Страница 6 от 7 ПърваПърва ... 4567 ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 97
Like Tree5Одобрявам

Vintage Audio / покупка, поддръжка, схеми, елементи, реставрация

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Re:Vintage Audio / покупка, поддръжка, схеми, елементи, реставрация

Съмнявам се да е било 5 лв.
    И в Сливен имаше такива "студия", но цените със сигурност са били много по-ниски - нещо около левче ми се върти.
    Тогава съм бил ученик, а горе долу по една касетка на седмица си поръчвах.
    Жоро-Нациста му викаха на нашия човек. Имаше едно табло с групи и албуми и си избираш кое да ти запише.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Съмнявам се да е било 5 лв.
    А, много ясно ги помня цените до стотинка, защото съм си събирал и заделял пари за тези записи от джобните дето ми ги даваха родителите ми. Съответно можех да си позволя нови записи веднъж на месец, месец и нещо.

P. S. Пак в тези времена готови касетки C60 със записи, които се продаваха в магазин "Електроуреди" струваха по 13 лв! И то без обложка, а само с напечатано съдържанието на лист, вкаран в кутийката на касетата. Това си беше лукс за 80-те години.

4. Banned
    Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Кестрич

Цитат Първоначално публикувано от vdsvicky
    Понеже така и не успях да сьбера пари за Pioneer SG 9800 ,то се задоволих с Technics SH 8020. Не беше лесно да направя компромис и да изневеря на марката на която сьм фен , но няма начин. Еле пьк и цвета е черен , но сьдба. Тествах новата ми придобивка EQ и сьм определено много доволен .
    МНОГО сладко си нагласил всички еквалайзери за ала РОК звучене!Много ми хареса!!! Да не говорим ,че нещо,което идва от сърцето-цена няма!Не ги продавай! Сантимента има повече стойност от всичко останало-и най-добрият звук не е толкова добър ,колкото нещата от сърцето-те време нямат! и да си припомним какво казва О.Уайлд-,,циникът знае цената на нещата,но не и тяхната стойност''!

5. Member
    Тук е от
    Dec 2010

И в Пловдив имаше такова студио в "Капана" , имаше безброи неща за запис

6. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Каквото са ни замислили с АСТА ,нищо чудно да изкараме пак аналоговата техника...

7. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

8.  

9. Senior Member Аватара на vdsvicky
    Тук е от
    Apr 2010
    Живее в
    София/Созопол

Ето какво още си взех и съм адски доволен от покупката. Страхотен транзисторен Solid State усилвател Pioneer SA-900. Невероятно запазен екземпляр .
    Прикачени изображения Прикачени изображения

10. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Ей, не спря да купуваш Как те търпи жена ти просто недоумявам Аз вече чистя "викачите на полиция" включително акай-ските резачки. Получих страхова невроза от непрекъснати разправии и не съм ги пускал от....миналата коледа.
    А ти направо кефиш отвсякъде...Ще ми се да ти направя един гифт - прати на лични адрес, да ти пусна тия дни една рокопера на оригинални сд-та - 20bit remastered, че да си сътвориш оргазъм

11. Moderator
    Тук е от
    Aug 2005

Във Варна имаше такова студио ,НиВеРо (от Ники, Веско,Росен) ,от 90та до 97ма натрупах колекция от 200 касетки ,които ми струваха голяма част от дневните . Имаше и още две такива студия ,но им помня имената ,но бяха по-малко посещавани от мен .

12. Senior Member Аватара на vdsvicky
    Тук е от
    Apr 2010
    Живее в
    София/Созопол

Искам да благодаря на Tommorow, който ме направи невероятно щастлив с ето тези бижута:
    Още когато контактувах с него тук във форума, разбрах че е добър човек, но сега когато и лично се запознах с него, установих че е страхотен човек и се радвам от сърце,че спечелих един добър приятел! Думите са безсилни да опиша това което чувствувам.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

13. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Ама си бърз беее...кога се прибра, кога ги нареди Дано ти е и харесало звученето им. Апропо - в приказките забравих рок операта...ще ти я пусна понеделник.

14.  

15. Senior Member Аватара на vdsvicky
    Тук е от
    Apr 2010
    Живее в
    София/Созопол

Инсталирането им бе първото което направих и най-накрая мога да се насладя на перфектни среди! Меко казано е "жестоко"... Монтирах и стойките, и сега вече е супер. Кеф, ама кеф... Затваряш очи и се пренасяш в една друга вселена, където е раят! Слушам ги тихо, докъм максимум 15-тина вата, че бетона не прощава... Много е приятно Mark Knophler да ти пее на ушенце. Обобщено с една дума, съм щастлив!

16. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

17. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2007

Отговор: Re:Vintage Audio / покупка, поддръжка, схеми, елементи, реставрация

Преди няколко дни се сдобих на символична цена с SHARP GF-515.

SANY1445.jpg

SANY1449.jpg

Вчера по изчистих от праха и сега пия кафе и слушам радио Шлагер в кухнята Усещането е съвсем различно, все едно съм се върнал в 80-те.
    Мисля да пробвам да си го оправя сам доколкото мога и ще оценя помощ със съвети от вас. Да му обобщя проблемите:

- Радиото работи, но антената е счупена - с каква мога да заменя оригиналната ?

- Касетките работят и превъртат, но набира лентата. Колелцето, което прибира лентата на дясната ролка не се върти, когато е в режим Play. Но пък същото колело превърта нормално напред касетката. Това е и за двете касети. Това от ремъци ли е и трудна ли е смяната им ? Гледах в ибей оригинален кит с ремъци за този модел - струва към 40 евро с доставката, което ми се струва пресилено.

- Потенциометъра за усилване не работи. Този за "баланс" не работи като баланс, а като такъв за усилване ?!? Предположения защо това е така ?

- Направи ми впечатление, че главите на двете гнезда /възпроизвеждащите / са JVC, а триещата е SHARP. Не знам дали са така оригинално или са сменяни. Някой който има или е имал такъв модел да сподели.

- Бутона Power не работи. Принципа му доколкото успях да разгледам без да разглобявам е с лостова система стигаща до гнездото, където влиза захранващия кабел.

Външен вид - добър, няма сериозни наранявания. Не знам дали си струва да се възстановява, може би икономически по - изгодно е да го оставя само като радио. Това вие преценете и споделете.
    iwan33 одобрява това.

18. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

Отговор: Vintage Audio / покупка, поддръжка, схеми, елементи, реставрация

Я да отупам малко темичката от прахоляка. От няколко месеца съм горд собственик на Sansui A-80 усилвател и Quadral Quintas 135p. Колоните са просто уникални като звучене, копринено мек звук, страхотна чувствителност (при половин ват подадени от усилвателя свирят чудно в целият си диапазон). За Sansui-a ....сравнително нисък клас от легендарната японска фирма, с дълбоки корекции (които аз не използвам) + регулируем loundnes. Звучи невероятно приятно.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 7 ПърваПърва ... 4567 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Haier HSU-09H03/R2(DB) Изгорели елементи от SPDU модула...
    От _Technics във форум Климатици Haier
    Отговори: 7
    Последно: 03-03-14, 16:24
  2. Излични електронни елементи
    От zumitaka във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 2
    Последно: 26-09-13, 23:49
  3. Отговори: 3
    Последно: 19-11-09, 22:57
  4. Елементи за дъно
    От Pat във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 3
    Последно: 06-04-05, 01:03
  5. Ралика между Audio CD и Super Audio CD?
    От trastikata във форум Общ - хардуер
    Отговори: 17
    Последно: 04-12-03, 02:14

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе