Здравейте. Трябва ми заместител на една 17-годишна незнайна китайска 2.1 система, по спомен 30W, ПДЧ буфер, пластмасови сателити. Иначе казано, да се разбира, че съм свикнал да слушам музика с качество, от което аудиофил ще оглушее перманентно. Слушах и едно LG HT-304SU, което обаче се наложи да зарежа преди време. И двете се слушаха през AUX с дигитален еквалайзер, защото без него звучаха отвратително приглушено.
Системата ще се ползва на компютър, на вграденото ALC1220, което обаче има и S/PDIF, който ще е добре да мога да ползвам, може и без долби. Колоните ще са на има-няма 50см от мен, на бюрото.
Основно гледам тубата, слушам музика пак от там, гледат се много сериали. Не обичам да надувам музиката, всичко което слушам, го слушам тихо - в момента на китаеца има 1/4 сила на контролера на буфера и управлявам от windows силата на звука до 14-16-20, вечер под 10. Та, хубаво е системата да слиза до доста тихи нива, на които да чувам реч, а не ниските само. Предпочитам обаче система със запас в ниските, когато ми потрябва, въпреки че няма да го ползвам повечето време, но в никакъв случай да не звучи плоско. Слушам всякакви стилове музика - от рок, блус, електронна, рап от старата школа до jpop и енка.
Всеки от вариантите, които съм избрал ще е огромно подобрение, колкото и зле да звучи за тренирано ухо.
1. Logitech Z625 , може и Z623, но се лишавам от оптиката. Бумтящ буфер, преоразмерен усилвател, който издънва буфера и сателитите при неправилна употреба. Пластмасови сателити. В блок съм и не знам дали няма да си имам проблеми със съседите, ако не мога да накарам буфера да засвири по-слабо. Иначе има огромен запас в ниските, нищо че звучала не толкова добре цялостно. Не ми харесва, че няма настройка на високите. Китаеца ми има и я ползвам. Едно дърто лоджи така ми скъса нервите преди години, без настройка на високите - съска и това е, не можах да се справя с него.
2. Edifier R1700BTs **
3. Edifier R1855DB **
4. Edifier R2750DB **
5. Sony HT-S20R - доколкото знам, баровете отстъпват много на всяка 2.1 система, но го оставям тук, защото е единственият бар, който ми харесва, защото е изцяло окабелен, включително и буфера. Не искам нищо без кабелна връзка. Ако не е добре спрямо горните 2.0 и 2.1 системи, отпада без други въпроси.
**Ако взема една от системите на Edifier, в бъдеще ще я допълня с Edifier T5 буфера, за да бъде 2.1. Затова специфично съм избрал съвместими с буфера модели (със sub out). Edifier на мен ми изглеждат като разумна инвестиция. След понеделник Сонито отпада, защото се връща на неприемлива цена, а сега едва се побира в бюджета.
Нямам възможност да ги преслушам! Никъде в близост до мен няма нито един от моделите, освен бара на Сони.