Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 28 от общо 28
Like Tree1Одобрявам

Перални,Препоръки 2005г

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Bibi
    Тук е от
    Nov 2004

Re:Перални,Препоръки 2005г

Само от година я ползвам, сравнително често, почти всеки ден.
    Не мога да кажа как ще се държи след време.
    Сетих се, че когато има бебе, може да се окаже важно и вместимостта на пералнята.
    Също така разглеждах разликите между вградените и невградените. Не открих друго освен горния капак, но при невградените дават една скоба, с която да можеш да закрепиш отходния маркуч към легена на умивалника, ако няма да го вкарваш директно в канализацията.
    Не вярвам някой да ползва такова решение, но подозирам, че при пералня за вграждане не го дават това, тъй като съвсем си губи смисъла.

2.  

3. Тук е от
    Sep 2005

Незнам,готов съмда дам повече пари стига да е нещо свястно,може би ще се ориентирам наистина към Bosch или AEG от малко по висок клас

4. Тук е от
    Oct 2005

Аз съм с Привилег ... :Super:

5. Тук е от
    Aug 2005

Имам пералня "BRANDT" от ДЕНСИ - около 600 лв, 1000 оборота, без LCD дисплей, мисля че е най ниския модел. Произведена е във Франция, изключително съм доволен, пере отлично (сравнено с предишната "Zerowat" idrostop +) няма вибрации и е тиха. Енергиен Клас А. Препоръчвам ви тази марка.

6. Member
    Тук е от
    Aug 2005

А какво ще кажете за WHIRLPOOL FL-5120? Клас АА, регулиране на оборотите от 100 до 1200об/мин, електронен програматор, ръчно регулиране на температурата! Скоро я взехме и още не съм я свързал!

7. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от badr

Категорично е доказано че Калгона е вреден за пералнята--Собствен опит и опита на всички колеги.Невероятно единодушие по-този въпрос.
    Но в ТВ-рекламата всички твои колеги твърдят че "пералнята живее по-дълго със Калгон" Аз също мисля че вместо да се добавя Калгон е по-добре да се ползват само качествени прахове,които притежават съставки против котления камък.Иначе у дома сме с десетгодишен Силтал,на който скоро смених лагерите и маншона на капака и си бичи без проблем-отгледал е две деца.Но май вече му омекнаха карачките и при ценруфугиране не винаги е поносим Навремето се спрях на него защото беше по-евтин от Перлата.При следващата покупка вероятно ще избера друга марка, но искам да кажа,че и най-евтиния модел издържа 10г сериозна експлоатация(дано издържи поне още 5),тъй че не е фатално ако не вземеш най-прехвалената На търсещите желая сполучлив избор!

8.  

9. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

Аз ще ти препоръчам по-евтината...
    Звучи малко несериозно , но за мен това си е критерий..
    Изгледах 2 деца с Перла04-Вариант, 13 години ми служи вярно и още две с добутване
    Разпадна се и си купих Самсунг - 3 години си работи - не знам как да я отворя и как да поправя нещо

Та мисълта ми бе - няма вечни предмети - не вярвай на гаранция "до живот"
    В съвременния свят всички са с близко качество - не се жениш за пералнята де...
    Не вярвай на марки - късмет си е

10. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от Lazar
    Но в ТВ-рекламата всички твои колеги твърдят че "пералнята живее по-дълго със Калгон" Аз също мисля че вместо да се добавя Калгон е по-добре да се ползват само качествени прахове,които притежават съставки против котления камък.!
    Калгона не съдържа добавки които разтварят варовика,а съставки които пречат на отлагането му.Добре,но калгона се отлага в/у нагревателя и докато варовика може да се разтвори с Антинакип то калгона не може.След което нагревателя изгаря не от варовика а от натрупания калгон.И тук окрийте разликата? Кое вещество по бързо се отлага варовика или калгона.На отговорилите правилно--калгона честито

Цитат Първоначално публикувано от Wise
    В съвременния свят всички са с близко качество - не се жениш за пералнята де...
    Не вярвай на марки - късмет си е
    Тази теория има само един недостатък.И той е че е абсолютно невярна

11. Тук е от
    Nov 2005

''bosch'' не са вече немски(поне тези със цена до 800лв.),а турски или испански.аеg са немски но май наистина откакто electrolux ги купиха не са със старото качество.аз лично бих заложил на gorenje wa 984 от старата серия на gorenje.механичен програматор който и да се завърти на обратно няма опасност да се счупи,плавно регулиране на обороти и температура,казан от неръждавейка-май вече само METRO я продават.новата серия на горенйе са наблегнали на комфорта ,но не и на здравина.

за мен е обаче спорен въпроса кой тип пералня(с горно или с предно зареждане) е по здрав,а и чух нещо за два вида двигатели-асинхронен и четков.ако някой може да ме светне за предимства и недостатъци там,ще съм му много благодарен

12. Тук е от
    Sep 2005

Еми те май неостанаха марки за купуване

13. Member
    Тук е от
    Jun 2002

Здравейте,
    Ние имаве Зануси от 3 години, никакви проблеми! Така, че според мен и тази марка не е лош избор.

14.  

15. Тук е от
    Nov 2002

и все пак ми препоръчайте пералня с цена до 500лв, ама конкретно модели, не само да ми казвате марки. интересува ме конкретно Bosch или Whirlpool...за Indesit и Ariston не ща и да чувам, че съм патил вече...

16. Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от aram
    и все пак ми препоръчайте пералня с цена до 500лв, ама конкретно модели, не само да ми казвате марки. интересува ме конкретно Bosch или Whirlpool...за Indesit и Ariston не ща и да чувам, че съм патил вече...
    whirlpool e по-зле защото е словашки(не словенски).zanussi или bosch са по-добре като съвета ми е за zanussi.koнкретно модел - няма смисъл-те се различават главно по обороти.zanussi faе 826 или bosch wfa 1661 са 800 оборотни модели със сходни екстри.1та е унгарска а втората-един господ знае-в най добрия случай е Испанска.успех :headbang:

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

1. Перални,Препоръки-2010
    От Danri във форум Бяла техника
    Отговори: 267
    Последно: 23-11-16, 18:51
  2. Перални,Препоръки 2010г
    От gpp във форум Бяла техника
    Отговори: 152
    Последно: 14-12-10, 23:56
  3. Перални,Препоръки 2009г
    От vermouth във форум Бяла техника
    Отговори: 297
    Последно: 31-12-09, 13:04
  4. Перални,Препоръки 2008г
    От tyo_bg във форум Бяла техника
    Отговори: 244
    Последно: 28-12-08, 22:07
  5. Перални,Препоръки 2007г
    От badr във форум Бяла техника
    Отговори: 362
    Последно: 31-12-07, 14:23

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе