Страница 6 от 11 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 159
Like Tree26Одобрявам

Избор на ресийвър

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на iveto
    Тук е от
    Jan 2013
    Живее в
    Свети Влас

Отговор: Избор на ресийвър

Ресивера е добър,и си струва инвестицията...ако имаш желание и възможност,си го вземи....все трябва да започнеш от накъде...тонколоните не е задължително да се купуват сега..може по-нататък...иначе качествените си струват доста,но пък не се сменят всеки ден..тези от подписа ми са на 24 години вече,и не са мръднали...не че не съм мислел да ги сменям,но имат сантиментална стойност за мен и никога,докато работят няма да ги продам или сменя с нови...
    През годините съм сменил няколко ресивера,но тонколоните-не!...
    Този пост е редактиран от iveto; 22-02-17 в 21:59.
    kaloman и frodo харесват това.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Силистра

Цитат Първоначално публикувано от nassko1 Виж публикацията
    Според фен шуй на аудофилите този ресивер заслужава акустика за 4 хилки и кабели за 300-400кинта-готов ли за това.
    Какво имаш под предвид с "акустика"?

И Denon-a да е пак заслужава добри кабели. Тези по гаражните магазинчета 2х0,75 за 0,5лв, както и HDMI 5м за 10лв. не са вариант за мен с какъвто и да е ресийвер/усилвател. Зависи и от дължините също. За предни и център има прилични кабели по 4-7лв. за метър. За задни може и с по евтини/по малко сечение да се мине. За субуфера в зависимост от дължината има на около 50тина лв.. HDMI евентуално е добре да е една идея по добър, а оптика има читави и по бюджетни. Други ако са нужни вече зависи от техниката с която иска да се свърже.

Общо взето каквото и да купи кабелите са важни.

4. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2015

Аз читави кабели ще си взема, предполагам 100 тина лева ще ми стигнат, защото разтоянията са ми малки, другите с трите нули са ми проблем. Аз за начало няма да имам пари за други ОТ освен за фронт и евентуално за център

5. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Е това си е нормално . Една качествена система се изгражда трудно , като имаш проблеми с парите , важи в много случаи .
    Ако фронтовете са тип букшелф , може би и стойки ще ти трябват , а и това си е пари и избора им хич не е лесен .За кабелите ясно , но пак си зависи от колоните , не е нужно да са супер скъпи . Медни с добра изолация , 2.5-4 мм2 за отпред , за съраунда може и с по-малко сечение .

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Силистра

100тина лв. са си оптимистична прогноза. Само HDMI+оптика+кабел за субуфера може би вече ще прескочат тази сума. Мерил ли си от къде и колко метра ще са нужни за всяка една колона?

7. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2015

от ресивъра до колоните мах 1.5 метра т.е. 2 х 2 метра кабел HDMI и оптика евентуално, суба на най-рано след година, аз Ви казвам 100 тина лева, Вие не вярвате

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2009

И какви са тия цифрови кабели които заслужават повече от 30 лева за 1.5-2метра .

Изпратено от моят ALE-L21 с помощта на Tapatalk

10. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Наистина ли питаш , защото те интересува или ей така ? Има и то отвратително скъпи за хора с пари и малко обща култура !

Пример - Audioquest Forest 2m HDMI

- - - - - - - - - -

За само 80 см - Real Cable CRYSTAL/0M80

11. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Самоцитирам се които заслужават повече от 30 лева за 1.5-2метра . .Не имали а дали си заслужават.И просто питам."DALI" си продават брандираните кабели за 3-4евро метъра, ама явно не стават за техните колони/ озвучителни тела, speakers /или как е там по-правилно.
    frodo одобрява това.

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Силистра

И по скъпи/качествени има, но не това е темата .... И тея може да са достатъчни

pablito1 в такъв случай ще ти стигне бюджета за сега. Аз говорех за цялостно окабеляване, като останах с впечатление, че ще взимаш всичко на куп. Както каза civica и стойки ще ти трябват за букшелфа ако нямаш къде да ги разположиш добре. Трябва си отстояние от зад/в страни задължително. Но не мисля, че има нужда чак 4мм2 за кабел. То и разстоянието не е голямо ....
    Този пост е редактиран от pulsedriverbg; 23-02-17 в 11:57.

13. Member
    Тук е от
    Jan 2015

То като ще взима и стойки....то парите се доближават до едни зенсор 7...

14.  

15. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Стойките са задължителни , дори и да има къде да ги сложи - тия на Дали са 200лв, така че не бих казал са голям разход .
    Скъп кабел за колони е добра идея, но не между винаги много скъп и добър ще усетиш разлика - просто съобразявай с класа колони и ресивър - 10-15 лв/м макс мисля е достатъчно за Zensor 3 . Тия техните (на Дали) нямам идея как са, но на времето купих за моите и кабел Jamo и то дебеличък, а като го смених преди известно време с QED все едно други колони свирнаха ...
    Виж за цифровите съм силно скептичен към скъпите кабели , особено за дължини до 2м .
    nassko1 одобрява това.

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Силистра

frodо аз така стигнах до 7ците. Нямаше как да съм без стойки и разликата в цената беше доста малка.

И аз съм с QED Original и наистина имаше огромна разлика дори при старите ми Jamo колони, но преди това карах с някакви от Техното за по 1лв./м.. За цифровите също има смисъл. Вече до колко се оправдава при всеки си е субективно. Не са чак толкова скъпи и обикновено са нужни по късите варианти. Аз лично моите ще ги подменям лека по лека.

17. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2015

18. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Никаква , освен , че единия е плосък ! И с по-евтини може да се получи същия ефект .

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 11 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Избор на ресийвър
    От getsata73 във форум Аудиотехника
    Отговори: 9
    Последно: 03-12-16, 15:49
  2. Помощ за избор на ресийвър и някой спецификации
    От citroen във форум Аудиотехника
    Отговори: 21
    Последно: 02-05-15, 16:31
  3. Избор на тонколони и ресийвър
    От aldokalcone във форум Аудиотехника
    Отговори: 5
    Последно: 29-03-14, 15:52
  4. Помощ за избор на ресийвър и колони!
    От LilScrappy във форум Аудиотехника
    Отговори: 52
    Последно: 01-10-10, 09:40
  5. Помощ за избор на колони с буфер и ресийвър ?
    От ncuxapu3aJl във форум Аудиотехника
    Отговори: 9
    Последно: 01-05-09, 19:31

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе