- - - - - - - - - -
Малки задни колони и не способни да възпроизвеждат добре ниски честоти и подпомогнати от субове
- - - - - - - - - -
Малки задни колони и не способни да възпроизвеждат добре ниски честоти и подпомогнати от субове
Това е обичайната постановка на 4ри съба.
Принципно съраундите възпроизвеждат честоти до 60хц, дори и по-ниски(в зависимост от типа) без никакъв проблем, а от там надолу се локализират трудно.
Би било глубаво да се разделят честоти под 40хц между отделните събове, тъй като това ще намали СПЛ-а, без никакъв ефект върху локализацията на звука.
В киното има много събове, а там аз никога не съм успявал да разбера откъде идват ниските, просто защото идват отвсякъде, локализацията е от по-високите честоти.
По-скоро се търси вариант за по-големи помещения, където могат да се разположат 4 събуфера с цел по-голямо налягане и по-добро покритие.
Не мисля, че ще има проблем с локализирането на ниските честоти ако примерно в сцената има взрив отдясно, а басовете са само отпред или отпред и отзад. Пак зависи и от съраунда, де.
Този пост е редактиран от hristoslav2; 01-01-23 в 21:31.
Създадох тема
Извинявам се!
Здравейте,имам. Denon AVR X4400H.. въпроса ми е имали опция за .. reset..до връщане на фабрични настройки,Имам проблем със сдвояването му с Android Xiaomi 12T Pro.
Здравейте, да се доверя ли на Audyssey...за калибриране и настройка...
Да и после си оправи звука на вкус. От тези калибратори е полезна само акустичната настойка / местоположение , ниво насигнала, закъснение на звука и т.н./, еквалайзера си е персонален, всяко ухо чува различно все пак.
Пуснах го,но много зависи от източника, за сега мисля да го оставя така само включих Мултиканал стерео....при първата калибровка имаше опция за db на суба,после изчезна така и не разбрах защо ? Ресивъра е Denon AVR-X4400H, а суба е Dynavoice Thunder T12.Но менюто за EQ...не е активно. Предните ОТ са Dynavoice Definition df-8, задни съраунди Jamo C97 II,имам и едни странични,модифицирани на базата на Tonax 05,та този Audyssey, изряза всичко на 40hz,Bass на 120hz...Всички ги нареди Large, пробвах на Small, но нещо не ми харесва...
Този пост е редактиран от PFT; 14-12-23 в 22:32.
А в упътването не е ли написано какво и как се прави?
Предните ги настрой large, останалите (без sub, естествено) small.
Пък и с този сбирщайн колони не знам какво очакваш да постигнеш?
Нито по импеданс, нито по чувствителност са съвместими.
Този пост е редактиран от Gena_bs; 15-12-23 в 01:33.
Всичко на small щото иначе ще думка яко баса, но има хора на които това им харесва, и да THX стандарта е 80 хц, минимума е 60 ако суба е слаб , а колоните големи , и макса е 90-100 хц за по-слаби ОТ, има хора и на 120 слушат
Точно това искам да разбера,защо при мен на 40hz,и Субуфер на 120hz,и всички на Large...и не е никак лошо...кое не е наред...Баса така е по плътен и не думка...няма презастъпване...Дори Суба мога да го увелича до край и ресивъра корегира...или знам ли..?Аз знам и четох какво трябва,но исках да видя какво ще направи AUDYSSEY...Исках да кача снимки но са твърде голями и не ми дава сървъра...
Този пост е редактиран от PFT; 18-12-23 в 20:50.