Оо , аз видях нещо като Авител и не погледнах , че е в леи. моя грешка .
С 2-3 изключения цените са отврат.
Yamaha cd s 300 - 650 кинта
Yamaha rx v 485 - 1100 кинта
Оо , аз видях нещо като Авител и не погледнах , че е в леи. моя грешка .
С 2-3 изключения цените са отврат.
Yamaha cd s 300 - 650 кинта
Yamaha rx v 485 - 1100 кинта
Този пост е редактиран от Slusatel; 09-03-20 в 22:01.
Няма нужда от нито едно от изброените
- посмъртно няма да вирна ценъра на над 1.5м , след като в момента си е право срещу седящата ми позиция и на всичко отгоре Ямаха-та ми "повдига" идеално звука ако се налага. Отделно, че би било супер грозно и дразнещо с огромният център и на всичко отгоре би пречело на осветяването зад тв
- няма как да ги раздалечавам повече, защото би означавало да ги залепя за стена ..., което е още по-лошо за звученето
Телевизора ти е на ниско , моят плот е на 75 см и тв ми е на нивото на очите , за да не си кривя врата. Но секцията ми е поръчкова, по мои размери. На нивото на очите се слага тв , центъра отгоре / отдолу са техниките /. Въпрос на вкус. Има връзка с умората на очите и охлаждането на техниката , но ако имаш само един ресивър не е много важно. При мен са повече неща и трябва да се съобразявам с циркулацията на въздуха / прегряване/.
да не разводняваме темата ама...намри ми marantz 5014 на тая цена....а още не са му пълни процентите с намалението...
гледам погледнал си ямахите..еми до преди седмица 685 беще 900 кинта....за 5.0 комплекти колони да не говорим..
трябва да се следи ...цените ги менят през 3.4 дни
Погледнах това , което имам у дома , нямам целия каталог с цените.
Защо мериш разстоянието от центъра на стаята?
Плотът ти е 75см и ТВ ти е на нивото на очите? Ти на бар столчета ли седиш у вас като гледаш? :D По спецификациите на Dolby (не по вкус), средата на екрана трябва да е на нивото на очите за максимално запълване на зрителното поле. Това означава, че в един средно-статистически хол, в който хората седят на средно-статистически по височина диван, и гледат средно-статистически по размер (50-55") телевизор, повърхността, на която е поставен телевизора, трябва да е около 40см висока. Ако съответно имаш по-висок диван или по-голям телевизор, размерите варират според индивидуалната конфигурация.
Това може да се сметне и като съвет към автора, за да не съм изцяло офтопик.
А центъра трябва да е под телевизора по принцип. Не случайно всички ресивери, които имат функция за "изместване" на централния канал, позволяват местене само нагоре, а не надолу.
Сега, ако на теб стандартите определени от Dolby, THX, IMAX и останалите фирми в бранша не ти харесват по някаква причина, естествено, че можеш да си сложиш техниката така, както си решиш, и както ти е приятно, за да се чувстваш ти добре и да ти доставя удоволствие.
Това са само препоръки.
А ако имаш проблем с циркулацията ти препоръчвам да обмислиш вентилатори. Ако не те кефят визуално (или не ти вършат работа) компютърните вентилатори и подложки за лаптоп, има специални "вентилатори" за AV техника с термостати и други глезотии.
Фирмата е AC Infinity. Аз имам 2 от техните по-малки модели с термостатчето върху ресивера. Излезнаха ми 70лв и работят перфектно. Чуват се само и единствено в напълно тиха стая, веднага след като изключа техниката или сложа филм на пауза.
Ypao го мери: ляв канал 4.90 , десен 2.70, микрофона се слага на мястото от което ще слушаш , на височината на ухото. Това е по инструкцията не съм го измислил аз.
Гледам от нормален хол диван , не знам колко е висок , с тая височина на шкафа ми е идеално на визирната линия. Не гледам легнал. Ако сложа центъра под тв, шкафа става много асиметричен / ресивъри, усилватели, плеъри ще се изместят ляво-дясно и не ми харесва/. Това са индивидуални решения, всеки има собствени предпочитания. Просто изказах неангажиращо мнение.
Едит : седнал на канапето визирната ми линия е на 118 см , средата на екрана на тв ми е на 120 см. Мисля , че съвсем ми е добре.
Този пост е редактиран от Slusatel; 10-03-20 в 19:06.
До къде стигнах със субуфера. Занесох в къщи един KEF T2. Пуснах го с Далитата и харесвам резултата. Далитата ги направих "малки" и свирят със суба. Бива.
Ще ползвам заетия Кеф, докато не си купя мой.
Избора ми се сведе до 2 варианта:
https://www.avitel-bg.com/dali-sub-c...tive-subwoofer
или
https://www.avitel-bg.com/dali-sub-e-9f-black
Нямам много място да го разполагам правилно. Ще е плътно до стена, от едната си страна.
Клоня към първия.
Моля, за вашето становище!
Много високи долни граници имат и двата.На мен фронталните колони са ми с 30 хц долна граница / доколко я стигат е друга тема /. Търси нещо под 30 хц иначе ми се вижда малко безсмислено. Ще имат подобрение в баса , но няма да имаш звуковото налягане .
https://petertyson.co.uk/speakerssub...sc&order=price погледни тук , доставката ти е около 60-80 лв до Бг. Има хубави неща.
Този пост е редактиран от Slusatel; 12-03-20 в 16:52.
Здравейте,
ще питам тука,защото въпроса ми е много сходен с на създателя на темата.
Аз също не можах да открия Дали Сензор център и се чудя останалите сензори как биха се
комбинирали с център на Оберон серията.
До тука имам Сензор 7 за фронт и Denon AVR-X2600H.
Предстоят център и съраунд колони.
Чудех се каква комбинация да направя -
по-хубав център с по слаб съраунд- оберон център със сензор 1(за задни)
или обратното -
спектор център със сензор 3 (за задни).
Има и още нещо което ме притеснява -
сензора са 6 ома,а оберона 4 ома.
Това би ли било проблем за ресийвъра.
Благодаря за помощта и весели празници!
Този пост е редактиран от Димитър Тодоров Тодоров; 30-04-20 в 14:01.
Центъра е една от най важните тонколони при изграждането на многоканална система. С него и със субуфера компромиси не трябва да се правят. Няма проблем да вземеш Oberon Vocal за център.
За съраунд, не е необходимо да са големи ОТ. Освен ако стаята е голяма. Има модели и от серията Spector, ако те притиска бюджета.
Макар и по нисък клас, е добро предложение за съраунд.
П. П. Хубаво беше да пуснеш една нова тема.
Благодаря за съвета.
Пуснах нова тема:
https://forum.setcombg.com/%D0%B0%D1...tml#post964134
Всичко хубаво,ама...Доста неща изписани,но никъде не видях какъв тв-р смяташ да си купиш и от какво разстояние ще го гледаш.За стерео звука е важна стаята,ама за кино ако си горе-долу според нормите описани в таблицата не знам какви колони и къде ще разполагаш.С това трябваше да почне темата,ама това е само мое мнение.Още от сега знам кой от участниците как ще се възмути.
Все пак нека имат едно на ум,че тези неща не ги измислям аз и дали са верни или не...все пак.
А hz,khz,db и.т.н. все пак трябва да следват това.
Приятен ден на всички!
creen Size Recommended Mixed Usage Distance
(30°)Recommended Cinema Distance
(40°)25" 3.4' (1.04 m) 2.5' (0.77 m) 30" 4.1' (1.24 m) 3' (0.92 m) 35" 4.8' (1.45 m) 3.5' (1.07 m) 40" 5.5' (1.66 m) 4' (1.22 m) 45" 6.1' (1.86 m) 4.5' (1.37 m) 50" 6.8' (2.06 m) 5' (1.53 m) 55" 7.5' (2.28 m) 5.5' (1.68 m) 60" 8.2' (2.48 m) 6' (1.83 m) 65" 8.9' (2.69 m) 6.5' (1.98 m) 70" 9.5' (2.9 m) 7' (2.13 m) 75" 10.2' (3.1 m) 7.5' (2.29 m) 80" 10.9' (3.31 m) 8' (2.44 m) 85" 11.6' (3.52 m) 8.5' (2.59 m)
https://www.rtings.com/tv/reviews/by...e-relationship
Този пост е редактиран от cable; 30-04-20 в 15:06.