Вижте резултатите от анкетата: Каква марка е вашият ресийвър ?

Гласували
371. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Pioneer

    47 12.67%
  • Onkyo

    52 14.02%
  • Denon

    52 14.02%
  • Yamaha

    103 27.76%
  • Sony

    59 15.90%
  • Marantz

    26 7.01%
  • Tehnics

    9 2.43%
  • Panasonic

    7 1.89%
  • Harman Kardon

    7 1.89%
  • Thunder

    3 0.81%
  • NAD

    3 0.81%
  • Anthem

    0 0%
  • Integra

    1 0.27%
  • Kenwood

    2 0.54%
Страница 48 от 62 ПърваПърва ... 38464748495058 ... ПоследноПоследно
Резултати от 706 до 720 от общо 926
Like Tree104Одобрявам

Помощ при избор на AV ресивър / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jun 2010
    Мнения
    652
    #706

    Отговор: Помощ при избор на AV ресивър / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения

    Здравейте,

    интересува ме дали някой има преки наблюдения над надеждността на Yamaha, Denon и Sony.

    Обмислям смяна на ресивера (Yamaha V375) и тъй като цените тук са безумни, ще си го внеса от Англия. Затова и предпочитам да заложа на надеждност, за да не се занимавам с пращане обратно.

    Гледам главно Sony 1080 и Denon X2500/X3500. Загледах и моделите на Yamaha, но цените за Aventage серията са прекалено високи за сходни параметри, а другите (V685) навсякъде се коментират като по-слаби от аналозите на Denon и Sony. Така и не видях конкретна информация дали реално Aventage серията ще ми даде нещо повече от V серията.

    Тонколоните са 2бр предни Yamaha NS555 (6 ohm) и център Yamaha C444. Към тях има и събвуфер, Taga Harmony TSW-120 V.2. За момента не обмислям добавяне на още говорители, но искам да имам опцията в бъдеще.
    4К/HDR също не ми трябват на този етап, но и това може да се промени.

    Към ресивера имам закачени 2 игрови конзоли, Андроид ТВ кутийка, IPTV бокс и Макбук на оптичния изход (за музика, но това може да отпадне ако качеството на Спотифай през ресивера е същото). Ако DAC-ът е хубав, мога да си закача и слушалковия усилвател към него. Предполагам, че усилвателя през слушалковия жак на ресивера няма да е по-добър от оделния слушалков, а имам качествени слушалки, които си използвам за музика.

    Използвам системата за филми, игри и слушане на музика.

    Пространството не е голямо. Разстоянието между говорителите/телевизора и мястото за гледане/слушане е 2 метра и половина.

    Сегашният ресивер се справя прилично, но някак му липсва мощ, защото звука на тонколоните се отваря като се увеличи силата.

    Като функции съм ги прегледал и всичките имат това, което ми трябва. Единствено не мога да съм сигурен за качеството на звука и надеждността. Както се досещате, няма и къде да ги чуя в БГ, та този вариант отпада.
    За момента клоня към Denon X3500 заради по-голямата мощност и потенциалната дългосрочна релевантност при надграждане на системата. Така като гледам, в близките 6-7 години няма да се наложи основна технология, която да не се поддържа и в момента от ресивера.
    Има си и пред-усилватели ако реша да се извращавам с подобни неща, както и възможност за bi-amp на предните колони (може и да се заиграя с това, въпреки че никога не съм го правил преди).
    Не знам вътре как са им компонентите, но бих предположил, че поне нещо е по-добро в X3500 сравнено с X2500.

    X2500 е 780лв.
    X3500 е 1100лв.
    DN1080 е 940лв.
    Този пост е редактиран от w00x; 09-07-19 в 01:14.

  2.  
     
  3. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,834
    #707

    Отговор: Помощ при избор на AV ресивър / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения

    Каква е идеята за смяна на ресивъра?
    Всички изброени модели са значително по-добри от наличния ти, но дали е оправдано за нивото на колоните? И да има някакъв ъпгрейд в звука не знам доколко ще е осезаем.
    Конкретно на въпроса ти - от моя опит смятам, че и Денон и Ямаха са с доста висока надежност откъм проблеми, но доколко разликата в цената оправдава риска от липсата на гаранция на място ще трябва сам да прецениш.

  4. Member
    Тук е от
    Jun 2010
    Мнения
    652
    #708

    Отговор: Помощ при избор на AV ресивър / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения

    Причината е евентуално подобряване на звука, защото сегашния идва малко слабичък май за тези говорители.
    Изобщо не е изключено в скоро време да сменя и колоните като ме зачеше крастата. Евентуалния ъпгрейд ще е до 1500лв за бройка, където вече предполагам, че със сигурност ще се усети разликата.

    Също и искам да си купя нещо ново. Не е наложително на секундата. Просто проучвам пазара и ако реша нещо импулсивно....

  5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Силистра
    Мнения
    1,040
    #709

    Отговор: Помощ при избор на AV ресивър / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения

    Като гледам колоните на хартия са що годе добра чувствителност. Ресийвера ти в момента обаче много зависи с колко канала свири едновременно. Гледам че на 2 канала е рейтнат 70W(което ми се струва щедричко), но с 5бр. включени ще пада осезаемо. Имал съм го този модел, но работеше с още по чувствителни колони тогава. Мощността му беше най малкия проблем. Иначе не е изключено и това с "отварянето на високи нива" да е характерно за колоните.

    DAC-овете в ресийверите от тези класове така и не успяха да ме спечелят. Един "джобен" и бюджетен DAC свързан директно към интегриран усилвател им скрива шапката на стерео.
    При свързване през пре аут, поне при моите опити, не се наблюдаваше достатъчно голямо(очаквано) подобрение.
    Реално ако искаш да изстискаш максимума от колоните се насочи към стерео усилвател. Но както забелязвам май ти е нужна функционалността. Не че е невъзможно да разиграеш реорганизация на цялата система. Но вече зависи колко ти е желанието и финансовата обезщетеност.

  6. Member
    Тук е от
    Jun 2010
    Мнения
    652
    #710

    Отговор: Помощ при избор на AV ресивър / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения

    Благодаря за отговора.

    3.1 е свързаността към ресивера в момента. 2 фронтални, 1 център и 1 активен събвуфер. Като при слушане на музика, центъра го изключвам.
    Аз други проблеми с ресивера нямам, не знам при теб какво се е проявило. Вече 5 години това.

    Стерео усилвател не ми върши работа, защото искам всичките устройства да са свързани към ресивера, а и няма как да си гледам филмите през стерео. Повече за това го ползвам, отколкото за слушане на музика. Музика слушам предимно на слушалки.
    (Имам AKG Q701, Philips Fidelio X2, Sennheiser HD25 и Beyerdynamic DT 1770 Pro, та там ми е по-силната страна музикално).
    Точно заради слушането на слушалки, мога да преценя какво не им е наред на тонколоните и ресивера докато свирят музика, а затова и си мисля, че като сменя ресивера, ще има подобрение на звука от колоните. Поне се надявам да е така.

    Със сигурност обаче, тонколоните започват да свирят по-добре като се увеличи звука. Не че са зле по принцип, но просто сякаш се мъчат. Номиналната им мощност е 100W. Ресиверът подава 75 в най-добрия вариант.

    Функционалността със сигурност ми е важна. Не съм сигурен каква реорганизация визираш ( ), но нямам място за добавяне на други и големи устройства. Поне не и в момента. Мога да добавя единствено един външен DAC в последствие, в който да включа лаптопа и да го свържа с ресивера и слушалковия усилвател. И там ще отидат ~500лв.
    Ако взема ресивер с пред-усилвател, може да свържа един стерео усилвател за предните говорители след време. Но това ще е след като сменя разположението.

  7. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,834
    #711

    Отговор: Помощ при избор на AV ресивър / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения

    Ако искаш да го направиш както трябва си изгради някаква концепция. Сегашния ти наистина е слабичък и като цяло нисък клас за настоящите колони. Тези, които гледаш са пък по-висок клас от колоните.
    След време може да смениш колоните и да се окаже, че пак не си с подходящия ресивър.

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Jun 2010
    Мнения
    652
    #712

    Отговор: Помощ при избор на AV ресивър / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения

    Ами концепцията ми е да сменя ресивера на тоя етап, защото в момента е слабото звено.
    Затова и исках да взема по-силен усилвател, за да може да поеме и бъдещ ъпгрейд на броя и качеството на колоните, вместо с нови колони да купувам нови ресивери всеки път.

    Колко по-хубави колони мога да взема в бъдеще, че X3500 например да се окаже неподходящ?

    Забелязал съм, че при аудио оборудването се достига един момент, в който влагането на определена сума X не ти дава X подобрение над предишния продукт. При слушалките съм забелязал, че този момент настъпва около 600 лв. При тонколоните предполагам, че настъпва при значитлено по-голяма сума, поради високия горен праг на цените сравнено със слушалките.

    Смятате ли, че има колони за 1500-2000лв бройката, които евентуално да бъдат спъвани от Denon X3500H и пак да трябва да търся ъпгрейд?

    Едит: След като написах мнението се поразтърсих за варианти, при които мога да използвам DAC-а на ресивера и към него да закача слушалковия усилвател, за да мога да прекарвам всичките източници, а не само по 1 с музика, както правя сега.

    Навсякъде информацията беше, че Zone 2 поддържа само аналогови източници.

    Оказа се, че при Denon X3500, към Zone 2 може да се закачи друг усилвател, който да работи с устройствата на дигиталните входове на ресивера.

    Така че, май вече клоня към X3500 заради това удобство, освен ако няма други ресивери в същия ценови диапазон, които да предлагат сходна функционалност.

    Ето я таблицата със съвместимостта на Zone 2 за Denon моделите от 2019-та за справка, ако на някой му е интересно.

    http://rn.dmglobal.com/usmodel/2019_...ifications.pdf
    Този пост е редактиран от w00x; 09-07-19 в 19:24.

  10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Силистра
    Мнения
    1,040
    #713

    Отговор: Помощ при избор на AV ресивър / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения

    На по ниската серия Zone 2 работи само с аналогови да. Поне старите. Дано да върши работа. Но какво ще свържеш на Zone 2? Ако искаш да заобиколиш DAC-а на ресийвера мисля няма да се получи с този начин на свързване. То не се знае и какъв DAC използва Zone 2 май.

    Реално, както и lazarus1 спомена,хубаво е да си осмислиш концепцията. X3500 може би ще има по добри DAC-ове, повечко мощност, по добра версия на калибрация XT32 и още някои неща. Но ....звука на Ямаха и Денон са доста различни.
    Имал съм 375 и звука не ми хареса. Кривеше доста, а забелязах, че хода на говорителите е голям и безконтролен. Звука страдаше от това. При Денон хода се намали доста, но и звука се промени до толкова, че не ми харесваше отново. Опитах и с пре аут на друг към интегриран усилвател, но отново подобрението не бе на очакваното ниво. Дори един преносим бюджетен DAC надсвирва вложените в ресийверите поне до средния клас. Поне това аз лично съм чул.
    Та сега съм свързал по следната схема:
    -Филми - медиа плеър->HDMI->ресийвер->задни,център,субуфер
    ->интегриран усилвател вход Main In->предни колони
    -Музика - медиа плеър->USB->DAC->интегриран усилвател вход CD input
    -ТВ - HDMI

    Само имам неудобството да превключвам начина на работа на стерео усилвателя преди да пускам филм или музика. Стартирам всички уреди от универсалното дистанционно на ресийвера. А на медиа плеъра си сложих app да стартира Spotify автоматично. Така след това мога да го управлявам директно от телефон/таблет. За филмите вече и с мишка.
    Обърни внимание и на кабели за колоните.Ако не са читави в момента ще се променят звука, предполагам чуваемо, и сега.

  11. Member
    Тук е от
    Jun 2010
    Мнения
    652
    #714

    Отговор: Помощ при избор на AV ресивър / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения

    На Zone 2 Pre-out-а ще свържа слушалковия усилвател. Искам да ползвам DAC-а на ресивера за музика през колоните и слушалките.
    В момента използвам изхода на MacBook Pro с 3.5 за слушалките през слушалковия усилвател и с оптичен кабел към ресивера за слушане на тонколоните.

    (Вече, след вчерашното четене) Искам да използвам само DAC-а на ресивера, защото предполагам, че е по-добър от този на лаптопа. Идеята ми за Zone 2 е, че искам да използвам слушалковия усилвател за слушане на всякакво съдържание през слушалки (игри, филми, музика), вместо да използвам изхода за слушалки на ресивера. Реално, при успешно свързване, ще си ъпгрейдна изхода за слушалките на ресивера със слушалков усилвател.

    Не го разбирам това с концепцията.
    За съжаление нямам възможност да прослушам всичките усилватели, защото никъде не се предлагат заедно, а да ги слушам на различни тонколони в различни магазини е безсмислено. Мога да гледам само хорски мнения и да се разполагам според чергата си.

    Няма и как да знам към какви тонколони/събвуфер ще ъпгрейдна след време. Вчера загледах SVS SB1000. Може и да дръпна спусъка ако ми скимне, но на този етап ще си седя с тези ОТ. Та не мога да купувам и ресивер с идея конкретен бъдещ ъпгрейд.

    Аз нямам проблем с кривене на V375, но имам проблем с високите. Прекалено високи са понякога.
    Имам и проблем с непостоянен бас при слушане на музика. На една песен е окей, на друга звучи сякаш на вуфера съм пуснал да свири нещо друго. При филми и игри нямам проблем. Вуферът е усилен на 2/10 и в ресивера съм му задал +10db, защото иначе много често се изключваше поради липса на сигнал по време на диалог или по-дълга тиха сцена.

    Твоята конфигурация звучи добре, особено щом ти върши работа. С по-хубав ресивер смятам, че в последствие ще мога да имам възможност и за добавяне на отделен стерео усилвател, ако реша. А ако започна да изпълвам всичките канали (Атмос), ще съм още по-склонен да добавя допълнителен усилвател за предните говорители.

    Нямам проблем с кабелите на колоните, до колкото знам. Свързани са с банана плъгове, та няма много място за лоши връзки.

    Работата е там, че колкото и да мисля в перспектива, това е усилвател, който нормално струва 2200лв. Не бих дал дори и толкова за него, а какво остава да търся по-висок клас за повече пари. Та в момента имам два избора. Или да взема този (или аналогичен модел), или да си седя със сегашния, което с всеки изминал ден отхвърлям като възможност.

  12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Силистра
    Мнения
    1,040
    #715

    Отговор: Помощ при избор на AV ресивър / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения

    Цитат Първоначално публикувано от w00x Виж публикацията
    На Zone 2 Pre-out-а ще свържа слушалковия усилвател. Искам да ползвам DAC-а на ресивера за музика през колоните и слушалките.
    Нали за това споменавам, че за ресийверите около този клас един преносим DAC за около 50лв. ги надсвирва и според не обучено ухо. Но все пак не пречи да си го проиграеш така. Може пък и да ти хареса.....

    Цитат Първоначално публикувано от w00x Виж публикацията
    Вчера загледах SVS SB1000
    Този е добър, но зависи какво очакваш от него и дали е за музика или филми.

    Цитат Първоначално публикувано от w00x Виж публикацията
    Аз нямам проблем с кривене на V375, но имам проблем с високите. Прекалено високи са понякога.
    Защо не опиташ с еквалайзер?
    Денон обикновено са с още по остри високи по мое наблюдение.
    Как са разположени колоните? Опиши ако е възможно и измери разстоянията от стените. Опитвал ли си да коригираш местоположението?
    Мястото на субуфера също има огромно значение за споменатия ефект. Как реши мястото да му е текущото? Може и него да включиш в горното описание.
    Горните две може да са разковничето за някои от проблемите ти.

    Цитат Първоначално публикувано от w00x Виж публикацията
    Нямам проблем с кабелите на колоните, до колкото знам.
    Това последното е важно уточнение. Какъв е кабела? Провери си и връзките. Бананите не ти гарантират качествена връзка ако не са високо качествени и терминирани добре.

    Цитат Първоначално публикувано от w00x Виж публикацията
    Работата е там, че колкото и да мисля в перспектива, това е усилвател, който нормално струва 2200лв. Не бих дал дори и толкова за него, а какво остава да търся по-висок клас за повече пари. Та в момента имам два избора. Или да взема този (или аналогичен модел), или да си седя със сегашния, което с всеки изминал ден отхвърлям като възможност.
    Насочвай се към 2ра ръка тогава. Особено ако няма да заглеждаш 4к ....има доста варианти из битаците. А и с 4к има на доста по ниски от пазарните цени. Ресийверите бързо се обезценяват поради ред причини. За мен е най безсмисления ъпгрейд на прекалено висока цена, за да заглеждам нова машина освен ако не е неизбежно.

    Дадох ти моя вариант, който може да го реализираш на около бюджета за който можеш да вземеш X3500. Че може и пари да ти останат за почерпка.

  13. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,834
    #716

    Отговор: Помощ при избор на AV ресивър / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения

    Цитат Първоначално публикувано от w00x Виж публикацията
    Няма и как да знам към какви тонколони/събвуфер ще ъпгрейдна след време. Вчера загледах SVS SB1000. Може и да дръпна спусъка ако ми скимне, но на този етап ще си седя с тези ОТ. Та не мога да купувам и ресивер с идея конкретен бъдещ ъпгрейд.
    Не мисля, че точно SVS SB1000 e подходящ за тази система.
    Ако помещението е голямо - PB-2000. Ако е по-малко - SB-2000 или PB-1000.

  14.  
     
  15. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    11,576
    #717

    Отговор: Помощ при избор на AV ресивър / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения

    Цитат Първоначално публикувано от w00x Виж публикацията

    Със сигурност обаче, тонколоните започват да свирят по-добре като се увеличи звука. Не че са зле по принцип, но просто сякаш се мъчат. Номиналната им мощност е 100W. Ресиверът подава 75 в най-добрия вариант.
    И аз бях така със старите Jamo-та - просто им идват тежки за захранване на ресивърчетата от ниските класове .
    Вземай Х3500 - за тая цена си е идеален .

  16. Member
    Тук е от
    Jun 2010
    Мнения
    652
    #718

    Отговор: Помощ при избор на AV ресивър / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения

    Цитат Първоначално публикувано от pulsedriverbg Виж публикацията
    Нали за това споменавам, че за ресийверите около този клас един преносим DAC за около 50лв. ги надсвирва и според не обучено ухо. Но все пак не пречи да си го проиграеш така. Може пък и да ти хареса.....

    Този е добър, но зависи какво очакваш от него и дали е за музика или филми.

    Защо не опиташ с еквалайзер?
    Денон обикновено са с още по остри високи по мое наблюдение.
    Как са разположени колоните? Опиши ако е възможно и измери разстоянията от стените. Опитвал ли си да коригираш местоположението?
    Мястото на субуфера също има огромно значение за споменатия ефект. Как реши мястото да му е текущото? Може и него да включиш в горното описание.
    Горните две може да са разковничето за някои от проблемите ти.

    Това последното е важно уточнение. Какъв е кабела? Провери си и връзките. Бананите не ти гарантират качествена връзка ако не са високо качествени и терминирани добре.

    Насочвай се към 2ра ръка тогава. Особено ако няма да заглеждаш 4к ....има доста варианти из битаците. А и с 4к има на доста по ниски от пазарните цени. Ресийверите бързо се обезценяват поради ред причини. За мен е най безсмисления ъпгрейд на прекалено висока цена, за да заглеждам нова машина освен ако не е неизбежно.

    Дадох ти моя вариант, който може да го реализираш на около бюджета за който можеш да вземеш X3500. Че може и пари да ти останат за почерпка.
    Извинявам се за дългия пост. Започнах уж да отговарям и то какво стана...

    Не съм използвал DAC до сега и нямам никаква идея дали изобщо ще има някакво подобрение.
    За DACове в момента използвам Creative X-Fi Sound Blaster Z на PC, MacBook Pro и Yamaha V375. Осезаема разлика не намирам (да не казвам никаква), а слушалките, с които съм ги пробвал, не прощават дефекти в записа и оборудването. Чувам шумове и бръждене (само при ресивера и най-вероятно заради слушалковия изход), но освен това, всичко си звучи еднакво. Като изключим промените в звука, причинени от липсата на усилване. Те се усещат просто. Няма как да се сбъркат. Или поне така си мисля.

    Четох преди време един пост във форум. Човекът обясняваше как трябва да се разпределя бюджетът при закупуване на аудио оборудване. Слушалки в частност. Инвестицията в DAC беше доста нагоре на стълбичката, защото според него, именно по-скъпите слушалки са тези, които усещат разликата между различните DAC-ове и усилвателят е много по-важен за оборудване в по-нисък клас.

    Гледах DAC-ове на Schiit с по няколко изхода, защото все пак идеята на тази система е удобство, а не да ходя да сменям кабели всеки път като телефонен диспечер. Цените не са особено приятни като цяло. Излизат повече от цената на X3500 и това без да се смята обмитяване при поръчка от САЩ.

    Събвуфера го искам и за двете. Няма да правя оказион у нас и да нареждам различно оборудване за различни типове слушане.

    С отделен еквалайзер или с този в ресивера? Опитах с този в ресивера, но не се получава. Реже осезаемо от детайлите на музиката, докато сваля високите честоти.
    Точно за тази серия на Денон четох коментари, че не са толкова "остри", колкото Ямахата и са подходящи за говорители с алуминиеви пищялки (като моите), защото омекотяват високите честоти.

    Ами, колоните са разположени стандартно. :D

    Започнах да пиша обяснение, но стана толкова объркано, че реших да нарисувам схема.
    В прикачения файл е.
    Сините квадрати са мебели. Червените са говорителите. Оранжевата топчица е главата на слушателя.

    Колоните са насочени към мястото за слушане, като точката им на пресичане е малко ЗАД слушателя. Преди ги бях направил така, че да се пресичат точно на мястото на слушателя, но ги поразместих съвсем леко.
    Пищялката е на нивото на ухото.
    Разстоянието от гърба на всяка колона до стената е към 20-25см. От страни на всяка има по 30-40см свободно място.

    Събвуферът за съжаление няма къде да го сложа другаде.
    Мястото му намерих като го сложих на мястото на слушателя и обикалях из стаята с глава до пода. За мое щастие, там, където е сега, звучеше най-добре.

    Кабелът е нормален от Технополис. Отидох просто и купих средния по цена. Мисля, че е към 9AWG, но не съм сигурен. Не е тънък, но не е и супер дебел.
    Банана плъговете са Nakamichi. Доста са масивни.

    Втора ръка ресивери от класа на X3500 са на същата или по-висока цена, а и са старички. Няма такива, които да са на една година. Обезсмисля ми се целия ъпгрейд, защото ако сменя телевизора, пак трябва да сменям ресивера.

    Твоят съвет е да оставя този ресивер, а да взема един стерео усилвател за предните колони, така ли?
    V375 няма изход за пред-усилвател. Няма как да включа стерео усилвател към него.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

  17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Силистра
    Мнения
    1,040
    #719

    Отговор: Помощ при избор на AV ресивър / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения

    Говоря за еквалайзера на ресийвера, да. Щом не ти харесва се насочваш другаде.

    За Денон-а опитай. Може пък да ти хареса. Аз не мисля, че успокояват високите Денон

    Учудвам се, че с такива слушалки не долавяш разлики. Гледам едните са 1000лв. та ако те не заслужават по добра звукова ... Търси си слабото място. Аз само веднъж съм слушал през Sennheiser HD650 мисля бяха. Въртях 3 DAC-a и всичките ги чувах различно. Струва ми се, че без DAC си осакатяваш музиката сериозно. На PC картата ти е някакво начално ниво. В другите бих се усъмнил.

    Schiit не съм слушал, но има и доста прилични DAC-ове в БГ около 500лв. нови. Може от него да пратиш в сегашния ти ресийвер с чинч за стерео. А филмите да си вървят по HDMI за повече канали.

    Субуфера ако ще е за 2те се насочи към поне PB-1000. Или 2000. Но са доста големи. Ако търсиш компактност и добър ефект на филми то поне sb-2000.

    Разположението може да не е оптимално. Опитай да не ги изкривяваш към слушателя толкова много. Може от това да те дразнят високите. А и тези колони с aluminium dome with Waveguide horn.... крещят си - ще имам остри високи, поне според мен. Та да не излезе на друго място "проблема". Това се опитвам да ти покажа.
    За субуфера си слухтял правилно. Но как са ти настройките за предни/субуфер в ресийвера? Ако не са сфазирани може да се получават такива моменти с изчезващ/прекален бас на моменти.

    В Технополис добър кабел аз не съм видял. Не се гледа само "дебелината". Бях купил един прозрачен за проба 4мм2 в далечното минало, че много го хвалеха. Връзвах едни чували с него на края(не се шегувам!). За мен имаш вече слабо звено. Накамичитата предполагам са от ebay?

    Втора ръка защо търсиш на 1г. точно? Какво би ти липсвало в X3100 например сравнен с Х3500?

    Моя съвет го споменах по горе. Според мен проблемите ти може да се коренят в прекалено много пера след като вече ги уточни. За това и ти споменахме да си преосмислиш концепцията. Но не пречи и да вземеш един X3500, който със сигурност, ще е по добър от тази Ямаха, но дали ще ти допадне повече вече е спорно. Поне ще ти даде още малко гъвкавост.

  18. Member
    Тук е от
    Jun 2010
    Мнения
    652
    #720

    Отговор: Помощ при избор на AV ресивър / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения

    Слушалките, с които си правех тестове бяха AKG Q701. Тези слушалки хващат всичко до нива, при които лошото мастериране на музиката, компресията или дефектите на техниката, са си направо дразнещи, и определено не е приятно. Не прощават.
    Разлика обаче не долавям. Другия вариант е просто звуковата карта и лаптопа да предлагат еднакво качество на DAC.
    Ако смянам само DAC-а в рамките на няколко секунди, може и да усетя разлика, но в случая сменям и усилвателите.

    Ако закача DAC за музиката (1 източник), в кой порт на ресивера ще трябва да го пусна? Предполагам, че от ресивера вече ще си върви по каналния ред - тонколоните или слушалковия усилвател, който ще е на Zone 2.
    Мрежовите услуги в ресивера (Spotify), използват същия DAC предполагам. Няма някаква магия при тях.

    Като дойде време за събвуфер ще го измисля. Ще погледна и алтернативите, защото сега просто от любопитство разгледах предложенията на SVS.

    Първоначално бяха почти перпендикулярно на мястото за слушане. Така са по-добре. Проблем с говорителите е, че звукът им е доста насочен. Ако се изместиш в страни от линията на говорителите, звука се променя малко, но е осезаемо.
    Да, за пищялките си прав. Просто в последствие го разбрах. Колоната е до 35Кхц.

    Настройките бяха на 80Hz crossover, защото така е референтно по THX, уж. Но в последствие го вдигнах на 90 мисля. Просто ми звучеше по-добре.
    Фазите на събвуфера също ги оправих, защото при едната позиция си бучеше вместо да тупка. Чуваше се разликата определено.

    Ами този кабел също е прозрачен. Освен да потърся някоя алтернатива за нормални пари, но пък надали ще усетя разлика. Дори ще си направя тест и ще свържа всяка тонколона с различен кабел. Малко съм скептичен към позитивите, които може да донесе един кабел в сравнение с друг. Стига да не са прекалено тънки де. За говорители говоря. При събвуфера видях разликата. Докато ми пристигне кабела за събвуфер бях сложил нормален с чинчове. Е няма такова бучене и паразитни шумове. Тва беше ад.

    Не мога да ти кажа за конкретните модели, но сега ще им погледна сравнението. На пръв поглед:
    Няма Атмос, Няма DTS HD Master, Dolby Surround,
    XT калибровката е Pro, а не XT32.
    Няма eARC, Dolby Vision, HDCP 2.2/2.3

    Освен това, предполагам, че като във всяка друга техника, дефектите се изчистват при следващите модели и ако е имало някой проблемен компонент в предна версия, в новата ще е сменен с друг.

    Като цяло ми се обезсмисля идеята за запасяване с технология за бъдещи покупки ако си взема стар модел ресивер. X3100 втора ръка е 900лв. Икономията от 200лв просто не си заслужава.

    Определено на даден етап ще обмисля вариант с интегриран усилвател за предните говорители. Няма да е сега обаче, защото нито имам място да го сложа, нито ми се занимава с покупка на 2 усилвателя на куп. Сега ресивера, пък в последствие и отделен усилвател. Въпреки, че като гледам какви са цените там.... някой пак си е играл с цифрите.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 48 от 62 ПърваПърва ... 38464748495058 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Отговори: 5212
    Последно: 08-05-24, 17:36
  2. Blaupunkt LCD Телевизори - обсъждане и мнения
    От avalon4o във форум Други телевизори
    Отговори: 224
    Последно: 01-06-21, 13:50
  3. Отговори: 0
    Последно: 17-12-13, 17:05
  4. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 16:31
  5. LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 2262
    Последно: 06-12-10, 19:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе