Благодаря, поръчах ги.Ще споделя след проба дали ще има обхват от около 4/5 м.,но все си мисля че няма да има проблем при положение че ще бъдат фронтално без никакви препятствия.
Благодаря, поръчах ги.Ще споделя след проба дали ще има обхват от около 4/5 м.,но все си мисля че няма да има проблем при положение че ще бъдат фронтално без никакви препятствия.
Но гледай датчика(USB конектора) да е на видимо за тях място, ползвай им удължителния кабел.Да имат пряка линия с конектора иначе може да се получава лаг от такова разстояние.
Инсталирах всички компоненти вече,видео картата работи,клавиатурата и мишката са перфектни на 5/6 метра от екрана където е процесора работят без никакви проблеми,няма грам лаг,мишката я дават че работи на всяка повърхност но трябва да е твърда, върху плата на дивана се получава насичане. Благодаря на всички за съветите!
търся си възможно най-евтина (или като подарък, бартер с/у нещо мое) видео карта с HDMI изход и да поддържа dts hd and dolby truehd passthrough - игри не играя, трябва ми само за muzika, филми с такова аудио - да го пропуска към ресийвъра ми и той да ги декодира.
Искам да я поставя в Packard Bell imedia S3710(2009 г.) https://www.google.b...KHTyDA0sQ_AUIBQ, който има видеокарта GeForce 310 http://www.geforce.c.../specifications но тя не пропуска dts hd and dolby truehd. ДЪното има надпис (Nvidia) MCP73.
не я искам от вас, а просто съвет, линк, ако някъде сте видели нещо подходящо(olx или базар или скрап склад) да ми го посочите
За звука - ориентирай се към някоя стара аудио карта. Примерно на Creative - Audigy...Sound Blaster... za 15-20 лв предполагам може да се намери.
Не ми е това целата - по-качествен звук. Имам си 2-3 звукови Creative, но те не поддържат dtѕ hd аnd dоlbу truеhd раѕѕthrоugh, затова търся цифров пренос до ресийвъра на тези формати - а това става само по HDMI.
GeForce GT610 50 лв
GeForce GT210 40 лв
HD 5450 30 лв
И трите имат HDMI, захранват се от PCI E слота, предполагам и че нямаш на захранването PCI E конектор (поне аз не съм виждал на такива сглобки, които са без външно видео, a и захранванията не са предвидени за видео карта с висока консумация, макар да имат молекси и да може да се свърже), нисък профил са.
Този пост е редактиран от Dimitrov100; 01-10-16 в 20:24.
Много пари за тази посредствена карта. Пък и не се знае дали има HDMI.
- - - - - - - - - -
За да се поддържат dts hd and dolby truehd, версията на HDMI трябва да е 1.3 или по-нова. Не си казал нищо за захранването и сигурно не ти се инвестира в ново.Ако съпоставим със сегашната, исканата от теб видеокарта трябва да има TDP по-малко от 30 W. Такава някой геймър едва ли би си купил ,защото би имала производителност по-малка от вградената. Така че ще ти много трудно да намериш такава. Може да се надяваш някои да ти подари такава.
Този пост е редактиран от emil vasilev; 01-10-16 в 20:23.
Kakво не се знае? Palit GT 610 Kaкто се вижда, обявата не е активна, а е за ориентир какво да си търси. В случая захранването също е без значениe, защото тези карти се захранват от PCIE слота и са 20- 30W.
Не разбирам от видеокарти и не се интересувам, защото не играя никакви игри. Иначе сега като прегедах из нета точно тези модели се споменават като евтини и способни да пропускат тези формати, а и да мога да ги използвам на дъното това компютърче. Обаче като разглеждам и излизат най-различни модификации(имат големи разлики и във външния си вид) - например тази последната посочена 5450 няма HDMI. Наблюдавах из германския ибей тези модели - на търгове се печелят за 6-7 евро, но с доставките почти колкото в нашите продавалници ще излязат, а компютърчето си го взех за 50 лв да ми служи като универсален аудио и видео плеер.
GeForce GT 210 - 19лв тази най евтина, която открих, но пък само в някакъв форум четох че поддържа HD форматите, някъде да има официален сайт на производител да го потвърждава ?
Да, извинявам се, тази 5450 е с дисплей порт; за други евтини не се сещам да са PCIE, с HDMI и да се захранват от слота. Разходи се около някои сервизи, може и да ти подарят с/у бира. Или пусни обява по форумите за бартер с/у аудио карта, щом имаш няколко.
morandis , Kaква ти е уредбата че държиш на тези формати? Защото те имат смисъл ако имаш 7+1 и нагоре озвучаване при това на високо ниво. Не че не можеш да си ги пускаш и на обикновено домашно "кино", но звученето е същото като на обикновен DTS и Dolby Digital.
Купих карта за 20 лв с доставката и днес я пробвам с ресийвера ми ONKYO TX-SR507 - всичко е ОК с HD аудио форматите - светват му индикаторите за dtѕ hd, dоlbу truеhd, dolby+. Картата е с пасивен охладител и на моменти ми се струва поносимо горещ, но и на моменти прекалено - например докато й инсталирах драйвера. Дали при видеокартата има постоянно натоварване от 100% или само при определени процеси, иначе старият собственик така си я е ползвал, но да не вземе да прегрее в моята кутия?