Примерно Yamaha AS501, Wharfedale LINTON Heritage и някой грамофон до края на бюджета и си в джаза.
Зарежи ги тия системи за домашно кино, гарантирам ти, че след 3ия филм и меракът ще ти е минал, но музиката няма да спре да те човърка отвътре.
Примерно Yamaha AS501, Wharfedale LINTON Heritage и някой грамофон до края на бюджета и си в джаза.
Зарежи ги тия системи за домашно кино, гарантирам ти, че след 3ия филм и меракът ще ти е минал, но музиката няма да спре да те човърка отвътре.
V6 е същия като RX-V 685 с различна кутия, а 685 е пълен аналог на RX A-880 - от топ моделите, като разликата пак е само в дизайна - карантията е 1 към 1. Аз имам 685 /, защото е по-евтин от А-880 , но няма пети крак !!/ и мога да кажа , че е топ ресивър като здравина, екстри и звук от по-евтините модели.
301 би трябвало да струва 300 лв мах , не става
501 - една стъпка нагоре
И 301 и 501 не могат грам да доближат звука и мощността на 685 - V6
Чета и се чудя на мненията - системата е с цел да се слушат грамофонни плочи.
За какъв дявол се започна с обсъждането на кино звук, усилвател/ receiver, ОТ?
Когато няма качествен източник на звук, каквото и да се инсталира след него няма да подобри звученето.
Не прочетох нищо по въпроса за транспорт, тип, характеристики на грамофонната доза.
Да не споменавам, че грамофонните плочи трябва да са също изключително качествени. За тях трябват грижи за съхранение, почистване и т.н.
Колегата, търсещ такава система наясно ли е въобще с какво се захваща и за какво количество парични знаци става въпрос?
Стига пък ти сега!
Не вкарвай дози на разубеждение за есенцията на аудио изживяването.
Каквото и да коства, слушането на винил е висш пилотаж в аудиото и си струва всяка стотинка.
Щом е решил да се впусне в тази авантюра, трябва да се поущрява в насоката на аудиото, а не киното.
Ще чисти плочи, ще сменя дози, но насладата от звука ще оправдава всичко.
Ето и от мен един примерен вариант в приличен бюджет
https://vsystem.bg/gramofon-pro-ject...-2m-red-cheren или https://vsystem.bg/gramofon-audio-technica-at-lp5x
https://www.avstore.bg/integriran-us...tz-pm6007.html
https://audiomonkey.bg/products/boxe...7042f68c&_ss=c
За бюджета е нелоша конфигурация. С грамофона на Audio-technica, обаче.
Когато видя нещо colorful, освен ТВ дисплей, го асоциирам с ниско качество и детски играчки.
И до момента не съм сгрешил нито веднъж!
Само трябва да се добавят must-have аксесоарите за почистване, резервна игла, хубави междублокови кабели.
Както и бюджет за закупуване на качествени плочи. Нямам идея в момента какви са цените им.
А меломаните някога имаха резервни рамена комплект, спрей за почистване и други "магии".
Най-увлечените си купуваха по 2 екземпляра от албумите. Един за слушане, а другият - за колекцията.
Други пък записваха плочите на качествени декове, за да ги запазят от повреда.
На аналогови компакт касети, VHS, DCC, DAT с 24bit/96kHz дискретизация.
А сега младежите пускат нещо като аудио от телефона безжично в най-добрия случай към микросистемка и си мислят, че слушат музика!
Та в този ред на мисли, висш пилотаж може да се получи само, ако пилотът може да управлява съответния летателен апарат.
Иначе казано - слушателят да знае какво е качествено възпроизвеждане на музиката.
Спирам дотук, че ако продължа, няма да ми стигне страницата.
Успех на колегата!
Този пост е редактиран от Gena_bs; 14-11-24 в 21:37.
Объркал си се нещо, какъвто и топ източник да закачиш накрая всичко се чува от ТОНКОЛОНИТЕ, калпави колони - калпав звук, без значение какво свири
- - - - - - - - - -
никога , никой грамофон не може да докара звука на сд, коментирано много и доказано математически и акустически, както почна модата от ретро магнетофоните, мина през дековете, сега е фаза грамофони и накрая пак ще останат само сд-та. Мои приятели се чудят как да си продадат вече магнетофоните, дековете и грамофоните ... Един фен даже, за да не си прави пуканки по плочите ги презаписва на сд и ги слуша на сд плеър , плочите в калъф и само се показват ......за какъв кеф говорите не знам, в деня в който се сдобих с сд плеър приключих с касетофони, магнетофони, грамофони и тн - всички касети и плочи раздадох и вече 30 години не съжалявам, напротив кефя се , че се сдобих с ценни сд на ниски цени от мераклии да си продадат колекцията , за да си купят топ грамофон. чакам да мине еуфорията на плочите , че сега поради скъпите винили започнаха да издават новите албуми по 40 мин и без бонуси на сд , че иначе става на 2 винилки и няма продаване/ двойна плоча - 50 евро , 1 сд - 17 /
Този пост е редактиран от Slusatel; 15-11-24 в 14:38.
Не съм се объркал!
Източникът е в началото, а не в края. В случая пиша за компоненти от един клас, а не за BT преносими колонки
Колкото до ОТ и звученето - знаеш, предполагам, че то зависи в немалка степен разположението им и от акустичните характеристики на помещението.
А някои от феновете си купуват безбожно скъпи слушалки с външен MM/MC блок. За да не се разваля музикалната атмосфера от останалите компоненти на системата! Както и за да се елиминират евентуални смущения от захранващата мрежа и EMC такива.
Ама не искам да стресирам допълнително колегата, че скоро ще си лее куршум!
Иначе в останалото споделям мнението ти. И съм го написал по-горе даже.
Относно качеството на CD/ DVD-A/ SACD и т.н. спрямо "лентовите" носители.
Там също има 100 условности и пак всичко опира до първоизточника на звука, и как е записан.
Сравнявал съм звученето на едни и същи музикални произведения, издадени на различни цифрови носители от едно и също студио (bonus и не само).
За съжаление не съм имал възможност да го направя между CD и касета на изправен топов касетен дек или магнетофон.
Да не се задълбаваме - безсмислено е просто.
Този пост е редактиран от Gena_bs; 15-11-24 в 15:57.
Никой не коментира кое е по-качествено и кое не е, тука може да спорим до утре, тъй като съм на 99% сигурен, че не си слушал истински грамофонен звук, като изключа респрома на семейството ти, вероятно.
Става дума за характер на звучане и като цяло усещането, което носи.
Стига излишен спам, темата е за друго.
Айде пак почна със заключенията и забрави да завъшиш или да започнеш със 'според мен'. Защото аз макара да нямам грамофон (преда ми има карта за това) най-добрия звук, който съм чувал винаги е бил от аналогова система. За други пари става дума разбира се.
Колкото по темата, според мен кино ресийвър няма място в подобна система, освен ако след това се добави да работи със стерео системата.
Здравейте, да Ви споделя какво вече имаме вкъщи.
Yamaha RX-V6A
DALI Oberon 7 front
DALI Vocal
DALI On Wall
DALI subwoofer
Грамофон Audio-Technica AT-LP5X
Бюджета доста се промени и взехме цялата 5.1 система.
За момента съм очарован от многоканалният звук.
В стерео на Pure Direct режим, ми харесва най- много но още не съм сглобил грамофонаГоворя с източник тубата.
Знам, че плочите са доста голям разход и си изискват грижи.
Не претендирам за аудиофилско изживяване и може би е по- добре да не разбирам как звучи система за още една торба пари
Благодаря на всички за участието в темата![]()
аз слушам с ушите си, а моите уши са в края - на колоните чувам звука , твоите уши къде са не знам, може да слушаш с гъза си. Източникът няма значение ако ОТ са калпави - закон в акустиката, с хубави ОТ може да вървиш назад - усилвател , източник , някои стигат до кабели, контакти и тн и ще подобриш звука, но ОТ са най-важния компонент, затова едни колони средна хубост струват колкото няколко грамофона
Ей тоя форум съм го изчел целия , като го направиш и ти може пак да спорим:
https://www.head-fi.org/threads/24bi...415361/page-40
Айде да си държиш махленските изрази за у вас!
Въобще не споря с теб, ама явно ти се иска. Още по-малко имам намерение да се доказвам пред господин Никой!
Отдавна съм престанал да се впечатлявам от "специалисти" по каквото и да било.
Особено от такива, чели по форуми какво и как трябва да е!
Не разваляй радостта на колегата! Със здраве да си я ползва!
Нека се наслаждава на системата, щом му е допаднала. Все пак той ще я слуша, а не някой друг.
Ако има усет, желание и парички, по-късно може да я смени с нещо по-добро.