Я пробвай през D-Sub кабела какво става
опитай с друг кабел. Има защо да го предложа като вариант.
Баси тука станахме като Др. Хаус.
това ти е максималната резолюция, там така трябва да е - не търси проблема там
http://www.scribd.com/doc/98553929/Lg-Flatron-e1951
лед матрица , TN
или има проблем с кабела , или има проблем с трафа или матрицата на самия монитор.
ПП
Дръпна ли драйверите му ?
Нямам друг кабел в момента под ръка, но със същия кабел свързан към лаптопа картината е перфектна.
С DVI сигурно проблема няма да го има. Ама тази карта едва ли има толкова "модерен" портПървоначално публикувано от lian
Иди с монитора и твоя кабел при някои комшия да видиш как ще е...
значи проблема е в компютъра
я да видим сега видеото как е - грее ли , фана как е , че има шанс да се налага смяна на видео
Ако бе от варна ще те затрупам с AGP карти за тест.
@glowndark - не говори така, много такива карти има с такъв порт.
Ето и от най-разпорстранената марка в БГ
Картата има DVI но нямам преходник от VGA към DVI, картата няма Fan После ще отида в един магазин да видя за преходник VGA към DVI, ако пак има трептене не знам.
п.п Ще стане ли с такъв преходник, монитора няма DVI?
п.п2 От Пещера съм
Да обобщя проблема:
Проблемът се състои в това, че се появява изключително дразнещо смущение в картината наподобяващо много ниски херци. Хоризонтални леко тъмни ивици, които не са чак толкова силно забележими, но определено дразнещи! При движение на курсора или картината се увеличава амплитудата на смущението и тогава наистина е нетърпимо! Най забележимо е на сив фон, като се усеща като леко притъмняване!
Колега, толкова ли нямаш един комшия или познат с такава AGP карта.
Колкото да разбереш, има ли проблем във видеото ти или не! Сменят се за минути.
Сагата продължава, бях до един сервиз взех преходник VGA към DVI проблема пак остана, взех и една видео карта ATI 9550 256MB, която се оказа,че не работи дава две черти по средата на екрана, утре пак ще се ходи до сервиза да ги връщам. Собственикът ми е познат и ми ги даде да ги пробвам само, утре ще търсим друга видео карта.
Интересно ми е кога ще се наканиш да направиш това:Отново не казваш дали лаптопа продължава при тестовете да е на батерия? Не можеш да кажеш дали с друг ЛСД монитор прави това. Поне и Pat взе да те агитира да си смениш захранването...Първоначално публикувано от emos
Общо взето винаги съм се придържал на принципа да имам нещо 100% сигурно. След това се включват 1 по един всички останали рискови (или не) елементи, докато резултатът се оака. А ти не подхождаш така... че и не се вслушваш в съветите.
Отделно за всички даващи съвети - в началото на темата посочих линк към сайта на монитора, от който се вижда, че нямa DVI. А всички се постарахте да намерите карта, коята да е с такъв изход... за мен това беше загуба на време и креативна енергия! Но както каза Mr.Techno - то май и във сериала за Хаус така се стреля напосоки, белким стане нещо...
lian, заклевам те - направи такава постановка с настолно РС от твоя клас, при която да се види, че монитора е ОК. Вземи РС-то барабар със собственика му у вас и там пробвайте. Пожелавам ти това да е собственика на сервиза. Та той да добие вдъхновение, някак си от вътре да му дойде музата да започне да слага чаркове от РС-то си в твоето, докато се разбере еднозначно откъде е проблема...
Както по горе написах смених захранването със старото проблема остана (захранването ми е 400w CODEGEN в момента, старото беше DELUXE 300w), пробвах с друг контакт в другата стая проблема пак остана.
Лаптопа на батерия и в ел.мрежата картината на монитора си остава кристална. Нямам друг монитор да пробвам.
След всичко това остава проблема с видео картата, утре ще ходя пак да търся друга видео карта защото тази ATI 9550 е развалена.
Ценя много принципите, всичко което сте казали съм направил и съм се вслушал във всички съвети. Благодаря за отделеното време, аз също съм модератор в един сайт и знам какво е.
Имах подозрения доколко Codegen могат изобщо да правят захранвания, но след като прочетох тази статия, за мен спряха да съществуват: Правда о блоках питания CodegenПървоначално публикувано от lian
За пробата заложи на нещо от Fortron нагоре
Проблемите продължават, днес включвам компютъра и на екрана въобще няма картина, реших да пробвам със стария монитор, но да го включа към VGA входа го допрях до корпуса на кутията и ме хвана тока и кабела на монитора почерня. Днес мисля че ще е каръшки ден, дано в 20.00 ми се оправи малко настроението с излизането на нещо ново.
Тия упражнения ги прави при изключени от контакта уреди , защото от тоя мързел и аз си изгорих видеокартата .
Два компютъра с един монитор , и ги превключвах както си работеха , хем ме подръпваше тока , хем дявола ме тикаше - абе давай , не обръщай внимание на това