http://www20.tomshardware.com/graphi...414/index.html
Бързо към магазина за 500 В захранвания...
http://www20.tomshardware.com/graphi...414/index.html
Бързо към магазина за 500 В захранвания...
@LOE: Мда очакваше се .. оправен е
Вече няма да събличаме феичка, а русалка []
А как ще й цепнем краченцата на русалката? [^][^][^]
Аз поне от тестовете в ANANDTECH не видях чак такива фрапиращи резултати, само в HALO имаше около 2х повече производителност. Но според мен е по-добре да изчакаме появат на платки от фирмите производители и тогава да се радваме,"Не се радвай на прасенцето, защото не знаеш каква свиня ще стане от него" [:D] Инак съм си NVidia фен. Но да почакаме и да не бързаме да коронясваме краля, без да сме видели и претендента за короната.
че резултатите са респектиращи, респектиращи са. само не трябва да забравяме, че става въпрос за ultra. mainstream картите ще са доста надолу и ще се изравняват със сегашния high-end ( както винаги всъщност ).
и tom, и anand имат сходни резултати. обаче най-важното е, че в случая едва ли не се получава тест на процесор, а не на видеото. 3.2ghz не са достатъчни да се захрани 6800u и това е доказателството, че тепърва ще разбираме на какво е способна. така че сегашните х2 резултати в 16*12 с fsaa+aniso са далеч под реалните възможности на картата.
по мое скромно мнение с това поколение nvidia дръпнаха много. нито gf4 спрямо gf3, нито gf5 спрямо gf4 имаха толкова голяма разлика при обявяването си. аз лично очаквах подобно развитие, защото при nvidia нещата вървяха към застой и им трябваше радикален скок. е, да очакваме компания с техните мащаби да не измисли нещо... а отговор от ati не очаквам скоро ( т.е. по-малко от месец )
I waitng for my future card ..................... [:D]
[:D]
Май аеца няма да стигне да захранва само картите)))
Изтеглете си клипа от Unreal 3 от представянето на 6800...да видите PS3 в действие.
http://sanbjoe.home.online.no/nv40/unreal3_0002.wmv
Да ви кажа право най вече ме интересува как се представа под Дуум3,другото е вятър и мъгла[:D],особено мраковете:пълна боза
представете си само колко игрици ше се появят с енджина на Дуум3
А това за просесора е доста обезпокоително!Таман си мислед да не ъпгрейдвам повете и ето,на 6800 са и слаби процесорчетата вече[V]
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Да ви кажа право най вече ме интересува как се представа под Дуум3,другото е вятър и мъгла[:D],особено мраковете:пълна боза
представете си само колко игрици ше се появят с енджина на Дуум3
<div align="right">Originally posted by DPetrov - 23/04/2004 : 22:35:10</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Dpetrov, не те ли по-скоро интересува Diablo 2 как се държи [}][}
][}
]. Doom 3, като гледам сега FarCry и Half-a 2, ми се струва като жалка боза, в графично отношение.
освен това докато продадеш колата, че да имаш пари за 6800, те процесорите ще паднат []
позабави се doom3 и ще отнесе гьостерицата.. в тази връзка още някой да се надява на на duke nukem forever ( not ready )? [:D]
Това за аватарчето ми сарказъм ли е или просто се опитваш да се правиш на умен?
На мен ми допада,плюс тва не коментирам аватарите на другиго,а колкото до ГИФ-а той ше си върви мазно и на С3 трио[:D]
олкото до дуума ше излезе скоро,просто ако в момента го пуснат надали някой ше си го купи въобще,малко са хората с мощни машини за гладка игра,може би за това го забавят:аз имам бета,която върви доста добре,2 нива със звук и всичко необходимо,въобще немога да се сравнява със ХЛ2,на мен по ми допада дуума,не само като графика,а цялостно
Да Нвидия пак са най-бързи ама за малко докато не излезе новия Радеон.[:D]
Според мене (От горчив опит) в Nvidia е истината!
От към драйвери са много обезпечени а и катрите им са на ниво!
Да ама JINOM сега ще ти извади една графика , с некви изчисления , по някаква формула , дето си иа изсмукал от * * * някой си че , АТИ ще са по-добри от 6800Ultra с 24%, Jinom как беше линка за графиката.... че го нямам ...
МНОГО ПОУЧИТЕЛНО , вече не се гледат тестове , а сядаш и си пишеш формула и така се сравняват.......
Силно се съмнявам АТи да изпреварят nVIDIA в това поколение GPU-та. Освен това NV40 поддържа sm3 което за сега е едно голямо нищо...но нищо не се знае. Освен това е натоварен с доста екстри които не са свързани с производителност...ама си ги има.
Колкото до Doom III... това е играта за която ще се предлагат купони заедно с 6800 серията. В играта има много stencil сенки, специално за които от nVIDIA са разработили Ultra Shadow (UltraShadow 2.0 в NV40), и най вече NV40 може да работи в режим 32х0, което е една от главните особенности на engine-а на Doom III. Ако слуховете че R420 ще е преработено ядро на R3XX, то по всяка вероятност ще му липсват тези работи.. също както липсва (и ще липсва до следващото поколение GPU) поддръжка на SM3. Не че се наемам да изчислявам.... ама по груби преценки смятам че NV40 ще има 50-75% преднина в Doom III и игри с този engine.
Но тепърва има да гледаме кво ще става... x800 XT е доста далече от излизане... дотогава може да видим и 6950 Ultra.
Освен това смятам че производствения процес на nVDIA е по добър. nVIDIA обявиха два модела базирани на 6800 - с 12 и 16 конвеера. Тоест тези с 12 са чип с 16, някой от които не работят. От страна на ATi се говори за 16, 12, 8 че май и 4, което поне според мен значи че са преценили повече брак, или мислят да се захванат с производство на low end чипове от самото начало (което не е обичайна практика). Не смятам че nVIDIA ще прибягнат до рязане на повече от чипа, вместо това ще пуснат value модели с много по малко транзистори.
И накрая.. nVIDIA пуснаха NV40 с увереността с която ATi пуснаха Radeon 9700 Pro...и си задържаха преднината в сегашното поколение GPU при DX9 игри с повечко shaders.