Страница 1 от 17 12311 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 245

Перални,Препоръки 2008г

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2007
    Мнения
    85
    #1

    Перални,Препоръки 2008г

    Цитат Първоначално публикувано от РОСЕН ИВАНОВ
    ЗДРАВЕЙТЕ ПРИЯТЕЛИ!пералнята индезит widl-106 закупих от технолукс. от самото начало се появяваха много ситни идеални кръгчета ....незнам вече какво да правя.мното ще съм ви благодарен ,ако някой може да ми помогне
    Само смяна с нова!
    Някой (или всички) от многобройните отвори по металния (Cr-Ni-сплав) барабан има "обърнат ръб" който е много остър.
    Някой материи, при някой програми просто се "всмукват в отвора" и се получават "ситни идеални кръгчета"

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2007
    Мнения
    15
    #2

    Перални,Препоръки 2008г

    Peterx gorenje 62081 е страхотна пералня моята е такава не е много шумна,изпирането е отлично,от една година я имам пера всеки ден и не ми е създала проблеми !!!

  4. Novice
    Тук е от
    Jan 2008
    Мнения
    1
    #3

    Перални,Препоръки 2008г

    Здравейте на всички!Дойде и моят ред за смяна на пералня.Попитах чичко Google за съвет,и стигнах до този форум.Прочетох доста страници от темата,но за всичките нямам нерви.Както и да е.Естествено badr ми направи впечатление с професионалните си и изчерпателни отговори.Та се обръщам директно към него.Знам,че сигурно ти е писнало да даваш съвети на всеки втори в този форум,но какво да се прави.Ще трябва и аз да досадя малко.Та разполагам с 800 лв.Ще съм ти благодарен да ми препоръчаш нещо до тази сума.Нямам някакви специални изисквания.С предно зареждане да е.Просто да е нещо надеждно за тези пари.Не робувам и на марки.Даже да няма електроники,които като се скапят ще струват колкото самата пералня,ще е добре.Благодаря ти предварително!

  5. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Мнения
    75
    #4

    Перални,Препоръки 2008г

    Честита Нова година на всички форумци!

    След като за 3 седмици изчетох всички перални и форуми на света, реших да отида и в някой магазин да ги видя на живо.
    Първо се оказа, че е абсурд да се намери модел с механичен програматор, но това го преглътнах. После разбрах, че никой няма да ми вдига горните капаци за да огледам монтажа и частите, но и аз да съм продавач - няма дигна нищо!
    След това отпаднаха всички марки и модели от предварителния ми списък - Бош, Зануси, АЕГ и Електролукс, защото се оказа, че САМО Кьортинг имат метален горен капак???!!!
    Дадох и капаро, защото имаше само една запечатана (50100) и сега като чета книжката й, виждам че няма филтър на мръсната вода???
    Кво да правя? Нещо вътрешно ли има или се бърка отзад?
    Иначе всичко си е по-по-най...

  6. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2004
    Мнения
    39
    #5

    Перални,Препоръки 2008г

    Здравейте,

    предстои покупката на нова пералня със сушилня. Място за отделни уреди нямам, а трябва да има и сушилня поради липсата на тераса/балкон. Разгледах какво се предлага по различните ТехноХХХ магазини и след като изчетох темата дотук, сведох избора до 2 модела. Предпочитам да заложа на някоя от качествените марки. Та:
    1. ELECTROLUX EWW-12470W
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09030339
    или
    2. BOSCH WVD 24520EU
    http://bosch.expo2000.bg/category.php?cat=p2_c4&pid=4

    Въпреки, че са бъкани с електроника, LCD дисплеи и т.н. предпочитам машина от тези марки спрямо Индезит/Аристон/Канди и т.н. Пък ще стискам палци електрониката да не даде фира без време.
    Засега клоня към Electrolux-а. 160-те лева отгоре не са проблем и съм склонен да ги дам заради малко по-високия капацитет (6/3 кг, спрямо 5/2.5 при Bosch-а), една идея по-ниското ниво на шум по показателите от производителя, възможността за сушене както по време така и по остатъчна влажност, фукнцията "Безшумен нощен цикъл" (доколкото не е някакъв рекламен трик без покритие) и сензорните бутони на Bosch-а които вероятно първи ще сдадат багажа.

    Какво бихте ме посъветвали? Какво мислят ползватели и специалисти (особенно badr) по въпроса? Правилни ли са разсъжденията ми?
    Разбира се, приемам и съвети за други марки/модели. Бюджета е 1200 лв, желанието ми е за качествена и надеждна пералня, с работеща сушилня. Твърдо няма място за отделни уреди и твърдо трябва да има сушилня.

