GF 7300GT DDR3 128\128 .Това ми е видеокартата и немога да и изкарам цвят на телевизора, някакви идеи или gf са си така бъгави
GF 7300GT DDR3 128\128 .Това ми е видеокартата и немога да и изкарам цвят на телевизора, някакви идеи или gf са си така бъгави
Има и по-компетентни хора от мен по този въпрос, вероятно ще ти пишат и те, но засега като начало погледни в настройките каква система е зададена за сигнала към TV - трябва да е PAL/D (май може и да е какъв да е PAL)
Втора възможна причина - да не би кабелът ти да е много дълъг, или да е "куча марка"? Това може да доведе до влошаване на сигнала и загуба на цветност.
виж в настройките
Щракни на Тв то Select TV format има няколко вида PAL пробвай на PAL only
PAL -овете ги минах всичките поред а и не само тях а и другите дето са а кабела си е оргиналния и не е удължаван има някакъв бутон за да намери телевизора и после трябва да излязат едни други с отметки ама......не се показват .
до преди седмица бях с х700 pci-e и го нямаше тоя проблем при ати-то
но умниците от енергото решиха да проверят как ще се държи техниката при токов удар и ......замина видеото а покраи него и единия ми климатик
Оказа се, че тия карти (GeForce) трябва да се продават в магазин "направи си сам"
Между 1-ви и 4-ти пин на кабела трябва да се постави керамичен кондензатор 100 нанофарада за да стане и картината на телевизора цветна
А какъв тип връзка ползваш и какви сигнали излизат на 1-ви и 4-ти пин?Първоначално публикувано от dilana
Това решение е направено в правилния куплунг ( два вида са , колкото и глупаво да звучи )
Само че уточни на кой крак ( 1-ви ли ли 4 ти ) се слага плюса на кондензатора , и колко волта е 100 мф кондензатаро
Да Ви кажа до гуша ми е дошло от пишман съвети ! Като предлагаш решение - кажи го както трябва !!!
@Mr.TECHNO
в случая волтажа на кондензатора е без значение....
@dilana
и защо вадиш комплексен ТиВи сигнал от изхода за S-Video...
входа на телевизора ми е скарт и чинч (няма S- видео) а по S-Video кабека вървят два сигнала единия е за цвят а другия ....забравих го . А 3-то и 2-ро краче са маса и затова трябва да се съберат на едно 1-во и 4-то краче .
Не съм много на ти с електротехниката и ще ме извините за простичките обяснения
да ви призная изчетох половината нет докато го открия .
Иоткрих три подобни вариянта
1: първо и четвърто краче се дават накъсо
2: с 10 нанофарада кондензатор
3: с 100 нанофарада
решението съм го написал много правилноПървоначално публикувано от Mr.TECHNO
тия кондензатори нямат поляритет а волтажа е без значение тъй като по тия кабели той почти липсва
а кондензатора не е в микрофаради а е в нанофаради
@dilana,
Дай линк към страницата, където си открил решението.
немога щото днес поне 10 пъти ми спира нета и просто я загубих
но беше българска страница
@dilana, говориш глупости... измисли някое по-правдоподобно оправдание
иначе запоих в втре в преходника един 100 нанофарада кондензатор и се появи цвят.
само дето малко ми криви картината но обшо взето е добре, явно ше трябва да поекспериментирам и с друг капацитет на кондензатора
преходника е от едната страна скард а от дръгата има чинчове и с-видео
на с-видеото са запоени всички крачета към скарта но това непомага