Страница 17 от 39 ПърваПърва ... 7151617181927 ... ПоследноПоследно
Резултати от 241 до 255 от общо 573
Like Tree77Одобрявам

Помощ за избор на AUDIO техника

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Aug 2005

Re:Помощ за избор на AUDIO техника

Потърси втора употреба усилвател според възможния ти бюджет . Активен субуфер към , който може да вържеш колони е този от ПЦ колонки и няма смисъл . Истински активен субуфер за домашно кино има усилвател в него , който захранва самия суб, не външни озвучителни тела .

Когато искаш помощ трябва да бъдеш малко по-търпелив , не очаквай за един ден да получиш хиляди отговори ! Не очаквай също така всеки да е слушал колоните ти и да ти предложи подходящ усилвател , особено в ограничен срок , така че за в бъдеще се въздържай от подобни коментари !

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Veliko Tarnovo, Bulgaria, Bulgaria

Цитат Първоначално публикувано от Vanquished
    Потърси втора употреба усилвател според възможния ти бюджет . Активен субуфер към , който може да вържеш колони е този от ПЦ колонки и няма смисъл . Истински активен субуфер за домашно кино има усилвател в него , който захранва самия суб, не външни озвучителни тела .

Когато искаш помощ трябва да бъдеш малко по-търпелив , не очаквай за един ден да получиш хиляди отговори ! Не очаквай също така всеки да е слушал колоните ти и да ти предложи подходящ усилвател , особено в ограничен срок , така че за в бъдеще се въздържай от подобни коментари !
    Благодаря. Извинявам се ако съм обидил някой, но наистина очаках повече отговори. Следващият път ще съм по-търпелив

4. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2009

Според мен си вземи на старо класически стерео усилвател.

5. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2011

Съществува ли стерео усилвател/ресивър с възможност за пускане на интернет радио?
    Ако няма такива, кой е най-евтиния вариант с такава при условие, че не искам съраунд звук, и няма да го ползвам за филми?

Засега намерих:
    ONKYO TX-8050 Stereo Network Receiver (не го намирам в България)
    YAMAHA RX-V671 - 1000лв
    Pioneer VSX-921-K - 919лв
    Pioneer VSX-S500 -840лв

6. Тук е от
    Mar 2012

Цитат Първоначално публикувано от choki_ip
    Здравейте! Имам две двулентови тонколони с бас рефлектор SONY E34-( nominal 30w., music 50w.,8 ома). Въпросат ми е към какъв усилвател да ги свържа? Искам да прекарам звука от телевизора и от компютъра през тях. Възможно ли е това?
    Казаха ми, че има активни суббуфери, към които също да включа колоните си. Кой е по добрия вариянт и заслужава ли си да инвестирам в усилвател или суббуфер, или да си закупя друга озвучителна система?
    Аз бих си взел някой усилвател (те са стерео) втора ръка, с подходяща мощност за колоните, ако е по-силен трябва да внимаваш да не ги изгърмиш. Взимат активен субуфер, който също се връзва към изход от усилвателя обаче (ако намериш такъв) Ако не намериш такъв усилвател, може да разделиш сигнала на две и един в усилвателя, другия към субуфер-а. Към суб-а няма как да вържеш и колоните, а ако може то тоя суб значи е от някоя система за домашно кино. Можеш директно от компютъра към усилвателя и телевизора едновременно, като усилвателите имат входни селектори, ще избираш от него от къде да взима сигнала. Може да сложиш дак на компютъра и от него в усилвателя и суб-а.

7. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

8.  

9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Асоциацията за безжични звукови системи – WISA (Wireless Speaker and Audio Association) обяви готовност за стандарт на безжично предаване на звук във формат 7.1. Спецификацията на новият стандарт ще бъде представена на Международната изложба на технологиите за висококачествено възпроизвеждане на звук в началото на Май в Мюнхен.

Частотата на дискретизация звука (семплинг) в новият стандарт ще се избира от ряд 32, 44.1, 48, 96 кНz, а разрядноста на цифровият звуков сигнал – 16/24 бита. Времето на задръжка не повече от 5 мс.

http://www.wisaassociation.org/

10. Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    София

Отговор: Помощ за избор на AUDIO техника

Здравейте,дайте съвет за усилвател за около 200лв втора ръка.Спрял съм се на Marantz PM53 и Yamaha AX 550RS.Ако приемем че са на една цена ,кой от тях е с по-добро съотношение цена/качество/мощност?Вие кой бихте взели от тях и защо?

11. Member
    Тук е от
    Jan 2009
    Живее в
    София

Здравейте колеги!
    Имам поредната дилема, на която не успявам сам да намеря отговор, та за това се допитвам до вас!
    Тръгнах да избирам нови предни тонколони (настоящите са H/K HKTS11), които да свържа с AV-рисийвър yamaha 573.
    Това от своя страна доведе до просвирване на доста музика, главно и основно в lossless формат (поне като ги тегля пише, че сорса им е от оригинален аудио диск).
    В момента просвирвам музиката от медиа плейър DIVA premium 3d и от airplay на iphone, както и директно свързване на последния към усб на усилвателя, но смятам, че качеството на звука, достигащ до рисийвъра не е достатъчно.
    Тъй като имам изключително скромен запас от оригинални аудио дискове, CD плейър не е моя аудио източник. Към момента е налична доста музика на компютъра, поради което ми се иска той да бъде източника на информация.
    При това положение, искам да ви питам какви са ми решенията на проблема?
    Разглеждах DAC устройствата, но малко не ми е много ясно, ако вържа DIVA-та към такова устройство, каква ще бъде промяната в качеството на звука.
    Или ще трябва да търся друго устройство което възпроизвежда музиката.
    Друго нещо което ми прави впечатление, но не съм напълно убеден е, че като възпроизвеждам музика от iPhone на рисийвъра, то тя е сякаш с по-добро качество от тази която възпроизвеждам от Diva-та. В тази връзка, ако някой може да сподели мнение относно iPhone/ iPod като аудио източник.
    Благодаря много на всички отзовали се!

12. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Живее в
    Бургас

И какъв е проблема от компа до ресийвъра да бучнеш оптичен кабел и да плейваш от компа? А за MP3-ки директно от флашка в УСБ-то на ресийвъра. Или с безжичен рутер за 30-40лв, нали ресийвъра поддържа WiFi.

13. Member
    Тук е от
    Jan 2009
    Живее в
    София

Компютъра е в друга стая и достъпа до него е мрежови, колкото до усб на рисийвъра, поддържа възпроизвеждане (аудио/видео) само на съдържание от iphone/pod/pad. Ако може пояснение какво трябва да прави рисийвъра през WiFi.
    Благодаря и поздрави!

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Живее в
    Бургас

Ресийвъра ти поддържа плейване на MP3-ки от флашка през USB. Казвам ти го със сигурност защото имам Yamaha 373 и си плейвам музиката така. Дори ако си свързал HDMI Out на ресийвъра с HDMI на телевизора може да си избираш коя песен да слушаш директно от екрана на ТВ-то. За да слушаш безжично музика ти трябва безжичен рутер и някакъв DLNA сървър на компа с който да си шернеш музиката от компа. Как да настроиш ресийвъра обаче ще се наложи да четеш книжката.

16. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Моя 673 възпроизвежда и flac - най-вероятно и 573 ги възпроизвежда . Нещо не съм срещал Wi-Fi адаптери за Ямаха - пускаш кабел до рутера и може да възпроизвеждаш файловете от компютъра с помощта на някой DLNA сървър .

17. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Живее в
    Бургас

Да наистина няма WiFi, заблудил съм се с това тяхно AirPlay. Остава варианта с флашка или лан кабел от компа или от рутер.

18. Member
    Тук е от
    Jan 2009
    Живее в
    София

Да споделя резултати -
    Предишните ми неуспешни опити с флашката се дължаха на факта, че беше форматирана под NTFS (казваше неподържано устройство).
    DLNA - пробвах два сървъра serviio и Asset UPnP, като и с двата ударих на дърво по отношение стриймване на flac. Зарежда на дисплея на усилвателя, но не просвирва файла. Не съм давал опция да бъде транскодиран flac-а от сървъра, но все пак нали идеята е усилвателя да транскодира.
    И отново да попитам за тези DAC-ове, интересува ме ще повиши ли качеството на просвирваната музика и също така преди дака трябва ли отново устройството, което възпроизвежда аудио файла, да бъде със съответни характеристики, или и настоящия ми мултимедиен плейър (DIVA) би вършил работа.
    Поздрави!

EDIT: хард ресетването на рисийвъра реши проблема с просвирването на flac през DLNA, както и незареждането на онлайн радиа. Незнам какъв е бил проблема, но не ми изкарваше и OSD... много странно ;/
    Този пост е редактиран от regned; 18-01-13 в 20:25.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 17 от 39 ПърваПърва ... 7151617181927 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 0
    Последно: 25-01-14, 12:55
  2. Отговори: 0
    Последно: 17-10-13, 18:19
  3. Отговори: 2
    Последно: 08-02-13, 22:28
  4. Малко помощ за SB X-Fi ext.audio
    От MomoSat във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 8
    Последно: 23-08-07, 02:28
  5. Избор на Аудио и Видео техника
    От Lupus във форум Телевизори
    Отговори: 6
    Последно: 22-02-06, 21:37

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе