Здравейте на всички,
исках да чуям малко мнения относно окомплектоването на една стерео система. Първо малко данни и изисквания:
Стаята е 17м2 (4м/4.20м), което си е почти квадрат и не е много добре, но пък имам дебел килим - два броя и пердета. Търся да си закупя ОТ и стерео рисийвър. Реших да е рисйвър понеже често слушам и радио, но може и чист усилвател. Източници на сигнал ще са: телевизор, ЦД и компютър, след време може и някоя "пуканка " да взема. Бюджетът разбира се е ограничен 1200-1500лв общо. За ОТ се спрях на букшелв, понеже помещението е малко. Не знам дали с по-големи колони няма да се получи по-добре. Въпреки многото подобни писанния по форуми, мисля че ще бъде полезно и на други хора с подобни дилеми. Изчетох последните дни всички руски, български и английски ревюта, и кашата стана голяма . Ясно, е че трябва да се избере по слух и е индивидуално, но в България е трудно постижимо. Когато си и в по-малък град дори невъзможно.Слушам всякакви стилове от Metalica, Rammsein, Pantera, през Helloween, та до диско и класика. Ето и нещата, на които се спрях:
ОТ:
1. Monitor Audio BX2
2. PSB Image B6
3. Klipsch Reference RB-61
4. KEF IQ30
Рисйвъри:
1.Yamaha R-S500
2.ONKYO TX 8522
3.Sherwood RX-5502
Каква е най-добрата комбинация според вас? Може и други по-интересни предложения. Замислих се и за втора употреба, но малко ме притеснява факта, че на 15 годишен, дори и качествен усилвател, може всикчо да се скапе, а няма как да го поправя. Гледах, че има и някой DIY малки лампови предложения, но все пак и цената е висока. Обърквацията е пълна , а нямам възможност да обикалям магазини и да прослушвам. Чакам вашите мнения и препоръки.
Поздрави!