Страница 36 от 39 ПърваПърва ... 263435363738 ... ПоследноПоследно
Резултати от 526 до 540 от общо 574
Like Tree77Одобрявам

Помощ за избор на AUDIO техника

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2021

Отговор: Помощ за избор на AUDIO техника

Здравейте. Трябва ми заместител на една 17-годишна незнайна китайска 2.1 система, по спомен 30W, ПДЧ буфер, пластмасови сателити. Иначе казано, да се разбира, че съм свикнал да слушам музика с качество, от което аудиофил ще оглушее перманентно. Слушах и едно LG HT-304SU, което обаче се наложи да зарежа преди време. И двете се слушаха през AUX с дигитален еквалайзер, защото без него звучаха отвратително приглушено.
    Системата ще се ползва на компютър, на вграденото ALC1220, което обаче има и S/PDIF, който ще е добре да мога да ползвам, може и без долби. Колоните ще са на има-няма 50см от мен, на бюрото.
    Основно гледам тубата, слушам музика пак от там, гледат се много сериали. Не обичам да надувам музиката, всичко което слушам, го слушам тихо - в момента на китаеца има 1/4 сила на контролера на буфера и управлявам от windows силата на звука до 14-16-20, вечер под 10. Та, хубаво е системата да слиза до доста тихи нива, на които да чувам реч, а не ниските само. Предпочитам обаче система със запас в ниските, когато ми потрябва, въпреки че няма да го ползвам повечето време, но в никакъв случай да не звучи плоско. Слушам всякакви стилове музика - от рок, блус, електронна, рап от старата школа до jpop и енка.
    Всеки от вариантите, които съм избрал ще е огромно подобрение, колкото и зле да звучи за тренирано ухо.

1. Logitech Z625 , може и Z623, но се лишавам от оптиката. Бумтящ буфер, преоразмерен усилвател, който издънва буфера и сателитите при неправилна употреба. Пластмасови сателити. В блок съм и не знам дали няма да си имам проблеми със съседите, ако не мога да накарам буфера да засвири по-слабо. Иначе има огромен запас в ниските, нищо че звучала не толкова добре цялостно. Не ми харесва, че няма настройка на високите. Китаеца ми има и я ползвам. Едно дърто лоджи така ми скъса нервите преди години, без настройка на високите - съска и това е, не можах да се справя с него.
    2. Edifier R1700BTs **
    3. Edifier R1855DB **
    4. Edifier R2750DB **
    5. Sony HT-S20R - доколкото знам, баровете отстъпват много на всяка 2.1 система, но го оставям тук, защото е единственият бар, който ми харесва, защото е изцяло окабелен, включително и буфера. Не искам нищо без кабелна връзка. Ако не е добре спрямо горните 2.0 и 2.1 системи, отпада без други въпроси.

**Ако взема една от системите на Edifier, в бъдеще ще я допълня с Edifier T5 буфера, за да бъде 2.1. Затова специфично съм избрал съвместими с буфера модели (със sub out). Edifier на мен ми изглеждат като разумна инвестиция. След понеделник Сонито отпада, защото се връща на неприемлива цена, а сега едва се побира в бюджета.
    Нямам възможност да ги преслушам! Никъде в близост до мен няма нито един от моделите, освен бара на Сони.

2.  

3. tek
    tek е офлайн
    Senior Member Аватара на tek
    Тук е от
    Jan 2019
    Живее в
    Пазарджик

От посоченитеEdifier - R 2750 DB е добра оферта. Ще имат, по плътен звук от останалите предложения.
    Но, активните R 2750 DB, са доста по големи и за audio сетъп/пред компютъра за близко слушане. Дори, и да имаш място, не са най адекватното аудио решение.
    Друг вариант е S350db. Но, са значително по скъъп вариант. И ако си фен на музиката 2.0 системите са за предпочитане.
    Саундбар, изобщо няма да го коментираме. За комппютър е неподходящ вариант.

4. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2021

Не мога да стигна до S350DB, бюджета е крайно недостатъчен. Идеята е с Т5-цата в бъдеще е да постигна сходен резултат. В такъв случай накъде отиваме с нещо адекватно за близко слушане?

5. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Аз от доста време съм с Edifier - R1280DB за много подобни на вашите условия и са си добър непретенциозен вариант с всички необходими входове.

6. tek
    tek е офлайн
    Тук е от
    Jan 2019
    Живее в
    Пазарджик

За близко слушане пред компютъра:
    Edifier R1700BTs - слизат малко по ниско и имат aptX кодек за блутут,
    Edifier R1855DB - имат повече мощност 70W RMS, но не падат толкова ниско: 52Hz.
    И двата модела имат изход за активен субуфер.
    За пред ТВ: R 2750 DB, или по далечно слушане, също може и S350db, S360db.

Тук ги има R1700BT на по-добри цени:
    Аудио система Edifier R1700BT + 2.0 Black
    Аудио система Edifier R1700BT + 2.0 Brown
    Този пост е редактиран от tek; 18-11-24 в 19:55.

7. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2021

1280 във варианта с изход за буфер е близко до цената на горните, да не говорим, че не се намира тази година, където мога да пазаря. Става въпрос за 1280Ts. Също мисля, че са доста по-скромни от вече изброените, като звучене.
    Блутута е без значение, никога няма да се ползват безжично.
    Досега съм слушал 30 китайски вата, вероятно всичко останало ще е безкрайно по-добре, дори да няма няколко пъти по-голяма мощност, така че мога да ги преживея по-малкото ватове.
    Изобщо ще усетя ли някаква осезаема разлика между 60Hz и 52Hz, че да предпочета 1700BTs?

Не ми е проблем малката разлика в цената, а и офертата им приключва днес.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2010

Аудио арте ще представят Теchnics SL1300
    Повече за събитието
    https://www.facebook.com/events/4884...eed_attachment

10. tek
    tek е офлайн
    Тук е от
    Jan 2019
    Живее в
    Пазарджик

Edifier R1850DB vs Edifier R1700BT || Sound Demo w/ Bass Test
    Близки са като модели. Но, за да чуеш съществена разлика в демото, трябва да ги слушаш със мониторни или hi-fi слушалки.
    R1280Ts има по малка мощност 42 W .

11. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2021

Благодаря! Ще помисля до утре и ще се поръчва някой от двата комплекта. 1280 твърдо няма да е.

12. Member
    Тук е от
    Sep 2018
    Живее в
    Хюстън

При румънците 1280Dbs е на 149лв,аз 1700Bts не ги намирам на тази цена. Ако мислиш да ги комбинираш със SW,взимай 1280Dbs. Но да знаеш,че на Edifier SW не думкат като празен бидон,а доста по плътно.

13. tek
    tek е офлайн
    Тук е от
    Jan 2019
    Живее в
    Пазарджик

Цитат Първоначално публикувано от nemod Виж публикацията
    Благодаря! Ще помисля до утре и ще се поръчва някой от двата комплекта. 1280 твърдо няма да е.
    Промото Черен Уикенд/Петък в Зора е валидно, до днес 18.11 ,включително. Както и в доста други е-магазини.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

R1280DBs са напълно адекватни колони, отнесени към цената си.
    R1280DBs - Google Search
    Имам R1280T от почти 10 години и надминават очакванията ми точно на PC.
    Е, бих искал ВЧ говорителя да е текстилен, но няма пълно щастие.
    Свирят в стая около 20кв.м и не смея да ги усиля повече от 1/2 от мощността им.
    Ама явно вкусовите и възприятията ни се различават.

16. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2021

Имам време да помисля за тях, но не ми се искаше да поръчвам от румънците. Реално, ако ги поръчам, с още минимално напъване мога да поръчам и буфера и системата да излезе на прилична цена.
    Приемам критиката, тъй като не съм чувал 1280 и единствено се базирам на мнения, които съм чел, докато разучавах.

17. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

То почти няма разлика между 1280 и 1700, мисля само високите са по-добри на 1700

18. Member
    Тук е от
    Jun 2006

https://www.vali.bg/tonkoloni-creati...-t40-series-ii
    тия дребните вадят нелош звук.
    Малки са, няма да ви ритат от баса, но за тихичко не прекалено претенциозно слушане се оказаха сполучливи.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 36 от 39 ПърваПърва ... 263435363738 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 0
    Последно: 25-01-14, 12:55
  2. Отговори: 0
    Последно: 17-10-13, 18:19
  3. Отговори: 2
    Последно: 08-02-13, 22:28
  4. Малко помощ за SB X-Fi ext.audio
    От MomoSat във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 8
    Последно: 23-08-07, 02:28
  5. Избор на Аудио и Видео техника
    От Lupus във форум Телевизори
    Отговори: 6
    Последно: 22-02-06, 21:37

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе