Страница 7 от 37 ПърваПърва ... 5678917 ... ПоследноПоследно
Резултати от 91 до 105 от общо 544
Like Tree75Одобрявам

Помощ за избор на AUDIO техника

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Re:помощ за избор на AUDIO техника

Цитат Първоначално публикувано от zizu
    Здравейте!
    Искам да взема на брат ми някакво "озвучително устройство", от което да подава към усилвателя.
    Ще ми се да е с SD карти и USB Flash. Някой знае ли кой модел на ДВД плеър или нещо подобно поддържа въпросните медии?
    Виж DVD тата на Panasonic

Sony intros 3D-capable STR-DN1010 A/V receiver
    http://www.engadget.com/2010/02/18/s...-a-v-receiver/

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2009

hristoslav2 това какво точно се води

4. Тук е от
    Feb 2010

Здравейте!

Първо искам да поздравя автора на темата.....прекрасна е! Нов съм в форума, както и се досещате
    Сега на въпроса.....

http://cgi.ebay.co.uk/12-SKYTEC-ACTI...item3359f348e4

# 2 x 300 Watt MAX power (2 x 600W PMPO Output)
    # 12” / 30cm Bass drivers
    # 2 x microphone input s
    # ABS Casing
    # Top-hat connection for mounting on stands (underside of speaker)
    # Sensitivity: 99 dB
    # Frequency response: 45 Hz to 20 kHz (+/- 3 dB)
    # 300 High frequency Mid-Low woofer
    # Titanium dome horn driver
    # PTC Protect Crossover
    # Treble and Bass control
    # Line-In input
    # Overload protection crossover network
    # 2 way technology
    # Practical, stable handles
    # Metal protection screen
    # Very durable casing – optimal for outdoor and indoor use

Решил съм да се сдобия с тези или подобни колони. Тъй като нямам много опит с точно тази техника и са ми познати само реномираните марки ( Mackie, JBL, Fuctoin one....) желая да получа малко инфо около тях

Мисля да ги ползвам предимно outdoor (къмпинг, полянки, дворчета,....абе сещате се). Съответно и малко инфо за мощност: как биха звучали навън (каква сила и плътност).

Ако някой използва подобна техника, моля да сподели опита си :P

Бюджета ми е около 500лв.....макс 600! Ще се радвам на помоща ви!

5. Member
    Тук е от
    Aug 2009

Подариха ми SONY DA 1200 ES.

Ще го използвам за домашно кино и слушане на музика - джаз, рок, класика ..., концерти ...
    Помещението, в което ще бъде е около 40 м2 (височина 2.20м). Тавана е дървен, както една от стените - вграден гардероб от масив и още такива мебели на другите стени частично. (ако е от значение всичко това ).

Въпросът е:
    Какви ОТ да си взема?
    Колко и в каква конфигурация?
    Бюджет около 1500 лв. Не е фиксиран окончателно.

6. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Има два варианта :
    1. Готова система 5+1 , но помещението е сравнително голямо / 40м2 / и трябва да се има впредвид !
    2. Система от отделни компоненти , но тука избора се съобразява с разни подробности и ме съмнява с този бюджет да си купиш нещо добро !

Поне нещо от този вид - http://www.teufel.eu/Homecinema/Theater-100.cfm ! или http://www.teufel.eu/Homecinema/Theater-LT-2.cfm ! Това са само примери !

7. Member
    Тук е от
    Aug 2009

Цитат Първоначално публикувано от civica
    Има два варианта :
    1. Готова система 5+1 , но помещението е сравнително голямо / 40м2 / и трябва да се има впредвид !
    2. Система от отделни компоненти , но тука избора се съобразява с разни подробности и ме съмнява с този бюджет да си купиш нещо добро !

Поне нещо от този вид - http://www.teufel.eu/Homecinema/Theater-100.cfm ! или http://www.teufel.eu/Homecinema/Theater-LT-2.cfm ! Това са само примери !
    Благодаря, civica!
    Изглежда няма да мине без четене и слушане!

8.  

9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

LilScrappy
    Някъде бях чел че имаш въпросният комплект
    http://www.audioarte-bg.com/?product...tid=13&pid=239
    ще си кажеш ли мнението по въпросните колони заслужават ли си
    главно ще се ползват за слушане на музика и филми
    за да знам дали да събирам пари за тях ?
    Нямам такива-аз съм с JBL ES90
    hristobotev -е собственик на този модел на KLIPSH

10. Member
    Тук е от
    May 2010

предвид идващото изложение бих искал да спомена някои компетентни производители които струва ми се не са споменати в темата, някои може би биха могли да се видят/чуят на изложението

усилватели (20 годишна гаранция) high resale value; DAC. За съжаление се правят с регионално напрежение:
    http://www.bryston.com/

колони:
    http://www.pmc-speakers.com/productCats.php

BD (универсално напрежение, така че могат да се закупят и от щатите):
    http://www.oppodigital.com/products.asp

за разлика от HD плеърите имат и 7.1 аналогов изход и приличен бас мениджъмент, така че можете да декодирате новите кодеци и да ползвате многоканални рисийвъри БЕЗ HDMI, или директно усилватели и да се наслаждавате на Dolby TrueHD, DTS-HD MA, multi ch SACD, DVD-A, плюс дежурните DD, DTS. редовни фирмуер обновявания, 83SE отива към по-аудиофилско възпроизвеждане (red book).

DYI hardware mod for multiregion BD/DVD:
    http://www.oppodigital.com/products.asp

11. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Колега , това изложение е регионално , на дилърите на такава техника за БГ и ако има вносител на тези марки , ще бъдат изложени , но аз лично се съмнявам ! Не може всичко да го има на нашия малък пазар и според мен не е и нужно , затова има и интернет търговия - поръчки и доставки без ограничения !

12. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Oppo е прекрасен BD плеър, но не е конкурент на HD плеърите тъй като не поддържа MKV и БГ субтитри.
    BD плеър+HD плеър с БГ субтитри и хард диск+аналогови 7.1 изходи и HD аудио декодери е Dune Prime 3.0.

13. Member
    Тук е от
    May 2010

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Oppo е прекрасен BD плеър, но не е конкурент на HD плеърите тъй като не поддържа MKV и БГ субтитри.
    BD плеър+HD плеър с БГ субтитри и хард диск+аналогови 7.1 изходи и HD аудио декодери е Dune Prime 3.0.
    Интересно, благодаря. За OPPO имах предвид повече аудио частта (red book, sacd, dvd-a, и по-новите lossless кодеци ползвани за възпроизвеждане на аудио материал) предвид подтемата.
    От друга страна вече е по-скоро правило отколкото изключение e някои черти да се дублират N-брой пъти в различни компоненти - например DTS в плеъйъра/процесора/рисийвъра/телевизора? Та за MKV не съм напълно сигурен, но повечето читави (не най-бюджетни) тазгодишни телевизори сигурно вече подържат MKV през USB.

В сектора на стрийминг/сървъри от доста време се подвизават и езотерични компании - Linn, Kaleidascape, но като се опитах да погледна за Dune Prime 3.0 веднага установих какви са ми проблемите:
    The inability to setup and configure the NMT should not be disguised as a defect of the box
    които не стоят с такава острота когато се боря с преимуществено хардуерно решени кутии, или не локализирани субтитри.

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Какво общо има NMT и Dune?
    Не виждам какво притеснително във факта, че некомпетентността да си настроиш техника не е проблем на производителя. Със сигурност настройването на един ресийвър е по-сложно.
    Говориш за Linn и в същото време за mkv, пуснато през вградения плеър на телевизора /и слушан на неговите говорители/.
    Тези стриймъри във високия клас са аудио стриймъри с висококачествен DAC.
    В крайна сметка или искаш аудио или видео плеър. Над средния клас вече комбинирани решения няма.

16. Member
    Тук е от
    May 2010

Цитат Първоначално публикувано от civica
    Колега , това изложение е регионално , на дилърите на такава техника за БГ и ако има вносител на тези марки , ще бъдат изложени , но аз лично се съмнявам ! Не може всичко да го има на нашия малък пазар и според мен не е и нужно , затова има и интернет търговия - поръчки и доставки без ограничения !
    Е, аз ще отида в опит да чуя Bryston за които съм чел още преди появата на интернет в зората на домашното кино в инсталации $150К+, но досега не съм слушал за срам на живо. То и как да ги чуя, като се оказа че местния дилър работи до 17 часа?
    Bryston са от малкото компании които и във времена на криза не се обърнаха към интернет продажбите, и имат доста стриктна политика по отношение на 'неоторизирани' дилъри и онлайн продажби. Дори съм любопитен какви са местните цени в сравнение със западноевропейските.

17. Member
    Тук е от
    May 2010

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Със сигурност настройването на един ресийвър е по-сложно.
    В моя случай печенето на емпи тройка е по-сложното. Може да изглежда странно, но дори не знам как се прави.

Говориш за Linn и в същото време за mkv, пуснато през вградения плеър на телевизора /и слушан на неговите говорители/.
    Имах предвид mkv като видео контейнер. Струва ми се тазгодишните телевизори преобладаващо вече имат оптичен аудио изход, и 5.1 възпроизвеждането не тегне на крехките им плещи.

Тези стриймъри във високия клас са аудио стриймъри с висококачествен DAC.
    В крайна сметка или искаш аудио или видео плеър. Над средния клас вече комбинирани решения няма.
    Никакъв спор - подхода с отделни компоненти е за предпочитане. Oppo/Diva(A.C.Ryan)/Dacmagic дава повече гъвкавост от Dune Prime 3.0 въпреки добрите спесификации на последния, както и сигурно по-малко фирмуерни неволи за компютърно неизкушените.

18. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Diva и липса на фърмуерни неволи нещо не се връзва баш. Изобщо, сравнението на евтин, полуработещ Реалтек базиран плеър със най-добрия за момента външен плеър е немислимо. Prime варианта, който е със Блу-рей наистина не е интересен, но Base със вграден диск е най-доброто, което съм виждал досега като видео плеър.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 7 от 37 ПърваПърва ... 5678917 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 0
    Последно: 25-01-14, 12:55
  2. Отговори: 0
    Последно: 17-10-13, 18:19
  3. Отговори: 2
    Последно: 08-02-13, 22:28
  4. Малко помощ за SB X-Fi ext.audio
    От MomoSat във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 8
    Последно: 23-08-07, 02:28
  5. Избор на Аудио и Видео техника
    От Lupus във форум Телевизори
    Отговори: 6
    Последно: 22-02-06, 21:37

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе