Emos , Недей така , с лошо.Първоначално публикувано от emos
@pat правилно предполага да пробва, за да се види дали е от контакта или от самия монитор. Често натовареността на контактите в една стая или че са само в 1 верига влияе точно на монитора.
Emos , Недей така , с лошо.Първоначално публикувано от emos
@pat правилно предполага да пробва, за да се види дали е от контакта или от самия монитор. Често натовареността на контактите в една стая или че са само в 1 верига влияе точно на монитора.
emos, виждал съм какви ли не случай.... да съм писал някъде, че трябва постоянно да работи в такова състояние....? Когато търсиш някакъв проблем се използват всякакви похвати и варианти - включително и такива които по принцип не се използват.
.... и компютрите са ми хоби, нямат нищо общо с работата ми.![]()
Виж, и на мен не са ми професия, но аз в къщи съм с 3-фазно елзахранване. Та не мога да предположа как е у lian, затова и не смея да предлагам такива кощунствени за моите разбирания съвети. Ти само за момент представяш ли си какво може да стане, ако той реши да затвори такъв токов кръг?![]()
Както писах по-горе, за мен проблемът е в ел.захранването. Може да се вземе РС-то и монитора и да се пробва в сервиза, в краен случай... Там ако го няма проблема - явно е в захранването в дома на lian - познах, че лаптопа го е пускал на батерия.
А и посочих, че по-стара видеокарта пак не е толкова зле за браузване, някои филми и т.н., което е и отговора на основния въпрос, поставен в заглавието на темата!
Ако всичко си е изпълнено както трябва няма да стане нищо... изпробвано- лично съм свързвал компютър, видео и 2 телевизора които са на различни фази - половината неща вземат ток от дома ми, а другата половина от съседите които видимо в таблото са на друга фаза.
Освен това 99% от хората са на еднофазно захранване, особено ако си в апартамент - т.е. и да искаш няма как да имаш повече от една фаза в къщи,нищо че кръговете могат да бъдат n-на брой
Проблема при многофазното захранване идва ако се затвори кръг между две фази, а не между коя и да е фаза и земя.
Така пробвах от другата стая с разклонител, но трептенето си остава. Автоматично калибриране не помага също. Другият вариант, който остава е някакво смущение от компютъра както Pat каза?
Nokia тест също не помага.
п.п На стария монитор също имах такова трептене, но едва се виждаше, а това направо ти се набива на очите и след продължителна работа започват да те болят.
Nolia test помага само да се разбере какво не е наред в картината. Не решава проблема за това...
Когато вчера познах, че за теста лаптопа ти е бил на батерия, то вече бе ясно, че проблемите идват от РС-то + ел.мрежата. Затова и предложих по-горе да отидеш на друго място, за да се разбере от къде ти е проблема. Посочих сервиза, защото ако случиш на човек, ще ти сложи читаво захранване и пак ще пробвате. АКо всичко е ОК и ти даде да се прибереш така у вас - ще ти стане ясно дали ще се разминеш само с ново захранване или ще имаш други главоблъсканици, в които аз обаче няма да участвам.
И като продължение на горното:
Pat, като купихме апартамента, нямах възможност аз да си направя елинсталацията. Затова се намери един байчичо, който само кимаше рабиращо на указанията ми: "Всяка стая да е на отделен предпазител, ел.котле да е на 3-те, бойлера да не е на фазата на кухнята, контактите в мокрото да са на третата фаза, осветлението да е на отделен предпазител!" Е, разбрал ме е така: спалнята, детската и половината хол + осветлението им да са на 1 предпазител, една крушака да е на отделен предпазител и да има 1 ресервен, празен, бойлера да е към предпазителя на кухнята. А черешката на тортата е, че ключовете на кушките не прекъсват фазата, а нулата!!!![]()
Та, оттогава спирам да давам съвети за "абе боцни там в друг контакт, пробвай!" - знайш ли го що за "майстор" е властурбирал по инсталацията...
Иначе на хартия е ясно кое как да се направи и явно ти си от късметлиите, при които всичко е наред, нацелвал си коректно изградени ел.инсталации!![]()
опитай да сложиш ръчно 72 или 75 херца на честотата на монитора.
понякога заради калпави драйвери с това е минава и трептенето намалява
Според мен има проблем със зануляването, на компютъра най-вероятно.
Повече от 60 херца не мога да сложа на тази резолюция, после ще пробвам старото захранване. Как да видя дали проблема идва от зануляването на компютъра?
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1347273102[/time]_________________________________________________
Със старото захранване проблема пак остана.
не може да сложиш повече заради Plug & play monitor
изтегли си драйверите на твоя и виж.
Отделно за MX440 аз ползвах доста време омега drivers
http://www.driverheavendownloads.net/omegadrive.htm
аз ползвах 56 или 61 -ва версия . Виж и 66 -та
(4 ,5 и 6 линик от горе на ДОЛО - в nVIDIA секцията. )
И с Omega драйверите проблема си остава трептене на текста.
а херците промени ли ?
ПП
Сетих се
кабела на монитора с компютъра смени ли го ?
60 херца, повече не може на тази резолюция. Правя херцовете на 140 примерно и на монитора излиза текст D-SUB Out of range.
Кабела е DVI от комплекта.
п.п По голяма резолюция от 1366х768 не мога да пусна излиза ми надпис D-SUB Out of range.