    Очаквам коментарите и съветите Ви, за което благодаря предварително.

  7. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    72
    #6

    Перални,Препоръки 2008г

    Някой да има впечатление от Ariston Aqualtis. http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09018590. Дават ги Super silent (65dB), но мен ме притеснява този начин на отваряне тип книга и това, че панела за управление е на капака заедно . Но с жена може ли да се излезе на глава.

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2007
    Мнения
    54
    #7

    Перални,Препоръки 2008г

    Днес го гледах този модел.Направи ми впечатление,че при отварянето на вратичката трябва да положа неестествено по-голямо усилие.Имах чувството,че ще поместя пералнята.Това при две мостри в два различни магазина. Аз си търся пералня за 7 кг.пране.Има ли някакви притиснения от техническо естество,за това ,че е с по-голям барабан? Реших се да взема и сушилня,която ще поставя над пералнята.Този начин на поставяне ще ми създаде ли някакви проблеми за в бъдеще? Споделете,не се стеснявайте...

  10. Member
    Тук е от
    Jul 2007
    Мнения
    219
    #8

    Перални,Препоръки 2008г

    Сушилня над(върху) пералня не ми звучи добре, поне на мен, специалистите не знам какво ще кажат обаче.

  11. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Мнения
    133
    #9

    Перални,Препоръки 2008г

    Помогнете и на мен за избор на пералня тия дни ще купувам. Изчетох доста страници от темата, но предпочетох да си попитам
    лично. Бюджета е до 600 лв. Ориентирал съм се към немските марки и по специално към Електролукс и Аег. Ще съм Ви много благодарен, ако препоръчате конкретен модел или други марки да са немски и евентуално магазин, от който да се закупи.
    За тия пари дали ще се намери с иноксов казан? Ако може също да е с по-малко електроника, механичен програматор, 6 кг. пране и до 1000 оборота максимум. Иначе мисля да ходя до Техномикс на Мадрид, Технополис, Техномаркет (най-големите предполагам че ще има по-голям избор). Как стои въпроса с транспорта, доколкото знам е безплатен, ама в какви срокове става?
    Също много искам да е произведена в Германия има ли въобще такива на пазара?
    Благодаря Ви.

    Само да добавя, че не искам да е с горно зареждане.

  12. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2007
    Мнения
    54
    #10

    Перални,Препоръки 2008г

    Днес обикалях в Техномаркет и Технополис. Харесах си Elektroluks EWF 12981 W, за 7 кг.пране. С някакъв инверторен мотор.Така ми каза консултанта в Технополис.Двоумях се за едно КАНДИ ,но момчето ме убеди в предимствата на Електролукса. Утре май ще я взема. Останах с впечатление ,че АЕГ са най-стабилни,но нямаше 7 килограмови.В полиса, един консултант спомена за германска сглобка,но обясняваше на други клиенти и повече не разбрах.Моя консултант ми каза за сушилня Канди сглобена в Англия.... ...Нещо не хващам вяра обаче на това....Доколкото разбрах повечето Електрлукс и АЕГ са сглобени в Полша. ..За сушилня върху пералня ми обястиха ,че е възможно ,стига пералнята да не е с по-малки размери.Дори продават някакви специализирани плотове,които се поставят между двата уреда.Струват около 60-120 лева. ...За предимствата на отделна сушилня пред комбинирана, всеки може да се убеди сам ,стига само да отвори двата уреда и да сравни вътре обема им и структората на въртящия барабан.Като недостатък на комбинираната пералня-сушилня се изтъква,че за прането и сушенето се използва един електродвигател,което води до по-голямото му натоварване и амортизиране.За това ,че много мачка дрехите е ясно.Предимствата на комбиниран уред са ,мястото което заема и ако не се използва често за сушене ,няма проблем за дълга експлоатация.

  13. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    72
    #11

    Перални,Препоръки 2008г

    Цитат Първоначално публикувано от tihogr
    Бюджета е до 600 лв. Ориентирал съм се към немските марки и по специално към Електролукс и Аег.
    За тия пари дали ще се намери с иноксов казан? Ако може също да е с по-малко електроника, механичен програматор, 6 кг. пране и до 1000 оборота максимум.
    Също много искам да е произведена в Германия има ли въобще такива на пазара?
    Колега значи по реда на въпросите ще се опитам да те ориентирам:
    1. До 11.01.08 в Технополис имаше на промоция Electrolux 12270W 1200 обр ., 6 кг с с електронно управление и LCD дисплей, 74 dB + подарък Калгон на цена 659 лв. Електролукса се произвежда в Унгария. Лично на мен ми хареса и исках да я вземем, но жена ми се ориентира към дизайна на Ariston Aqualtis 7,5 кг, 1000 обр, Super silent 65 dB. (което е добре защото нашата ще бъде в кухнята + дневен тракт). Гледахме и Candy 1200 обр. 8 кг цена 699 лв, но въпреки положителните настройки в Технополис, в други магазини ни разубедиха за марката, защото качеството се е влошило последните няколко години и нямало нищо общо от това преди 4-5 год. Иначе Candy имат и модел AM ()126 със сушилня 6 кг, 1000 или 1200 обр, сушилня 4 кг на цена 699 лв в Технополис.
    2. За тези пари мисля, че няма да намериш с инокс казан. повечето са с казан от карборан.
    3. Рядко може да намериш пералня наистина произведена в Германия, но цената ще е доста по-висока.
    Защо не погледнеш някои модел на Gorenje? повечето им модели са с 6 кг и не много електроника, а и цената им е по-приемлива и са добри като качество и са произведени в Словения (нямат все още изнесено производство).
    За разлика от Bosch, Blomberg, които се сглобяват в Турция.

  14.  
     
  15. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Мнения
    10
    #12

    Перални,Препоръки 2008г

    Здравейте,
    предстои ми сама да взема трудното решение каква пералня да си купя и имам нужда от вашата специализирана помощ...
    Моделите, между които се колебая са главно Electrolux i Korting и са до 500 лв.:
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09014391
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09022857
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09019012
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09019116
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09023328
    Не очаквам от пералните да летят в космоса и да говорят, просто искам да перат... Ще се радвам да прочета какво мислите и предварително ви благодаря,

  16. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Мнения
    133
    #13

    Перални,Препоръки 2008г

    днес обикалях и доколкото видях няма произведени в Германия, и всичко е с електронен програматор.
    Харесах тази: http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09025968

    Предложете нещо по-добро за тези пари, ако има аз поне не си харесах. Аег бяха много скъпи моделите, които имаше, а също и Електролукс нямаше голям избор. Харесахме и някои модели на Зануси не се сещам в момента кои бяха.

    Кажете някои особености, какво да се гледа, с гаранционното обслужване как стоят нещата в смисъл към кои магазин е по-добре
    то зависи и от марката де?

  17. Novice
    Тук е от
    Jan 2008
    Мнения
    1
    #14

    Перални,Препоръки 2008г

    здравейте!

    някой има ли следните модели пералня+сушилня и какви са отзивите?:

    Candy ALISE CMD 126 или CSW 105

    Ariston AML 105

    Whirlpool AWZ 410

  18. Novice
    Тук е от
    Jan 2008
    Мнения
    1
    #15

    Перални,Препоръки 2008г

    Здравейте!

    От известно време посещавам този форум и информацията от него ми е доста полезна. Надявам се някой да може да ми помогне с проблема, който срещнах като потребител на пералня gorenje wa 64183. Пералнята закупих преди 10 дни и веднага влезе в употреба. Още на първото пране прекъсна работа и даде сигнал на дисплея "грешка 4". След като я пуснах отново нямаше проблем. И така до вчера, когато в края на програмата си даде "грешка 6".
    От настоящия форум научих, че грешка 4 може да бъде причинена от колебания в напрежението на електрическата мрежа, което беше потвърдено и от друг източник. За грешка 6 се съмнявам дали не беше причинена от факта, че затворих крана за водата преди пералнята да е завършила работа.
    От сервиза нищо не ми казаха за тези грешки (искат да изпратят техник), а в упътването са описани грешки 2,3,7,8 (т.е. тези ги няма).
    Ще ви бъда благодарен за всяка информация по въпроса, тъй като до скоро се занимавах с проблемите по една печка gorenje ec7705w (купих я заедно с пералнята) и честно казано не ми се захваща отново със сервиза.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 17 12311 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Перални,Препоръки 2010г
    От gpp във форум Бяла техника
    Отговори: 152
    Последно: 14-12-10, 22:56
  2. Перални,Препоръки 2009г
    От vermouth във форум Бяла техника
    Отговори: 297
    Последно: 31-12-09, 12:04
  3. Газов котел - мнения и препоръки 2008г
    От karim във форум Отопление
    Отговори: 115
    Последно: 26-12-08, 00:34
  4. Перални,Препоръки 2007г
    От badr във форум Бяла техника
    Отговори: 362
    Последно: 31-12-07, 13:23
  5. Перални,Препоръки 2005г
    От veszxr във форум Бяла техника
    Отговори: 27
    Последно: 12-12-05, 23:13

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе