кажете момчета да махам ли ресивара или да калибрирам и какво да очаквам от това.
кажете момчета да махам ли ресивара или да калибрирам и какво да очаквам от това.
Вземи най-после да си прочетеш книжката с упътването.Първоначално публикувано от venci79
В комплекта ти има един микрофон, с който може да направиш съвсем прилична калибрация спрямо помещението и колоните ти.
Моя съвет да не махаш ресийвъра. Съвсем точно отговаря на нивото на колоните ти. Ако искаш да се сдобиеш с осезаемо по-добра система ще ти трябват още поне 1000-1500 лева отгоре.
Ако ще го махаш , кажи къде ще го хвърлиш !Това в кръга на шегата ! Не разбрах какво очакваш от техниката и има ли с какво да я сравняваш .Досега не си използвал ресивър , нали ? В началото с всичко ново е трудно , но и затова има упътване за употреба , което се чете първо и всичко останало си идва на място с времето .Трябва да експериментираш с различните настройки и разположението на тонколоните и след това , ако вече ти е трудно , повикай някой приятел с повече опит с тази техника да ти помогне !
Типичния проблем на кар-аудио фена. Ако не е да съска здраво и бумти яко не е музика.
Трябваше с това да започнеш. Сменявай колоните с тези:
http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09028076
http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09028077
Всички съвети, които досега сме ти давали са били с цел постигане на качествен звук съобразно бюджета. Това, което ти очакваш е нещо друго.
Самите колони може да ги поразместиш и да чуеш дали има разлика в звука , но настройките ги правиш от ресивъра !Все пак за 5+1 звук колоните трябва да се подредят по определена схема , е не е нужно да е спазваш на 100% , но е хубаво да се съобразиш с нея . При наличие на много мебели не се получава добър резултат , някои хора си имат специална стая за кино и музика , но те не живеят в апартамент , да не говорим за съседите , който понякога създават проблеми !
venci79 ти май не разбираш, че при теб въпроса не е да свирят добреа да свирят като в голф - от тези дето в регистрационния номер има инициалите Петст`ин Коня.
Факта, че слушаш с надути до дупка ниски и високи е показателен.
Твърдението ти, "ами какво да ви кажа момчета явно изискваията за звук са ми прекалено големи.защото както съм споменавал музиката ми в колата е много качествена и силна"
го прочетох преди около час ... и още не мога да преценя смешно ли е или тъжно!
Проблема не е, че явно не си имал сблъсъци с качествен звук...
Проблема в случая е, че маса народ се опитаха да ти дадат съвет или да ти обяснят някои неща, а ти не просто не разбираш ... а не си правиш минимално усилие да влезнеш в гугъл и да разбереш какво например значи FLAC.
Още с първия или втория ти пост, някой ти намекна, че явно не си разбрал съвсем правилно идеята на форумите.
Имайки предвид, че и тук и в други български форуми има десетки теми, които донякъде евентуално могат да ти изяснят някои неща чисто на теория... не виждам какво ти пречи да се вземеш в ръце и да попрочетеш малко.
Вместо това задаваш един и същи въпрос по 48 възможни начина ... очакваш хората да ти налеят всичко с фуния, а предполагам след това някой ще се наложи да дойде да ти сменя Цдтата ... и да превърта траковете.
На моменти съжалявам, че тук няма модераторски контрол.
Та вместо да продължаваш да говориш глупости - напъни се и попрочети - гугъл работи и на български. После стани пък обиколи и послушай, и накрая обърни внимание какво ти говорят хората всъшност.
Има и друг вариант - по лесен и приятен ....... слушай музика в колата и всичко ще бъде наред!
1-не искам да свирят силно имам комшии,просто качествено.
2-чета и то много и още повече се обърквам от страшно многото информация.затова и ми е по лесно да питам.а питам по няколко пъти за да съм сигурен.
3-а ти вместо да ми се подиграваш даи съвет по моите болежки.
civica аз в момента слушам в режим стерео.другите колони дори не съм ги вадил от кашона.като си взема телевизор и хд плеър тогава ще ги пусна и тях.
Колоните, които си купил и почти всички останали за тези пари няма как да ти дадат наистина качествен звук. В колата обема е малък и много по-лесно се постига добър звук. Защо не направиш една груба сметка колко средно струва всеки говорител в колата ти и колко се пада на говорител в сегашните колони. Така ще добиеш представа колко е голяма разликата и никой ресийвър или калибрация биха ти помогнали.
Просто продължавай да четеш, да слушаш сегашната система и да събираш пари и малко по-малко да ъпгрейдваш системата.
Аз не разбрах ти имаш ли субуфер изобщо?
Ок , сори , не съм разбрал !Мислех , че вече си взел поне ТВ , но всичко с времето си !За стерео си трябват наистина добри тонколони !
civica да сменя само колоние ли имаш предвид.
Така си е както сиго написал, но по-скоро ще го нагласиш на 80Hz. Ако пък пуснеш автокалибрацията тя сама ще реши на колко да го сложи.Първоначално публикувано от venci79