На мен дизайнът не ми харесва. Наистина изглежда евтин. Малък и пълен със съкращения и символи дисплей. Странно голяма врътка за усилване. Миниатюрна врътка за входовете. Огледално лъскавочерен преден панел, на който лъсват и най-дребните прашинки и петънца от пръсти - непрактичен и ужасен за почистване. Менютата на екрана също са със съкращения, макар че има много място да бъдат показани в цялост всички инициали и пояснения. Всъщност... вместо да изброявам всичко, по-добре вижте един специализиран преглед и тест: Yamaha RX-V6A 7.2 channel 4K / 8K Dolby AV Receiver Review
Малко се заиграх с дизайна и ето какво сътворих набързо:
Изглежда небалансиран, но това е целенасочен опит да съчетая визията на Yamaha A-S301
чиято небалансирана винтидж визия, си е оригинално дизайнерско решение на Ямаха.
В колажът, който направих, съвсем умишлено е търсена хибридна визия между стерео усилвател и многоканален ресивър, като се придържах максимално до вече създадения от Ямаха дизайн на тези уреди. Целта ми беше, да постигна някаква чисто визуална стилистика между визията на двата компонента. Исках поне малко да си приличат, за да изглеждат приемливо, ако са съчетани в една система. Пък и визията трябва да носи стил на марката. Не е добре да се излиза твърде много от общата визуалност. Трудно се съчетава модерно лъскав дизайн с винтидж небалансирана визия - мисля,че това им е убягнало на дизайнерите от Ямаха. Моят колаж цели именно това - да не променя основната линия на дизайнерите, а само да съчетае по-подходящо вече създадената визия на компонентите. Нищо повече!
Добре би изглеждал ресивърът, ако предният му панел е с цвета и матовостта на усилвателя, т.е. без огледални отражения. Нека лъскавината да идва само от повърхността на дисплея. Самият дисплей, знаците и символите, които се виждат на него, тях не съм променял. Само го уголемих и осветих, за да се вижда добре. Нека от Ямаха сами да си решават кое как да се изписва на дисплея, но ще е добре да е изчистен от странни икони и причудливи съкращения.
Е, харесва ли ви?
-------
сори, че се отплеснах, но то си ми идва отвътре да променям нещо, дето не ми харесва. Особено в творчески план. Пък и да освежим малко темата.