2. Да попитам ?
    От ttanev във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 9
    Последно: 19-11-12, 00:16
  3. Дали може да имам проблем с Sony PS3 от USА ?
    От startus във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 5
    Последно: 20-04-11, 18:06
  4. Къде в София може да се види и купи SONY 40W4000 ?
    От vazmutenuser във форум Sony телевизори
    Отговори: 2
    Последно: 24-06-08, 15:35
  5. Може ли да се ползва GPS ресийвър за Sony Ericsson K800i или Nokia 6120
    От bo4o във форум GPS - модели, софтуер, карти и трикове
    Отговори: 2
    Последно: 12-12-07, 13:31

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе