За аудиофилите, грамофонните плочи и т.н.:
10 способов обмануть аудиофила - YouTube
На някои места се смях от сърце. Особено на кутийката за заземяване на апаратурата.
За аудиофилите, грамофонните плочи и т.н.:
10 способов обмануть аудиофила - YouTube
На някои места се смях от сърце. Особено на кутийката за заземяване на апаратурата.
Транспорт (грамофон) с цената на къща:
Bergmann Galder-Odin Signature: проигрыватель винила на воздушной подушке за 6 миллионов - YouTube
Здравейте отново! Ами... Да споделя докъде стигнах с моите казуси относно аудио техниките и системите! Та... Както бях споменал и по - рано, преди няколко месеца, се бях насочил към покупка на активни тонколони, които да ползвам като десктоп система!... Но понеже тогава ми излезнаха непредвидени разходи и оставих покупката за на по - късен етап! Но, в крайна сметка тези дни реших и успях, да поръчам една аудио система, която е - Edifier S3000 MKII... Та, тя пристигна вчера и съответно я свързах и настроих! Еми, поне засега на първо време съм много доволен от тези тонколони! Поне според мен звука е уникален и изключителен! Иначе, аз я свързвах и пусках по оптика към тв - то, както и по USB към компютъра, но лично според мен, по оптиката изважда една идея по - добър звук!... Та така... А и, да добавя, че в другата стая, където все още използвам ресивера на Marantz и сателитките с буфера на Bose, все още съм със тях, но обмислям евентуално, живи и здрави, след Нова Година, да ги сменя и тях или поне, да сменя сателитките с буфера, а ресивъра да си остане сегашния!... Но това, както написах, ще стане някога по - натам! И така... Ами... Живи и здрави, като му дойде времето, ще пиша отново за съвети и мнения за новите аудио техники, когато му дойде времето! Ок. Добре. Благодаря на всички за всичко! Чао засега. Лека вечер. И евентуално, до скоро!...![]()
![]()
![]()
![]()
Когато съм имал грамофон, ти вероятно още си сричал , сменил съм поне 4 -5, точно Респром не съм имал , започнах с Унитра и от там към японски марки
Напълно забравих да споделя какво се случи при мен. Поръчах 1280DBs, пристигна, чух ги, но нямаха достатъчно време да се разсвирят - не е точно моето, върнах ги. Успях да преслушам няколко демо системи на сходни цени - 1700BT, 1280DB, 1855DB (не са ок за бюро, освен 1280), някакви боклуци на Logitech, включително и въпросните Z623/Z625, които са пълен погром, думтене без да се чува нищо от музиката, а сателитите звучат като консерви хвърлени да се търкалят по улицата. Излезе, че 1280DBs е най-близо до това, което искам. През това време ме съжалиха и ми оставиха една стара 2.0 система, която е по-добре от нищо, отново не е маркова, но поне свири безпроблемно. Та, ще търся други варианти, докато не излезе намалена 1280DBs отново. По-голяма простотия не бях правил скоро, но ще ми е обеца на ухото.
250 лв пари ли са , какво чакаш да стане 100 лв ли ?
Честно казано, да си дойде на реалната цена чакам. Определено не струва 250лв 1280 в никой от вариантите си. С една T5-ца, отиваме на парите на S350DB.
Здравейте, не знам дали въпроса е за тук. Имам Edifier 2.0 S1000MKII и обмислям да купя стойки за тях. Според Вас има ли смисъл да купувам оригиналните стойки за тях (Edifier SS02, поръчка от Германия) или да търся други стойки от България?
Всяка една стойка за букшелф/рафтова тонколона е подходяща за тях.
Според бюджета избирай. Важно е да съобразиш подходящата височина. Която съответства на височината на ухото на слушателя (между пищялката и основния говорител, в повечето случаи)
Стойки за тонколони Norstone Stylum 1
Стойки за тонколони Norstone Stylum 2
Алтернативата е DIY изпълнение.
Този пост е редактиран от tek; 25-01-25 в 23:01.
Мерси за бързия отговор. Щом няма значение дали са оригиналните, ще разгледам и други стойки.
Посочените стойки не са ли на стойност колкото колоните?
В нета има доста снимки и видеа на "аудиофилски" комплекти (разбирай безбожно скъпи).
На някои от тях ОТ са заврени в ъглите, до прозорци или около тях има обзавеждане. Върхът са саксиите с живи растения.
Най-прекрасно звучат ОТ, инсталирани на секция или в ниши. Там има такова богатство от звукови вълни, че не може да се различи даже източникът.
Явно мебелите и цветята също са аудиофилски!
За акустична обработка на помещенията даже и не споменавам...
Този пост е редактиран от Gena_bs; 25-01-25 в 23:28.
Здравейте.
Моля, за препоръка за сърранд система за самсунг qn90ca. Ако може без кабел и да е нещо добро. Благодаря
Този пост е редактиран от kemran; 29-01-25 в 07:52.