VGA изхода на монитора се допря до кутията на компютъра не се е допирал до видео картата, само хард диска дано нищо му няма,друго нищо не ме интересува. Давай ама бая ме разлюля тока
VGA изхода на монитора се допря до кутията на компютъра не се е допирал до видео картата, само хард диска дано нищо му няма,друго нищо не ме интересува. Давай ама бая ме разлюля тока
ето че намери проблема
имаш утечка в нулата или китайски фабрично занулен контакт, на който си объркал фазата и нулата.
Първо си оправи контактите.
Контактите са два мисля че от единия е хванат другия. Монитора беше в единия, а компютъра беше свързан на другия контакт. После ще ги погледна контактите.
Както казах по-рано проблема ти е в зануляването на ел инсталацията.
До 09-09-2012, 09:24:00ч РС-то и монитора по твоите постове са били включени в един разклонител. Та ми е интересно сега защо не са така?!?
Вече започва да ми става наистина интересно, докъде ли ще го докараш... Следващия път първо се обади на 112 и си поръчай линейка и пожарна!
Какво стана днес, ставам сутринта включвам компютъра и дава черен екран(няма картина) реших да стария монитор който беше на земята и го включих в другия контакт до тук добре взимам кабела и да тамън да го включа към видео картата се допря до кутията и стана квото стана, малко ме по разтресе и така. Повече не съм го пускал оставих го в сервиза да го погледнат, после ще погледна контактите.
п.п Хич не е за смях.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1347468475[/time]_________________________________________________
Нека малко да забравим проблемите и да се насладим на презентация на Тим Кук от 20.00.
Изгоряло дъно е проблема, контактите са заземени и двата, но единия е бил с обърната фаза. Какво дъно бихте ми препоръчали ? Процесор: AMD Athlon XP, 1666 MHz (12.5 x 133) 2000+ Видео картата каква да бъде? RAM DDR 400
за 120-150 лева цял втора ръка, с гаранция от фирма
примери искаш ли?
защото КАКЪВТО и да е, ще е В ПЪТИ по-мощен от сегашният ти, на който ако намериш дъно, ще ти искат поне едни 20 лева, а както искаш и видео, нещата отиват към още едни 20-30...
не че 50 е като 120-150, но ще имаш гарантирано висока пентиум 4-ка, която е МНОГО над ХР-то...
Какво е обърната фаза ?Първоначално публикувано от lian
ПП.
Ако дадеш смислено обяснение, ще ти подаря една платка (MSI, MS-6704) - малко по-млад връстник на твоята (с около две години). И с процесор - Celleron 2.4GHz.
Прочети последния ми постПървоначално публикувано от MitkoS
PP - ще ми подариш ли на мен дъното и процесора
Това с обърнатата фаза му кажи на твоя сервизен да си навре знанията някъде , по отзад и да диша дълбоко.Дъното си има защити.
Писна ми от глупави обяснения на "инжинерчета ( за това ме е страх да ходя в болницата ). Все още очаквам да видя и обяснението - "интерполатор от 3-ти ред е причината". И преди да ме питате какво прави той - ще Ви кажа, интерполира, какво друго да прави.
ПП
Егати , 2 -ма не-инжинери се оказаха прави отново!
Митко-S сори ако съм те засегнал, ама ракията на @pat е "мноо добра".
Прочетох го.Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
Какво е "утечка в нулата" ? Има ли общо с "обърната фаза" ?
При смислено обяснение печелиш друга платка (още по-млада) Asus P4P800-X с процесор P4 3GHz и радиатор Zalman.
Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
Направо ме побиват тръпки...
Да не би да имат в предвид утечка на фазата към недобре заземената "земя" в единия контакт, водещо до някакъв ненулев потенциал на "земята" и изравняването на този потециал към земята (вече наистина заземена) в другия конатакт?
Колко проводна е инсталацията? Хинт: дву- или трипроводна?
И накрая - отговорът на тези и по-горните въпроси ще помогне ли на автора да разбере дали му е стара видеокартата?
Няма от какво да те побиват тръпки - на практика през цялото време става въпрос за прекъснат или липсващ PE-проводник, съответно натрупване на потенциали по корпусите.
"Обърнати фази", "утечки в нулата" - за такива сложни термини има предпазители (в електрическото табло) които са щели да сработят.
... Беше ми интересно дали е въпрос на формулиране или въпрос на неразбиране.
ПП.
А за видео-картата - ми старичка си е, даже много стара
Към 0-лата е вървяла фазата и обърнахме жиците, иначе контакта си е заземен.
Под утечка имах в предвид ток в зануляването.От някъде пробива и влиза в нулата. Най-вероятно контакт или табло.Първоначално публикувано от MitkoS
PP
Дъното ще ми дойде в повече. освен музей друго не мога да направя с него
ПП
Има фаза в нулата !!! и не винаги сработват бушоните.