ами най-често при запускане.Първоначално публикувано от civica
и 1 или 2 пъти както си гледаме (при вече отдавна запуснат ресивър)
ами най-често при запускане.Първоначално публикувано от civica
и 1 или 2 пъти както си гледаме (при вече отдавна запуснат ресивър)
Не знам как да ти помогна ! Ако искаш носи го в сервиза да го видят / нали има гаранция ? / , но ми се струва , че едва ли ще направят нещо по този проблем , който не е постоянен !
А ако пък стане нещо и има дефект , опитай се да го смениш за друг модел !
topche
Премести ресивъра така ,че поне 10 сантиметра над него да няма нищо за да може да се охлажда в това топло време. В повечето ресивъри има термодатчици за прегряване ,които подават сигнал и реле което изключва докато се охлади ресивъра.
Здравейте,
имам нужда от съвет смятам да си продавам ресийвъра (rx-v1700). Закупен е от щатите и е на 110V. До сега ми служи вярно и разкошно но го сменям с по-хубав . Можете ли да ми кажете каква е реалистичната му цена в момента ? Има ли смисъл въобще да се опитвам да го продавам или просто да го позиционирам в детската да си играят дечицата с него.
Колега , ти сигурно си помислил горе-долу какви пари ще му искаш , сподели и ще получиш отговор !
Това е един мощен , модерен и скъп за времето си / 2007 г. ! /ресивър , но няма тези функции които се търсят сега , но нищо не се знае - пусни си обява и може да има сделка !
Успех !
V1700 е сериозна машина и е грехота да се ползва от децата. От друга страна не знам дали може да му вземеш повече от 400-500 лв.
Решил ли си с какво да го смениш. Май ако искаш ъпгрейд ще трябва да вземеш 3067.
Ами поръчал съм си от Лондон RX-V3900. Трябва ми втория HDMI-изход за към проектор, и още 1 вход. 2 не ми стигат. А иначе да мислил съм и бях решил да му искам 500 лв. Обаче ми се струва че това май е висока цена, още повече че се ползва с траф от 220->100V. А за мен да го продавам за 300 лв няма смисъл. Та като гледам темата е за Yamahi тук ги следите нещата предполагам, и ми се щеше да разбера каква е разумната цена за този усилвател и да си реша има ли смисъл въобще да пускам обяви някъде за него. В момента към него има закачен Дриимбокс към S-Video вход и ПЦ и Плейстейшън към HDMI. Работи разкошно и много се колебах преди да реша да се разделям с него.
Ако си решил да го продаваш, пусни си обява и тя ще покаже има ли търсене при тази цена , просто пазара е най-добрия регулатор !
Успех !
Мерси, ще почакам да притигне другата седмица новия, да го пусна първо него и после ще си пусна обява пък да видим.
Нов ли го взимаш или употребяван. Сериозна машина е, какви колони ще захранва?
rx-v1700
поради дублиране на декодиращите чипове в BD/DVD/мултимедийни плейъри и AVR, купуването на две-три години по-нов модел рисийвър едва ли ще допринесе драматично в подобрението на възпроизвеждане доколкото новия модел е в подобен клас. единствената придобивка с по новите модели е по някой gimmick (подобрено YPAO/Auddissey/MCCAC претендиращ за по-голяма резолюция при room correction).
за да могат да се възпроизвеждат новите аудио формати - Dolby TrueHD/DTS MA е достатъчно да се закупи по-нов модел плейър който ги декодира (за препоръчване и с многоканални аналогови изходи-Oppo BD95/Dune Max/Duo) и може да се ползва всеки добър рисийвър/процесор дори да са му понатежали годините (през многоканални аналогови входове като напр. rx-v1700). за да се използват по-пълно функциите му могат да се ползваt bi-amping, или външни добри/мощни усилватели (през pre-out).
по-осезаемо подобрение на възпроизвеждането може да се постигне не толкова с подмяната на рисийвъра, колкто с инвестиция в значителен ъпгрейд на колоните (друг клас).
imho. ymmv.
Първоначално публикувано от dvdo
Аз го сменям, не защото ми трябва мощност или не ми харесва качеството на звука, а защото ми трябват 3 HDMI входа и два изхода. Текущия е с 2 входа и 1 изход. До момента ми вършеше работа защото не гледах ХД телевизия, сега си сменям Сат приемника и новия ще е с ХДМИ изход. ОСвен това много ме дразнеше външния ХДМИ сплитер който ползвах за да излиза картината и на проектор.
До момента не е имало филм свален от замунда включително BD, на който усилвателя да не е декоднал звука. Преди като бях с ПЦ, изкарвах аудиото през оптиката енкоднато. От както съм с МАК, тои си изкарва енкоднато аудио през HDMI изхода без да ми трябва допълнителна оптика. Плейстейшъна пък пуска игрите с MPCM и с DTS понякога, винаги всичко е звучало разкошно. Аз съм с малко дете и реално не мога да си позволя да го надупя на макс мощност защото апартамента се тресе. Така че реално новият го взимам заради ХДМИ входовете и изхода които има в повече. Мощноста и качеството и в момента ме устройват без забележки. Булсат до момента не са пускали АЦ3 звук, но пък ще минавам на Сателит БГ, а там има 5.1 канали. До момента ползвам s-video за сателитния приемник, с оптика от приемника за звука и мога да ви кажа че си се вижда перфектно и звука вече каквото пуснат.
Да не говорим че тази универсална кифла дето има за дистанционно управлява сателитката, телевизора, че и проектора.
Няма как със сегашния да си получавал HD звук. Най-вероятно си слушал само ядрото DTS/DD/AC3, което се съдържа в DTS-HD MA и Dolby TrueHD. С новия модел ще имаш нужните декодери и ако компютъра ти или плеъра, който ползваш е способен да подава HD звук ще усетиш разликата в качеството. Особено ако имаш подходящите колони.
Втория изход е много полезен за хора с проектор.
Е , той колегата има и проектор и затова му трябва такъв ресивър ! Откъде знам ли , тайна !
Oppo BDP-95EUПървоначално публикувано от svetulcho
Dual HDMI Outputs – The BDP-95EU is equipped with two HDMI output ports and offers the most versatile installation options. You do not have to upgrade your A/V receiver to a 3D model in order to enjoy 3D. One HDMI output of the BDP-95EU can be connected to a 3D TV and the other can be connected to a pre-3D HDMI v1.1-v1.3 A/V receiver. For projector users, you can connect one output to a projector for home theatre use and the other to a TV for casual viewing. For a multi-room installation the BDP-95EU can output audio and video to two 3D or 2D TVs simultaneously.
SACD, DVD-A, HDCD, WAV & FLAC
Individual analogue 7.1-channel surround outputs are ideal to connect to a 7.1-channel or 5.1-channel surround sound system.
ES9018 SABRE32 Reference DAC. The BDP-95EU uses two ES9018 DAC chips - one for the 7.1-channel output, and another for the dedicated stereo output.
Additional disc and file formats, such as DVD, audio CD, HDCD, Kodak Picture CD, AVCHD, MP4, DivX, MKV, FLAC, WAV and other audio/video/picture files on recorded discs, via USB or eSATA drives can be played back on the BDP-95EU.
всичко това само за GBP 899.
освен това отваря BDMV, DVD iso; Marvel QDEO scaler (capable of 4K), перфектна софтуерна подръжка. за тези които обичат да си играят с NAS, също е възможно.
разбира се е по-бавен при индексирането на 2TB външен диск (към момента) в сравнение с Dune Duo, но пък всички тези възможности на медиен плейър са обявени от производителя като експериментални (но пък отваря файлове които DIVA със заводски фърм не отваря).
ако имаше и coaxial input за да с ползва като външен DAC, цена нямаше да има.
хубавото е, че може да работи с почти всички висок клас рисийвъри правени след 2000.
мисля, че може да се приеме като значителен upgrade.